Okulun açıldığı ilk gün müfettişler geldi. Öğrencinin bulunduğu şubeden bazı öğrencilerle görüşmüşler. Okul müdürü müfettişlerin geldiğini haber verip okulda bulunmamı söyledi. Neyse müfettişler benim de ifademi aldı. Öğrencilerle görüştüklerini öğrencilerin beyanlarını okudular. Olayın nasıl olduğunu sordular. Ben de hadiseyi seyri ile birlikte anlattım.
İyi niyetli oldukları kanaatine vardım. Öğrenci velisi ile hadiseden sonra görüşmek istediğimizi velinin kabul etmediğini, uzlaştırmacının geldiğini onun da uzlaşma sağlayamadığını, velinin ne maksatla hareket ettiğini anlamadığımı filan söyledim.
İlaveten öğrencinin hadisenin ertesi gününde okula geldiğini, öğrencini uzuvlarında her hangi bir kan, kırık, çıkık, kalıcı bir iz olmadığını sadece sağ gözünün altında bir kızarıklık bulunduğunu ekledim.
O şubedeki öğrencilerle görüştüğümü, onları teskin edici, sakinleştirici sözler söylediğimi, kimseye kırgın veya küskün olmadığımı söyledim. Öğrenci ile şu an bile eski şakalaştığımı lakin velinin tarafını çözemediğimi belirttim.
Tayin düşünüp düşünmediğimi sordular. Daha iyi şartlara sahip okul olursa neden olmasın dedim.
Bakalım idarî soruşturma neticesinde ne olacak?
Adlî tarafta ise iddianame hazırlandığını, iddianamenin mahkemeye gönderildiğini, ilk celsenin en erken mayıs veya haziran aylarında olabileceğini öğrendim.
Şimdilik bu kadar...