"mış" mı yoksa sayıyı biliyor musunuz? çünkü bu konuda herkes illa bir şey diyor. ve her duyduğumda sayılar sürekli düşüyor. ha bu sadece aşı oranı için değil. testlerin güvenirliği ilk duyduğumda % 70'ti sonra düştü %60'a geçen hafta aynı ortamda %40 olarak duydum. test yüzde kaç güvenilir bilemem onun hakkında bir şey diyebilecek konumda ve bilgide değilim. Yapacağımız tek şey o kadar bilgi kirliğine bir de biz eklemeyelim. Sizin yazdığınızı okuyunca bir bakayım dedim Almanya 16milyon aşı yapmış Nüfusu 83milyon. kaçı ilk doz kaçı 2. doz bilemem ama bu 16 milyon insanın 2. doz aşısı da illa olacak ve o da yaklaşık %15'e denk gelir.Almanya nüfusunun henüz yüzde 4,8'i ni aşılamış.
kimse ölümsüz olacağını sanmıyor. ortada öldürdüğü bilinen bir hastalık var ve onunda bir ilacı var ve bu deniyor. veriler değerlendiriliyor halka sunuluyor. dün akşam haberde aşının koruyuculuğu %97 olarak açıklandı. doğrudur yanlıştır bilemem.Biz ise gözü kapalı bir şekilde aşı olunca ölümsüz olacağımızı sanıyoruz.
aşıya karşı olma yada aşıyı destekleme adına yazmıyorum bunları. ortalıktaki bilgi kirliliğine inanıp bir çöpte atan biz olmayalım demek için yazıyorum. Okulda öğrencilerimize her bilgiyi doğruluğuna emin olmadan kabul etmeyin diyorken duyduğumuzla şöyleymiş demek bana doğru gelmiyor sadece. Eğer açıklama yapacak yetkinlikte değilsek susmak daha mantıklı bence.