- Mesajlar
- 3,425
basvurula bakalım ne zaman başlayacak takvim ile ilgili bir açıklama var mı
Önce yönetmelik çıkmalı
Sonra yönerge
En sonunda kılavuz
basvurula bakalım ne zaman başlayacak takvim ile ilgili bir açıklama var mı
ÖMK Madde 20 de "...Akademi tarafından uzman öğretmenlik için düzenlenen eğitimi tamamlayanlara uzman öğretmen ünvanı verilir." geçiyor.
Madde 26 da akademinin kurulmasından bahsediyor.
Madde 37 yürürlülük başlığı altından 26. maddenin 01.01.2025'de devreye gireceği yazıyor.
Sonuç olarak ünvan değişikliği eğitimi için akademiden eğitim alınacaksa bu 01.01.2025'den sonra olmalı. Akademinin kurulması, başvuruların alınması, başvuruların değerlendirilmesi, eğitimin yapılması/tamamlanması derken MEB'in çıkaracağı yön./genelge/kılavuz neyse insafına kaldık. Bakalım ne kadar geciktirecekler süreci
Evet burayı kaçırmışım doğrudur hocam. O zaman ocak 2025'e umudumuz varO zamana kadar şu madde uygulanır:
GEÇİCİ MADDE 1- (1) 1/9/2025 tarihine kadar yapılacak sözleşmeli öğretmen istihdamında, kadrolu öğretmen atamalarında ve yönetici görevlendirilmelerinde, bu Kanunla yürürlükten kaldırılan mevzuat hükümleri uygulanır.
(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Bakanlık Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve bu Kanun ile Akademiye verilen görevler 1/1/2025 tarihine kadar anılan Genel Müdürlük tarafından ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yürütülmeye devam edilir.
Katılmıyorum hocam. Uzmanlık sınavı sürecinde de aynı şeyleri söyledik.Uzmanlık sınavına 2 defa girip geçemeyen, ama kıdemi 20+ olduğu için baş öğretmen olacak tanıdığım öğretmen var. Bence kesinlikle uzman olmayana - olamayanlara bu hak verilmemeliydi.
Hocam Mebbis - Kişisel bilgiler - Hizmet süreleri başlığı altındaki uzman öğretmenlik hesabına katılmış bende sözleşmeli öğretmenlikte geçirdiğim süreler.Uzman öğretmenlik olma sürecinde (2022 ve 2023) belki pek fark edilmedi ama 2005’te başlayan ilk sözleşmeli öğretmenlik-4/C süresi (Temmuz 2006’ya kadar) muhtemelen baş öğretmenlik için sayılmayacak.
Eski kanunadan sonra çıkan yönetmelikte sadece 4/B’li sözleşmeli süreler sayılmış. Yenisinde de büyük olasılıkla öyle olacak:
Öğretmenlik veya uzman öğretmenlikte geçmiş sayılan süreler
MADDE 14- (1) Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanına başvuruda bulunacakların öğretmenlik veya uzman öğretmenlik sürelerinin hesabında, adaylık dâhil öğretmen veya uzman öğretmen olarak geçirdikleri hizmet süreleri dikkate alınır. Bu sürelere;
.
.
c) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi kapsamında sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler,
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=39517&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Hocam Mebbis - Kişisel bilgiler - Hizmet süreleri başlığı altındaki uzman öğretmenlik hesabına katılmış bende sözleşmeli öğretmenlikte geçirdiğim süreler.
2005 Eylülde sözleşmeli 4C başladım. 2006 şubatta kadroya geçtim.
az kalmıs“Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığım bilgiye göre, Uzman ve Başöğretmenlik için yönetmelik ve kılavuz Kasım ayı içinde yayınlanacak.
Uzman ve Başöğretmenlik süreci Yılbaşına kadar tamamlanacak.”
Edip Üzen / X
oturup beklemek ben de alakasız bi cevap yazdım ya idare edin artık surcu lisan ettiysek affolaarkadaşlar alakasız olacak ama epeydir forumda konu açmamıştım dün açtım siber güvenlik ders planlarıyla ilgili akışta gözükmüyor bunun için ne yapmak gerek
Küçük illerde belki sıkıntı olmaz ama büyük illerde mağduriyet oluşturacak bir karar. Konya'da mesela bazı ilçelerin uzaklığı 300 km neredeyse, başka ile gider gibi. Özellikle aile birliği nedeniyle mahkeme yoluyla resen atamalar iptal edilir gibi geliyor bana.Uzman ve başöğretmenlik ile öğretmenleri kandırıp öğretmenleri çok zor durumda bırakacak maddeler eklediler... 18. Madde ile öncelikli olarak norm fazlası öğretmenlerin ilçeler arasında resen atamasının önünü açtılar ikinci olarak il emrine atanmayı kaldırdılar il emri olmayanın kaldırılması bence de iyi oldu ama resen ilçere atanma çok can yakacaktır...
İyidir iyi öğretmenlere müstahak. Sendikalar destekliyor hocam daha ötesi var mi Öğretmen arkadaşlar memnun. Yapacak hiç bişi yok. Öğretmenlik meslek kanunu öğretmen lehine tek madde yok. Öğretmenin kendini geliştirmesine teşvik edecek tek madde yok . Nerdeyse öğretmenlik hakkını müdürlerin inisiyatifine veren maddeyi bile gecireceklerdi.Öğretmenlerin lehine hiçbir şey yok. Halbuki öğretmenlik için meslek kanunu istenmesinin sebebi öğretmenleri haklarını iyileştirmek, korumaktı. MEB bunu kendi kafasına göre anladı ve uyguladı. Ben yaptım oldu dedi. Bir de X'teki hesaptan süsleyip püsleyip paylaşım yapıyorlar maddeleri. Yazık, çok yazık.
nerede arkadaş? hangi ülke ?İyi bir ek ders ücreti ver.Maas ver.Doktora yapayım, dergilere abone olayım, yurtdisina gideyim.Okullarda disiplin işlemez yersin yumruğu.Siddet yasası olmadı.Unvan geldi 4 bin ilave.Arkadasim hayatında hiç MEBe basvurmadi.Dolar ile 2500 alıyor.Lojmani var herseyi kirasi elektrik dogalgaz dahil bedava.Gunde 3 tanesi açık büfe, 3 tanesi tek çeşit 6 öğün yemek bedava.Bir özel okulda calisiyor.