Öğretmenlik Meslek Kanunu meclisten geçti

Kodla Büyü
Herşey otomatik ve toplu olarak yapılacak denilmesine rağmen. 2022’de bizden dilekçe ve sertifika (seminer belgesi değil) çıktısı istenmişti.

Sertifikanın MEBBİS veya e-devlette yayınlanmasından sonra çıktısının alıp dilekçe ile okulunuza başvurulması iyi olur diye düşünüyorum:

https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-uzman-ogretmenlik-basogretmenlik-sertifikasi-sorgulama
Hocam sertifika e devlete ne zaman yansıyor.Mebbiste sertifika çıkıyor ama e devlette şuan gözükmüyor.

Yazıya göre 15 Ocak’a kadar sertifika onay işlemlerinin AYNI GÜN İÇERİSİNDE onaylanması gerekiyor. İdarecilere hatırlatmayı unutmayın. Maaşa yetişme durumunu göz önünde bulundurmuşlar. Mal müdürlüğüde buna uyarsa 15 Ocak’a yetişir farklar.

Ekli dosyalar

• dc17283a-6a49-48cb-bc0e-048a3fe266a3.webp
    dc17283a-6a49-48cb-bc0e-048a3fe266a3.webp
    89.2 KB · Görüntüleme: 73
Yazıya göre 15 Ocak’a kadar sertifika onay işlemlerinin AYNI GÜN İÇERİSİNDE onaylanması gerekiyor. İdarecilere hatırlatmayı unutmayın. Maaşa yetişme durumunu göz önünde bulundurmuşlar. Mal müdürlüğüde buna uyarsa 15 Ocak’a yetişir farklar.
İdarecinin onayladığını nasıl bileceğiz? E-devlete düşünce onaylamış mı oluyor?

Sertifika okul tarafından onaylanacak mı? Bu konuda herkes farklı bir şey söylüyor. Eğitim bitti. Eğitimi değerlendirip sertifika çıktısını idareye verdik. Ancak kurum onayı olacak mı, olacaksa nasıl olacak? Kimse net bilmiyor.

Arkadaşın Okul whatsapp grubunda paylaşılan bir yazı.

ÖBA üzerinden Baş Öğretmenlik ve Uzman Öğretmenlik uzaktan eğitim seminerlerini tamamlayan öğretmenlerimiz;

Baş Öğretmenlik ve Uzman Öğretmenlik Sertifikalarını yeni açılacak Mebbis modülünde sertifika şartlarını taşıyıp taşımadıkları yönünden okul/kurum müdürlüğü, ilçe millî eğitim müdürlüğü onayından sonra il değerlendirme komisyonlarınca değerlendirildikten sonra çıkarabileceklerdir.

Mebbis Hizmetiçi Eğitim Modülünden alınan seminer tamamlama belgeleri (e-sertifika) baş öğretmenlik veya uzman öğretmenlik sertifikası değildir. Mali haklardan yararlanmak için kullanılamaz.

Değerli müdürlerim Uzman ve başöğretmenlik başvurusu yapıp eğitimlerini tamamlayanlarla ilgili çokça soru almaktayız. Eğitimlerini bitirenlere düzenlenen seminer belgesi bilgi amaçlı düzenlenmekte ve herhangi bir yere tanzimi/teslimi söz konusu değildir. Eğitimleri tamamlayanlar başvurunun son günü olan 1 Ocak 2025 tarihinden sonraki ilk mesai günü 2 Ocak 2025 tarihinden itibaren başvuru sürecinde olduğu gibi okul/ilçe/il onayında sonra onaylanmış sertifikalar MEBBİS'e düşecektir. Detaylı bilgi kılavuz F maddesinde yer almaktadır. Süreçle ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Öğretmenlerimize bu doğrultuda bilgi verelim İyi çalışmalar diliyorum.

Şeklinde paylaşım yapılmış başka bir yerde.

Geri