Öğretmenlik Meslek Kanunu meclisten geçti

Kodla Büyü
Uzman ve Başöğretmenlik için MEB taslak yönetmeliği hazırlamış durumda.*Edindiğim bilgiye göre, yönetmelik taslağı ilgili kurumların görüşüne sunulmuş.*İlgili görüşler tamamlanınca son şekli verilip, Resmi Gazete'de yayımlanacak. *Ardından kılavuz ve takvim duyurulacak.

hep bahaneler bu sure. uzarr

bir ülkeyi savaşmadan yok etmek için eğitim sistemi ve öğretmenleri ile uğraşın yeterli. bakın yeni nesil okuduğunu anlamıyor okuduğunu. liseye gelmiş adını zor yazıyor. böyle bir nesle ülke nasıl emanet edilecek?

Bakanin net olarak ocak ayına yetisirecegiz cumlesini bende aylardir takip eden birisi olarak duymadim!!

“Uzman ve Başöğretmenlik için MEB taslak yönetmeliği hazırlamış durumda.

*Edindiğim bilgiye göre, yönetmelik taslağı ilgili kurumların görüşüne sunulmuş.

*İlgili görüşler tamamlanınca son şekli verilip, Resmi Gazete'de yayımlanacak.

*Ardından kılavuz ve takvim duyurulacak.”

Edip ÜZEN / X

Ünvanlardan geçilmiyor durumuna dönüşecek de bakalım sistemsiz bir yapı içerisinde yeni nesillere nasıl katkı sunabileceğiz...

Bir zamanlar bazı liseleri "Anadolu Lisesi" yapmışlardı. Sonra bütün liseler "Anadolu Lisesi" oldu. Şimdi de bütün Öğretmenler; Uzman veya Baş Öğretmen oluyor. Sen de Tosun Paşasın, ben de Tosun Paşayım; hepimiz Tosun Paşayız hesabı... Her işin suyunu çıkarmayı çok seviyoruz. Öğretmenler, bir nebze de olsa maddi kazanım sağlayacakları için, bu durum güzel fakat; yine de bir yerlerde bir yanlışlık var.

Bir zamanlar bazı liseleri "Anadolu Lisesi" yapmışlardı. Sonra bütün liseler "Anadolu Lisesi" oldu. Şimdi de bütün Öğretmenler; Uzman veya Baş Öğretmen oluyor. Sen de Tosun Paşasın, ben de Tosun Paşayım; hepimiz Tosun Paşayız hesabı... Her işin suyunu çıkarmayı çok seviyoruz. Öğretmenler, bir nebze de olsa maddi kazanım sağlayacakları için, bu durum güzel fakat; yine de bir yerlerde bir yanlışlık var.
Haklısınız hocam. Aslında hepimiz aynı olacağız, bir farkımız yok.

Sınavı ciddi yapsalardı öğretmenlerin %10-15'i ancak uzman öğretmen olurdu. Orda bile cılkını çıkardılar. Hiç bilgisi olmayan da uzman oldu, olan da. Oy kaygısı üzerine yönetilen bir ülkedeyiz. Oy kaybetmeyelim de ne olursa olsun.

Haklısınız hocam. Aslında hepimiz aynı olacağız, bir farkımız yok.

Hocam siz öğretmen egosunu çok kucumsuyorsunuz:) adam Whatsapp durumuna uzman öğretmen ... ... Diye yazmış:) neler var neler.

İlgili kurumdan kasıt ne acaba? Kasaplar odası mı eğitim sendikaları mı? Sendikalar neden sessiz böyle

Uzmanlık ,baş öğretmenlk süresine ücretli öğretmenlikte geçirilen süreler de dahil edilecek diye bir tweet gördüm ne kadar doğru bilmiyorum

Ekim ayı KİK toplantısında yetkili sendika sayılmasını istemiş. Sonucu yönetmelikte göreceğiz.
Şöyle kesin ifade kullanmış ben yeni gördüm. Belki bazı arkadaşlarin işine yarar

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-11-21-21-59-56-498-edit_com.twitter.android.webp
    Screenshot_2024-11-21-21-59-56-498-edit_com.twitter.android.webp
    76.1 KB · Görüntüleme: 155
“Uzman ve Başöğretmenlikte eğitimlerin 80 saat online, 18 saat de yüz yüze yapılması planlanıyor.

Yönetmelik henüz yayınlanmadı. Yönetmelik yayınlandıktan sonra takvim ve kılavuz açıklanacak.”

Edip Üzen / X

Geri