Aynı fikirdeyim. Beklentim olmamakla birlikte mevcut haklarımızı da elimizden alırlar kanaatindeyim. Sonra onları geri alabilmek için sendikalar mahkemede uğraşır. Geri alınca da sendikalar biz yaptık der sevinir. İnancımızı, umudumuzu ve güvenimizi kaybettik. Çok konuşulacak bir şey kalmadı.Ne meslek kanunu ne de uzman ve baş ögretmene ayrıca ek ödeme, hiç birini istemiyorum.Tek isteğim gerçek enflasyon oranında zam yapsınlar bu kadar da tok gözlüyüm...
20 senedir ne masallar dinliyoruz.
Aman hocam yaymayalım. Söylentiyi gerçek sanıp öğretmen 10000 tl maaş olıyor diye haber yapacak çok haber kanalı ve buna inanıp hadi iyisiniz 10000 i kaptınız diyecek bir sürü sürü insan var.ne kadar iyimser bir söylenti o öyle hocam yayalım her bir tarafa
Bak 1000 lira 2000 lira verecez ama seneye demişler yani enflasyon karşısında para iyice erisin ondan sonra vereceğiz demek istemişler.AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal meslek kanununa ilişkin yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjdesini verdiği öğretmenlik meslek kanununa ilişkin teklifimizi yarın sabah Meclis Başkanlığına sunacağız." dedi.
Mahir Ünal, meslek kanunu ile ilgili yaptığı açıklamaların satır başları şu şekilde;
Bu kanunla öğretmenlik mesleğini kariyer haline getiriyoruz. Meslekte 10 yılını tamamlayanlar uzman olacak ve 1000 TL maaşları artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin TL olarak artacak.
Kanun 12 maddeden oluşuyor. Yürürlük tarihi 2023 olarak düzenlendi.
haklısın "3 ay tatil yaptıkları yetmezmiş gibi bir de 10000 TL maaş alıyorlar" derlerAman hocam yaymayalım. Söylentiyi gerçek sanıp öğretmen 10000 tl maaş olıyor diye haber yapacak çok haber kanalı ve buna inanıp hadi iyisiniz 10000 i kaptınız diyecek bir sürü sürü insan var.
Bence Mahir Ünal kendi bile net bilmiyor. 10 senelik öğretmen sınava giriyor başarılı olursa uzman öğretmen olup maaşına 1000 tl ekleniyor diyorlardı. Ahaber 1/4 baş öğretmen maaşını yazmış 9500 tl diye. Herkes cidden maaşlarımızı bu sanacak.AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal meslek kanununa ilişkin yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjdesini verdiği öğretmenlik meslek kanununa ilişkin teklifimizi yarın sabah Meclis Başkanlığına sunacağız." dedi.
Mahir Ünal, meslek kanunu ile ilgili yaptığı açıklamaların satır başları şu şekilde;
Bu kanunla öğretmenlik mesleğini kariyer haline getiriyoruz. Meslekte 10 yılını tamamlayanlar uzman olacak ve 1000 TL maaşları artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin TL olarak artacak.
Kanun 12 maddeden oluşuyor. Yürürlük tarihi 2023 olarak düzenlendi.
Aceleniz ne o zaman yangından mal kaçırır gibi kimseye sormadan yasa çıkarmaya çalışıyorsunuz? Madem 2023 te yürürlüğe girecek, meclise götürmeden açıklayın da insanlar tartışsın. Bakalım malumsen nasıl bir teşekkür mesajı yayınlayacak.Teklifin toplam 12 maddeden oluştuğunu Ünal, öğretmenlere yönelik 3600 ek göstergenin de bu teklifte yer aldığını kaydetti. Söz konusu düzenlemenin yürürlük tarihinin farklı olacağını anlatan Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının diğer meslek gruplarına yönelik 3600 ek gösterge çalışması yürüttüğünü anımsattı. Ünal, "Çalışma Bakanlığımızın diğer mesleklerle ilgili 3600 ek gösterge çalışmalarını 2022 yılında tamamlanmasını bekliyoruz. O yüzden bu maddenin yürürlüğünü 15 Ocak 2023 tarihine bırakıyoruz. 2023 yılı bütçe görüşmelerinin sonuna bırakıyoruz." diye konuştu.
https://www.memurlar.net/haber/1008200/ogretmenlik-meslek-kanunu-nda-detaylar-belli-oldu.html
Anladığım kadarıyla değişen hiçbir şey yok. Uzman öğretmen baş öğretmen işi de 2023 yılına ötelenmis. Müjde müjde öğretmenlere ek 2000 tl zam diye verilir haberlerde artık.
Ayrıca 2. Bölüm madde 3. 2. Bendi başımıza sıkıntı açabilir. Çalışma saatlerinin düzelmesi ile ilgili
Hocam bu dediğiniz bölümde ne yazıyor bulamadım daAyrıca 2. Bölüm madde 3. 2. Bendi başımıza sıkıntı açabilir. Çalışma saatlerinin düzenlenmesi ile ilgili
Hocam bu eğitimler muhtemelen uzaktan olacaktır ama dediğiniz gibi süreci uzatır ve işin suyu çıkar.Yüksek lisans ve doktora mezunları sınavdan muaf olur diyor ama eğitimden muaf olur demiyor. Her halûkarda 180 ve 240 saatlik eğitimler alınacak anlamına mı geliyor? Okulun olmadığı tatil gunlerinde günde 6 saat eğitim verseler, 30 günlük egitim yapar. Bunu anca yaz tatilinde verebilirler. Belki de 2 yıla yayacaklar. Ya da tum seneye. Yani 2023'te yürürlüğe girecek, en az 1 sene eğitim, sonra sınav derken 2024'de 1000tl almaya hak kazanırız. O zamana da 1000tl, 200tl olur. Hepimize hayırlı olsun
Sınava girme şartı olarak bu eğitimleri almak gerekiyor. Sınavdan muaf olunca eğitimlere gerek kalmıyor.Yüksek lisans ve doktora mezunları sınavdan muaf olur diyor ama eğitimden muaf olur demiyor. Her halûkarda 180 ve 240 saatlik eğitimler alınacak anlamına mı geliyor? Okulun olmadığı tatil gunlerinde günde 6 saat eğitim verseler, 30 günlük egitim yapar. Bunu anca yaz tatilinde verebilirler. Belki de 2 yıla yayacaklar. Ya da tum seneye. Yani 2023'te yürürlüğe girecek, en az 1 sene eğitim, sonra sınav derken 2024'de 1000tl almaya hak kazanırız. O zamana da 1000tl, 200tl olur. Hepimize hayırlı olsun
bi milyon verelim her birimiz barabar bunlara yasayı geri ceksinlerSınava girme şartı olarak bu eğitimleri almak gerekiyor. Sınavdan muaf olunca eğitimlere gerek kalmıyor.
o zaman bu eğitimleri yüksek lisans eğitimlerinde kişiler alıyor mu?Sınava girme şartı olarak bu eğitimleri almak gerekiyor. Sınavdan muaf olunca eğitimlere gerek kalmıyor.
Y.l. mezuniyeti yök'ün bileceği iş. Bu eğitimlerin içeriğini de bekleyip göreceğiz.o zaman bu eğitimleri yüksek lisans eğitimlerinde kişiler alıyor mu?
Eğer alıyorsa bu eğitimleri alanlar daha sonrasında yüksek lisans mezunu da sayılacak mı?veya
bir sonraki basamak başöğretmenlikte doktora tamamlamış gibi mi olacak neresinden tutsan yamalı bohça!