Bu kanun taslağında şüphe ve tereddüte sebep olan bir husus var. Şöyle ki:
Bu taslakla, 657 sayılı kanunda yer alan
a) Başöğretmen unvanını kazanmış olanlara % 40'ına, ibaresi "Başöğretmen unvanını kazanmış olanlara % 120'ına" olarak değiştirilmek isteniyor.
b) Uzman öğretmen unvanını kazanmış olanlara % 20'sine, ibaresi "Uzman öğretmen unvanını kazanmış olanlara % 60'sine" olarak değiştirilmek isteniyor.
Sıkıntı şurada başlıyor.
Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminat kararı incelendiğinde;
1) Uzman öğretmen unvanına sahip olup, 1-2 derecelerden aylık alanlara ilave % 20 tazminat, diğer derecelerden aylık alanlara ise % 15 tazminat artışı yapılır diyor.
2) Başöğretmen unvanına sahip olup, 1-2 derecelerden aylık alanlara ilave % 40 tazminat, diğer derecelerden aylık alanlara ise % 30 tazminat artışı yapılır diyor.
Yani bu durumda kanun taslağında sadece 1-2 derecelerden aylık alanların tazminat oranları artırılmış, diğer derecelerden aylık alanların tazminat oranları değiştirilmemiş.
Az evvel kulaklarımla duydum trt fm de saat 16 haberinde 112 madde dedi. Dili sürçüp yanlış söylemedi ise.Kanun teklifi:
Yıl şartı aranıyor bence hocam. Aranmıyorsa bile mahkemeye falan verilir, aranır hale getirilirUzman öğretmenlik için YL yapanlara yıl şartı verilmemiş bence,
Aynı şekilde doktora durumu içinde geçerli,
10 yıl şartı eğitim alıp sınava girecekler için mi geçerli olacak. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz 6. maddenin 1. ve 3. Bendini.
Allah Allah bu nedir şimdi temenni miTabi ki de yıl şartı aranmıyor.Ayrı değerlendirilmiş bu grup. millete fesatlik yapmak yerine gerçek hukuki haklarını aramak için mahkemeye gitme enerjisini harcasın insanlar.Yıl şartı aranıyor bence hocam. Aranmıyorsa bile mahkemeye falan verilir, aranır hale getirilir
İroni yapmıştım hocamAllah Allah bu nedir şimdi temenni miTabi ki de yıl şartı aranmıyor.Ayrı değerlendirilmiş bu grup. millete fesatlik yapmak yerine gerçek hukuki haklarını aramak için mahkemeye gitme enerjisini harcasın insanlar.
Bu kanun taslağında şüphe ve tereddüte sebep olan bir husus var. Şöyle ki:
Bu taslakla, 657 sayılı kanunda yer alan
a) Başöğretmen unvanını kazanmış olanlara % 40'ına, ibaresi "Başöğretmen unvanını kazanmış olanlara % 120'ına" olarak değiştirilmek isteniyor.
b) Uzman öğretmen unvanını kazanmış olanlara % 20'sine, ibaresi "Uzman öğretmen unvanını kazanmış olanlara % 60'sine" olarak değiştirilmek isteniyor.
Sıkıntı şurada başlıyor.
Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminat kararı incelendiğinde;
1) Uzman öğretmen unvanına sahip olup, 1-2 derecelerden aylık alanlara ilave % 20 tazminat, diğer derecelerden aylık alanlara ise % 15 tazminat artışı yapılır diyor.
2) Başöğretmen unvanına sahip olup, 1-2 derecelerden aylık alanlara ilave % 40 tazminat, diğer derecelerden aylık alanlara ise % 30 tazminat artışı yapılır diyor.
Yani bu durumda kanun taslağında sadece 1-2 derecelerden aylık alanların tazminat oranları artırılmış, diğer derecelerden aylık alanların tazminat oranları değiştirilmemiş.
Malesef 10 yıl bekleyecek yüksek lisansı olanlar sadece sınavdan muaf bırakmış kanun yıl şartından muaf bırakmamış.Uzman öğretmenlik için YL yapanlara yıl şartı verilmemiş bence,
Aynı şekilde doktora durumu içinde geçerli,
10 yıl şartı eğitim alıp sınava girecekler için mi geçerli olacak. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz 6. maddenin 1. ve 3. Bendini.
Yıl şartı koymasa çok öğretmen uzman olurdu ozaman hepsine 1000 tl vermek zorunda kalırdı. 1 parmak balı az kişiye çalarak tüm öğretmenlere biner, ikibiner zam vermiş gibi algı yapıldı.Malesef 10 yıl bekleyecek yüksek lisansı olanlar sadece sınavdan muaf bırakmış kanun yıl şartından muaf bırakmamış.
Yalnız şartları sağlayan 600 bin kişi var denildi bu sayıda hiç de az değil.Yıl şartı koymasa çok öğretmen uzman olurdu ozaman hepsine 1000 tl vermek zorunda kalırdı. 1 parmak balı az kişiye çalarak tüm öğretmenlere biner, ikibiner zam vermiş gibi algı yapıldı.
öyle saça böyle tarak denildi gibiYıl şartı koymasa çok öğretmen uzman olurdu ozaman hepsine 1000 tl vermek zorunda kalırdı. 1 parmak balı az kişiye çalarak tüm öğretmenlere biner, ikibiner zam vermiş gibi algı yapıldı.
600bin kişiden sadece 75bin kişiye uzmanlık verilecek diye okudum ben ama umarım yalan haberdirYalnız şartları sağlayan 600 bin kişi var denildi bu sayıda hiç de az değil.
Dgaz zammi elektrik zammi köprü zammi lpg benzin motorin zammi cikti simdilik sapkadanbakalım sapkadan ne cıkacak
Bu maddeye göre hali hazırda öğretmen olanlar 20. yılı tamamlayınca baş öğretmen olabiliyorlar..GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan
öğretmen ve uzman öğretmenler, öğretmenlikte ve/veya uzman öğretmenlikte yirmi yıllık
çalışma süresini tamamlamaları ve 20 nci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlardan
uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti olma şartı hariç diğer şartlan sağlamaları kaydıyla
başöğretmen ünvam için başvuruda bulunabilir.
Eski sayıbilecek konu üzerinden devam etmek ne kadar doğru bilemiyorum. Konu başlığı ilk kanun içindi. Şimdi kanunda değişiklik yapıması üzerine yasa teklifi var. Birbirimizin yazılarını okurken tarihlere dikkat edelim..
Sayfa 21.den başlıyor
Bu maddeye göre hali hazırda öğretmen olanlar 20. yılı tamamlayınca baş öğretmen olabiliyorlar..