kimseyle tartıscak kadar acemi deilim...takılın siz
bugün eğitim iş başkanının basın açıklamasını izledim kanuna karşıyız diyor mücadele ediyoruz diyor ama neye karşı olduğunu niyeyse söylememiş. herkes karşıyım diyor ama karşı olunacak bir yer ben göremedimkimseyle tartıscak kadar acemi deilim git biraz daha oku o zaman...
Gerçekten kurulacak olan akademiyi adil buluyorsanız, atanacak her öğretmenin kadrolu değilde, sözleşmeli başlamasını adil buluyorsanız, sizin için karşı olunacak bir şey yok demektir. Ben bu uygulamaları adil bulmuyorum. Hele akademi suistimale açık bir konu bence.bugün eğitim iş başkanının basın açıklamasını izledim kanuna karşıyız diyor mücadele ediyoruz diyor ama neye karşı olduğunu niyeyse söylememiş. herkes karşıyım diyor ama karşı olunacak bir yer ben göremedim
öğretmen atama sistemi eskiden de objektif değildi akademideki arkadaşlar orada ders görecekler sınıfı olmayacak en azındna göreve başlama ihtimali olacak eskiden 2021 de mezun oluyordu 2022 ye kadar alım olmuyordu çok değişen birşey olmamış bir de ben meslekte 20. yılım bu madde beni ilgilendirmiyorGerçekten kurulacak olan akademiyi adil buluyorsanız, atanacak her öğretmenin kadrolu değilde, sözleşmeli başlamasını adil buluyorsanız, sizin için karşı olunacak bir şey yok demektir. Ben bu uygulamaları adil bulmuyorum. Hele akademi suistimale açık bir konu bence.
Eskiden de objektif değildi, şuanda objektif olmasın diyorsunuz resmen. Pes doğrusu diyecek bişeyim yok. Evet bu madde sizi ilgilendirmez.öğretmen atama sistemi eskiden de objektif değildi akademideki arkadaşlar orada ders görecekler sınıfı olmayacak en azındna göreve başlama ihtimali olacak eskiden 2021 de mezun oluyordu 2022 ye kadar alım olmuyordu çok değişen birşey olmamış bir de ben meslekte 20. yılım bu madde beni ilgilendirmiyor
altta kalanın canı çıksın o haldemeslekte 20. yılım bu madde beni ilgilendirmiyor
2.madde görüşülüyor tbmmtv canlı
Hocam o zamanlar öğretmen ihtiyacı ciddi manada vardı ve neredeyse her mezun öğretmen atanıyordu. Fakat gel görki zamanla her ile eğitim fakültesi açıldı ve hesapsız kontenjanlarla öğrenci alıp bunları mezun ettiler. Bu da yetmedi, formasyon adı altında hemen hemen her bölümden öğrenciye öğretmenlik hakkı tanındı. Sonuç ise ortada... Ama Bakanlık tarafı hala akademi, sözleşmeli...vs. olarak sorunu çözmeye çalışıyor. Naçizane benim görüşüm, 5 yıl boyunca tüm eğitim fakültelerinin kapatılması ve formasyonun kaldırılmasıdır. Aksi takdirde bu sorun kartopu misali büyüdükçe büyüyecek ve ÖMK, KMÖ, ÖKS... gibi yasalarla sorun kaynağından uzaklaşıp geçici çözüm önerileri ile günah keçisi olarak öğretmenler çok ama çok yıpratılacaktır.Sene 1998.Haziranda diploma aldım.Temmuzda tayinim çıktı.Eskiden hersey kolaydı.Ama şimdi herkes okuyor.
2.Universite bölümleri kapatıldı.
hadi neyse şimdilik açlık sınırını geçmişler. Bu akademinin detayları da belli değil sanırım. Bir yerde yurt vs verecekler mi bu adamlara? Al sana 20 lira evini mevini kendin tut dese bu pahalılıkta kirayla faturaya ancak yeter o para. Bilemiyorum.“Öğretmen Akademisi'nde eğitim görecek öğretmenlerin ücretleri artırıldı.
TBMM'de görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda verilen önerge ile değişiklik yapıldı. Katsayı 18 bin 650'den, 23 bin 310'a çıkarıldı.
Yani akademide eğitim görecek öğretmenlerin maaşı 16 bin 930'dan 21 bin 160 TL'ye çıkarıldı.”
Edip Üzen / X
“Öğretmen Akademisi'nde eğitim görecek öğretmenlerin ücretleri artırıldı.
TBMM'de görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda verilen önerge ile değişiklik yapıldı. Katsayı 18 bin 650'den, 23 bin 310'a çıkarıldı.
Yani akademide eğitim görecek öğretmenlerin maaşı 16 bin 930'dan 21 bin 160 TL'ye çıkarıldı.”
Edip Üzen / X
başöğretmenlikle ilgili durum ne oldu acaba? 20 yılını dolduranlara uzmanlıkta 10 yıl aranmadan bir kereye mahsus başöğretmenlik verilecekti. Peki 18-19.yılını çalışanlar uzmanlıkta 10 seneyi mi bekleyecekler yani?
hadi neyse şimdilik açlık sınırını geçmişler. Bu akademinin detayları da belli değil sanırım. Bir yerde yurt vs verecekler mi bu adamlara? Al sana 20 lira evini mevini kendin tut dese bu pahalılıkta kirayla faturaya ancak yeter o para. Bilemiyorum.
Önergedeki gibi geçtiyse 1 kereye mahsus diye birşey yok.. kanun yürürlüğe girdiğinde öğretmenseniz sizi kapsıyor... şuan uzman ve 12.yılınızdaysanız 8 yıl sonra baş öğretmen olabilirsiniz. Maddeyi dikkatli okuyunca anlaşılmıyor..başöğretmenlikle ilgili durum ne oldu acaba? 20 yılını dolduranlara uzmanlıkta 10 yıl aranmadan bir kereye mahsus başöğretmenlik verilecekti. Peki 18-19.yılını çalışanlar uzmanlıkta 10 seneyi mi bekleyecekler yani?
20 yılı dolanlar basoğretmenligi alır. Kanunda uygunsuz durum varsa anayasa mahkemesi iptal eder. Yeni 20 yılı dolanlar başka bahara kalabilir.