Öğretmenlik Meslek Kanunu

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
“Nihai kanun taslağına göre ek ders ücretlerinde artış gönderen ilk düzenlemeden vazgeçilmiştir.

Yine, şube müdürlerine ve bakanlık müfettişlerine ek özel hizmet tazminatı verilmesini öngören hüküm de nihai taslakta yer almamış yani bu düzenlemeden de vazgeçilmiştir.

İlk kanun taslağında, uzman öğretmenliğe başvurabilmek için 8 yıl hizmet şartı aranmıştı.
*Nihai kanun taslağına göre bu süre yeniden 10 yıla çıkarıldı. Yine başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte çalışma süresi ilk taslakta 8 yıldı. Yeniden 10 yıla çıkarıldı.

KPSS puanı ile girilecek olan Millî Eğitim Akademisinde, Öğretmen adayları 4 dönem eğitim görecek.

*Kanun taslağının ilk halinde 4 dönemin ne olduğu belirtilmemişti. Yeni taslağa göre her bir dönem 10 ila 14 haftalık eğitimi kapsayacak. Yani bir dönem kabaca 3 ay olacak.

*Bu da öğretmen adayının, Devlet kurumlarında öğretmen olarak göreve başlamadan önce en az 1 yıl eğitim göreceği anlamına geliyor.”

Edip Üzen / X

“Nihai kanun taslağına göre ek ders ücretlerinde artış gönderen ilk düzenlemeden vazgeçilmiştir.

Yine, şube müdürlerine ve bakanlık müfettişlerine ek özel hizmet tazminatı verilmesini öngören hüküm de nihai taslakta yer almamış yani bu düzenlemeden de vazgeçilmiştir.

İlk kanun taslağında, uzman öğretmenliğe başvurabilmek için 8 yıl hizmet şartı aranmıştı.
*Nihai kanun taslağına göre bu süre yeniden 10 yıla çıkarıldı. Yine başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte çalışma süresi ilk taslakta 8 yıldı. Yeniden 10 yıla çıkarıldı.

KPSS puanı ile girilecek olan Millî Eğitim Akademisinde, Öğretmen adayları 4 dönem eğitim görecek.

*Kanun taslağının ilk halinde 4 dönemin ne olduğu belirtilmemişti. Yeni taslağa göre her bir dönem 10 ila 14 haftalık eğitimi kapsayacak. Yani bir dönem kabaca 3 ay olacak.

*Bu da öğretmen adayının, Devlet kurumlarında öğretmen olarak göreve başlamadan önce en az 1 yıl eğitim göreceği anlamına geliyor.”

Edip Üzen / X
Görüldüğü üzere son sözü Mehmet Şimşek söylüyor; hiç bir iyileşme öngörmüyorum; diyordum ağzımıza bir parmak bal çalarlar ; onu bile yapmayacaklar. Muhtemelen aleyhimize bazı düzenlemeler çıkacak.

Edip Üzen / X

“Nihai kanun taslağına göre öğretmenler için iki yeni disiplin cezası getirilmektedir.

1- Öğrencilere menfaat karşılığında özel ders veren veya özel ders için yönlendirme yapan öğretmenlere ayıktan kesme cezası verilecek.

2- Eğitim süreçlerine ilişkin görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşanlara Kınama cezası verilecektir. Böylece fenomen öğretmenliğin önüne geçilmeye çalışılmakta.”

Yani uzman ve başöğretmenlik sürelerini kısaltmak için kanunda düzenleme yapacağız deyip bunu iptal ederek üzerine cezai hükümler, rotasyon ve öğretmenliğe atanmayı zorlaştıran hükümler getiren bir kanundan hala bir şeyler bekleyen öğretmenler var. Ne acı.
Bu kanun aşağıda söylendiği haliyle cikarsa da yazık ki ne yazık
Öğretmenlik meslek kanunu değil öğretmeni cezalandırma kanunu
Umarım haber doğru değildir

Edip Üzen / X

Yani uzman ve başöğretmenlik sürelerini kısaltmak için kanunda düzenleme yapacağız deyip bunu iptal ederek üzerine cezai hükümler, rotasyon ve öğretmenliğe atanmayı zorlaştıran hükümler getiren bir kanundan hala bir şeyler bekleyen öğretmenler var. Ne acı.
Bu kanun aşağıda söylendiği haliyle cikarsa da yazık ki ne yazık
Öğretmenlik meslek kanunu değil öğretmeni cezalandırma kanunu
Umarım haber doğru değildir

Memurlar.net’in genel yayın yönetmeni
Daha önce kanun taslağı ile ilgili yazdıklarını bakan farklı yerlerde söyledi maalesef

Bu bakandan olumlu bir şey bekleyen var mıydı? Ömer dinçer v2.0
3 sene sonra seçime doğru birçok şey rafa kalkar, nasıl olsa millet takım tutar gibi parti tutuyor sonra yine aynı tas aynı hamam devam eder.

Çoğu kişinin aklına gelen başına geldi öğretmenlik meslek kanunu çıkarıyoruz diyerek öğretmeni sindirme kanunu çıkarıyorlar...

Okulumuzda güya devlet politikalarına karşı hatta din ile ilişkisi olmayan bir öğretmen nasıl oluyorsa derse girmeden ödülleri alıyor. Al sana tezat

“Edip Üzen: “Öğretmenlik Meslek Kanun Taslağında, öğretmenlere şiddete verilecek ceza şu şekilde düzenleniyor:”

IMG_7188.jpeg

Bakanlığın rotasyon yapmak için ÖMK'na ihtiyacı yok, zaten yönetmelikte rotasyon var.

Edip Üzen: “10 yılda kaldı. 8 yıla düşürmeyecekler”

Uzman öğretmenlik için yazmış bunu

Öğretmene çay içmeyi bile zül gören MEB yöneticileri varken 10 yıllık süreyi 8 e düşürmeyip 15 e de çıkarırlar.

Her sene 9. Sınıflara gelen öğrenci akademik ve ahlaki olarak daha kötü durumda bunu konuşan yok.
Çogu Okulda fiziki şartlar yetersiz bunu konuşan yok.
Liyakatsiz torpilli idari atamalar kontrolsüz okullar oluşturdu bunu konuşan yok.

Öğretmenlerimizin çoğu malesef şartlar gereği bezmiş ve umrunda değil artık eğitim falan bunu konuşan yok.

Emekliliği gelmiş öğretmenler emekli maaşı yüzünden emekli olamıyor bunu konuşan yok

Daha buna ekler ekler gideriz...
Ama derdimiz süpersonik meslek kanunu :)
Vallahi çok komik...
Ama iyi oyalıyorlar bizi haklarını yemeyelim

Her sene 9. Sınıflara gelen öğrenci akademik ve ahlaki olarak daha kötü durumda bunu konuşan yok.
Çogu Okulda fiziki şartlar yetersiz bunu konuşan yok.
Liyakatsiz torpilli idari atamalar kontrolsüz okullar oluşturdu bunu konuşan yok.

Öğretmenlerimizin çoğu malesef şartlar gereği bezmiş ve umrunda değil artık eğitim falan bunu konuşan yok.

Emekliliği gelmiş öğretmenler emekli maaşı yüzünden emekli olamıyor bunu konuşan yok

Daha buna ekler ekler gideriz...
Ama derdimiz süpersonik meslek kanunu :)
Vallahi çok komik...
Ama iyi oyalıyorlar bizi haklarını yemeyelim
aynı şekilde hocam gelen 5. sınıflar da çok yetersiz. 3. yıl önce 5. sınıflar ile yaptığım etkinliklerin çoğunu yapamıyorum başaramıyorlar. derslere karşı daha ilgisiz daha hazırcılığa alışmışlar. konuşma davranışını edinememiş sürekli çığlık atıyorlar. sürekli oyuncak kavgası ediyolar birbirlerine karşı çok tahammülsüzler. sanırım anaokulundayız:oops:
her geçen gün öğretmenlik mesleği daha zor hale geliyor. mesleki tatmin yok çünkü öğretemiyorsun öğrenmeye dirençli öğrenciler. üzerine birde işimizi zorlaştırmaya çalışan bu kanun:rolleyes:

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri