Deveye sormuslar
Görüldüğü üzere son sözü Mehmet Şimşek söylüyor; hiç bir iyileşme öngörmüyorum; diyordum ağzımıza bir parmak bal çalarlar ; onu bile yapmayacaklar. Muhtemelen aleyhimize bazı düzenlemeler çıkacak.“Nihai kanun taslağına göre ek ders ücretlerinde artış gönderen ilk düzenlemeden vazgeçilmiştir.
Yine, şube müdürlerine ve bakanlık müfettişlerine ek özel hizmet tazminatı verilmesini öngören hüküm de nihai taslakta yer almamış yani bu düzenlemeden de vazgeçilmiştir.
İlk kanun taslağında, uzman öğretmenliğe başvurabilmek için 8 yıl hizmet şartı aranmıştı.
*Nihai kanun taslağına göre bu süre yeniden 10 yıla çıkarıldı. Yine başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte çalışma süresi ilk taslakta 8 yıldı. Yeniden 10 yıla çıkarıldı.
KPSS puanı ile girilecek olan Millî Eğitim Akademisinde, Öğretmen adayları 4 dönem eğitim görecek.
*Kanun taslağının ilk halinde 4 dönemin ne olduğu belirtilmemişti. Yeni taslağa göre her bir dönem 10 ila 14 haftalık eğitimi kapsayacak. Yani bir dönem kabaca 3 ay olacak.
*Bu da öğretmen adayının, Devlet kurumlarında öğretmen olarak göreve başlamadan önce en az 1 yıl eğitim göreceği anlamına geliyor.”
Edip Üzen / X
“Nihai kanun taslağına göre ek ders ücretlerinde artış gönderen ilk düzenlemeden vazgeçilmiştir.
Yine, şube müdürlerine ve bakanlık müfettişlerine ek özel hizmet tazminatı verilmesini öngören hüküm de nihai taslakta yer almamış yani bu düzenlemeden de vazgeçilmiştir.
İlk kanun taslağında, uzman öğretmenliğe başvurabilmek için 8 yıl hizmet şartı aranmıştı.
*Nihai kanun taslağına göre bu süre yeniden 10 yıla çıkarıldı. Yine başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte çalışma süresi ilk taslakta 8 yıldı. Yeniden 10 yıla çıkarıldı.
KPSS puanı ile girilecek olan Millî Eğitim Akademisinde, Öğretmen adayları 4 dönem eğitim görecek.
*Kanun taslağının ilk halinde 4 dönemin ne olduğu belirtilmemişti. Yeni taslağa göre her bir dönem 10 ila 14 haftalık eğitimi kapsayacak. Yani bir dönem kabaca 3 ay olacak.
*Bu da öğretmen adayının, Devlet kurumlarında öğretmen olarak göreve başlamadan önce en az 1 yıl eğitim göreceği anlamına geliyor.”
Edip Üzen / X
“Nihai kanun taslağına göre ek ders ücretlerinde artış gönderen ilk düzenlemeden vazgeçilmiştir.
Edip Üzen / X
Yani uzman ve başöğretmenlik sürelerini kısaltmak için kanunda düzenleme yapacağız deyip bunu iptal ederek üzerine cezai hükümler, rotasyon ve öğretmenliğe atanmayı zorlaştıran hükümler getiren bir kanundan hala bir şeyler bekleyen öğretmenler var. Ne acı.
Bu kanun aşağıda söylendiği haliyle cikarsa da yazık ki ne yazık
Öğretmenlik meslek kanunu değil öğretmeni cezalandırma kanunu
Umarım haber doğru değildir
Hocam o konuda çok mağdur olduk. Ne bu dünyada ne öbür dünyada hakkımı asla helal etmiyorum.Benim anlamadığım sinav için 17 yil bekleyen adamlara 10 yıl daha bekle demek nasıl bir piskinlik.
Ebs lidir.Okulumuzda güya devlet politikalarına karşı hatta din ile ilişkisi olmayan bir öğretmen nasıl oluyorsa derse girmeden ödülleri alıyor. Al sana tezat
Din ile ilişiki ne alaka hocam?Okulumuzda güya devlet politikalarına karşı hatta din ile ilişkisi olmayan bir öğretmen nasıl oluyorsa derse girmeden ödülleri alıyor. Al sana tezat
Evet hocam ihtiyaç duyarlarsa uygulayacaklar anladığım kadarıyla. Yönetmelik temelsiz olmasın diye kanuna koymak istiyor olabilirler.Bakanlığın rotasyon yapmak için ÖMK'na ihtiyacı yok, zaten yönetmelikte rotasyon var.
O yönetmeliklerin yerine ÖMK gelmeyecek mi ?Bakanlığın rotasyon yapmak için ÖMK'na ihtiyacı yok, zaten yönetmelikte rotasyon var.
Bakanlığın rotasyon yapmak için ÖMK'na ihtiyacı yok, zaten yönetmelikte rotasyon var.
aynı şekilde hocam gelen 5. sınıflar da çok yetersiz. 3. yıl önce 5. sınıflar ile yaptığım etkinliklerin çoğunu yapamıyorum başaramıyorlar. derslere karşı daha ilgisiz daha hazırcılığa alışmışlar. konuşma davranışını edinememiş sürekli çığlık atıyorlar. sürekli oyuncak kavgası ediyolar birbirlerine karşı çok tahammülsüzler. sanırım anaokulundayızHer sene 9. Sınıflara gelen öğrenci akademik ve ahlaki olarak daha kötü durumda bunu konuşan yok.
Çogu Okulda fiziki şartlar yetersiz bunu konuşan yok.
Liyakatsiz torpilli idari atamalar kontrolsüz okullar oluşturdu bunu konuşan yok.
Öğretmenlerimizin çoğu malesef şartlar gereği bezmiş ve umrunda değil artık eğitim falan bunu konuşan yok.
Emekliliği gelmiş öğretmenler emekli maaşı yüzünden emekli olamıyor bunu konuşan yok
Daha buna ekler ekler gideriz...
Ama derdimiz süpersonik meslek kanunu
Vallahi çok komik...
Ama iyi oyalıyorlar bizi haklarını yemeyelim