Muhalifleri hizmetli mi yaparız demek istemişler? Güç elinde olanlar muhalefete düşünce bu maddeler ...lerinde patlamasın.Öğretmenlik bitmiştir
Muhalifleri hizmetli mi yaparız demek istemişler? Güç elinde olanlar muhalefete düşünce bu maddeler ...lerinde patlamasın.Öğretmenlik bitmiştir
Hocam hak kaybı deme bana. 2006 da 12 ay adaylık+askerlik sayılmadığı için az bir farkla uzman olamadık 17 yıl sonra uzman olma hakkı verildi. Hak kaybının kralını yaşadık zaten.Bu maddenin yürürlük süresi yok. Bir gün için kanun çıkarılmaz. Hak kaybı yaratır ki zaten bunu önlemek adına bu maddeyi koymuşlar. Dolayısıyla yürürlüğe girdiği tarihi ve sonrasını kapsar. Her koşulda yirmi yılını dolduran başöğretmenlik için başvuruda bulunabilir.
En az 150 TL olmalı ki hakkı 200 TL.Ek ders saat ücreti an itibariyle 85 oldu. Bıraksınlar kanunu manunu bunu duzeltsinler
Uzmanlıkta 10 yılını dolduran ve diğer özellikleri olan Baş Öğretmenlik için başvurabilir diyor.MaddeBu yazıya göre; 20 yılı dolduranlar direkt olarak başöğretmen mi oluyor, ben mi yanlış anladım.
Kanun yürürlüğe girdiğinde 1 günlük bile olsa öğretmen olsan bu maddeden yararlanacaksın. Bu madde 2005teki uzmanlık sınavına giremeyip daha sonra uzman olmak için 20 küsür yıl bekleyip mağdur olanlar için eklenmiş.GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan öğretmen ve uzman öğretmenler, öğretmenlikte ve/veya uzman öğretmenlikte yirmi yıllık çalışma süresini tamamlamaları ve 20 nci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlardan uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti olma şartı hariç diğer şartları sağlamaları kaydıyla başöğretmen ünvanı için başvuruda bulunabilir.
Rotasyon yok diye söylemişti sendikalar ama taslakta var.
Kısaca tam 20 senesini dolduran başöğretmen olabiliyor mu?
Taslakta göremedim ama diğer şartlar kısmından sürpriz bir de sınav çıkabilir mi acaba?Verilecek eğitimi alınca, evet
Taslakta göremedim ama diğer şartlar kısmından sürpriz bir de sınav çıkabilir mi acaba?
Hocam bu taslak ,önceki paylaşılan taslaktan farklı mı ?Öğretmenlik meslek kanunu
Hocam bu taslak ,önceki paylaşılan taslaktan farklı mı ?
Bence yurt dışı olmalı. Farklı ülkeler, kültürler ve eğitim sistemi görmeden rotasyonun da hiç mantığı yok.rotasyon olacaksa il dışı olmalı (aynı ilde 20 sene vs gibisinden) yoksa il içi okul değiştirmenin hiç mantığı yok
gezegenler arası en güzelirotasyon olacaksa il dışı olmalı (aynı ilde 20 sene vs gibisinden) yoksa il içi okul değiştirmenin hiç mantığı yok