Hocam kilit programi ile ilgili calismalariniz devam etmekte midir? Ozellikle pano ve duyuru ozelliklerinin eklenmesi cok guzel olur.Hocam bu dönem çok yoğunum. Tübitak ile iki projem var, bir de üniversitede ikinci bölüm okuyorum. Bunlardan dolayı programa yoğunlaşamadım. Ama fikriniz benim için değerli. Yeni dönemde kilit ekranını LCD pano şeklinde kodlamayı düşünüyorum. Ayrıca sizin de belirttiğiniz gibi merkezi bir yerden duyuru gönderilmesini sağlayacak kodlar üzerinde çalışacağım. Öneriniz için çok teşekkür ederim.
İnşallah eylül ayına kadar yetiştireceğiz. Özellikle pano verilerilerini excelden alacak şekilde ayarlayacağım. İphone programlamasını yapmayacağım. Sebebi iphone herşeyi paraya dökmüş. İphone programlama masraflı iş.Hocam kilit programi ile ilgili calismalariniz devam etmekte midir? Ozellikle pano ve duyuru ozelliklerinin eklenmesi cok guzel olur.
Bekliyoruz hocam. Yogunluk durumunuzu bilmiyorum ama yaz donemine yetisirse uygulayip donut verme imkani bulabiliriz.İnşallah eylül ayına kadar yetiştireceğiz. Özellikle pano verilerilerini excelden alacak şekilde ayarlayacağım. İphone programlamasını yapmayacağım. Sebebi iphone herşeyi paraya dökmüş. İphone programlama masraflı iş.
Emeginize saglik hocam.Yaptığım çalışmaların resimlerini paylaşıyorum.
1-Her sınıftaki bilgisayar Ayar olarak okul ismini, sınıf/şube bilgileri, normal veya ikili öğretim gibi bilgi ayarlamalarını yapacak.
2-Ders, nöbet ve duyuru gibi bilgileri aynı ağda bulunan merkezi bir bilgisayardan alacak. Bu sayede ders programı güncellendiğinde merkezi bilgisayardan güncel ders programı ağ üzerinden alınacak.
3-Her sınıf ekranın ortasındaki resimleri Eta/resimler klasörüne kopyalayıp istediği resimlerin görüntülenmesini sağlayacak.
4-Client Uygulamasına LCD pano özelliği ekledim. bu uygulamayı LCD pano olarak, aynı zamanda da diğer bilgisayarlara ders programı, nöbet ve duyuru gönderilmesi sağlayacak şekilde programlıyorum. LCD Pano bilgilerini excel dosyasından alacak. Neden excel derseniz. Bir çok ders hazırlama programı ders programını excel formatında kayıt yapabiliyor. Kayıtları oradan almak kolay olacak.
Şuan Tahtalara yüklenecek bölümü bitirdim. LCD pano uygulamasını programlıyorum. Bittiğinde paylaşacağım...
Başka bir bilgisayarda Flashı bilgisayara takın. Bu formun 1.sayfadasındaki 1.7 sürümüne ait dosyaların içinde usbanahtar.exe programı var. Onu indirip, çalıştırın. 1.8 i kurulum yaparken girdiğiniz şifreyi usbanahtar programına yazın. Anahtar oluştur düğmesine basın. Sonra kilitli bilgisayara bu flashı takın bilgisayar açılacak.Hocam kendi bilgisayarımda kurulum yaptım. Şifre istedi girdim. Yeniden başlatma istedi yaptım.
Bilgisayar açıldığında hemen program kilit arayüzü geliyor ve şu an hiç bir şey yapamıyorum. Acil bilgisayarımı açmam lazım. Ne yapmalıyım?
Test aşamasını bitirelim. Eğer düzeltme varsa düzeltmeleri yaptıktan sonra kodları paylaşacağım.Emeginize sağlık hocam.
Eta 1.8 in kaynak kodlarını paylaşırmısınız?
Hocam tahtalardaki ayarlar.exe programını açınız. Oradaki ip ayarı ile client.exe programının çalıştığı ip aynı mı? Aynı değilse ayarlar.exe ile ip aralığını yeniden düzenleyelim. Tahtalara lcd pano dan verilerin gelme süresi en fazla 8 sn sürüyor. Bir de client resim dosyasına eklediğiniz resimler sadece o client bilgisayarında görüntülenir. Ağ trafiğini ağırlaştırmasın diye resim bilgilerini program göndermiyor. Her sınıf kendine özgü resimlerini programfiles/ETA/Resim klasöründen değiştirebilir. Client sadece ders programı, nöbet ve genel duyuru bilgilerini gönderiyor. Bir de tahtalardaki kilit ekranına bu bilgiler geliyor. Eğer kilit ekranını flash ile açarsanız bu bilgiler gelmeyecek. Sadece özel duyuru gönderirseniz o gelir.@murat02 kıymetli hocam öncelikli olarak yaptığınız çalışmadan ötürü sizi tebrik ederim gayet faydalı bir program olmuş. Okulumda LCDPano ve Cilent uygulamasını kurdum, sınıflara anlık duyuru gönderme gayet güzel çalışıyor ancak resim klasörü, genel duyuru, ders programı ile nöbetçi öğretmen bilgilerini girmeme rağmen sınıf ekranlarında herhangi bir değişiklik olmuyor. Bu problemi nasıl çözebiliriz acaba