Katıldığım yerler var hocam. Ben zaten BTR ler çok önemli işler yapıyor iddiasında değilim. Ama şu bir gerçek hepimiz şimdiye kadar görev yaptığımız okulların ortalaması kadar durumu değerlendirebiliyoruz. Hocam bahsetmiş e-posta gönderemeyen idareciler de hala çok, diğer hocamın tekniker dediği kadrosu olmayan okul da çok. Onca okul gezdim, halk eğitimi saymazsak işini yapanı geçin böyle bir kadro ile unvan olarak bile karşılaştığımı hatırlamıyorum.Hocam, inanın çözülür. BTR'si olmayan bir sürü okul var. Örneğin ilkolullar. Bt öğretmeni de yok BTR'si de yok. Hiçbir işleri aksamıyor. Hocam artık şunu kabullenmemiz lazım, çok teknik ince işleri yapmıyoruz. Bizim yaptığımız işleri az biraz bilgisayara yatkın çoğu kişi yapar, yapıyor da. Bizim olduğumuz okullarda, biz olduğumuz için kimse elini sürmüyor. Bizim görevimiz olarak görüldüğü için. Belki format atamazlar ama XP döneminde değiliz win10 gayet stabil çalışan bir sistem. Hergün format atmıyoruz. Eger kimse yapamazsa arada bir biz yine yaparız. Akıllı tahta imajı youtube'dan bakılarak yapılabilecek bir şey.
Hadi diyelim yapamadılar. Ben 7-8'lere de derse gireyim de, haftada en az 15 dersim olsun da, teknik işleri yapmaya yine razıyım.
BTR'nin gerçekten bir işlevi yok. Hiçkimsenin bilgisayar bilmediği zamanlardan kalma bir görevlendirme. Ama MEB bt dersini o kadar gereksiz görüyor ki, derste öğrenciyi :boş işlerle" oyalayacağına, fotokopi makinesine sıkışan kağıdı çıkarsın ya da etkinlik fotoğrafı çeksin diyor. Bizim yerimize fotoğraf çeken ya da yazıcıyı açıp kapatan biri bulunur hocam merak etme.
Dernek Başkanı Burcu Hanım. Kendisiyle bir yarışma organizasyonunda tanışmıştık. Takip ettiğim ve bildiğim kadarıyla Bakanlıktan bazı bürokratlarla görüşme yaptılar. Onlar da çalışıyor..Keşke olmasa hocam...
https://bte.org.tr/ böyle bir dernek var. Üye olan arkadaşlar da vardır forumda. Bu konuda bir şeyler yapıyorlar mı acaba?
Hocam BTR normu, derslermizi geri almaktan daha ütopik. Çünkü biz 657'ye göre egitim öğretim sınıfından atandık. BTR teknik bir kadro. MEB, BÖTE'yi teknik öğretmen bile saymıyor.
Kaldı ki, siz, gerçekten, 55 yaşınıza geldiğinizde derse girmeyip, 30 yaşında bir öğretmenin "hocam akıllı tahta flash'ı görmüyor" diye sınıfa çağırmasını istiyor musunuz? Görev tanımı belli olmadan, belli bir odası olmadan, öğretmenler odasında iş çıksın da gideyim diye beklemek mi istiyorsunuz. Okul zili, mikrofon, fotokopi makinası, yazıcı arasında mekik dokumak ya da "onlar benim işim değil" diye ömür boyu karşınıza çıkar her idareyle tartışmak mı istiyorsunuz. "Onlar sizin işiniz değilse, siz ne yapacaksınız?" diye sorulduğunda ne cevap vereceksiniz? 20 sene sonra "EBA'ya rehbetlik ederim" mi diyeceksiniz. EBA, Atlantis kayıp kıta mı yoksa gizli hazine mi yoksa labirent mi belli değil. Biz olmadan kimse büyük sırrı çözemiyor. 30 sene boyunca her gün EBA rehberligi yapacağız çünkü öğrenci ve öğretmenler 30 senede bir web sitesini kullanmayı ogrenemeyecekler veya akıllı tahtaya imaj armayı ogrenemeyecekler.
Hocam, kendimizi kandırmayalım. BTR aktif görevden alınıp geri hizmete verilmektir. Bunun norm haline gelmesini savunmak hem hukuki olarak yanlış hem branşımızın geleceği açısından çok tehlikeli.
resmi görevlendirme kağıdında ne yazıyorsa o hocam fazlasını yapmıyorum diğer branşlar bırakın yazıcı sorunu çözmeyi önce bilgisayarın fişinin takip çalıştırılmasi gerektiğini öğrensin yeter. BTR konusunda sorun yaşamamizin en büyük sebebi her işe atlayan arkadaşlar kendi işin değilse bilmiyorum deyip geçecen yok kamera yok şu bu çok basit bilmiyorum bitti kimsenin bişey deme.luksu yok kimsenin babasının çiftliğinde çalışmıyoruz hangi okula gitsem senden önceki şunu da yapardı bunu da yapardı kısaca bizim kendi arkadaşlarımız ayağımıza sıkıyor geçen okula gittim bir kağıt verecem mesela müdürü yardimcisi diyor ki diğer müdür yardımcısı alsin bu kağıdı bu iş onun bakın bir kağıdı bile almıyor adam çünkü onun işi değil eğer biz net olursak ortada sorun kalmazBTR yerine, her yaz döneminde okullardaki akıllı tahta vd. için technical operating iş ve işlemlerini teknik servislere yaptırabilirler. Allah aşkına, yılda kaç defa ET'ye imaj atıyoruz ki?
Seçmeli Bilişim derslerini zorunlu kılsınlar, diğer kademelerde de dersimize girelim yeter.
Rutin yazıcı problemlerini de her branş pek tabii çözebilir.
BTR normu bence hiç olmamalı. Kadrolu teknik köle gibi. Resmî görev listesinde ne olursa olsun, daha fazlasını bekleyeceklerdir hep. 18 saat ek ders alıyor ya BTR, işi neymiş yapsın bir zahmet, falan filan... Bir greyder sürmediğimiz kaldı. Onu da yaptım diyen olursa hiç şaşırmam.
Haklısınız, iş bizde bitiyor. Dönüp bir bakmamamız gerekiyor kendimize, acaba ben ne yapıyorum diye.resmi görevlendirme kağıdında ne yazıyorsa o hocam fazlasını yapmıyorum diğer branşlar bırakın yazıcı sorunu çözmeyi önce bilgisayarın fişinin takip çalıştırılmasi gerektiğini öğrensin yeter. BTR konusunda sorun yaşamamizin en büyük sebebi her işe atlayan arkadaşlar kendi işin değilse bilmiyorum deyip geçecen yok kamera yok şu bu çok basit bilmiyorum bitti kimsenin bişey deme.luksu yok kimsenin babasının çiftliğinde çalışmıyoruz hangi okula gitsem senden önceki şunu da yapardı bunu da yapardı kısaca bizim kendi arkadaşlarımız ayağımıza sıkıyor geçen okula gittim bir kağıt verecem mesela müdürü yardimcisi diyor ki diğer müdür yardımcısı alsin bu kağıdı bu iş onun bakın bir kağıdı bile almıyor adam çünkü onun işi değil eğer biz net olursak ortada sorun kalmaz
Bu tip saçma fikirlere sahip gerizekalıların yönetici olduğu sistemde çözüm üretilemez....Üst kısımda robotik, pyhton , yazılım ve tasarımı öyle kolay görüyor ki sanki başka branşlar hizmetiçi eğitimle bile bu eğitimleri verebilir düşüncesi hakim. Şekerin çaya sızdığı gibi düşünceside buradan geliyor. Tüm öğretmenleri bilişim teknolojilerinde geliştirip , sözde bilişim eğitimini tüm öğretmenler kendi derslerinde kullanarak öğrenciye verecek. (Asıl ütopik düşünce bu)
hocam eba rehberliği dediniz ya bakın yemin ediyorum hala Eba ya giremeyen öğretmen var mail atamayan öğretmen var ve bunlar genç öğretmenler arkadan gelenler de bilmeyecek bu görev işi daha çok uzun süre devam ederHocam BTR normu, derslermizi geri almaktan daha ütopik. Çünkü biz 657'ye göre egitim öğretim sınıfından atandık. BTR teknik bir kadro. MEB, BÖTE'yi teknik öğretmen bile saymıyor.
Kaldı ki, siz, gerçekten, 55 yaşınıza geldiğinizde derse girmeyip, 30 yaşında bir öğretmenin "hocam akıllı tahta flash'ı görmüyor" diye sınıfa çağırmasını istiyor musunuz? Görev tanımı belli olmadan, belli bir odası olmadan, öğretmenler odasında "iş çıksın da gideyim" diye beklemek mi istiyorsunuz? Okul zili, mikrofon, fotokopi makinası, yazıcı arasında mekik dokumak ya da "onlar benim işim değil" diye ömür boyu karşınıza çıkan her idareyle tartışmak mı istiyorsunuz? "Onlar sizin işiniz değilse, siz ne yapacaksınız?" diye sorulduğunda ne cevap vereceksiniz? 20 sene sonra hâlâ "EBA'ya rehberlik ederim" mi diyeceksiniz? EBA, Atlantis kayıp kıta mı yoksa gizli hazine mi yoksa labirent mi? Biz olmadan kimse büyük sırrı çözemiyor mu? 30 sene boyunca her gün EBA rehberligi yapacağız çünkü öğrenci ve öğretmenler 30 senede bir web sitesini kullanmayı ögrenemeyecekler veya akıllı tahtaya imaj atmayı ögrenemeyecekler.
Hocam, kendimizi kandırmayalım. BTR aktif görevden alınıp geri hizmete verilmektir. Bunun norm haline gelmesini savunmak hem hukuki olarak yanlış hem branşımızın geleceği açısından çok tehlikeli.
Sayın hocam işin içine para ve siyaset girerse orada birlik olmaz. Hadi ben btr'liği kabul etmedim, 10 saat kendi okulumda dersim var, aynı bahçeyi paylaştığımız diğer okulun öğretmeni norm fazlalığından gitti hadi 10 saat de oradan, oldu 20 saat, e benim ek ders kaybımı kim karşılayacak?Arkadaşlar, ütopik olduğunu bilsem de, bir öneride bulunmak istiyorum. Önümüzdeki sene toplu şekilde BTR görevlendirmesine başvurmasak ve dersimizi ve derse girmek istediğimizi, teknik personel değil öğretmen olduğumuzu MEB'e anlatmaya çalışsak nasıl olur? Biz BTR başvuru yaptığımız sürece bizim durumumuz muallakta kalıyor.
Gelebilecek eleştirilere peşinen yanıt vereyim:
1) "BTR'lik teknik servislik değildir, teknik servislik yapmazsınız olur biter" diyeceklere: Arkadaşlar ben bunu geçtim artık. BTR'nin 'gercekte' ne olduğu umrumda değil, ben derse girmek istiyorum. Bu kadar net.
2) "Ek ders kaybımız olacak" diyenlere: Evet, bu mantıklı bir itiraz. Fakat bizim branş yeni. Ortalama çalışma süremiz max. 10 yıldır. Önümüzde en az 30 sene var. 30 sene boyunca 6 aylik görevlendirmelerle mi çalışacağız. Bu belirsizlik sizi rahatsız etmiyor mu? Eninde sonunda belli bir dönem branşımıza dikkat çekilebilmek için ek dersten feragat etmemiz lazım.
3) "Hocam, BTR olmasak da teknik işleri yapmamızı isteyecekler" diyeceklere: Arkadaşlar ben orasında değilim. Maaş karşılığını dolduramıyoruz. Tek derdim teknik iş yapıp yapmamak değil. Dersimiz çürümeye bırakılmış durumda.
Bu konuda siz neler söylemek istersiniz? Önerilerinize açığım.
MADDE 23
(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir.
1-Bu yöntem maddi kaygılardan dolayı biraz zor, şahsen ekders olmadan idare edebiliyorum ama birçok arkadaşımızın bu enflasyon ortamında, özellikle büyük şehirlerde yaaşayanların deneyebilecekleri bir yol değil.Arkadaşlar, ütopik olduğunu bilsem de, bir öneride bulunmak istiyorum. Önümüzdeki sene toplu şekilde BTR görevlendirmesine başvurmasak ve dersimizi ve derse girmek istediğimizi, teknik personel değil öğretmen olduğumuzu MEB'e anlatmaya çalışsak nasıl olur? Biz BTR başvuru yaptığımız sürece bizim durumumuz muallakta kalıyor.
Gelebilecek eleştirilere peşinen yanıt vereyim:
1) "BTR'lik teknik servislik değildir, teknik servislik yapmazsınız olur biter" diyeceklere: Arkadaşlar ben bunu geçtim artık. BTR'nin 'gercekte' ne olduğu umrumda değil, ben derse girmek istiyorum. Bu kadar net.
2) "Ek ders kaybımız olacak" diyenlere: Evet, bu mantıklı bir itiraz. Fakat bizim branş yeni. Ortalama çalışma süremiz max. 10 yıldır. Önümüzde en az 30 sene var. 30 sene boyunca 6 aylik görevlendirmelerle mi çalışacağız. Bu belirsizlik sizi rahatsız etmiyor mu? Eninde sonunda belli bir dönem branşımıza dikkat çekilebilmek için ek dersten feragat etmemiz lazım.
3) "Hocam, BTR olmasak da teknik işleri yapmamızı isteyecekler" diyeceklere: Arkadaşlar ben orasında değilim. Maaş karşılığını dolduramıyoruz. Tek derdim teknik iş yapıp yapmamak değil. Dersimiz çürümeye bırakılmış durumda.
Bu konuda siz neler söylemek istersiniz? Önerilerinize açığım.
Yeğitek'in böyle yazı mı göndermesini bekliyorsunuz?' Alıntı:1-Çatı kremitlerini aktarmak, 2- Duvar sıvası, 3- Sınıf temizlemek... BTRnin görevi değildir.
Hocam 2. maddede "Ortalama çalışma süremiz max. 10 yıldır" ifadesi yanlış. Bu konuda yazan var 17 yıllık öğretmenmiş arkadaş, ben 13. yılımdayım, gazi esef yanlış hatırlamıyorsam 93 yılında mezunlarını vermişti, yani 28 sene olmuş, o zamanki bayanlar emekli bile olmuştur. Bizim branş yaş olarak oturdu sanki, yani genel anlamda tecrübesiz değiliz.Arkadaşlar, ütopik olduğunu bilsem de, bir öneride bulunmak istiyorum. Önümüzdeki sene toplu şekilde BTR görevlendirmesine başvurmasak ve dersimizi ve derse girmek istediğimizi, teknik personel değil öğretmen olduğumuzu MEB'e anlatmaya çalışsak nasıl olur? Biz BTR başvuru yaptığımız sürece bizim durumumuz muallakta kalıyor.
Gelebilecek eleştirilere peşinen yanıt vereyim:
1) "BTR'lik teknik servislik değildir, teknik servislik yapmazsınız olur biter" diyeceklere: Arkadaşlar ben bunu geçtim artık. BTR'nin 'gercekte' ne olduğu umrumda değil, ben derse girmek istiyorum. Bu kadar net.
2) "Ek ders kaybımız olacak" diyenlere: Evet, bu mantıklı bir itiraz. Fakat bizim branş yeni. Ortalama çalışma süremiz max. 10 yıldır. Önümüzde en az 30 sene var. 30 sene boyunca 6 aylik görevlendirmelerle mi çalışacağız. Bu belirsizlik sizi rahatsız etmiyor mu? Eninde sonunda belli bir dönem branşımıza dikkat çekilebilmek için ek dersten feragat etmemiz lazım.
3) "Hocam, BTR olmasak da teknik işleri yapmamızı isteyecekler" diyeceklere: Arkadaşlar ben orasında değilim. Maaş karşılığını dolduramıyoruz. Tek derdim teknik iş yapıp yapmamak değil. Dersimiz çürümeye bırakılmış durumda.
Bu konuda siz neler söylemek istersiniz? Önerilerinize açığım.
Bizim ilde fen lisesi boş olsun koşa koşa giderim hocam. Yazılım anlatmaktan ve anlayan öğrenciyle karşı karşıya gelmekten güzeli var mı? BTRliğin kadrolu olması ve meslek lisesi harici bt öğretmenlerinin bu kadroya geçirilmesi btrliği okulundan, müdüründen, idaresinden, kendi özel işlerinden ötürü istemeyenler için çok kötü olacak. İdarecilerin bile dönüşümlü okula gittiği zamanlar (rehber öğretmenlerin haftada bir günle bizle aynı ek dersi aldığını da hatırlatalım, neyseki artık geliyorlar) çoğumuz hele hele eba destek noktası olan okullardakiler görevinin başındaydı. BTR kadrolu olursa biz burada birbirimiz yeriz. Kimisi derse girmek istiyor kimisi de teknik işlerden memnun. Hangi taraf memnun edilecek? Şu anki durumda isteyen BTR olur, istemeyen olmaz dersine girer.Yukarıdaki saydıklarınızı BTR normu ya da görevlendirme olmasa da bize yaptıracaklar. Çünkü bilişimciyiz.
Keşke dersimiz hak ettiği önemi alsa..
Bugün fen liseleri Bilişimci bulamıyor hocam. Fen lisesindeki müd. yardımcısına nedenini sorduğumda 8-10 saat derse girip BTR olmak daha cazip geliyormuş bize...
55 yaşına gelsem de saydıklarınızı yapmaktan gocunmam.
Her dönem BTR görevlendiresi beklemektense normunun gelmesi çok daha iyi...
Dediğim Tef değil esef ama neyse.Hocam, TEF'in geçmişi eski olabilir. BOTE 1998'de kuruldu, ilk mezununu 2002 yılında verildi. En kıdemlimiz 19 yıllık. Ilk kurulus 1998 olmasına karşın 2002 gibi yaygınlaştı. Cogunlugumuz 2006 ve sonrası mezunudur. O yüzden ortalama 10 yıl dedim. Hadi 15 olsun. Neyse mesele bu değil elbette. Bunu dememin sebebi, "önümüzde uzun yıllar var"ı anlatmaktı.
Dersimizin içeriği ikinci dönemler için güzel fakat ilk dönem konuları çok kötü. Nerdeyse içeriksiz. Ama asıl sorun sadece 5. ve 6.'da olması. Önceden haftalık ders saati 30'du, ona rağmen her kademede dersimiz vardı. Şimdi 35 saat haftalık ders var fakat seçmeli ders sevdası yüzünden bizim dersimize sıra gelmiyor. 5. ve 6. yazılımin temelini atıyoruz, tam en verimli olabilecek, soyut düşünme yeteneğinin geliştiği bir yaşta dersimiz kesiliyor.
Dediğiniz gibi BTR'ye karşı net bir tavır olma vakti geldi de geçiyor. 15 yıl öncesinin ihtiyaçları doğrultusunda çıkarılmış artık anlamsız hale gelen ogretmeni gercek uzmanlık alanında değil de alakasiz işlerle mesgul eden bu gorevlendirmenin artık sonlanması lazım. Yetkili sendikayla görüşelim bence.
Aynı şeyleri söylüyoruz aslında. Ama btrnin kadrolu olma ihtimali 0 değil (ihtimal söz konusuysa 0 ya da 100 olmaz zaten, bunun arası olur) olabilir. En azından norm fazlası ile bt öğretmenleri çok dertli alın size bu sorunu çözdük diye bakan beyimizi kandırırlar. Burada zaten bu konudan rahatsız olup fazla kaşımayın diyenler var ki haklılar bence de. Şu anki durum daha iyi zorunlu görevlendirme ya da kadrolu btrliğe göre. İşin içinde para olduğu için bu konuda bir birlik olmayacak. Lanet olsun btrliğiniz diyenler bile istemeye istemeye kabul edecek.Hocam merak etmeyin isteseniz de BTR kadrosu gelmez. BTR kadrosu bizim kendimize gelin güvey olduğumuz bir mesele. Atanamayan BT öğretmenleri ihtiyaç artsın kadro açılsın diye sosyal medyada kampanya yapıyorlar. MEB yetkilileriyle konuşuyorlar, yetkililer de "çalışmalar devam ediyor" deyip, bunları başından savıyor. Sonra da BTR normu çıkacak deyip Facebook'da kendi kendilerini gaza getiriyorlar. 5 senedir BTR normu çıkacak lafı dolanıp duruyor.
Isin hukuki tarafını birkaç defa ayrıntılı olarak anlatıldı arkadaşlar tarafından. Bunun yanında, BTR devletin sırtına gereksiz bir yük getirir. Tamamen atıl bir kadro olur. Böyle bir şeyin altına hicbir sekilde MEB girmek. Ne hukuki ne maddi olarak gerekcesini sunamaz.
Dolayısıyla benim BTR kadrosu gelecek diye bir korkum yok. Gelme ihtimali sıfır. Fakat sorun şu ki bazı arkadaşlarınız BTR normu hayaliyle dersimizden vazgeçiyor. Sanki öyle bir ihtimal varmış gibi BTR mi ders mi diye anket yapıyorlar.
Tek kurtuluş ders. Başka kurtuluş yok. BTR tamamen bizi oyalama yöntemi. Derse girmeyerek ogretmenlik dışı islerle uğraşarak yakında çürümeye başlayacağız.
Kendi mesleğimize uzmanlık alanımıza sahip çıkalım.