aak' Alıntı:
Ben yeniden üniversite okusam bu kesinlikle öğretmenlik olmazdı. Geri kafalı diyebilirsiniz ama bana göre rehber öğretmenlikten sonra yine yapılabilecek tek öğretmenlik BT dir. Bana beden eğitimi vermeye çalışıyorlar şu an onu bile kabul etmiyorum. Hele ki sınıf öğretmenliği isteyenleri hiç anlayabilmiş değilim. Ayrıca hiç de ikinci sınıf insan muamelesi görmedim. Valla biraz da bizim arkadaşların tavırları sanki kendilerini okulda bu duruma düşürüyor gibi geliyo bana. Bir kere kendinizin diğer branşlardan daha birikimli olduğunuza inanmalısınız. Valla ben bir konuşuyorum diğer öğretmenlerle bizim branşa hayran kalıyorlar. "Ben sizin işi hiç yapamazdım sürekli tahta başındasınız amaca ulaşıp ulaşamadığınız konusunda hep şüpheleriniz var, oturmak yok, hem yenilikçi eğitimden bahsederken hala sürekli müfredat yetiştirmeye uğraşmak ve sınavlarla bunu değerlendirmeye çalışmak gibi geleneksel yöntemleri bırakamıyorsunuz ama bana bak üniversitede aldığım tüm eğitimi günlük hayatımda kullanabiliyorum sizinse sadece ders anlatmada işinize yarıyo..." gibi diyalogların sonunda verdikeri tepki "valla ne kadar şanslısın istesen başka işlerde yapabilirsin milli eğitimde daha kolay yüksebilirsin" bu gibi yani. Siz neden denemiyorsunuz da sürekli ikinci sınıf vatandaşım ben diye yakınıyorsunuz ki. Diyeceksiniz ki herkes böyle davranmıyo ama. İşte benim demek istediğim de ürünü iyi pazarlamayı bilmeliyiz. Yoksa bir sınıf öğretmenine bile imreniriz.
kesinlikle katılıyorum, aynı şekilde düşünüyor ve aynen uyguluyorum ve gördüklerimde aynen bu şekilde...
artı, maaş konusunda da bence a kadrolarından çokta düşük değiliz(çalışılan ay bölü alınan yıllık maaş)...
ama yine de benimde kararsızlıklarım var:S
6111 af kanunu ile böte den önce okuduğum ve terk ettiğim ist üniv işletmeye tekrar başvuru yaptım (matematik öğretmenliği için terk etmiştim, ve öğretmen lisesine ek puan verildiği için kazanamamıştım), ve 9 gün içinde kayıt yapmam gerekiyor,daha sonra buluğum şehire yatay geçiş hakkı kazanıyorum aynı zamanda da formatörlük yapabilecem, ve dahası aynı anda böte eğitimden yüksek lisans okuyorum,okumam gerekiyor...
sonrasını düşünerekten bir b planı yaparak işletmeyi okusam mı? yoksa hiçbir faydası olmaz mı..yorumlarınız sanki ben farklı bi meslek yapıyormuşum havası uyandırmıştı ki bu mesajı gördüm ve ben gibi düşünen biri varmış dedim...