beyzadem' Alıntı:
sadece kendim vaar sanıyordum. Bt öğretmnelri arasında tekrar öss ye girmeyi düşünnelerin çok olduğunu duymuştum da inanamamıştım. bende 4. yılında bt formatör öğretmeni olarak tekrar 2. bir üni okumayı düşünüyorum.nasıl olsa bu sene derse de giremeyecekmişim bari kendimi oyalyacak bir iş yapayım.yalnız benmde kafama takılanlar var?daha doğrusu tercihlerin karmaşıklığından kurtulamıyorum.
1- teknik eğitim fakültesi bitirip meslek liselerinde bt öğretmeni olmak.(okuması kolay olur diye bunu düşünüyorum fakat aynı şartlar da aynı maaşla aynı statü aklımı çeliyor)
2- açık öğretim işletme,iktisat veya kamu yönetimi okumak.(mezunların ne iş yaptıkları ve yükselme durumları hakkında bilgim yok yaniöğretmenliği ararmıyım diye korkum var)
3-oturup deli gibi sınava hzırlanıp fizik tedavi,mühendislik veya eczacılık gibi bölümleri kazanmaya çalışmak.(hem formatörlük hemde üni de derse girmeyi kladırabilir miyim.bu arada ailem ile ilgilenmek zor olur mu?
tavsiyelerinizi bekliyorum....
1. teknik eğitim fakülteleri teknoloji fakülteleri olarak değişti. bu fakültedeki bölümü bitirdikten sonra formasyon almanız gerekebilir. bu şekilde meslek lisesinde derse girebilirsiniz ama önermiyorum. bu kadar emek vermişken branş değiştirin çok daha iyi...
2. A grubu kadrolarda güzel memurluklar var, ilk atamada kpds ve kpss istiyor ama siz kurumlar arası geçişle nasıl geçebilirsiniz bilmiyorum, gidip de maliyede ptt'de memur olacağınıza öğretmen olarak kalmanız çok daha iyi. ama bazı A grubu kadrolarında maaşlar çok iyi, düşünecekseniz oraları düşünün...
3. bu saatten sonra mühendislik , ya da fizik tedavi okumazdım ben. mühendislik prestijli bir meslek değil, yüksek maaşlı ve statülü zamanları eskidendi. fizyoterapistlerin durumu şu an iyi ama çoğu üniversitede bu bölümden açtılar, 4-5 sene sonra durum değişecek bence. eczacılık ve diş hekimliği gibi hala popülerliğini koruyan bir bölüm kazanabilecekseniz hiç durmayın bence... benim annem, babam, kardeşim onaylamıyordu. sadece eşim destek verdi, bir şekilde derslere giriyorum bakalım... tabi ki zorlanacaksınız yeri gelince, zorluk çekmeden birşey elde edemezsiniz ki...