İKİNCİ ÇOCUK İÇİN FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR

Kodla Büyü

ares24

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
368
Arkadaşlar durumumu anlatmadan önce yorumlarınızda lütfen kendinizi benim yerime koyarak yazarsanız sevinirim.
Şu an 14 aylık bir oğlumuz var eşim bu ay ikinciye hamile kaldı. fakat bakamayacağımızı düşünüyor. Eşim çok yoruldu bizim ufaklık yaramaz doğduğundan ve dinlenmek istiyor haklı olarak. Ailelerden destek göremiyoruz bakım konusunda. eşimde öğretmen ücretsiz izin alırsa da zorlanacağız ev kredimiz var. Maddi ve manevi olarak zorlanacağız. Sizce ne yapmalıyız kafamız çok karışık........
 
hocam benzer durumdayım şu anda 2. çocuğum 4 aylık oldu. allaha dua etmekten başka çare yok kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş 1. den korkup çok endişelenmiştik çünkü çok zor büyütmüştük(2 yaşnda) allah öyle bir evlat nasip etti ki ilkinin tam tersi maaşallah bize çok kolaylıklar sağladı bol bol uyudu şu anda şükür bir sıkıntımız yok.
 
kendimi eşinizin yerine koyarak konuşuyorum
başta tabi ki üzülürdüm ama uzun surmezdi
sonuçta yapacak bir şey yok belki de her şey çok daha güzel ve yolunda gidecek ikinci bebekten sonra
bence eşinize yardımcı olmak için iyi bir bakıcıya ihtiyacınız var gerisi de gelir Allah ın izniyle
bebeği veren Allah güzelliklerini de verecektir
 
hocam aileden destek gelmezse işiniz çok zor. Eşininiz annesini ikna etmeye bakın. ücretsiz izin olayı sizi çok zorlamazsa o iyi bir ihtimal. bakıcı felan pek güvenilmez. bizde aynı durumdayız. eşimin annesi geldi bizde kalıyo mecburen. 2 çocuğuda yabancı birine emanet etmek çok zor...
 
Hocam inanç noktasında cinayet gözüyle bakılıyor (ağır bir açıklama ama bu şekilde) Maalesef hiç hesabınızda olmamasına rağmen size bir bebek daha nasip olur.Evet sıkıntılarınız artar ama inanın buna sabrettiğinizde manevi olarak çok rahat olursunuz. Diğer durumu düşünelim. Çocuğu aldırırsanız fiziken rahat edersiniz ama vicdanınız sizi rahat bırakmaz ve bence bir insanın vicdanı sızlayacağına vücudunun sızlaması daha az acı verir.
 
siz niyetinizi iyi alın hocam bir yol bulunur emin olun, hiçbirimiz yalnız büyümedik ve yalnız büyümek gerçekten kötü bir şey insanın kardeşinin olması lazım kesinlikle ve aradaki yaş farkı da az olunca arkadaş gibi büyürler size sıkıntısı olmaz birbirleriyle oynarlar inşallah. şimdi siz bir miktar fazladan kısın ve para biriktirmeye çalışın gerekirse kredinizi de yeniden yapılandırır süreyi uzatır taksidi düşürürsünüz emin olun o çocuklar 3-4 yaşlarına geldiğinde iyiki böyle olmuş diyeceksiniz... allah yardım etsin hocam...
 
hocam bize düşmez ama fikrimizi sormuşsunuz, Allah ın verdiği canı sonlandırmak bize düşmez, sizi layık görmüş size bir emanet vermiş, binlerce insan evlat hasreti ile yanarken , siz size verilene kıymayın. mutlaka zor olacaktır ama eşinizle mümkün olduğunca yükü paylaşıp başarabilirsiniz. Kardeşimin çocukları arasında tam 24 ay var , zorlandılar ama şu an dünya tatlısı birbirleri ile oynayan ,el ele verip kreşe giden iki meleği var, birinin olmadığını düşünemiyoruz bile.
 
ares24' Alıntı:
Arkadaşlar durumumu anlatmadan önce yorumlarınızda lütfen kendinizi benim yerime koyarak yazarsanız sevinirim.
Şu an 14 aylık bir oğlumuz var eşim bu ay ikinciye hamile kaldı. fakat bakamayacağımızı düşünüyor. Eşim çok yoruldu bizim ufaklık yaramaz doğduğundan ve dinlenmek istiyor haklı olarak. Ailelerden destek göremiyoruz bakım konusunda. eşimde öğretmen ücretsiz izin alırsa da zorlanacağız ev kredimiz var. Maddi ve manevi olarak zorlanacağız. Sizce ne yapmalıyız kafamız çok karışık........

hocam eşiniz zorunlu ekdersine girecek 21 saat okul idaresi anlayışlıysa rica edin hem az ders versinler hemde ders planını düzenlesinler.. kalan zamanını çocukla birlikte geçirsin.. ev kredinizin borcunu ödeyebilmek için biraz sıkıntı çekeceksiniz.. çok sıkışırsanız kredi oranları çok hızlı düşüyor yaza daha karlı bir şekilde yeniden borcunuzu yapılandırın bankadan.. eşinize destek olacaksınız. herşeyi onun üstüne yük olarak bırakmayacaksınız..

evlat her zaman zenginliktir. hem ilk çocuklara bakmak gerçekten zor. 2. 3. 4. çocuklar o kadar yormuyor. kardeşiyle birlikte oynayarak büyüyor. küçük yaşlarda kardeşinin giysilerini yada oyuncaklarını kullanabiliyor. size sandığınız sıkıntıları getirmeyecek. Çocuğunuzu iyi bir insan olarak yetiştirin.
 
ikinci de masraf ilki gibi olmaz, ücretli izinde inşaallah 6 ay olur ve düzenleme yapılır( tatil döneminde kullanılmayanlar döneme aktarılır vs ) yaza geldiği için öncesinde de izin kullanmayacaksınız zaten,maddi durum bu şekilde (olur diye dua edelim)...
manevi durumu zaten hiç söylemiyorum bile...
hakkınızda hayırlısı olur inşaallah...
 
ne olursa olsun hocam Allah Rızkını temin edecektir sakın kötüsünü düşünüp cinayet işlemeyin. Bilin ki 1 kişinin haksız yere canına kıyan bütün dünyadaki insanları öldürmüş gibidir.
 
Rabbimin 2. bebeğinizi büyütmeniz için sabır ve kolaylıklar versin diye dua ediyorum hayırlı olsun o artık sizin bir parçanız bundan sonra daha dikkatli olursunuz gelene iyi bakın. burdan dünyaya geldiği haberlerini de alırız inş :wink:
 
Enam Suresi
(151) (Ey Muhammed!) De ki: "Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin.Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça Allah'ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin.İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız."
 
Anne karnında da olsa her canlının yaşama hakkı vardır.
Allah (cc) bizleri, bizlerden daha çok düşünür. Allah (cc) ın yardımı ve inayeti sizinle olsun insallah. Allah (cc) bizleri doğru düşünen dostlardan ayırmasın.
 
17 aylık bebeğim varken 2. çocuğuma hamile kalmıştım bende..inanın eşinizi çok iyi anlıyorum..bende çok üzülmüştüm çocuk sahibi olmak onu hakkıyla yetiştirip vakit ayırabilmek gerçekten çok zor..şimdi 2 yaşında oldu..babası hala der bak istememiştin ama zaman çabuk geçti büyüdü diye...bizimde ilk çocuğumuz huysuzdu elhamdülillah 2.si öyle değildi bol bol uyurdu cimcime..Allah'ın emanetine sahip çıkın hocam..zaman o kadar çabuk geçiyor ki..beraber büyür cimcimeler...bizde çok sıkıntı çektik maddi manevi..aile desteği bizde de yok..iki tarafla da aynı şehirde değiliz ne yazık ki..ve bu sıkıntıları çeken tek biz de değiliz..siz güzel düşünün ki herşey güzel olsun..
 
eşinize yazık valla.. bu kadar yakın arayla hamile kalmak çocuk büyütmek zor iş.. bu hayat çocuk büyütmekten ibaret değil, insan biraz da kendi hayatını yaşayabilmeli diye düşünüyorum..ama olmuş bi kere, çare yok..
 
benimde aralarında 27 ay olan iki kızım var. çok zor günler yaşadım hala da yaşıyorum depresyonun eşiğinden dönüyorum hergün.okuldaki psikolojik yorgunluğun üstüne eve gidince onların sıkıntıları ekleniyor. kendimide onlarıda çok yıprattım. ama evlat işte. küçüğü 2,5 yaşında çok problemli bir çocuk ama birbirimize sarılınca herşey orda bitiyor. onun tadı başka yerde yok. bizimkiler çok kavga ediyor. büyük kızım çok uyumludur elhamdülillah. zaman zaman sıkıntılarımız olsada ben onları çok seviyorum ve iyiki doğmuşlar diyorum.
 
allah hiç bir şeyini vermez hocam verseydi dünya bu kadar iğrenç bir yer olmazdı . Önce mankenlik, şarkıcılık veya boş bakışlı oyunculuk yapıp sonra zengin koca bulup ardından çocuk doğurup bakıcılara çocuğunu bakdırıp bir de üstüne yılın annesi seçilmezlerdi. O yüzden allah rızkını verir şunu verir yok günah diyenlere kanma.
 
Hocam dünyadaki en güzel şeylerden bir tanesi evlat sahibi olmak, Allah kolaylığını ve bereketini verir, eşiniz için zor olacak tamam ama sizde yardımcı olursunuz, farklı kapılar açılır, çocukların yaş farkının az olması ve birlikte büyümelerininde çok faydaları var...1-2 yıl sabredeceksiniz, Allah yardımcınız olsun, sağlıklı uslu,hayırlı evlatlar versin...
 
Hocam ben de bir çocuk annesiyim ve eşinizi çok iyi anlayabiliyorum. İnsanın ilk çocuğu sıkıntılı büyüyünce gözü korkuyor ama inanın bir iki sene sonra bunların hepsini unutacak ve ikinci çocuğu düşünmeye başlayacaksınız sırf kardeş olsun diye. Şimdi zaten Allah size bir tane daha nasip etmiş olumlu tarafından bakın. Birlikte büyüyecekler ve bir kaç sene sonra sil baştan aynı şeyleri yaşamak zorunda da kalmayacak eşiniz. Çünkü ilk çocuk büyüyünce bir yandan kardeş olsun diye düşünülüyor ama diğer yandan da tekrar aynı sıkıntıları yaşama düşüncesi insanı vazgeçiriyor. Biraz daha fazla yorulursunuz ama en fazla 3 sene sonra iyiki sabretmişiz dersiniz. Ben diğer ihtimalin lafını bile etmek istemiyorum.
Bir arkadaşım ikinci çocuğunun doğum izninden döner dönmez ikiz bebeklere hamile olduğunu öğrendi ve şuan 4 tane çocuğu var çok da rahat ve mutlu.Bir bakıcı tuttu ve hepsini birlikte büyütüyor. Allah'ın bizler için sınavı sonsuz yeter ki bu sınavları sabırla geçmeye çalışalım.
Ama sizin desteğiniz hepsinden önemli. Eşiniz gece kalkıp bir çocuktan diğerine koştururken siz sabaha kadar deliksiz uykular geçirirseniz bu sefer eşinizin hastane masrafları eklenir üstüne benden söylemesi!
 
bir tanıdığımın sizinki gibi olmuştu ve 2.yi doğurmamıştı.
ama 2. bebeği istediğinde olmadı ,Allah nasip etmedi..

2 çocuk çalışan insan için zor olabilir ama günaha girmeye değer mi?
bir de o arkadaşın çocuğu doğsaydı şimdi şu kadar olurdu diye hala hesaplarım.. ben bile düşünüp üzüldüm. annesi ona kıysa bile sonra üzülecektir ilerleyen yıllarda. keşke doğsaydı büyürdü bir şekilde diycek belki.

sonuçta 2 çocuk fazla değil ve 1 çocuğa bakabiliyorsanız 2. ye de bakabilirsnz.
Allah karşınıza iyi bir bakıcı çıkarır inş. sonuçta hepsi kötü değil ya.. vicdanlılar da çok.
ilkini ikiz gibi kabul edin. o ikiz olsaydı bi tanesi doğmasın diyemezdiniz
 
Eşim ne kadar uykusuz kalıyorsa bende o kadar kalıyorum. Elimden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyorum. Ama her ikimizde yorgunuz işin gerçeği...... :cry:
 
denizlerb' Alıntı:
yatılı bakıcı tutarsınız.
Kusura bakmada 2. yi al demek daha mantıklı hocam. iyi bir bakıcı bulmak bile ne kadar zorken yatılısını kimse kolay kolay bulamaz bence.
 
işin maddi yönüyle hiç ilgilenmiyorum, çocuğun masrafı çok olmaz - olsa da önemli olmaz. Bu çekincenizi eliyorum kafadan.

Burada sadece eşinizin 2. çocuktan dolayı ekstra bir yorgunluğu olacak- o doğru. Bizler için hava hoş geliyor, akşam eve gelince çocuğu sevmesi basit, fakat 2 çocukla birden başedebilmek zor cidden. Fakat , Şu anda çocuk doğmadığı için annelik hormonları henüz eşinize ulaşmadı, çocuk doğduktan sonra onun da fikirleri değişecektir. "Gerekirse işi bırakır gene çocuklara bakarım" diyecektir. Henüz çocuk doğmadığı için matığıyla düşünüyor ama çocuk doğmuş olsa kalbiyle hareket edecektir.
Tavukların yumurtasını altından alması o kadar zor değil, ama bir tavuğun yanından civcivi ayırmaya çalışın bakalım ne oluyor.

İleride iki çocuğu da aynı anda büyütmüş olacaksınız, aralarında yaş farkı olamdığı için daha iyi de anlaşacaklar. Zaman göz açıp kapayıncaya kadar çabucak geçiyor, bir bakmışsınız biri 6 diğeri 4 yaşına gelmiş. Bir bakacaksınız biri 12 diğer 10 olmuş bile. O zaman ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız.

Sizin bu vermek üzere olduğunuz kararı - zamanında anne ve babanızın almaya çalıştığını bir düşünün.

Biraz fedakarlık yapmalısınız ikiniz de, ilerisi aydınlık merak etmeyin.
Çocuklar büyüyünce bu mesajımı hatırlayın.
 
ares24' Alıntı:
Arkadaşlar durumumu anlatmadan önce yorumlarınızda lütfen kendinizi benim yerime koyarak yazarsanız sevinirim.
Şu an 14 aylık bir oğlumuz var eşim bu ay ikinciye hamile kaldı. fakat bakamayacağımızı düşünüyor. Eşim çok yoruldu bizim ufaklık yaramaz doğduğundan ve dinlenmek istiyor haklı olarak. Ailelerden destek göremiyoruz bakım konusunda. eşimde öğretmen ücretsiz izin alırsa da zorlanacağız ev kredimiz var. Maddi ve manevi olarak zorlanacağız. Sizce ne yapmalıyız kafamız çok karışık........


Nasıl bir yorum bekliyorsunuz anlayamadım. Şu noktadan sonra yapacak birşey varmı sizce?
Allah analı babalı büyütsün.

İlk çocuğu erken doğum sonucu 3 gün yaşamış, ikinci 1,5 yaşındaki çocuğnu yatağına yeni uyutup fırsat bulup bilgisayar başına oturabilmiş bir baba olarak oğlumun uykusunu bitirip uyanmasını beklemekten daha güzel birşey varmı diye düşünemiyorum bile...

maddi sorunları düşünme bile gerekirse git ev kredini 10 yıla uzat maddi olarak rahatlarsın daha olmadı sat evini kiraya çık. manevi olarak yorgunluğun olacak tabi. bile herşey gidecek evladın kalacak elinde. 3 kuruş para kazanacaz diye çalıştığımız işimizden daha mı değersiz evladımız. yorulacaz tabiki. kaybedince daha iyi anlıyorsun kıymetini. Yarın mevcut çocugunu kaybetmeyeceğin ne malum. Allah herkesin evladını bağışlayıp korusun. kaybettiğinde dünyaları verseydim de yaşasaydı dersin. Anne karnında da olsa evladına sahip çık gerisini hiç düşünme sayın hocam. Allah hayırlı etsin.
 
hocam cocuk aldırmayı dusunmeyın bıle bence ömur boyu bunun etkısıde kalır esınız
dını boyutuda var Allah herkezın rızkını ayrı verır evet sıkıntılı olucak bu kesın ama dunya bır yana evlat bır yana bunu zaten ılk cocuktan dolayı bılıyorsunuzdur. eve geldıgınızde bır babam kelımesı o gunun butun yorgunlugunu alıcaktır
 
Eğer çocuk can bulmuşsa o cana kıymak doğru değildir diye düşünüyorum.Peygamberimiz ümmetimin çokluğuyla gurur duyacağım demiş o halde Allah rızkını da sabrını da verir.Sevinin bence.Ben eşim her yıl sınava giriyor atanmayan bir Sosyal Bilgiler öğretmeni 10 yıldır erteliyoruz atamayan bakan yüzünden her hayalim suya düştü Allah ıslah etsin
 
Geri
Üst