ses yok kimseden ..bari ben biraz bişiler yazayım belki işinize yarar..
arkadaşlar tüm okullarda (bilgisayar lab. olan tabiki) öğrencilere laboratuvarı oyun-internet-ödev-office programları için saat başı ücret alarak açabilir veya en az 15 öğrenci olacak şekilde etkinlik yapabilirsiniz..(ücretli)
mesela ben bu hafta okul müdürüne ilgili tebliğler dergisini göstericem ve öğle arası-ders sonrası hafta sonları lab. açarak internet kafe gibi hizmete sunucam inş. öğrencilerden 50 krş halktan 1 YTL ücret alicaz..(bu ücretleri kendiniz okul idaresi ile kurul toplayarak yeniden oluşturabilirsiniz mesela 750 krş gibi)
toplanan paraların % 7 si idarecilere (görevli olanlar), % 3 ü yardımcı personel sanırım , % 45 i lab. bakım onarım tamirat malzeme alımı vs. geriye kalan %45 te ders veren hocaya kalıyor..
benm tabi meslek lisesi olmam biraz avantajlı öğrenciler büyük olunca oyun ve ödev için geliceklerdir umarım
ama sizlerde uygulayın diye haberi olmayanlara ek gelir olsun istedim..
not: pratik hesapla 10 öğrenci gelse her saat günde 30 civarı yapar haftada 5x30=150
150x5=75 YTL bunun % 45 i de size kalır hafta içi sadece..hafta sonunuda hesaplarsanız ii gelir elde edersiniz..
sonra amma paragözsün demeyin bana ..iyice anlayın diye böyle ince hesapla anlattım arkadaşlar..herşey sizler için ..kolay gelsin :wink: