mehmethocam1' Alıntı:
Ayın 25'inde okula yazı geldi kurumnet üzerinden. İstanbul ili BTR başvurusu reddedilenlerin listesi. Benim başvurum reddedilmiş gerekçe ise ilçede fatih projesi kapsamındaki okulların hepsine başvuru olmaması ve benim kendi okulumu seçmem. Şimdi düşünüyorum anlamlandırmaya çalışıyorum fakat anlamlandıramıyorum. 15 saat maaş karşılığı olacak ve geri kalan zamanlarda Fatih projesinin her türlü görevinden okuldaki teknik alt yapıdan bir sürü evrak işinden sorumlu olacağız. Bir tek bilgisayar öğretmenlerimi vatanını seviyor ?
Kendi okulumda 3 ayrı ortaokul birleşti şu an mevcut öğrenci sayısı 4000 civarı. toplam 55 sınıf, 5 ana sınıfı ,10 tane idari bilgisayar,iki laboratuvar, okula dağılmış internet alt yapısı var. Şu an sınıflardaki bilgisayarlar ve projeksiyonların mevcut değerini hesap etmeye lüzüm yok. Müdürün elinde para olmadığı için bunları tek tek tamir ettirecek bir eleman tutma lüksü de yok. Olsa bile fatih projesi uygulanacak ve sınıflardaki bilgisayarlar çöp olacak diye masraf da yapmak istemiyor. Okulumda ek ders sıkıntım yok. Düşünüyorum diyorum ki kendi kendime diğer öğretmenler okul bitse de gitsek diye uğraşırken biz milli servet deyip kendimizi yırtıyoruz. Bütün olumsuz koşullarına rağmen BTR olmak istiyoruz ve reddediliyoruz. Tekrar aynı soruyu sormak istiyorum Bir tek bilgisayar öğretmenlerimi vatanını seviyor ?
Şimd
Ben de kendi ilimde sadece kendi okulumu istedim. En büyük sebebi Fatih projesinin çok sıkıntılı olması, sürekli tahtalarda sorunlar, şimdi bir de internet/ağ çekildi, daha da bela. Vestel'in ilgisizliği, herşeyden para istemesi, okulun sürekli dökülen tahtalar için de haklı olarak masraf yapmak istememesi.. İldeki okullar dolmadığı için (kimse istemiyor herhalde) BT sınıfı olan okullara görevlendirme olmayacak galiba. Yav madem liselerde böyle bir durum var, zorunlu olarak seçtirin öğrencilere oraya bir öğretmen atansın. Adam hem 5 gün kendi okulunda herşey ile adam akıllı ilgilenir. Şimdi benim 18 saat dersi 3 güne sıkıştırsalar hem kendi okulumda daha çok yorulacağım hem de 2 gün lisede ne yapabilirim ki. O yüzden bu yıl liseye görev istemedim.