İzmir'de Formatörlük

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fcig
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Archer35' Alıntı:
Bugün etkileşimli tahtalara ders yazılımları yüklensin diye mesaj geldi, müdür bana havale etmiş. Yapmadım. Web sitesi güncellemesi ve okulun bilgisayarla ilgili işleri beni bekliyor ama hiç birini yapmıyorum. Formatörlük bitsin diyenlerin B planı vardır mutlaka beni bağlamaz. Formatör olmadan bu görevleri yapan arkadaşların, "formatörsüz de işler yürüyormuş" diye bir sonuca ulaşılmasının bizim yararımıza mı yoksa zararımıza mı olacağını da hesaba katmaları gerekir. Saygılar tüm arkadaşlarıma.
formatör değilsek yapmak zorunda olmadığımız görevler. Mesela internet haftasında güvenli internet semineri verin diye okullara yazı göndermesini bilirler. Onlar sadece istemesini bilirler.

Walla insanlarin alay konusu oldum bugun, diger branscilar 16 saat dersi varmis diye dalga gectiler, sonra durumu anlattim, e biz simdi problem olursa kime cozdurucez dediler, bende mudure soyleyin o da ilceye soylesin, ben dersime girer cikarim dedim. bence tum mudurler formator istiyoruz derse 1 aya kalmaz vazgecerler bu sacma uygulamadan.

Bende bugun ili aradım bu hafta içinde formatorluk basvurularını alıp başlatacaz dedıler...Artık guven bırakmadılarki...ne bileyim oyle dediler işte..benimde 8 saat dersim var elimi hiçbirşeye vurmuyorum desemde samımı oldugun bır ogretmen sunu yaparmısın dıyor...mecburen yapıyorsun ıste..Karşındaki senın sıkıntını anlamazkı anlasada cozemezkı...ıkı ucu..degnek misali...

kısacası yılan hikayesine döndü insanlara eziyet etmek zevk veriyor birilerine söyleyecek çok şey var terbiyem müsade etmiyor :verymad:

Çağrı1' Alıntı:
Bu gün aldığım bir duyuma göre il milli eğitim müdürü formatör görevlendirilmesine sıcak bakmıyormuş ama sabah gittim okulda internet bağlatısında problem vardı halletmemi istediler anasınıfı bilgisyarında problem var halletmemi istediler interneti yaptım bilgisyarı yapmadım ve üstü kapalı şakayla karışık tehdit aldım müdür yardımcısından :x
Çağrı1' Alıntı:
kısacası yılan hikayesine döndü insanlara eziyet etmek zevk veriyor birilerine söyleyecek çok şey var terbiyem müsade etmiyor :verymad:
Dikkat ediyorumda işin iç yüzünü bilmeden yetersiz bilgilerinizle devamlı atıp tutuyorsunuz.
İl Milli Eğitim Müdürü formatör görevlendirmesine sıcak bakmıyormuş. Aksine olumlu bakmaktadır.
İnsanlara eziyet etmekten zevk aldığını söylediğiniz o kişilerin formatörlük görevlendirmesinin olması için hangi engelleri ne kadar güçlüklerle aştığını, mesailerini gece 22:00 - 23:00 lere kadar uzattıklarını, kimlerin kapılarını gelip giderken yol yaptıklarını bilseniz terbiyenizin müsade etmediği için söylemediklerinizi kafanızın içinden bile geçirmezdiniz.
İl içi, il dışı, eş durumu, özür durumu ve ilk atama derken bir türlü oturmayan belirsiz kalan kadrolar. Kimin norm içinde kimin norm fazlası olduğu belirsizlikleri. Öğrenci ve velileri tarafından seçilecek olan seçmeli dersler sayesinde maaş karşılığını doldurup dolduramama belirsizliği. 4+4+4 ten dolayı okulların ilkokul veya ortaokul olmasının getirdiği karışıklık. Sınıf yetersizliğinden sınıfa dönüştürülüp kapatılan bilgisayar labaratuvarları. Ve kapı gibi tüm geçici görevlendirmelerin bitirilip yapılmamasını isteyen yazı. Geçici görevlendirmeleri incelemek ve denetlemek için gelen bakanlık müfettişleri.
Tüm bu kadar belirsizlik, karışıklık ve engel içinde formatörlük görevlendirmesini yaptırmaya çalışan sizin o bazı insanlarınız.
Son olarak geçen hafta okullardan istenen son ve güncel bilgiler ışığında görevlendirmede sona gelinmiştir. Önümüzdeki hafta içerisinde bitirilmeye çalışılmaktadır.

ben söyleyenlerin yalancısıyım bize gelen haberler böyle müneccim değilim ben dikkat ederseniz aldığım duyumlara göre dedim yapılacak veya yapılmayacak diye bir açıklama yapılmış olsaydı böyle dedikodulara kulak asmazdık hiç olmazsa belirsizlik bizi yoruyor özür dilerim haddimi aştıysam

belirsizlik tamamen yapılacak diyenler var yapılmayacak diyenler var bu gün oklu müdürü yapılmayacakmış dedi kimsenin net birşey bildiği yok :(

Akilli tahtalara yukleme yapmak icin gorevlendirme yapmada hic tereddut etmiyorlar ama..

Sanirim maas karsiligi, sabahtan aksama kadar her isi yapsinlar diye dusunuyorlar

Birçok ilde başvurular alındı. Bayraklı ilçesinde başka okullara görevlendirmeler başladı. Hala neyi bekliyorlar? Sonra formatörlük yazısı gelirse bu görevlendirmelerin iptaliyle uğraşacağız. Bizi ordan oraya sürüklemek hoşlarına mı gidiyor?

valla ders olsa da söyleniyosunuz olmasa da!! nasıl bi zümre olduk çözemedim ben...
11 saat dersim var, ilçe görevlendirme yapmadı zaten başka da ders yok, sabah 7.20 de derse giriyorum 1-3-5 dersim var ne demek bu, 1 saat dolu 1 saat boşum! ama çokkk mutluyum çünkü ben ÖĞRETMENİM...

evet bu hafta tahta içeriklerini yüklemek için ilçelerimiz görevlendirme yaptı, doğrudur. hangi böte mezunu bundan gocunuyorsa diplomasını yırtsın atsın! bu kadar da ağır konuşuyorum. Fatih projesine sahip çıkmak, iyi olmasını desteklemek için elimizden geleni yapmak zorundayız, olmalıyız...

yaliya' Alıntı:
valla ders olsa da söyleniyosunuz olmasa da!! nasıl bi zümre olduk çözemedim ben...
11 saat dersim var, ilçe görevlendirme yapmadı zaten başka da ders yok, sabah 7.20 de derse giriyorum 1-3-5 dersim var ne demek bu, 1 saat dolu 1 saat boşum! ama çokkk mutluyum çünkü ben ÖĞRETMENİM...

evet bu hafta tahta içeriklerini yüklemek için ilçelerimiz görevlendirme yaptı, doğrudur. hangi böte mezunu bundan gocunuyorsa diplomasını yırtsın atsın! bu kadar da ağır konuşuyorum. Fatih projesine sahip çıkmak, iyi olmasını desteklemek için elimizden geleni yapmak zorundayız, olmalıyız...

kusura bakmayın hocam da biz zamanında o kadar yüksek puanlarla oradan oraya zorla sürüklenmek için okumadık. diğer branşlar gibi bizim de yerimiz, değerimiz bilinse elbette öğretmenliği mutlulukla, gururla yaparız. ama bu gidişle bizi bir türlü istihdam edemeyip memura çevirdiklerinde yine mutlu olabilecek misiniz merak ediyorum.

hemenyardim' Alıntı:
Çağrı1' Alıntı:
Bu gün aldığım bir duyuma göre il milli eğitim müdürü formatör görevlendirilmesine sıcak bakmıyormuş ama sabah gittim okulda internet bağlatısında problem vardı halletmemi istediler anasınıfı bilgisyarında problem var halletmemi istediler interneti yaptım bilgisyarı yapmadım ve üstü kapalı şakayla karışık tehdit aldım müdür yardımcısından :x
Çağrı1' Alıntı:
Dikkat ediyorumda işin iç yüzünü bilmeden yetersiz bilgilerinizle devamlı atıp tutuyorsunuz.
İl Milli Eğitim Müdürü formatör görevlendirmesine sıcak bakmıyormuş. Aksine olumlu bakmaktadır.
İnsanlara eziyet etmekten zevk aldığını söylediğiniz o kişilerin formatörlük görevlendirmesinin olması için hangi engelleri ne kadar güçlüklerle aştığını, mesailerini gece 22:00 - 23:00 lere kadar uzattıklarını, kimlerin kapılarını gelip giderken yol yaptıklarını bilseniz terbiyenizin müsade etmediği için söylemediklerinizi kafanızın içinden bile geçirmezdiniz.
İl içi, il dışı, eş durumu, özür durumu ve ilk atama derken bir türlü oturmayan belirsiz kalan kadrolar. Kimin norm içinde kimin norm fazlası olduğu belirsizlikleri. Öğrenci ve velileri tarafından seçilecek olan seçmeli dersler sayesinde maaş karşılığını doldurup dolduramama belirsizliği. 4+4+4 ten dolayı okulların ilkokul veya ortaokul olmasının getirdiği karışıklık. Sınıf yetersizliğinden sınıfa dönüştürülüp kapatılan bilgisayar labaratuvarları. Ve kapı gibi tüm geçici görevlendirmelerin bitirilip yapılmamasını isteyen yazı. Geçici görevlendirmeleri incelemek ve denetlemek için gelen bakanlık müfettişleri.
Tüm bu kadar belirsizlik, karışıklık ve engel içinde formatörlük görevlendirmesini yaptırmaya çalışan sizin o bazı insanlarınız.
Son olarak geçen hafta okullardan istenen son ve güncel bilgiler ışığında görevlendirmede sona gelinmiştir. Önümüzdeki hafta içerisinde bitirilmeye çalışılmaktadır.

+1

Ya ben anlamadım neden herkes aynı şeyi düşünmek zorundaymış gibi davranan arkadaşlar var...Biri dersi sever biri sevmez biri formatorlugu sever biri sevmez belkıde yapmak zorunda kalmıstır..Yada biri fatihi destekler biri desteklemez...Neden tahammul sınırlarını aşıp diploma yırtsın gıbı kelımeler tuketıyoruz kı hocam...Hiç yakışmıyor hocam bu konuşmalar...Şahsen ben durumumuzun bir adını koysunlar ders olsun formatorluk olsun fark etmez dıyenlerdenım..Gerisi okuldaki ortamınla alakalı..Biri okulunu ve dersını cok sever hem dersıne girer gerektıgınde kalır gerektıgınde gıder..Yada cocugu vardır dersıne gırip cıkıp evıne gıtmek ıster...Neden zorlama yorumlar yapıyoruz..Artık insanların neyı istedıgını sırf bızım görüşümüze uymuyor diye neden yadırgayıp sınıflandırıyoruz....

halâ bekliyoruz bir çok ilde görevlendirmeler olduğu halde izmirde neden bekleniyor anlamış değilim görevlendirme olmayacaksa hiç olmazsa olmayacak densin de ümidimizi keselim :(

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Formatör Görevlendirilmesi Başvuruları 24/09/2012 tarihinden itibaren başlayacaktır. Konu ile ilgili olarak başvuru yazıları 21/09/2012 tarihinde ilçe milli eğitimlere gönderilmiştir. Başvuru şartlarını taşıyan öğretmenlerimizin başvurularını en kısa zamanda okul müdürlükleri aracılığı ile yapmaları gerekmektedir. Başvuru ile sorularınızı web sitemiz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Alıntı
http://izmirmembis.gov.tr/duyurulardetay.asp?id=30

mmcmmc' Alıntı:
2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Formatör Görevlendirilmesi Başvuruları 24/09/2012 tarihinden itibaren başlayacaktır. Konu ile ilgili olarak başvuru yazıları 21/09/2012 tarihinde ilçe milli eğitimlere gönderilmiştir. Başvuru şartlarını taşıyan öğretmenlerimizin başvurularını en kısa zamanda okul müdürlükleri aracılığı ile yapmaları gerekmektedir. Başvuru ile sorularınızı web sitemiz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Alıntı
http://izmirmembis.gov.tr/duyurulardetay.asp?id=30

bi yetkili geldi :) teşekkür ediyoruz bilgilendirme için... sabırla bekliyoruz

Formatörlük görevlendirmesi sadece ortaokullara mı yapılacakmış ben mi yanlış anladım? Umarım öyle değildir. Şuan mağdur olan zaten çoğunlukla ilkokulda çalışan öğretmenler oldu.

T.C.
İZMİR VALİLİĞİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Sayı : B.08.4.MEM.35.22.00-903.07.01/
Konu : Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirilmesi.

……………………………… KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirmeleri İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün teklifi ve Valilik Onayı ile Ek-1deki görevlendirme esas ve usulleri doğrultusunda BT Sınıfı 2006 yılından sonra kurulan ve en az 10+1 bilgisayarı aktif çalışan BT Sınıfı bulunan orta okullar ile Ek-4 de isimleri yer alan Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta kurulumu yapılan okulara yapılacaktır. Ek-1 görevlendirme esas ve usullerinin ilçenizdeki okul ve öğretmenlere duyurularak, okul ve öğretmenlerimizden gelecek istek doğrultusunda hazırlanacak görevlendirme listelerinin Ek-2 ( Excel formatında branş, sınıf ve okulöncesi öğretmenlerine göre ayrı ayrı tablolarda hazırlanarak gönderilmeli) , “görev talep dilekçelerinin(Ek’te gönderilen yeni Ek-3 görev talep dilekçesi)” öğretmenler tarafından doldurulup okul müdürlerince onaylanarak ve görev almak isteyen öğretmenlerin formatörlük belgelerinin onaylı fotokopilerinin en geç 26 Eylül 2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Bölümünün bilgiislem35@meb.gov.tr e-posta adresine gönderilmesi ve resmi yazı ile de iletilmesi gerekmektedir. 26 Eylül 2012 Çarşamba gününden sonra gelen görev talepleri işleme alınmayacaktır. Dönem İçinde ek görevlendirme kesinlikle yapılmayacaktır. Bilişim Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri’nden görev almak isteyenlerin görevlendirmeleri 01/10/2012-27/01/2013 tarihleri arasında yapılacaktır.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Hocam yazının üst yazısına bakarak "ilkokullarda formatörlük olmayacak mı" diyerek üzülmeyin sakın :)
Yazının ek-1'inde görevlendirme esasları var. bu esaslar şöyle:

a) 4+4+4 nedeni ile okul dönüşümü yapılan İlkokullara bünyesinde BT Sımfı bulunsa
dahi Formatör Öğretmen görevlendirilmeyecektir.
b) 4+4+4 nedeni ile okul dönüşümü çerçevesinde kademeli geçiş uygulanan İlkokullardan
bünyesinde BT Sımfı bulunan okullara Formatör Öğretmen görevlendirilmesi yapılabilecektir.

c) 4+4+4 nedeni ile okul dönüşümü yapılan Ortaokulların bünyesinde BT Sımfı bulunan
okullara Formatör Öğretmen görevlendirilmesi yapılabilecektir
d) Fatih Projesi çerçevesinde donanım kurulumu gerçekleşmiş Orta Öğretim
kurumlarmda Formatör Öğretmen görevlendirilmesi yapılabilecektir (Ek-4 Listesinde adı
geçen okullar)

Benim anladığım kadarıyla,Sabahtan ortaokul öğleden ilkokul olarak çalışılan okullarda formatör olunabilecek. Ama sırf ilkokul olanlarda formatör olmayacak...

"Formatörlük başvurusu yapacak olan öğretmenler maaş karşılığı ders saatini tamamladıktan sonra formatör olarak görevlendirilebileceklerdir."

Benim kendi okulumda 6 saat dersim var. Görevlendirmem de olmadı. Benim başvurum kabul olmayacak mı yani nasıl oluyor ben anlamadım. Zaten maaş karşılığı doldurabilir olsak neden formatörlük isteyelim???

Geri