company name kısmı sorun değil hocam finish diyebilirsiniz.
Plugins kısmından flutter ve dart eklentileri yüklü olsun.hocam peki flutter i kurdum ancak ilk etapta altta kurulum gerçekleşiyordu uzun sürüyordu ben o pencereleri kapatmıştım şimdi o ayarları tekrar yapamıyorum.
sistem geri yükleme yapıp programı tekrar kurup ayarlamaları yapmak istedim acnak yine aynı şekilde geliyor.
Nerde paylaşıyor hocam adres alabilir miyiz?Hoca ayrı bir başlıkta neler anlattığını paylaşıyor, bu çok iyi oldu.
https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/flutter-dart-ders-notlari.173162/#post-1856752Nerde paylaşıyor hocam adres alabilir miyiz?
Eger bir Android cihazınız varsa geliştirici seçenekleri için derleme numarasına ard ardına 3 ya d 5 olması lazım bu şekilde açın. Sonrasında Usb debugging enable olarak gelmiş olması lazım. Bu şekilde and. Studio telefonunuzu görecektir.Arkadaşlar merhaba bende de no device yazıyordu tool adk dan bir emulator indirdim ilk kodları çalıştırmaya çalışıyorum ama şimdide
Launching lib\main.dart on AOSP on IA Emulator in debug mode...
Running Gradle task 'assembleDebug'...
bu şekilde hiç yanıt vermeden devam ediyor
Başlık sahibinin Engin Demiroğ olduğuna emin misiniz hocam? Söz konusu başlık sahibi nev-i şahsına münhasır biridir ismi lazım olmasın.
Hocam emulatorde deniyorum şu an çalıştırdım ama yine başka bir hata aldım
emulator: ERROR: Running multiple emulators with the same AVD is an experimental feature. Please use -read-only flag to enable this feature.
AMD işlemciniz var ise HAXM yi değil aynı yerdeki AMD ile ilgili SDK TOOL u yüklemeniz lazım ve blgisayrınızda Hyper-V yi aktif hale getirmelisiniz.bende de no device yazmaya devam ediyor. Yardım edebilecek var mı
Intel HAXM is required to run this AVD.
Your CPU does not support VT-x.
Unfortunately, your computer does not support hardware accelerated virtualization.
Here are some of your options:
1) Use a physical device for testing
2) Develop on a Windows/OSX computer with an Intel processor that supports VT-x and NX
3) Develop on a Linux computer that supports VT-x or SVM
4) Use an Android Virtual Device based on an ARM system image
(This is 10x slower than hardware accelerated virtualization)
Android'i 29 indirince düzeldi.FAILURE: Build failed with an exception. Hatası alıyorum bende, ayrıca; License for package Android SDK Build-Tools 28.0.3 not accepted uyarısını veriyor. Android cihaza kurduğum android ile ilgili sanırım 2-3 saattir deniyorum olmuyor.
Ayrıca branşım Fen Bilimleri bilgim pek fazla yok, İntel Core i5,8.nesil 1TB hafıza + 256 SSD takılı 8 GB ram var bu iş için uygun mudur? İşlemleri çok uzun sürede yapmıyor gayet normal ancak ilerisi için soruyorum
Çok uğraşmışsınız hocam. Ben bir önceki sayfada çözümünü paylaşmıştım. Neyseki sorunuzu çözmüşsünüz.FAILURE: Build failed with an exception. Hatası alıyorum bende, ayrıca; License for package Android SDK Build-Tools 28.0.3 not accepted uyarısını veriyor. Android cihaza kurduğum android ile ilgili sanırım 2-3 saattir deniyorum olmuyor.
Ayrıca branşım Fen Bilimleri bilgim pek fazla yok, İntel Core i5,8.nesil 1TB hafıza + 256 SSD takılı 8 GB ram var bu iş için uygun mudur? İşlemleri çok uzun sürede yapmıyor gayet normal ancak ilerisi için soruyorum
Ben de karşılaştığım sorunu ve çözümünü yazayım.
android studio License for package Android SDK Platform 28 not accepted. hatası alıyordum. Çözümünü de bu sayfada
aiqinxuancai kullanıcının iletisinde buldum: https://github.com/flutter/flutter/issues/26832#issuecomment-455966973
Aynı sorunu ben de yaşıyorum ve bu başlığı görmediğim için yeni konu olarak açıp yardım istedim, affedin. Bahsettiğiniz şekilde AMD işlemciler için emülatör halihazırda yüklü durumda fakat hala no device yazıyor. AVD managerdan cihaz ekliyorum, imajını da yükledim fakat son ekranda çalıştırabilmek için yine HAXM istiyor. yükle deyince de does not support uyarısı veriyor. Hyper-V yi aktifleştirirken hyper-v ye ait bütün ayarlar biri haricinde aktif fakat Hyper-V Platformu altındaki Hyper-V Hypervisor seçeneği pasif ve aktifleştirilemiyor. Bir hiper yöneticisi zaten çalışıyor uyarısı gözüküyor.AMD işlemciniz var ise HAXM yi değil aynı yerdeki AMD ile ilgili SDK TOOL u yüklemeniz lazım ve blgisayrınızda Hyper-V yi aktif hale getirmelisiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 65917
buradan bi kontrol edin hocam, aktif gözükmüyorsa Hyper-V devreye girmiyor demektir. Sanırım işletim sisteminizle alakalı. windows 10 home'da Hyper-V desteği yok nasıl bir yükleme yaptınız tam bilemiyorum.
pushd "%~dp0"
dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\*Hyper-V*.mum >hyper-v.txt
for /f %%i in ('findstr /i . hyper-v.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"
del hyper-v.txt
Dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V-All /LimitAccess /ALL
TeşekkürlerArkadaşlar bu AVD managerdan hemen hemen sürümleri indirip denememe rağmen sanallaştırma açılmıyrdu. Telefon açılıyor, transparan olarak arka tarafta olan biteni gösteriyordu. 3. gün 2 bigisayar ile uğraşım neticesinde, bu problemi çözdüm.
android studio-tools-avd manager ekranında, sağ taraftaki ACTIONS altındaki kaleme tıklayarak Emulated Performance seçeneğini SOFTWARE yaparsanız nu problem çözülüyor.
Bende Graphics kısmı pasif halde hocam. Sizde hepsi aktif miydi.Arkadaşlar bu AVD managerdan hemen hemen sürümleri indirip denememe rağmen sanallaştırma açılmıyrdu. Telefon açılıyor, transparan olarak arka tarafta olan biteni gösteriyordu. 3. gün 2 bigisayar ile uğraşım neticesinde, bu problemi çözdüm.
android studio-tools-avd manager ekranında, sağ taraftaki ACTIONS altındaki kaleme tıklayarak Emulated Performance seçeneğini SOFTWARE yaparsanız nu problem çözülüyor.
Kotlin kursunun youtube linkini paylaşabilir misin hocamHem flutter hem kotlin kabul edilmiş
https://www.youtube.com/playlist?list=PLVR0OGiP4Ky_x69HfEbrhlpbGUvpQ3_JEKotlin kursunun youtube linkini paylaşabilir misin hocam
evet aktifti, Bazı internet makalelerinde çift ekran kartınız varsa (intel-nvidia gibi) nvidia ayarlarına android studio yu birincil çalıştıracı olarak ekleyinBende Graphics kısmı pasif halde hocam. Sizde hepsi aktif miydi.