2. Dönem DYK için toplanalım!!

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Evet arkadaşlar ilk dönem bi talihsizlik oldu her dersten kurs açılırken Bilişim üvey evlat muamelesi gördü. Biz sessiz kalırsak ikinci dönem de seneyede bir şey değişmez.Şimdiden baskılara başlamalıyız.
Benim sendikam olmamasına rağmen sendika başkanlarıyla arayıp görüşüyorum, Türk eğitim sen bu konuyla ilgili yazı yazdık demesine rağmen biraz geçiştirdiler sendikalı olmamamdan dolayı:)
bimer e de direkt 2.dönem açılacak mı diye sordum yazdım gene benzer cevap verdiler

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1600516346 sayılı başvurunuz 01.12.2016 tarihinde SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI, ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİNİN 10. MADDESİ GEREĞİ BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ DERSLERDEN AÇILABİLMEKTEDİR. BAKANLIĞIMIZ YAPTIĞI DEĞERLENDİRMELER SONUCUNDA MODÜLE HANGİ DERSLERİN KONULACAĞI YADA KALDIRILACAĞI KARARINI VERMEKTEDİR.

BİLGİLERİNİZE RİCA EDERİZ.

Herkes elinden geleni yapsın arkadaşlar, sendikanız varsa özellikle görüşün sendikalar bastırın. Müzik, Beden bile açıldı(açılmasın demiyorum.Her dersten açılsın diyorum) :?
Watshap grubuna katılmak isteyen pm atabilir!!

İzmir Gaziemir de kurslar açıldıktan bir süre sona beden eğitimi derslerinide kaldirdilar. Sonra bedenciler hangi gerekçeyle bunu yaptıklarını, yönetmelikte böyle bişey olmadığını vs. Dilekçe yazarak ücret vermeseler de kurslara devam edeceklerini dile getirdiler. Sonuç kazandılar ve kurslara devam ediyorlar. Sadece birlikte hareket etmeyi çok iyi beceriyorlar. Sanki bizim zümre biraz duyarsız. ..

hobbit' Alıntı:
İzmir Gaziemir de kurslar açıldıktan bir süre sona beden eğitimi derslerinide kaldirdilar. Sonra bedenciler hangi gerekçeyle bunu yaptıklarını, yönetmelikte böyle bişey olmadığını vs. Dilekçe yazarak ücret vermeseler de kurslara devam edeceklerini dile getirdiler. Sonuç kazandılar ve kurslara devam ediyorlar. Sadece birlikte hareket etmeyi çok iyi beceriyorlar. Sanki bizim zümre biraz duyarsız. ..

Hocam okul il ilce yapsa tmamda, bakanlik sistemden kaldirinca nasil devam edecegiz? Ucreti gectim birine bisey olsa dayanak bulamayiz. Izmirin yaptgi uygulama il ya da ilce olarak yanlismis. Bizde soz konusu bakanlik. Bu basligi tekrar acana da tesekkurler...

burada haberleşelim arkadalar, ne yapacaksak nereyi arayacaksak buradan bilgilendirelim birbirimizi. yarın mesela herkes sendikasını arayıp bu konuyu hatırlatmakla işe başlayabilir.
Özellikle Eğitim Birsen den hiç ses çıkmadı bu sendikadakiler bunun sebebini sormalı

Bizim zümreden bir halt olmaz olmaya da ben yine görüşümü söyleyeyim;
Çözüm; Btr başvurusu yapmamak, btr olmamak.

1 dönem btr olmasak ölür müyüz.

1000 kişi bu eylemi yapsak Türkiyedeki tüm okullar inler.

bilişim öğretmenleri olarak toplu sms sistemi oluşturup iletişim kurabiliriz
herkes bu sistemi yönetecek kişiye Dm atsın. vs. gerisi gelir

hakanotuken' Alıntı:
Bizim zümreden bir halt olmaz olmaya da ben yine görüşümü söyleyeyim;
Çözüm; Btr başvurusu yapmamak, btr olmamak.

1 dönem btr olmasak ölür müyüz.

1000 kişi bu eylemi yapsak Türkiyedeki tüm okullar inler.

katiliyorum hocam. ama ben bunu sadece zumreye degil bakanliga kadar genisletiyorum. bir halt olmaz...

Herkesle herşeye varım. Bakanlık için ses getirecek birşey bulmalıyız. Hatta bir oneridir. Kalemi kuvvetli olan bir arkadaşımız durumumuzu anlatan bir yazı döşesin. Dayanagimiz Yönetmelikler olsun. Çocukların bilgisayara ilgisinden bahsedip bunu doğru yönde kullanmalarını bu kurslar sayesinde daha çok basaracagimizi dile getirelim. Herkes imzalasin. Yollayalım gerekli mercilere. Bir öneri işte. Ne bileyim :oops:

Ve bilgisayara ilgisi olan çocukları (pek kalmasa da) internet Cafe ve oyun salonlarından çekip okul ortamında bilinçli bir kullanıcı olmalarını sağlamak icin bu kurslar bir fırsat demeliyiz.

Toplanalım keşke bizim zümrelerimiz de konuyla ilgilense inanın diğer branş öğretmenleri bile konuyla daha çok ilgili ve haberdar nasıl iş anlamadım.

hocalarım,kurs açılmasına izin verilse dahi bu zihniyetteki okul müdürleri ,ilçe mem ler olduğu sürece bilişimden kurs açamayız biz.HOCAM BEN BU TARZ DERSLERDEN KURS ACMAM gibi ifadeleri kullanan okul müdürleri, ilçe mem ler var bunu hepimiz biliyoruz.Sorsanız kursaları sanki onlar açıyor.Öğrenci talep etse dahi açtırmıyorlar.Varsa yoksa teog.Ama bu çocukların vebali onların boynunda.O yüzden içiniz rahat olsun

tam destek arkadaşlar ne yapılması gerekiyorsa yapalım konuyu açan arkadaşa da teşekkürler. Konuyu canlı tutalım...

ben de varım ama ne yapacağımıza bir an önce karar verip topluca hareket etmemiz gerekir

Birşeyler yapmalıyız ama mücadele eden kişi sayısı çok az.Çoğu arkadaşımızın zaten ben kurs açmamıştım diyor banane modunda kimisi btr mi olurum 8 10 saat dersime girerim full ek dersimi alırım modunda. Birinci dönem sendika olsun bimer olsun ulaşabildiğim her yere ulaşmaya çalıştım 16 saatim dersim olmasına rağmen BTR ye hayır dedim(paraya ihtiyacım yok muydu tabiki vardı ama sırf tepki olsun diye).Sadece ağlıyoruz diğer öğretmenler 30 dakika 5-10 öğrenciyle kurs işleyip ya da işlemeyip aylık 1500 lirayı bulurken biz öğrencilerimiz hazır kurs açamıyoruz. EBA da dersimiz yok adı bile yok tüm dersler var .
ARTIK uyanalım ya bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modundan çıkalım benim çok zoruma gidiyor artık bu yapılanlar.
Arkadaşlar sadece 4 AY ŞU BTR GÖREVİNİ İSTEMEYİN(kendi okulunda ders saatini doldurabilenler).

Geri