2. Dönem DYK için toplanalım!!

Kodla Büyü
Bu işi sendikalarla çözeriz ancak arkadaşlar. Kurslar iptal edildiğinde sendikalar az çok meb i sıkıştırmıştı. Hemen başlamamız lazım sendikalarımıza bilgilendirme yapalım.

Sendikalara baski yapalim arkadaslar turk egitim sene verilen cevap ve dernegin aldigi cevap ikinci donem kurslarin acilacagi yonundeydi

Eba dersbaşkanımıza lara tek taş dersi eklenmis
Ama biliyoruz ki 6. sınıflarda tek taş dersi yok anlamadım ben bu işi
Sendika baskanimizla konuştum (tes) ikinci dönem
Acabileceklerini söylediler dedi ama sesimizi cikarmaliyiz dersimize sahip çıkmalıyız
Dersimizi aldiklari zaman ogretmenligimizi almış oluyorlar
Dersimizi sahip çıkalım
Bu konuda lütfen duyarlı olalim

herkes bir hareket ederse inş olur.
Çoğu arkadaş sendikalar ayağı ile başlayalım diyor. O zaman bende sendikaya gerek telefonla gerekse dilekçe ve eposta ile konu hakkında bir yazı yazacam. Bereber hareket etsek arkadaşlar inş sesimizi duyuruurz. Önemli olan birlikte harekt etmemiz.

acemi_bil' Alıntı:
Birşeyler yapmalıyız ama mücadele eden kişi sayısı çok az.Çoğu arkadaşımızın zaten ben kurs açmamıştım diyor banane modunda kimisi btr mi olurum 8 10 saat dersime girerim full ek dersimi alırım modunda. Birinci dönem sendika olsun bimer olsun ulaşabildiğim her yere ulaşmaya çalıştım 16 saatim dersim olmasına rağmen BTR ye hayır dedim(paraya ihtiyacım yok muydu tabiki vardı ama sırf tepki olsun diye).Sadece ağlıyoruz diğer öğretmenler 30 dakika 5-10 öğrenciyle kurs işleyip ya da işlemeyip aylık 1500 lirayı bulurken biz öğrencilerimiz hazır kurs açamıyoruz. EBA da dersimiz yok adı bile yok tüm dersler var .
ARTIK uyanalım ya bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modundan çıkalım benim çok zoruma gidiyor artık bu yapılanlar.
Arkadaşlar sadece 4 AY ŞU BTR GÖREVİNİ İSTEMEYİN(kendi okulunda ders saatini doldurabilenler).

+1

Katılıyorum 4 ay BTR istemeyelim 16 saat dersim var benimde, bu dönem BTR olarak görevlendirildim, ama istifa ettim. Müdür yardımcısı oldum. Bu 100 saatlik kurslarla BTR olan çok kişi var bizim ilde, tepkimiz ne kadar dikkat çeker onu da bilmiyorum. :S

aynenbadi' Alıntı:
Evet arkadaşlar ilk dönem bi talihsizlik oldu her dersten kurs açılırken Bilişim üvey evlat muamelesi gördü. Biz sessiz kalırsak ikinci dönem de seneyede bir şey değişmez.Şimdiden baskılara başlamalıyız.
Benim sendikam olmamasına rağmen sendika başkanlarıyla arayıp görüşüyorum, Türk eğitim sen bu konuyla ilgili yazı yazdık demesine rağmen biraz geçiştirdiler sendikalı olmamamdan dolayı:)
bimer e de direkt 2.dönem açılacak mı diye sordum yazdım gene benzer cevap verdiler

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1600516346 sayılı başvurunuz 01.12.2016 tarihinde SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI, ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİNİN 10. MADDESİ GEREĞİ BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ DERSLERDEN AÇILABİLMEKTEDİR. BAKANLIĞIMIZ YAPTIĞI DEĞERLENDİRMELER SONUCUNDA MODÜLE HANGİ DERSLERİN KONULACAĞI YADA KALDIRILACAĞI KARARINI VERMEKTEDİR.

BİLGİLERİNİZE RİCA EDERİZ.

Herkes elinden geleni yapsın arkadaşlar, sendikanız varsa özellikle görüşün sendikalar bastırın. Müzik, Beden bile açıldı(açılmasın demiyorum.Her dersten açılsın diyorum) :?
Türk Eğitim Sen bu konu üzerinde duran en etkili sendikadır hocam. Geçiştirme yapmaz. Yağcı, yalaka, koltuk peşinde koşanlardan oluşan bi sendika değildir. Asildir. Öğretmenin yanındadır.

pisagorean' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:
Evet arkadaşlar ilk dönem bi talihsizlik oldu her dersten kurs açılırken Bilişim üvey evlat muamelesi gördü. Biz sessiz kalırsak ikinci dönem de seneyede bir şey değişmez.Şimdiden baskılara başlamalıyız.
Benim sendikam olmamasına rağmen sendika başkanlarıyla arayıp görüşüyorum, Türk eğitim sen bu konuyla ilgili yazı yazdık demesine rağmen biraz geçiştirdiler sendikalı olmamamdan dolayı:)
bimer e de direkt 2.dönem açılacak mı diye sordum yazdım gene benzer cevap verdiler

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1600516346 sayılı başvurunuz 01.12.2016 tarihinde SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI, ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİNİN 10. MADDESİ GEREĞİ BAKANLIĞIN BELİRLEDİĞİ DERSLERDEN AÇILABİLMEKTEDİR. BAKANLIĞIMIZ YAPTIĞI DEĞERLENDİRMELER SONUCUNDA MODÜLE HANGİ DERSLERİN KONULACAĞI YADA KALDIRILACAĞI KARARINI VERMEKTEDİR.

BİLGİLERİNİZE RİCA EDERİZ.

Herkes elinden geleni yapsın arkadaşlar, sendikanız varsa özellikle görüşün sendikalar bastırın. Müzik, Beden bile açıldı(açılmasın demiyorum.Her dersten açılsın diyorum) :?
Türk Eğitim Sen bu konu üzerinde duran en etkili sendikadır hocam. Geçiştirme yapmaz. Yağcı, yalaka, koltuk peşinde koşanlardan oluşan bi sendika değildir. Asildir. Öğretmenin yanındadır.
hocam sendikanız ise tekrardan bi de siz sorun, bu konuyla ilgili yazı yazdıklarını biliyoruz fakat tekrar 2.dönem için gündeme getirecekler mi bu konuyu? işin açıkcası diğer sendikalara göre en çok ilgilenen sendikadır.

Ama şunu anladım benim sendikam yok ben buna rağmen arıyorum, bilişimci arkadaşı aradım sendikalıdır kendisi dedim sendikana git bununla ilgili görüş ya da ara, o kadar boşvermiş ki ya boşver zaten açtırmıyorlar kim uğraşacak dedi. Bizim branştaki öğretmenler kabullenmiş bir çok şeyi. Beden eğitimi öğretmenleri kadar olamıyoruz.

Arkadaşlar kendinize gelin kaybedecek neyimiz var derslerimiz kurslarımız gidiyor, başta sendikalar olmak üzere her yeri aramalıyız şu 1 ay içerisinde.

takip ve destek. yalnız 2.döneme az kaldı tepki olarak ne yapacağımıza karar verip biran önce başlamamız lazım.

şimdiden sendikalara baskı yapmamız en mantıklısı.. :+1:
bu arada btr görevi almayalım fikri boş bence.. herkesin kendine göre hesabı kitabı borcu var.. tutmaz yani.. :-1:

mustiturka' Alıntı:
şimdiden sendikalara baskı yapmamız en mantıklısı.. :+1:
bu arada btr görevi almayalım fikri boş bence.. herkesin kendine göre hesabı kitabı borcu var.. tutmaz yani.. :-1:
BTR olmama olayı bencede boş, çünkü elinde belgesi olan diğer branşlar sırada bekliyor yerimizi her türlü dolduruyorlar. Biz derslerimize kurslarımıza sahip çıkalım,

Hocam her türlü etkinliğe açığım ve watsapp shobet grubu oluşturma taraftarıyım bu şekilde çok hızlı sosyal medya hareketlenmesi yapabiliriz.

Geçtiğimiz günlerde yapılmaya çalışılan tweet organizasyonları çokta amacına ulaşamadı fakat watsapp grubu ile ulaşabilir.

Bu hakkımız gasp edilemez arkadaşlar. Mademki gelecek bilişimde ve madem ki katma değeri yüksek ürünler buyrun bilişime o zaman. Bizim sorunumuz maalesef birlikte hareket edemememiz. Ama beden eğitimi branşındaki arkadaşlar bu konuda bizden çok daha iyiler :(

uzunca bir süre izine ayrılacağım ve kurs başvurum olmayacak ama bölümün itibarı söz konusu sesimizi çıkarmalıyız...ya hepsini kaldırsınlar ya da bizim hakkımızı da versinler...

merak ediyorum ya bu btr için hangi illerde hangi öğretmenler sıraya giriyormuş.benim bulunduğum ilçede hiç görmedim btr rehber öğretmeni olayım diyen öğretmen.İşte mesele zaten bu birlik olamıyoruz çoğu arkadaşımız zaten kabul etmiş bazı şeyleri.Öğretmenliği sevmiyor teknik servis olmaktan keyif alıyor birileri kendisinden yardım isteyince kendini değerli ve önemli bir kişi zannediyor alışmış çünkü yıllardır 8-10 saat derse girip full ek ders almaya.Sorsak labım yok zaten dersin geleceği yok gibi bir sürü bahane üretiriz.Benimde labım yoktu zamanla sağdan soldan kampanya yaparak 12 13 tane bilgisayarım oldu zor birşey değil lab oluşturmak.Benim çok zoruma gidiyor arkadaşlar bu durumlarda olmak.Para mevzusuna gelince geçen sene 1200 1300 lira civarında ek ders alıyordum be sene 200 lira ek ders alıyorum aynı şekilde kredi ödüyorum ama yaşam standartlarımda değişiklik yok.İnşallah herkes birşeyler yapmaya çalışırda bizimle uğraşan bu kişileri bulabiliriz.Hakkımızda hayırlısı olsun bizzat gidip türk eğitim sen ilçe başkanıyla tekrar görüşeceğim.

BTR olmama eylemi boş değil ayrıca kimse sıraya geçmiş bekliyor değil. Herkesin hesabı kitabı var ama 4 ay için kimse ölmez. 4 ay için kaybedeceğinin gelecekte kurs ile fazlasını alırsın.

ben hala diyorum ki kurslarımızın kapanması BTR olmamamızla alakası yok , bilişimci BTR olmasa da özellikle küçük ilçelerde hatır gönül işlerinden dolayı idarecileri kıramayıp gene işlerini yapıyor( dirayetli değiliz ).
Ayrıca bir taraftan BTR normu bekleyen arkadaşlar da dururken böyle bir eylem gerçekleşmez gerçekleşsede başarılı olmaz.
Biz elimizden alınanlara sahip çıkmasını öğrenmeliyiz önce. bu başlığı açıldığından beri aceba kim sendikasıyla konuştu? Sendikam yok fakat 2 sendika ile görüştüm. not aldılar gerekli yerlere iletcez dediler. bunu en az her ilden 100 kişi yapsın bakın kurslar nasıl açılıyor.

Dün sendikamla görüştüm bu konuda. Bakalnlıkla görüşeceklerini söylediler. Dilekçe ile iletmem lazım. Örnek dilekçe var mı acaba elinizde?

Hızlı haberleşme için whatsapp grubu kurulabilir arkadaşlar. Bugün okuduğum habere göre ilkokulda da dyk'nin önü açıldı. Bir tek bizim branşımız kaldı kurs veremeyen. :|

Bir numara vardı.

Kamil bey : 0312 413 32 66

Arayalım durumu soralım, Mesai başlasın ben arayacam, sizlerde arayın kim düşürebilirse; son durum nedir diye soralım..

Geri