2012-2013 Plan ve Zümreler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mgkmgk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Tüm arkadaşlara teşekkürler....
Nesne tabanlı programlama 10 saat üzeri, Veri Tabanı 5 saat, bu derslerin planı olan arkadaş varmı acaba.

Nesne tabanlı programlama 10 saat üzeri, Veri Tabanı 5 saat, bu derslerin planı olan arkadaş varmı acaba.

yapılan planlara bakınca mesela web tasarımı dersi çerçeve programda 10 saat iken yapılan programlarda 8 saat neden böyle seçebiliyoruz m böyle ben yeniyimde :)

Suhseran nickli öğretmenim çok teşekkür ederim. gelişmiş internet uygulamalarını arıyordum hiçbir yerde bulamadım...
bunun modülü de yok sanırım. kaynak olarak nereyi önerirsin.

ortaokul kısmı içinde paylaşımda bulanacak yardımsever arkadaşlar vardır :)

akeldan' Alıntı:

nesneyi eklemeye calıstım

Veri tabanı planı olan gönderebilirse sevinirim
Veri Tabanı organizasyonu

Ekli dosyalar

Veri tabanı-----------
Veri Tabanı organizasyonu---------------

planı olan gönderebilirseniz sevinirim

nurayhoca' Alıntı:
yapılan planlara bakınca mesela web tasarımı dersi çerçeve programda 10 saat iken yapılan programlarda 8 saat neden böyle seçebiliyoruz m böyle ben yeniyimde :)

Her derste, modüllerin kaçar saat okutulacağına dair bilgi var, örneğin Veritabanı dersi için;

• VERİ TABANI TASARIMI 40/16
• VERİ TABANI HAZIRLAMA 40/24
• VERİ TABANINDA SORGULAR 40/24
• VERİ TABANI YÖNETİMSEL FONKSİYONLARI 40/24
• AĞ VERİ TABANI KURULUMU 40/32
• AĞ VERİ TABANINDA TABLO İŞLEMLERİ 40/32
• AĞ VERİ TABANI YÖNETİMİ 40/32

şeklinde bilgi var. Bu durumda soldaki yani yüksek sayıları topladığımızda, (40*7) 280 yapıyor. Düşük sayıları yani sağdaki sayıları topladığımızda, (16+24*3+32*3) 184 yapıyor. Bu sayıları eğitim haftasına böldüğümüzde;

280/36 = 7,77
184/36 = 5,11

Buna göre, dersteki tüm modülleri işlemek isterseniz dersi 6 saat seçmeniz uygun olur. Ders bilgi formunda ise 5 saat tavsiye etmiş. Aramızda 0.11'in lafı olmaz demek istemişler sanırım :)

Dersi daha az vermek isterseniz, zümre kararı ile bazı modülleri çıkartabilirsiniz. Tabi bunun kuralları var. Her modülün ön koşulu vardır. Yukarıdaki tablo için örnek verelim, Ağ veri tabanı kurulumu modülünü çıkarmak istediğiniz ama Ağ veri tabanında tablo işlemleri modülünün ön koşulu bu çıkardığınız modülü almaksa, çıkaramazsınız. O yüzden modül çıkarma genelde sondan yapılır. Modül çıkardıktan sonra buna göre tekrar hesaplarsınız.

Arkadaşlar
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/ders.html adresinden indirdiğim bilgi formlarına
baktım buradan bazı derslerin bilgi formu üst kısımlarından bazıları
-------------------------------------------------------
DERSİN ADI NESNE TABANLI PROGRAMLAMA
ALAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEK/DAL VERİTABANI PROGRAMCILIĞI
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11 veya 12. SINIF
ÖNERİLEN SÜRE Haftalık 11 Ders Saati (Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 13 saat)
---------------------------------------------------------
DERSİN ADI SİSTEM BAKIM VE ONARIM
MESLEK / DAL BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİS
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11. veya 12. SINIF
SÜRE Haftalık 8 Ders Saati (Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 13 Ders Saat)
---------------------------------------------------------
DERSİN ADI VERİ TABANI ORGANİZASYONU
MESLEK/DAL WEB PROGRAMCILIĞI
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11. Sınıf
ÖNERİLEN SÜRE Haftalık 2 Ders Saati önerilmektedir. (Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 3 Ders Saati)
(Bölgesel özellikler, okuldaki donanım ve çerçeve öğretim programı doğrultusunda zümre kararı ile seçilen modüllere göre ders süresi hesaplanır.)
---------------------------------------------------
DERSİN ADI GELİŞMİŞ INTERNET UYGULAMALARI
MESLEK / DAL VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
DERSİN OKUTULACAĞI
SINIF/YIL 11. veya 12. SINIF
SÜRE Haftalık 4 Ders Saati önerilmektedir.
(Bölgesel özellikler, okuldaki donanım ve çerçeve öğretim programı doğrultusunda zümre kararı ile seçilen modüllere göre ders süresi hesaplanır.)
-----------------------------------------------------
DERSİN ADI VERİ TABANI
MESLEK/DAL VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
DERSİN OKUTULACAĞI SINIF/YIL 11. veya 12. Sınıf
ÖNERİLEN SÜRE Haftalık 5 Ders Saati önerilmektedir.(Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 7 Ders Saati)
------------------------------------------------------
gibi derslerde daha önceden böyle önerilen sürelerin yazdığını hatırlamıyorum
hatta veri tabanı organizasyonu dersi bilgi formunda dal wep prog dalı yazıyor
biz veri tabanı dalında okutulsun diye seçmeli olarak vermeyi düşünüyorduk

buradaki önerilen sürelerin ve belirtilen dallarla ilgili bilginiz var mı? yani orda belirtilen
daldan başka dalda örneğin veritabanı organizasyonu için;
bilgi formunda wep prog dalı deniyor-veritabanı dalında veremiyor muyum?
ÖNERİLEN SÜRE Haftalık 2 Ders Saati önerilmektedir. (Teknik Lise ve Anadolu Teknik Liselerde 3 Ders Saati)

memo-x' Alıntı:
Arkadaşlar
http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/ders.html adresinden indirdiğim bilgi formlarına
baktım buradan bazı derslerin bilgi formu üst kısımlarından bazıları
----------------
----------------
----------------
----------------

gibi derslerde daha önceden böyle önerilen sürelerin yazdığını hatırlamıyorum
hatta veri tabanı organizasyonu dersi bilgi formunda dal wep prog dalı yazıyor
biz veri tabanı dalında okutulsun diye seçmeli olarak vermeyi düşünüyorduk

buradaki önerilen sürelerin ve belirtilen dallarla ilgili bilginiz var mı? yani orda belirtilen
daldan başka dalda örneğin veritabanı organizasyonu için;
bilgi formunda wep prog dalı deniyor-veritabanı dalında veremiyor muyum?

Hocam, istedikten sonra tabi ki okutursunuz. Dallar için yıldızlı dersler var, öğrencilerin almak zorunda olduğu ders, onu aldıktan sonra sorun yok. Geri kalan dersleri siz istediğiniz gibi seçersiniz. Zümrede de bunu karara bağladığınız zaman size kimse bir şey diyemez.

Önerilen sürelere gelince zaten adı üzerinde öneri hocam. Modül saatlerini hesaplayınca hemen hemen o çıkıyor zaten. Siz daha az da yapabilirsiniz ya da imkan ölçüsünde daha fazla. (Modül saatleri izin verdiği kadar)

Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
Yalnız Mesleki Gelişim de bu yıl okutulacak modüller değişmiş ve hala yayınlanmamış.
Planı yapan arkadaşlar eski modüllere göre yapmış.

İletişim (Hazırlanıyor)
Bilgiye Ulaşma ve Veri Toplama (Hazırlanıyor)
Girişimci Fikirler Üretme (Hazırlanıyor)
Girişimci Fikri Geliştirme (Hazırlanıyor)
İş Kurma ve Geliştirme (Hazırlanıyor)
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı (Hazırlanıyor)
Çevre Koruma (Hazırlanıyor)
Problem Çözme (Hazırlanıyor)

Anadolu Teknik Lise Bilişim Teknolojileri Alanı Web Programcılığı Dalı
-Sene Başı Alan Zümresi
-Sene Başı İlçe Zümresi

10. Sınıf Planları
-Bilişim Teknolojilerinin Temelleri (4 saat)
-Paket Programlama (2 saat)
-Programlamanın Temelleri (3 saat)
-Temel Elektronik (2 saat)
-Bilişim Meslek Resmi (2 saat)

11. Sınıf Planları
-Web Tasarım ve Programlama (12 saat)
-Veri Tabanı Organizasyonu (3 saat)

12. Sınıf Planları
-İnternet Programcılığı (6 saat)
-Veri Tabanı (5 saat)
-Ağ Temelleri (3 saat)
-Grafik ve Animasyon (3 saat)
-Mesleki Yabancı Dil (2 saat)

Ekli dosyalar

Sevgili dostlar plan hazırlayarak sizlere yardımcı olmayı isterim. Ancak geçen yıl olduğu gibi bu yılda sunucu işletim sistemi ve ağ güvenliği dersinin modülleri yine yok. Sunucu işletim sistemi dersi sanırım eski modülleri ile hazırlanır. Sunucu işletim sistemi ve ağ güvenliği dersi için bir öngörünüz varmı. Modülü olmadan yıllık planını nasıl hazırlayabiliriz.

sunucu işletim sistemi ve ağ güvenliği dersinin modülleri şunlar: Sunucu işletim Sistemi Kurulum ve Yönetimi ,Veri Yönetimi ,Active Directory Yönetimi ,Ağ Yönetimi ,Ağ Hizmetlerinin Yönetimi

survivor_0019' Alıntı:
Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
Yalnız Mesleki Gelişim de bu yıl okutulacak modüller değişmiş ve hala yayınlanmamış.
Planı yapan arkadaşlar eski modüllere göre yapmış.

İletişim (Hazırlanıyor)
Bilgiye Ulaşma ve Veri Toplama (Hazırlanıyor)
Girişimci Fikirler Üretme (Hazırlanıyor)
Girişimci Fikri Geliştirme (Hazırlanıyor)
İş Kurma ve Geliştirme (Hazırlanıyor)
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı (Hazırlanıyor)
Çevre Koruma (Hazırlanıyor)
Problem Çözme (Hazırlanıyor)
evet arkadaşlar. mesleki gelişim dersi modülleri değişmiş plan yaparken buna dikkat etmek gerek.
http://mtegm.meb.gov.tr/program/dokuman ... DE%DDM.pdf

Geri