2012-2013 Plan ve Zümreler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mgkmgk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Arkadaşlar WEB PROGRAMCILIĞI DALI web tasarım(10 saat) ve grafik animasyon(6 saat-tüm modüller dahil edilmiştir) dersleri yıllık planları ve onlarla uyumlu zümreleri.
Yıllık planlar özellikle çalışma takvimi dikkate alınarak ders bilgi formlarından hazırlanmıştır.
Yine de kontrolleri yaparak hata varsa haber verirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

sayın hocalarım merhabalar bu veri tabanı ile veri tabanı organizasyonu aynı ders midir? Modül isimleri farklı gözüküyor megepteki ile.

Paylaşım yapan arkadaşlar ellerinize sağlık çok teşekkürler.
Response.write evet ikisi farklı dersler

sayın hocalarım sizlere bir sorum daha olacak olayı tam idrak edemedim fikirlerinizi almak istiyorum

yeni tayin olduğum okulda alan bilişim teknolojileri dal web programcılığı

benden önce çalışan arkadaş 11. sınıfta web tas. ve programlama ile grafik animasyon derslerinin yanına veri tabanı dersini koydurmuş seçmeli sanırsam bu ders ki gayet mantıklı bir seçim ancak haftalık ders saati 2 saat olarak gözükmekte.

megepten veri tabanı dersinin modüllerine baktığımda bu dersin saatinin yeterli olmadığı görülüyor.

veri tabanı dersi yerine ağ derside düşünülebilir ancak en azından bu dal için access öğrenmeleri çocuklar açısından faydalı olacak diye düşünüyorum modüllerde Tsql falan var süre yetersiz fikirlerinizi merak ediyorum...

pardon arkadaşlar veri tabanı dersine hiç girmemiştim o yüzden cahilliğime verim biraz araştırınca megepten buldum ama işi baya karman çurman etmişler değiştirme yapıp düzeltme yapmamışlar sayfalarda daha doğrusu 2011 onaylı modülleri sınıflamamışlar ama ders bilgi formlarında modüllerin isimleri mevcut

serar' Alıntı:
Anadolu Teknik Lise Bilişim Teknolojileri Alanı Web Programcılığı Dalı
-Sene Başı Alan Zümresi
-Sene Başı İlçe Zümresi

10. Sınıf Planları
-Bilişim Teknolojilerinin Temelleri (4 saat)
-Paket Programlama (2 saat)
-Programlamanın Temelleri (3 saat)
-Temel Elektronik (2 saat)
-Bilişim Meslek Resmi (2 saat)

11. Sınıf Planları
-Web Tasarım ve Programlama (12 saat)
-Veri Tabanı Organizasyonu (3 saat)

12. Sınıf Planları
-İnternet Programcılığı (6 saat)
-Veri Tabanı (5 saat)
-Ağ Temelleri (3 saat)
-Grafik ve Animasyon (3 saat)
-Mesleki Yabancı Dil (2 saat)
arkadaşlar 12. sınıfta işletmelerde beceri eğitim dersi okutulmuyor mu ben ilk defa girecem bu derse kafam karıştı tek bir ders olarak sayılmıyormu bu ders nasıl tek tek plan hazırladınız.

6fatma8' Alıntı:
serar' Alıntı:
Anadolu Teknik Lise Bilişim Teknolojileri Alanı Web Programcılığı Dalı
-Sene Başı Alan Zümresi
-Sene Başı İlçe Zümresi

10. Sınıf Planları
-Bilişim Teknolojilerinin Temelleri (4 saat)
-Paket Programlama (2 saat)
-Programlamanın Temelleri (3 saat)
-Temel Elektronik (2 saat)
-Bilişim Meslek Resmi (2 saat)

11. Sınıf Planları
-Web Tasarım ve Programlama (12 saat)
-Veri Tabanı Organizasyonu (3 saat)

12. Sınıf Planları
-İnternet Programcılığı (6 saat)
-Veri Tabanı (5 saat)
-Ağ Temelleri (3 saat)
-Grafik ve Animasyon (3 saat)
-Mesleki Yabancı Dil (2 saat)
arkadaşlar 12. sınıfta işletmelerde beceri eğitim dersi okutulmuyor mu ben ilk defa girecem bu derse kafam karıştı tek bir ders olarak sayılmıyormu bu ders nasıl tek tek plan hazırladınız.

Eml lerde biz öğrencileri işletmeye gönderiyoruz İME-işletmelerde mesleki eğitim-yani diğer adı staja ,okul dışında bu dersi görüyorlar haftalık 24 saat
zümrede belirtilen modülleri gösteriyoruz , onun haricinde bir plan yapmadık

hımm bizim sizinkinden farklı bizde öğrencilerin yarısı yeteri kadar işletme olmadığı için okulda ders şeklinde gösteriyoruz. şimdi yine bi soru soracam kusura bakmayın tam bilmiyorum :oops: ben de mi staja giden öğrenciler için bu şekilde plan hazırlıcam
bir de staja giden öğrencilerle okulda kalan öğrencilerin planları aynı mı olacak
kısacası benim kafam karman çorman oldu nasıl yapacam:)

6fatma8' Alıntı:
hımm bizim sizinkinden farklı bizde öğrencilerin yarısı yeteri kadar işletme olmadığı için okulda ders şeklinde gösteriyoruz. şimdi yine bi soru soracam kusura bakmayın tam bilmiyorum :oops: ben de mi staja giden öğrenciler için bu şekilde plan hazırlıcam
bir de staja giden öğrencilerle okulda kalan öğrencilerin planları aynı mı olacak
kısacası benim kafam karman çorman oldu nasıl yapacam:)

sizinki gibi bir durumla karşılaşmadım

okulda 200 saatlik staj yani İME dersi verdim-mecburi olarak verdim-asker öğrt dim o okulda
sizinki okulda okutulanlar için haftada 24 saatlik 3 gün-3x8saat olarak plan hazırlarsınız.
konularda bu 10.sınıfta ve 11.sınıfta gördükleri derslerin konularını alırsınız-bu o derslerin yıllık planlarında var--
örneğin 10.sınıfta btt-paket-prog.temelleri-temel elektronik-teknik resim-mesleki gelişim
11.sınıftaki derslerdende alırsınız örneğin web çiler için web tasarım programlama-grafik animasyon.bunlar fazla geliyorsa
ana temel dal dersleri alırsınız

okul dışında yapacaklar için plana gerek oldugunu sanmıyorum.
koordinatörlük yani o öğrencileri işletmede takibi için verilen ders ücretinide almaya calışın
gerçi tek kişi isenizzor gibi--okulda bu dersleri vermeniz gerekecek--bol bol öğrencilere
okuldaki arızalı pc filan uygulama yaprırsınız veya web sitesi tasarlama--okul sitesi gibi--

ama mümkün mertebe öğrencilerin hepsini staja göndermeye çalışın devlet dairelerine kaymakamlık,banka,ptt,maliye,sosyal dayanışma,tapu,hastane vb.
olmazsa bu işyerlerine siz gidip durumu anlatın

benim o çalıştığım okul müdürüde dediğim dedikbiriydi ben bir sürü işyeri bulduğum halde illa bana haftasonu okulda staj yaptırdı
Hocam verimli olmaz,sıkıntı olur, öğrencilerin çoğu yapacağı yeri buldular dediğim halde
artık hafta sonu tam gün tam eğitimden dolayı ek ders aldığından mıdır ? nedir idareciler
ki okulda bile değildiler,kabul ettirememiştim.

evet anladım teşekkür ederim tek değilim bir öğretmen daha var bana koordinatörlük vereceklerini sanmıyorum çünkü öğrencilerin çalıştıkları günlerde ben okulda 12. sınıflara ders veriyor olacağım münkün değil gibi görünüyor :(

6fatma8' Alıntı:

hocam teknik liselerde öğrenciler staja gitmezler. megepbilisim.com'da önerilen ders sürelerini veya çerçeve öğretim programını inceleyin.
EML ve AML'de İBE dersinde staja gider öğrenciler. AML'de staja gitmezlerse 16 saat meslek dersi konulur tıpkı teknik liselerdeki gibi.

hergunsince83' Alıntı:
6fatma8' Alıntı:

hocam teknik liselerde öğrenciler staja gitmezler. megepbilisim.com'da önerilen ders sürelerini veya çerçeve öğretim programını inceleyin.
EML ve AML'de İBE dersinde staja gider öğrenciler. AML'de staja gitmezlerse 16 saat meslek dersi konulur tıpkı teknik liselerdeki gibi.
hocam bizde öğrenciler yeterli sayıda işletme olmadığı için okulda kalıyorlar bi kısmı ve biz bu kalan öğrencilere İBE dersi veriyoruz 24 saatlik daha önceden de bu şekilde uygulanmış okulda

bilscrm' Alıntı:
Arkadaşlar WEB PROGRAMCILIĞI DALI web tasarım(10 saat) ve grafik animasyon(6 saat-tüm modüller dahil edilmiştir) dersleri yıllık planları ve onlarla uyumlu zümreleri.
Yıllık planlar özellikle çalışma takvimi dikkate alınarak ders bilgi formlarından hazırlanmıştır.
Yine de kontrolleri yaparak hata varsa haber verirseniz sevinirim

eline sağlık birader çok yardımcı oldu planlar...

Geri