2023 yılında aylara göre vergi istisnası tutarları:Hesaplamalarıma göre 2023'ün ilk aylarında çalışanların aylık gelirlerine uygulanacak gelir vergisi istisna tutarı 1276,02 TL, damga vergisi istisna tutarı 75,95 TL olacak
Valla ben memnun olurum söz ağzımı açmam?(az da gülelim deme)Bu ülkede öğretmen maaşlarına %500 zam yapılsa değişen bir şey olmaz kendimizi kandırmayalım. Kimseyi memnun edemezsiniz.
En son uzmanlık için iş bırakanlar koşa koşa sınava girdiler, hepsi de uzman yada baş öğretmen oldu sesleri çıkmıyor? Maksat dostlar alışverişte görsün.
Sizin gibiler için değişmez. Katılıyorum.Bu ülkede öğretmen maaşlarına %500 zam yapılsa değişen bir şey olmaz kendimizi kandırmayalım. Kimseyi memnun edemezsiniz.
En son uzmanlık için iş bırakanlar koşa koşa sınava girdiler, hepsi de uzman yada baş öğretmen oldu sesleri çıkmıyor? Maksat dostlar alışverişte görsün.
Sınavla olmaz dediğin sınava girmek aptallık olmuyor mu? ya bırakın, tazminatlar yatsın kimseden ses çıkmayacak.Sizin gibiler için değişmez. Katılıyorum.
Uzmanlık için iş bırakanlar dediğiniz uzmanlık iptal olsun diye mi bıraktı sanıyorsunuz, bu iş sınavla olmamalı demek için bıraktı. Kimse aptal değil tabii ki girecek.
Not : Hocamızı bilenler biliyor ?
Aptallık nedir biliyormusun, kendi aklını kullanamayıp taptığın insanların her dediğini doğru kabul etmek. Sınava girdim, hiç çalışmadan 88 aldım. Neyin uzmanıyım şimdi ben. Bu sınava giren hiç kimse kendini uzman olarak görmek için girmedi. Herkes verilecek paranın peşinde. Kimin kimi kandırdığı ortada. Bugün sendikeler eylem kararı alsın ben yine katılacağım. Seni bilmem.Sınavla olmaz dediğin sınava girmek aptallık olmuyor mu? ya bırakın, tazminatlar yatsın kimseden ses çıkmayacak.
Maaşları beğenmeyip ticaretten bahsedenlere tavsiyem istifa edin hemen ticarete başlayın ama tabiki yemez o işler kolay değil. Ayrıca ben ticarette yapıyorum Yeter ki biraz harekete geçin, oturduğun yerden konuşmak kolay. Türkiye de biraz hareket eden para kazanır.
Hocam sen ne yaptın uzmanlık sınavı için çok merakettim.Sınavla olmaz dediğin sınava girmek aptallık olmuyor mu? ya bırakın, tazminatlar yatsın kimseden ses çıkmayacak.
Maaşları beğenmeyip ticaretten bahsedenlere tavsiyem istifa edin hemen ticarete başlayın ama tabiki yemez o işler kolay değil. Ayrıca ben ticarette yapıyorum Yeter ki biraz harekete geçin, oturduğun yerden konuşmak kolay. Türkiye de biraz hareket eden para kazanır.
Aptallık nedir biliyormusun, kendi aklını kullanamayıp taptığın insanların her dediğini doğru kabul etmek. Sınava girdim, hiç çalışmadan 88 aldım. Neyin uzmanıyım şimdi ben. Bu sınava giren hiç kimse kendini uzman olarak görmek için girmedi. Herkes verilecek paranın peşinde. Kimin kimi kandırdığı ortada. Bugün sendikeler eylem kararı alsın ben yine katılacağım. Seni bilmem.
Akıl vereceksen git öğrencilerine ver. Burada, bu konularda senin aklına ihtiyacı olan yok. İnsanca yaşamak için birden fazla iş yapmak zorunda kalınıyorsa büyük bir sorun var demektir. Hiç kimse öğretmenlik yaparak zengin olmamın peşinde değil. Hala daha neyi konuşuyoruz anlamak mümkün değil. Ama seninle bir çok konuda karşı karşıya geldik. Buradaki arkadaşlar da biliyorlar zaten. Hadi selametle
Ruh halin iyi değil senin bana göre. O yüzden uzatmayacağım. Takdir diğer forumdaşların. Ayrıca kimin hakkının kime geçtiğini Rabbim bilir. Helal etmesen ne olur. Hadi iyi günler.Sinirlenme şampiyon ? Ben ihtiyacım olduğu için ticaret yapmıyorum. Allah a şükür çoğu şeye sahibim. Ayrıca sınavdan 88 almışsın, tebrik ederim bu kadar zor bir sınavdan o notu almak cidden büyük iş.
Ben kimseye akıl vermiyorum, görüşlerimi yazıyorum, sende sinirlenmeden yazabilirsin benim için problem yok. Ayrıca taptığın insan falan demişsin, benden helallik alman lazım, hiç olmadı tehlikeli sözler bunlar. Özür dilersen hakkımı helal ederim yoksa sen bilirsin.
Sendikalar köşe kapmaca yerleridir, iş son tahlilde kendi çıkarlarını korumaya gelir. Sınava girmeyin diyen bilmem ne sendikasının yöneticileri ki Ankara da eyleme katılmışlsrdır, 15 ocakta baş öğretmenlik ve uzman öğretmenlik tazminatlarını alacaktır. Boş yapmaya gerek yok, istemiyorsan sınava girmezsin ve çok eleştirdiğin hükümetin verdiği bu hakkı kullanmazsın.
Kimseyi memnun edemezsin diyorsunuz ama siz gayet memnun gibisiniz. Öğretmeni 1000-2000 TL ye muhtaç edersen herkes girer tabi sınava.Bu ülkede öğretmen maaşlarına %500 zam yapılsa değişen bir şey olmaz kendimizi kandırmayalım. Kimseyi memnun edemezsiniz.
Benim şikayetim yok ki memnuniyetsizlik duyayım. Herkes şikayetçi olmak zorunda değil. Ben öğrenci olduğum dönemler öğretmenlerin durumunu net hatırlıyorum, o yüzden şu anda öğretmenlerin durumu daha iyi diyorum. Yoksa kimseyi zaten memnun edemezsiniz. 1944 lere varan dolar maaş tabloları paylaşılıyor. O zaman 1910 lara gidelim 1 Osmanlı lirası 3 -4 dolarmış, dükkanı kapatıp gidelim, böyle saçma mantık mı olur!Kimseyi memnun edemezsin diyorsunuz ama siz gayet memnun gibisiniz. Öğretmeni 1000-2000 TL ye muhtaç edersen herkes girer tabi sınava.
Abartılı bir yorum yapmışsınız bence.
Benim şikayetim yok ki memnuniyetsizlik duyayım. Herkes şikayetçi olmak zorunda değil. Ben öğrenci olduğum dönemler öğretmenlerin durumunu net hatırlıyorum, o yüzden şu anda öğretmenlerin durumu daha iyi diyorum. Yoksa kimseyi zaten memnun edemezsiniz. 1944 lere varan dolar maaş tabloları paylaşılıyor. O zaman 1910 lara gidelim 1 Osmanlı lirası 3 -4 dolarmış, dükkanı kapatıp gidelim, böyle saçma mantık mı olur!
insanca yasam parayla kısmen olculur kanımca ruh haliniz bunu kabulleniyorsa ne ala,ama kabullenmeyelere de saygınız olmalı sanırım,oyleki ben her yıl cekecegim dusuk! faizli krediyle dunyayı geziyorum,konut bahce konusuna girmeyorum o da canım! ulkemin yoneticilerinin ve siz gibi halinden memnun olanların bana yine sundugu ustun refah seviyesinde!gelecek kaygım sayenizde yok ufkum acıldı,istatistiki veri isterseniz artık internet var toz pembe kurumlarımız da diger ulkeler gibi yok nitekim bu verilerle ilgili ,tum dunya sizi ve benim canım!ulkemi kıskanırken lafı mı olur bunun...esitlik adalet insanca yasam sıralamasında 100.yılımızda birinciliği kimseye kaptırmadık saolun varolun!diyeceksiniz ben halimden epey memnunum sizi zengin eden mantık; savas cıktıgında silah fabrikatorunu zengin eden mantıktan farklı degil,o da en az sizin kadar yurtsever! cunku cana kıymanın sizin varlıgınızı surdurmenizden(ticaret yapırsunuz ya misal silah satıyorsunuz) daha iyi olmayacagını kim iddaa edebilir,nede olsa ekonominin çarkını donduruyorsunuz ustune yurtseversiniz ?muhalif veya partizan değilim geri çekiliyorum bu guzel insanların(sizi dahil ediyorum onure olu lutfen) bulundugu hareketlerden. saldıracaksınız sınıflandırma yapmadan yapın yuregimi alın.sevgi saygı hurmetle!Benim şikayetim yok ki memnuniyetsizlik duyayım. Herkes şikayetçi olmak zorunda değil. Ben öğrenci olduğum dönemler öğretmenlerin durumunu net hatırlıyorum, o yüzden şu anda öğretmenlerin durumu daha iyi diyorum. Yoksa kimseyi zaten memnun edemezsiniz. 1944 lere varan dolar maaş tabloları paylaşılıyor. O zaman 1910 lara gidelim 1 Osmanlı lirası 3 -4 dolarmış, dükkanı kapatıp gidelim, böyle saçma mantık mı olur!
Sohbet yine yön değiştiriyor. Arkadaşlar birbirinizle uğraşmayı bırakın.
Lüzumsuz meseleler için birbirinizi de kendinizi de üzmeyin.
1. Maaş artışı için tavsiyesi olan varsa yazsın.
2. Ek gelir olarak tavsiyesi olan varsa yazsın.
3. Özel sektörde epey yüksek maaş alanlar var. Bu yaz ben de azıcık denedim mutlu olur muyum diye ama çalışma şartları zor geldi devam etmedim. Maaş az ama gerçekten özel sektöre göre çok daha mutluyum burada.
4. Esnaflık ve ticarette güzel kâr yapılabilir ama gerçekten ciddi riskleri de var. Bir milyon sermaye ile işe başlayıp 10 milyon borçla dükkan kapatan çok kimseler de var. Caddede güzel bir dükkan bazen senede 3 defa el değiştiriyor. Yapmak isteyene tavsiyem dikkatli olun. Sevdiğiniz işi yapın iyi araştırıp hesap kitap yapın. Dışarıdan her iş güzel görünür. Ama içerisi öyle olmuyor.
5. Birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip siyasetlerin üstünde bir muhabbet etmek, dertleşmek daha güzel olur kanaatindeyim. Birbirininin sendikasına, siyasi görüşüne vs laf atmaya gerek yok. Herkesin aklı var. Beraber yapılacak birşey varsa yapalım. Yoksa dediğim gibi hem kendimizi hem arkadaşlarımızı üzmekten başka elimize birşey geçmiyor.