aynen katılıyorum; bende 2011 de 1 yıl kira ödeyerek; üzerine ev kredisi çekerek; sıfır 3+1 daire alabilmiştim. Ha zorlandık mı ? evet arabamız yoktu; çoluk çocuk yoktu ama ;dairenin 3 te 1 ini peşin ödeyerek; 60 ay vade ile 3 te 2 sini kredi çekerek daireyi alabildik; hem kredi taksiti hem kira ödeyebildik.Bildim bileli yoksulluk sınırında maaş alıyorduk. Kirada iken bile Allah a şükür birikim yapıp ev araba alabildik. Şimdi kira yok kredi yok ama araba bile değiştirmeye cesaret edemiyoruz, market pazar indirim kovalıyoruz. Şu anda yoksulluk sınırı 26 bin. Git gide yoksulluk sınırından açlık sınırına düştük. Bunun bir hükümet politikası olduğunu ve yıllardır planlı yapıldığını düşünüyorum. Asgari ücret artık asgari değil ülkenin standart ücreti haline geldi. Bu rüzgar da gün gelir tersine döner inşallah. Ümidimizi kaybetmemek lazım.
Bugün aldığım dairenin sıfır emsalleri en az 2,5 MİLYON TL; minimum kiralar 5 - 6 BİN TL.
yani yaklaşık 1.8 Milyon TL kredi çekmemiz gerekirdi ve 60 ay vadede aylık ödemesi 50 BİN TL civarı çıkıyor..bence fazla söze gerek yok..durum ortada.bugün ayda 50 bin TL kredi taksidini hangi ücretli ödeyebilir_?
Ben bizzat yaşadığım deneyimlerimi aktarıyorum; dediğiniz gibi memurluk-öğretmenlik cazip olmaktan özellikle çıkartılıyor; olan bizlere oluyor daha da olacak gibi... açıkçası iktidar değişse bile benim umudum kalmadı;bu ülkenin daha da kötüye ALLah korusun venezüela gibi bir ülkeye dönüşmesi en büyük korkum.umarım insanlar artık gözünü açar.
Son düzenleme: