2024 il dışı ATAMA ( Haziran )

Kodla Büyü
2side öğretmen EŞLER;
İL DIŞI ZAMANI: 1. kişi tayin isteyebilir, 2. kişi tayin istemeyebilir. 1. Kişi tayini çıkarsa ilişik kesmez ÖZÜR tayinlerini bekler.
ÖZÜR ZAMANI: 2. kişi eşinin gittiği İLe tayin isteyebilir (kimse neden İLDIŞI tayin istemedin diye sormaz). çıkmaz ise veya 2. kişi tercih yapmaz ise 1. kişi İL DIŞI atamasını iptal edebilir.
Teşekkürler çok açıklayıcı olmuş hocam.

Ancak alttaki madde kafamı karıştırdı.
Burada diğer eşin de ildışı istemesi gerektiğini yada ildışı şartları taşımaması gerektiğini anlıyorum.
Ben ve eşim ildışı şartlarını taşıyoruz ve tercih edeceğimiz ilçelerde açık okullar var. Ancak birimiz tercih etmeyi düşünüyoruz.

Dikkat edilecek hususlar 4. Madde:
'Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin atama işlemi gerçekleşip diğer eşin atama
işleminin gerçekleşmemesi ya da diğer eşin yer değiştirme başvurusu şartlarını taşımaması
durumunda atama işlemi gerçekleşen eş istemesi halinde 2024 yılı yaz tatili öğretmenlerin
mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemini
erteleyebilecektir. Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak
diğer eşin atandığı il’e atama işlemi gerçekleşmemesi ve öğretmenin de istemesi halinde iller
arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.
Atama işlemi iptal edilenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında boş norm kadro
bulunmayanlar, hizmet puanına bakılmaksızın norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir.'

Son düzenleme:
Teşekkürler çok açıklayıcı olmuş hocam.

Ancak alttaki madde kafamı karıştırdı.
Burada diğer eşin de ildışı istemesi gerektiğini yada ildışı şartları taşımaması gerektiğini anlıyorum.
Ben ve eşim ildışı şartlarını taşıyoruz ve tercih edeceğimiz ilçelerde açık okullar var. Ancak birimiz tercih etmeyi düşünüyoruz.

Dikkat edilecek hususlar 4. Madde:
'Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin atama işlemi gerçekleşip diğer eşin atama
işleminin gerçekleşmemesi ya da diğer eşin yer değiştirme başvurusu şartlarını taşımaması
durumunda atama işlemi gerçekleşen eş istemesi halinde 2024 yılı yaz tatili öğretmenlerin
mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemini
erteleyebilecektir. Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak
diğer eşin atandığı il’e atama işlemi gerçekleşmemesi ve öğretmenin de istemesi halinde iller
arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.
Atama işlemi iptal edilenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında boş norm kadro
bulunmayanlar, hizmet puanına bakılmaksızın norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir.'
2023 te aynı şekilde arkadaşın eşi il dışı tayin oldu, kendisi özür (il dışı tayin için 12 tane açık vardı ama tercih yapmadı) tayin istedi ve geldi.
2023 yaz Özür gurubu kılavuzunu açıp okuyun. Bu durum için bir kısıtlama yoktu. Bende geçen yıl tayin isterken aynı şekilde düşündüm. Ama sonra riske girmedim, il dışı başvurdum. Çünkü açık olan okullar il dışı dolunca belki de özür grubunda daha da kötü yerler açılacak, ve açılan yerleri tercih etmeden il emri de seçilemiyor. Kısmet işi!

Gözden kaçmasın diye sorumu tekrar ediyorum :) Manisa kulayı yazacak olan var mı arkadaşlar ? Varsa puanınız kaç acaba?

2023 te aynı şekilde arkadaşın eşi il dışı tayin oldu, kendisi özür (il dışı tayin için 12 tane açık vardı ama tercih yapmadı) tayin istedi ve geldi.
2023 yaz Özür gurubu kılavuzunu açıp okuyun. Bu durum için bir kısıtlama yoktu. Bende geçen yıl tayin isterken aynı şekilde düşündüm. Ama sonra riske girmedim, il dışı başvurdum. Çünkü açık olan okullar il dışı dolunca belki de özür grubunda daha da kötü yerler açılacak, ve açılan yerleri tercih etmeden il emri de seçilemiyor. Kısmet işi!
Hocam elinize sağlık. Bir şey danisaycagim. A kişinin tayini çıktı. Eşi tayin mazerete bağlı tayin isteyecek ve ilgili ilde hiç okula açılmadı. O zaman Eşi “İl Emri” ne basvuramayip o ile atanamayacak mı? Mecburu o ilde mazeret tercihi yapanlar mı İL Emrine tabii oluyor

Eş durumu tayini isterken kimse sormaz ve eşin tayini çıkar belki ama, eş durumundan tayin çıkmazsa, ildışı tayini çıkanın atamasını ilgili maddeye göre iptal etmeyebilirler.

Hocam elinize sağlık. Bir şey danisaycagim. A kişinin tayini çıktı. Eşi tayin mazerete bağlı tayin isteyecek ve ilgili ilde hiç okula açılmadı. O zaman Eşi “İl Emri” ne basvuramayip o ile atanamayacak mı? Mecburu o ilde mazeret tercihi yapanlar mı İL Emrine tabii oluyor
Eşi özürden tayin isteyebilir. Hiç okul açılmaz ise ağustos özür tayininde İL EMRİ yapıyor (geçtiğimiz yıllarda her zaman yaptı) bakanlık.
Ayrıca her ikiside öğretmen ise İlişik kesmeyen A kişisi ve İL EMRİne atanan EŞ tayinlerini iptal ettirebilme hakkı devam ediyor.

Eş durumu tayini isterken kimse sormaz ve eşin tayini çıkar belki ama, eş durumundan tayin çıkmazsa, ildışı tayini çıkanın atamasını ilgili maddeye göre iptal etmeyebilirler.
Eşin özür tayini gerçekleşmez ise tayini çıkan ve ilişik kesmeyenin atamasını iptal hakkı mevcut. Klavuzda yazıyor açık. Ancak takvim çok kısa, iptal isteğinde hemen dilekçe verilmeli.

4. Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin atama işlemi gerçekleşip diğer eşin atama işleminin gerçekleşmemesi ya da diğer eşin yer değiştirme başvurusu şartlarını taşımaması durumunda atama işlemi gerçekleşen eş istemesi halinde 2024 yılı yaz tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemini erteleyebilecektir. Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin atandığı il’e atama işlemi gerçekleşmemesi ve öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir. Atama işlemi iptal edilenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında boş norm kadro bulunmayanlar, hizmet puanına bakılmaksızın norm kadro fazlası öğretmen olarak belirlenecektir.

DİKKAT! 2024 yaz döneminde 2’nci iller arası ve il içi isteğe bağlı yer değişikliği duyuruları ile mazerete bağlı yer değişikliği duyurusu kapsamında başvuru ve atama işlemleri kısa bir takvim süresi içerisinde birbiri ardınca gerçekleştirileceğinden bu atama işlemlerine ilişkin alan bazlı ihtiyaç bulunan norm kadroların sağlıklı bir şekilde belirlenebilmesi için E. Dikkat Edilecek Hususlar bölümünün dördüncü maddesinde ifade edilen durum hariç olmak üzere atama iptal işlemi kesinlikle yapılmayacaktır. Yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerin bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Kaş yazmayı düşünüyorum. Puan 280. Okulu aradım bilgi almak için. Var mı kaş isteyen? Okul ile görüşen arkadaşlar

Kaş yazmayı düşünüyorum. Puan 280. Okulu aradım bilgi almak için. Var mı kaş isteyen? Okul ile görüşen arkadaşlar
Hocam ben yazdım. Fazla bilgi alamadım ama 275 puanla yazdım. Gidiş geliş yolları dar dendi. Fakat yer olarak iyi pahalı dediler. Kiralık ev bulunur ama kiralar biraz yüksek dendi. Bir de büyük hastane avm olan yerlere biraz uzak doğa olarak ise herkes olumlu yorumda bulundu. Hayırlısı olsun hepimiz için.

Hocam ben yazdım. Fazla bilgi alamadım ama 275 puanla yazdım. Gidiş geliş yolları dar dendi. Fakat yer olarak iyi pahalı dediler. Kiralık ev bulunur ama kiralar biraz yüksek dendi. Bir de büyük hastane avm olan yerlere biraz uzak doğa olarak ise herkes olumlu yorumda bulundu. Hayırlısı olsun hepimiz için.
Hayırlı olsun hocam. Ben yazmadım.

1000054994.jpg

Ben hep merak etmişimdir.Eşlerden birinin tayini özürde de çıkmayınca, ataması çıkan iptal edebiliyor.Peki o zaman niye boş kadro yoksa norm fazlası oluyor.Demek ki ilk başta tayini çıkan ilişik kesmese bile kadrosu boşa çıkıyor.Ben böyle anladım.Bu sorunun cevabını net olarak bilen var mı?

Geri