Sayın hocam sizi göstermiş olduğunuz çabadan ve emeğinizden dolayı kutlarım. Çalışmanızı diğer arkadaşlarınızı düşünerek paylaşımda bulunmanızda ayrıca takdire değer bir davranış.
Yaklaşık bir aydır yeniden orta okulda olmam ve şu an ikinci ünitede olmamız sebebiyle kitabınızın ikinci ünitesini inceledim. İncelemem sonucunda kendimce yaptığım bir takım tespitler var. Kitap yazımıyla ilgili bu çalışmanız ve cesaretiniz önemli, beni yanlış anlamazsaıiz çalışmalarınızın daha iyi sonuç vermesi açısından bir takım eleştirilerim var;
1. İnternet nedir başlığı altında Donanım ve Yazılım diye başlık atmışsınız bu başlıklar kafa karıştırıyor, başlıkları daha anlaşılır seçmemiz önemli.
2. Kitabı hangi seviyeye göre hazırlıyoruz 5. sınıf, o zaman tanımlamalarımız ona göre olmalı. CAT5 ve RJ 45 bu yaş çocuğu için anlamsız ve gereksiz kavramlar.
3. Bilgisayar alet değil cihazdır. Verdiğiniz bu örnekler de "Cep Telefonu, Tablet, Dizüstü Bilgisayar, NetBook, iPhone" alet değil cihazdır.
4. Forumlarla ilgili paragraf içinde geçen bu cümleler "Forum belli bir siyasi görüş taşımadığı müddetçe siyasi görüş belirtmek doğru olmayabilir, veyahut siyasi yorumlar yapıp kafa bulandırmak doğru olmayabilir. Bu yüzden bir Forum’ u her çeşit insanın (sinirli, deli, psikopat, aklı başında, zeki, Türk, Arap, …) ziyaret edilebilineceğini düşünüp mesajlarımızı ona göre atılmalıdır." ne için yazılmış anlamadım. Bir forumla ilgili kişisel rahatsızlıkların kitap denilen bir eserin içine alınması ne derece de doğrudur.
5. Youtube'nin nasıl ortaya çıktığı tamam da sonra kim tarafından satın alındığı 5. sınıf öğrencisini ilgilendirmemektedir.
İkinci üniteden derslerde faydalanabilirmiyim diyerek bir inceleyim dedim ama 5. sınıf için çok karmaşık geldi. Kitaba genel baktığımda 5. sınıf öğrencisi için çok fazla terim içeriyor ve karmaşık. Kitap yazarken kim için yazdığınız çok önemlidir. Terimler, kavramlar onların seviyelerine göre seçilmelidir. Söylemek istenilen net bir biçimde ifade edilmeli başlıklar ona göre seçilmelidir. Tanımlamalar yapılırken doğruluğu bir kaç kaynaktan sorgulanmalı ve kurulan cümlelerde anlatım bozukluğu olmamasına özen gösterilmelidir. Benim nacizane tavsiyelerim bunlardır. Dikkatimi çeken bir takım noktaları yazmaya çalıştım. Bunu sizin emeğinizi kötülemek için ya da boşa çıkarmak için yapmadım. Kitap yazmaya niyetlisiniz anlaşılan eğer bu konulara da dikkat ederseniz çok daha güzel bir çalışma ortaya çıkarabilisriniz.