(27.02.2014 Güncellendi) - BTY Ders Kitabı

Kodla Büyü
Re: Yeni - BTY Ders Kitabı - Öğretim Programına Göre

hastasıyız dede' Alıntı:
hocam hazırladığın kitabın özetini 13 soru ve cavaplarla özetlemeye çalıştım, kitaba ve yazılıya çalışmak için kullanılabilir.

çok güzel düşünmüşsünüz hocam, bende kitaba göre çalışma kağıtları hazırlayıp öğrencilere dağıtıyorum. Bu soru cevap durumu da çok mantıklı olmuş.

Re: (Güncellendi) Yeni - BTY Ders Kitabı

1. Ünite konularına 2. Ünite konuları eklenmiştir arkadaşlar. İlk mesajı düzenledim.

mustafasangul' Alıntı:
1. Ünite konularına 2. Ünite konuları eklenmiştir arkadaşlar. İlk mesajı düzenledim.
valla harika olmuş hocam ellerine sağlık, yanlız bence ilk olarak forum konusundan başlarsak 4-5 hafta çocukları foruma alıştırıp daha rahat iletişim kurabiliriz, dersler ile ilgili bilgileri, çocukların yapmaları gerekenleri forumdan söyleyebiliriz, yani forum konusunu 1. ünitenin ilk konusu olarak içindekilere ekleye biliriz, yada doc belgesini paylaşırsanız kendimiz ayarlayalım, tekrar ellerine emeğine sağlık hocam mükemmel olmuş. :++:

meb yapamadı bilişim teknolojileri öğretmenleri yaptı emeğine sağlık hocam bir kitap hazırlamaktan aciz bakanlığa örnek olması dileğiyle

bu kitaba göre çoktan seçmeli yazılı yapan yada yazılı sorusu hazırlayan oldumu, olduys paylaşabilirmisiniz, teşekkürler şimdiden.

Sen gibi meslektaslarim oldukça bu bransin sırtı yere gelmez. Cok tesekkurler

Sayın hocam sizi göstermiş olduğunuz çabadab ve emeğinizden dolayı kutlarım. Yapmış olduğunuz çalışmayı diğer arkadaşlarınızı düşünerek paylaşımda bulunmanızda ayrıca takdire değer bir davranış.

Sayın hocam sizi göstermiş olduğunuz çabadan ve emeğinizden dolayı kutlarım. Çalışmanızı diğer arkadaşlarınızı düşünerek paylaşımda bulunmanızda ayrıca takdire değer bir davranış.
Yaklaşık bir aydır yeniden orta okulda olmam ve şu an ikinci ünitede olmamız sebebiyle kitabınızın ikinci ünitesini inceledim. İncelemem sonucunda kendimce yaptığım bir takım tespitler var. Kitap yazımıyla ilgili bu çalışmanız ve cesaretiniz önemli, beni yanlış anlamazsaıiz çalışmalarınızın daha iyi sonuç vermesi açısından bir takım eleştirilerim var;
1. İnternet nedir başlığı altında Donanım ve Yazılım diye başlık atmışsınız bu başlıklar kafa karıştırıyor, başlıkları daha anlaşılır seçmemiz önemli.
2. Kitabı hangi seviyeye göre hazırlıyoruz 5. sınıf, o zaman tanımlamalarımız ona göre olmalı. CAT5 ve RJ 45 bu yaş çocuğu için anlamsız ve gereksiz kavramlar.
3. Bilgisayar alet değil cihazdır. Verdiğiniz bu örnekler de "Cep Telefonu, Tablet, Dizüstü Bilgisayar, NetBook, iPhone" alet değil cihazdır.
4. Forumlarla ilgili paragraf içinde geçen bu cümleler "Forum belli bir siyasi görüş taşımadığı müddetçe siyasi görüş belirtmek doğru olmayabilir, veyahut siyasi yorumlar yapıp kafa bulandırmak doğru olmayabilir. Bu yüzden bir Forum’ u her çeşit insanın (sinirli, deli, psikopat, aklı başında, zeki, Türk, Arap, …) ziyaret edilebilineceğini düşünüp mesajlarımızı ona göre atılmalıdır." ne için yazılmış anlamadım. Bir forumla ilgili kişisel rahatsızlıkların kitap denilen bir eserin içine alınması ne derece de doğrudur.
5. Youtube'nin nasıl ortaya çıktığı tamam da sonra kim tarafından satın alındığı 5. sınıf öğrencisini ilgilendirmemektedir.

İkinci üniteden derslerde faydalanabilirmiyim diyerek bir inceleyim dedim ama 5. sınıf için çok karmaşık geldi. Kitaba genel baktığımda 5. sınıf öğrencisi için çok fazla terim içeriyor ve karmaşık. Kitap yazarken kim için yazdığınız çok önemlidir. Terimler, kavramlar onların seviyelerine göre seçilmelidir. Söylemek istenilen net bir biçimde ifade edilmeli başlıklar ona göre seçilmelidir. Tanımlamalar yapılırken doğruluğu bir kaç kaynaktan sorgulanmalı ve kurulan cümlelerde anlatım bozukluğu olmamasına özen gösterilmelidir. Benim nacizane tavsiyelerim bunlardır. Dikkatimi çeken bir takım noktaları yazmaya çalıştım. Bunu sizin emeğinizi kötülemek için ya da boşa çıkarmak için yapmadım. Kitap yazmaya niyetlisiniz anlaşılan eğer bu konulara da dikkat ederseniz çok daha güzel bir çalışma ortaya çıkarabilisriniz.

bitefo06' Alıntı:
Sayın hocam sizi göstermiş olduğunuz çabadan ve emeğinizden dolayı kutlarım. Çalışmanızı diğer arkadaşlarınızı düşünerek paylaşımda bulunmanızda ayrıca takdire değer bir davranış.
Yaklaşık bir aydır yeniden orta okulda olmam ve şu an ikinci ünitede olmamız sebebiyle kitabınızın ikinci ünitesini inceledim. İncelemem sonucunda kendimce yaptığım bir takım tespitler var. Kitap yazımıyla ilgili bu çalışmanız ve cesaretiniz önemli, beni yanlış anlamazsaıiz çalışmalarınızın daha iyi sonuç vermesi açısından bir takım eleştirilerim var;
1. İnternet nedir başlığı altında Donanım ve Yazılım diye başlık atmışsınız bu başlıklar kafa karıştırıyor, başlıkları daha anlaşılır seçmemiz önemli.
2. Kitabı hangi seviyeye göre hazırlıyoruz 5. sınıf, o zaman tanımlamalarımız ona göre olmalı. CAT5 ve RJ 45 bu yaş çocuğu için anlamsız ve gereksiz kavramlar.
3. Bilgisayar alet değil cihazdır. Verdiğiniz bu örnekler de "Cep Telefonu, Tablet, Dizüstü Bilgisayar, NetBook, iPhone" alet değil cihazdır.
4. Forumlarla ilgili paragraf içinde geçen bu cümleler "Forum belli bir siyasi görüş taşımadığı müddetçe siyasi görüş belirtmek doğru olmayabilir, veyahut siyasi yorumlar yapıp kafa bulandırmak doğru olmayabilir. Bu yüzden bir Forum’ u her çeşit insanın (sinirli, deli, psikopat, aklı başında, zeki, Türk, Arap, …) ziyaret edilebilineceğini düşünüp mesajlarımızı ona göre atılmalıdır." ne için yazılmış anlamadım. Bir forumla ilgili kişisel rahatsızlıkların kitap denilen bir eserin içine alınması ne derece de doğrudur.
5. Youtube'nin nasıl ortaya çıktığı tamam da sonra kim tarafından satın alındığı 5. sınıf öğrencisini ilgilendirmemektedir.

İkinci üniteden derslerde faydalanabilirmiyim diyerek bir inceleyim dedim ama 5. sınıf için çok karmaşık geldi. Kitaba genel baktığımda 5. sınıf öğrencisi için çok fazla terim içeriyor ve karmaşık. Kitap yazarken kim için yazdığınız çok önemlidir. Terimler, kavramlar onların seviyelerine göre seçilmelidir. Söylemek istenilen net bir biçimde ifade edilmeli başlıklar ona göre seçilmelidir. Tanımlamalar yapılırken doğruluğu bir kaç kaynaktan sorgulanmalı ve kurulan cümlelerde anlatım bozukluğu olmamasına özen gösterilmelidir. Benim nacizane tavsiyelerim bunlardır. Dikkatimi çeken bir takım noktaları yazmaya çalıştım. Bunu sizin emeğinizi kötülemek için ya da boşa çıkarmak için yapmadım. Kitap yazmaya niyetlisiniz anlaşılan eğer bu konulara da dikkat ederseniz çok daha güzel bir çalışma ortaya çıkarabilisriniz.

hocam dediğiniz yerleri düzenlemeye çalışıcam ama malumunuz ben sizler gibi çok yoğunum ve arada böyle bir şeyi çıkartmayla uğraştım. Yani üzerinde pek fazla duramadım.

Örneğin cümlerleri hızlı bir şekilde kontrol ettim. Arada etkinlikler, ünite değerlerlendirme gibi kısımlar olsa çok daha güzel olurdu ama vakit meselesi. Ben önceki mesajlarımda da kitabın özetini çıkarıp öğrencilerime verdiğimi belirttim. 5 ve 6. sınıf çocukların seviyeleri hemen hemen aynı olduğu için düzeyde pek sıkıntı olmuyor. Ben aynı planı işliyorum sadece sınavda soruları değişik soruyorum.

Bu arada ben bu kitabı yazmadım hocam sadece derledim.

Yorumlarınız için çok teşekkürler hepinize.

Hocam azimli ve paylaşmayı seven biri olduğunuz kadarda zarifmişsiniz sizi tebrik ederim. Hocam ismi kitap olunca ve bunu yazan, derleyen veya hazırlayan Bilgisayar öğretmeni olunca çalışmanın içeriğin çok iyi olması gwrektiği kanaatindeyim. Malumunuz öğretmenlerin ve özelliklede branşımız üzerinde baskı var, yaptığımız iş ve işlemler haksız yere birileri tarafından karalanmaya çalışılıyor. Kimsenin eline koz vermeme noktasından olaya dikkat çekmek istedim. İyi çalışmalar...

Haklisiniz hocam uzerimizde cok baski var, calisma sartlarimiz hala cok kotu, keske cok daha iyilerini yapabilsek.

Teşekkürler hocam, ellerinize sağlık. Bence kitap tamamlandığında tüm bt öğretmenleri için çok faydalı olacak.

Geri