s_kajmeran' Alıntı:
3. Havaalanı iptal edildi diye zil takıp oynayandan da, 3. havaalanı iptal edildi diye AKP'ye mağdur rolü vermeye, yolsuzlukları itibarsızlaştırmaya çalışanlardanda nefret ediyorum...
1. tarafa öneriler
1- Böyle büyük bir proje yapıyorsan ben yaptım oldu demeden, (kitaplardan çıkardığınız) batının düşmanlığından, oynanabilecke oyunlardan haberdar davranıp, açık-şeffaf ve herşeyiyle düzgün iş yapacaksın!
2- Yargıda sıkıntı varsa (ki var gözüküyor, bugünleri taaa referandumda söylemiştik) somut çözümler üreteceksin, sen sokaktaki mehmet değilsin, şöyle oldu, aha şunlar demeden SOMUT olay üzerinden ilgili işlemleri yapacaksın! 10 yıldır göz yumduğun yargı için halktan özür dileyeceksin. Senin güvenmediğin yargıya benim-başkasının güvenmesini beklemeyeceksin!
3- Her boktan mağduriyet çıkarmaktan vazgeçeceksin!
4- Dinlenmelere karşı olduğun kadar kamu malının çalınması konusunu da diline dolayacaksın!
5- Bu adam da hata yapabilir, hatasız değil kabul edeceksin! Hükümete her karşı olan vatan haini değil!
2. Tarafa öneriler
1- 3. havaalanı düzgün yapılırsa bu ülkenin çıkarınadır, iptal edilmesine sevinmeyeceksin! Yapılan yanlışlardan ders alınıp daha doğru ilerlemesi için öneri sunacaksın!
2- Onlarca yıldır yargıdaki sıkıntıdan dem vurup, çıkarın gereği şimdi yargıyı temize çekmeyeceksin. Hükümet gitsin kötü ama cemaatin de çokta doğru işlerde olmadığının farkında olacaksın!
3- Her boktan zafer kazanma hevesine girmeyeceksin. Bazı konularda devlet çıkarı senin kazanacağın zaferden değerli ona göre davranacaksın!
4- Kamu malının çalınmasını diline doladığın kadar özel hayatın ifşasına da laf çakacaksın!
herkesin 2 satırlık bilgisiyle ahkam kestiği şu konuda başlığında en aklı başında yorumlardan birini yapmışsınız.. teşekkürler..
ben 2. taraf için kendi adıma yorumlarımı yapayım:
1- iptal edildiğine sevinmedim, sevinilecek bir yanı yok zira.. nasıl olsa o inşaat bir şekilde tamamlanacak da, bu havalimanı ülkenin çıkarına değil kesinlikle.. amaç uçuş kapasitesini arttırıp istanbul'u avrupa hava sahasının merkezi haline getirmekse, atatürk havalimanı genişletilip yenilendikten sonra modern bir hale getirilerek de bu sağlanabilirdi.. üstelik 3. havalimanının 3'te 1 maliyetine.. ülke menfaati bu şekilde sağlanır.. en az maliyetle, en efektif projeyi gerçekleştirerek.. hükümet öneri dinlemeyi falan çoktan bıraktı.. erdoğan, 3 kişi hariç hiç kimsenin sözüne kulak asmıyor.. üniversitelerden, mimar odalarından, çevrecilerden, muhalefetten yüzlerce öneri, uyarı yapıldı bu konuda.. hükümet, gelen önerilerin hepsine "bizi çekemiyorlar" ön yargısıyla yaklaşıp hiçbirine kulak asmadığı gibi, öneri getirenleri vatan haini olmakla suçladı meydanlarda.. akp, uzun süredir öneriden falan anlamıyor.. bunun en somut örneği zeytinburnundaki 16/9 gökdelenleri.. yüzlerce şikayet, uyarı, öneri getirildi.. hiçbiri dikkate alınmadı ve gökdelenler dikildi.. sonra başbakan sonucu görünce gökdelenlerin traşlanması talimatını verdi.. tabi bu arada firmanın zararını karşılamak için gereken para kimden çıkıyor dersiniz?? imar iznini verenlerin cebinden değil elbette.. hepimizin cebinden..
*tamam 3. havalimanının yapımına karar verildi.. ihale sürecine, ormanlara bir şey demiyorum.. be adam! ihale sonuçlandıktan sonra neden şartnameyi değiştirerek şirkete fayda sağlarsın? havalimanı çevresindeki arazilerin kullanımı şartnamede yok ama sonradan şirkete bu hak veriliyor.. şirketin yolcu başına alacağı ücret sonradan arttırılıyor.. bu ahlaksızlığa ses çıkarmayalım mı Allah aşkına?? kim bu cengiz, nihat, mehmet?? niye bu şekilde bir kıyak geçiliyor?? örnek olarak düşünsenize fatih projesi ihalesi yapılıyor.. şartnamede 4 gb olarak yer alan ram, ihale sonlandıktan sonra 2 gb'a düşürülerek şirkete kıyak geçiliyor.. böyle bir şey olabilir mi?? havalimanı ihalesinde olan bu ama kimsenin buna ses çıkardığı yok.. öylesine kanıksamışız işte ahlaksızlığı..
*ihaleyi alan şirkete neden kâr garantisi veriliyor?? ticaret risk gerektirmez mi?? şirket devletin şartnamede taahhüt ettiği kârı elde edemezse devlet bunu tamamlayacak.. kimin cebinden?? cevabı biliyorsunuz.. peki neden?? biz vatandaş olarak vergimizi hizmet alabilmek için ödüyoruz.. bu şirketlerin kasaları dolsun diye değil!
*havalimanı çevresinde yer alan köylülerin arazileri TOKİ tarafından değerinin çok çok altında kamulaştırılıyor.. köylülerin çığılığını duyan yok.. bu araziler proje kapsamında yer almamasına rağmen, yangından mal kaçırır gibi sonradan projeye dahil edilerek kamulaştırma kararı alındı.. peki ne amaçla kullanılacak bu araziler?? neden değerinin çok altında alınarak o bölgede yaşayan vatandaş zarara uğratılıyor?? (
http://www.evrensel.net/haber/77312/toki-arazileri-ucuza-kapatiyor.html#.UvqrfWJ_ty0)
2-al birini vur ötekine.. cemaat ile hükümet ters düşmeseydi, yolsuzluklardan kasetlerden haberimiz bile olmayacaktı.. hükümet halkın gözünde ak pak devam edecekti.. 17 aralıkla beraber hükümetin foyası ortaya çıktı.. ayrıca yargının da acilen siyasetten arındırılarak tarafsızlığının sağlanması gerektiğini bir kez daha anladık.. ama yapılan yeni değişiklikler maalesef yargıyı daha da siyasallaştırıyor..
3-memlekette artık devlet=hükümet olmuş durumda.. devletin çıkarından önce milletin çıkarları gelir benim gözümde.. şeyh edebali'nin "millet için devlet" anlayışına ihtiyacımız var..
4-konuşmalar şahısların eşleriyle, çocuklarıyla, aileleriyle yaptığı konuşmalar değil.. konuşmaların içeriği bütün milleti ilgilendiren konular.. başbakanından bakanına, kamu görevi yürüten devletin temsilcileri komisyoncu gibi her türlü müteahhitle görüşüp bir takım karanlık işler peşindeyse ben bunu normal karşılamam.. keşke yargıya bu kadar müdahale edilmeseydi, hükümet "buyurun araştırın" deseydi ve yargı işini hukuka uygun bir şekilde yapabilseydi de bu kayıtlar yayılmasaydı.. kayıtların yayılması, yargıya müdahalenin ve yolsuzlukların örtülmeye çalışılmasının sonucu olarak değerlendiriyorum.. 45 günlükken ölen ufacık masum bebenin, küçücük bedeniyle çalışan çocukların, yetimlerin, 800 liraya sabah akşam çalışan gariban emekçilerin çalınan haklarını, bu hırsızların "özel hayatından" daha kıymetli görüyorum açıkçası.. keşke adil bir şekilde hesap verselerdi de özel hayatın gizliliği korunsaydı..