çok şey demek istiyorum ama hadi neyse. Sadece şunu söyleyeyim bu dini sayılara mahkum edenlerin vay haline.
Sayın hocam;akyildiz41' Alıntı:çok şey demek istiyorum ama hadi neyse. Sadece şunu söyleyeyim bu dini sayılara mahkum edenlerin vay haline.
bshark' Alıntı:Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ile ilgili birşeyler yapmak işi olmayanın uğraşacağı birşey mi? her yere mesaj yazacağım diye atıp tutmaya gerek yok!mmercan' Alıntı:...............
Buzkırıcı' Alıntı:sıcak kaloriferli evlerde, ellerde çay bardakları,tv açık v.s v.s salavat çekilmez maharet sabah camide yada güneş doğmaya yakın karanlık ve sessizlikte bu işi yapmak.Öyle zikirmatiklerle ellerde çay komşusu aç iken akrabasının bir sorunu var iken tv de izlediğiniz kas hastası ailenin 35 milyar borcunun üzerine bir de hapis cezası gelmiş iken bir de bunlara gözü yaşlı babası bakıyor iken Allah bu salavatleri maalesef kabul etmeyecek.
Niye hala gözümüzün önünne bakamıyor trilyonları komşumuz aç iken uzağa göndeririz yanıbaşımızdaki komşumuz et beklerken niye taaa okyanus aşırı ülkelerde kurban keseriz anlamış değilim.
Buzkırıcı' Alıntı:Allahin bunlara ihtiyaci yok.O kalbe ve buradaki niyete bakar.yine de hayirli bir is yapalim
joombal' Alıntı:Sayın hocam;akyildiz41' Alıntı:çok şey demek istiyorum ama hadi neyse. Sadece şunu söyleyeyim bu dini sayılara mahkum edenlerin vay haline.
Hz. İdris a.s. , cifir ilmi gibi kavramlar sizin için bir şey ifade ediyor mu?
hocam işin uzmanları senin söylediğin o kutsi hadisin uydurma olduğunu söylüyorlar. hatta aynı sözü daha önceden hristiyanlar Hz. İsa için söylemişler.genzo' Alıntı:Allahu teala buyuruyor ben bu dünyayı peygamber efendimiz(s.a.s) için yarattım diyor.
seyma' Alıntı:İbn Mes’ud (r a) şöyle demiştir: “Allah Teâlâ, gecenin ortasında kimseye duyurmadan kalkan, güzelce abdest alan, sonra da Allah’a hamdedip Peygamer’e salavat getiren, ardından da Kur’an-ı Kerimi açıp okuyan kimseye (tebessüm buyurup, Zât’ına ait şekliyle) güler ”
Abdurrahman b Semur (r a) anlatıyor:
Bir gün Allah Resûlü (sas) yanımıza geldi Biz Medine Mescidi’nde idik Şöyle buyurdu: (uzunca bir hadisin parçası)
“Ümmetimden birini Sırat üzerinde gördüm; bazen yorgun argın yürümeye çalışıyor, bazen de emekliyor Bana getirmiş olduğu salavatlar gelmişler, elinden tutmuşlar, onu doğrultmuşlar ve oradan geçirmişler”
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salavat okuyandır " (Yine Tirmizi'de Hz Ali (ra)'den kaydedilen bir rivayette şöyle denir: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Gerçek cimri, yanında zikrim geçtiği halde bana salavat okumayandır ")
Her Bir ibadetin yeri ayrı. Çok güzel bi kampanya olmuş, Haberdar ettiğiniz için Allah razı olsun.
edacomü' Alıntı:boş işlerle uğraşanlar.....? dünyadaki özlük hakları için uğraşanlar mı.....?yoksa ahiretteki özlük hakları için uğraşanlar mı.....?
Hocam altını çizdiğim kısmı aradım bulamadım. Hangi ayette yazıyor?genzo' Alıntı:Ne alaka ! Efendimiz en güzel insana salavat getirme her zaman olduğu gibi dini kulaktan dolma bilgilerle ve kendi kurallarına uydurarak yaşayanlar tarafından sabote ediliyor. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Ama saygı. Allahu teala buyuruyor ben bu dünyayı peygamber efendimiz(s.a.s) için yarattım diyor. Ayetin üstüne başka söze gerek yok heralde. Ona en güzel hediye de salavattır. Cahil olan kesime diyorum açın hadis kitabı ya da kuran okuyun. Hadislerde yine geçiyor: "Kıyamet günü bana en yakın olanınız en çok salavat getirenizdir."
obsearchver' Alıntı:seyma' Alıntı:İbn Mes’ud (r a) şöyle demiştir: “Allah Teâlâ, gecenin ortasında kimseye duyurmadan kalkan, güzelce abdest alan, sonra da Allah’a hamdedip Peygamer’e salavat getiren, ardından da Kur’an-ı Kerimi açıp okuyan kimseye (tebessüm buyurup, Zât’ına ait şekliyle) güler ”
Abdurrahman b Semur (r a) anlatıyor:
Bir gün Allah Resûlü (sas) yanımıza geldi Biz Medine Mescidi’nde idik Şöyle buyurdu: (uzunca bir hadisin parçası)
“Ümmetimden birini Sırat üzerinde gördüm; bazen yorgun argın yürümeye çalışıyor, bazen de emekliyor Bana getirmiş olduğu salavatlar gelmişler, elinden tutmuşlar, onu doğrultmuşlar ve oradan geçirmişler”
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salavat okuyandır " (Yine Tirmizi'de Hz Ali (ra)'den kaydedilen bir rivayette şöyle denir: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Gerçek cimri, yanında zikrim geçtiği halde bana salavat okumayandır ")
Her Bir ibadetin yeri ayrı. Çok güzel bi kampanya olmuş, Haberdar ettiğiniz için Allah razı olsun.
Kusura bakmayın da, ben Peygamberimin(sav) bu kadar super ego sahibi, bu kadar faziletfuruş, bu kadar kibirli, bu kadar ben merkezci, bu kadar megoloman olduğuna inanmıyorum.
Hadis kitaplarını açın okuyun, çoğu zaman okuduğumuz hadisler sadeleştirilmiş hadisler, hadis kitaplarının aslını açar okursanız, ne facialar var. Hadisleri inkar edemeyiz. Hadisler elbette dinimiz için bir kaynaktır. Ancak sağlam kabul edilen hadis kitaplarında bile uydurma hadisler veya en azından dilden dile geçerken bozulan hadisler olduğunu düşünüyorum.
hem özlük hem ahiretlik çalışacaksan imam olacaksın maaşıda fena değil... uhaha:mmercan' Alıntı:edacomü' Alıntı:boş işlerle uğraşanlar.....? dünyadaki özlük hakları için uğraşanlar mı.....?yoksa ahiretteki özlük hakları için uğraşanlar mı.....?
Madem boş o zaman niye okuyup öğretmen oluyoruz?Evde oturup pekala ahiretteki özlük haklarımız için çalışabiliriz ömür boyu...
Neyse size başarılar diliyorum