1985 den beridir o cemaatı tanırım yıllardır içinde kaldım. hocaefendiyi ne kadar kutsallaştırıldığını orda kalanlar iyi bilir her kitap oralarda okunmaz. neyse o kısmıda önemli değil. ben size bir örnekle başlayım bu ülkede yahudi iki kulup var birtanesi lions birtanesi rotarydır. bunlar bu ülkede körleri haslatları kimsesi çocuklara yardım ederler 6 nokta körler derneği bile bunların elindedir hatta tema vakfı bile dışardan bakınca helal olsun diyesin gelir ama işin iç yüzü öyle değil. fetullah gülen cemaatide hiç öyle dışardan göründüğü gibi masum değilseyma' Alıntı:Hocaefendiden değil hocaefendinin kitaplarından veya risalelerden bişeyler okunduğunduğunu duydum, yoksa sürekli hocaefendiden bahsedildiğini duymadım. Hoca Efendinin kitaplarında da hoca efendi anlatılmıyo.. Ondan dolayı sordum Neyse konu nerden neereye gelmiş, daha fazla uzatmayım, kişi sevdiğiyle berabermiş, sevmek için de tanımak, bolca anmak lazımmış. Biz salavatımızı çekmeye devam edelim inş. ::
kily' Alıntı:obsearchver hoca sen ne çok seviyorsun polemik durumlarını ya :x
Hocam salavat getirmenin gereksizliği değil, bunun sayılarla kampanyaya dönüştürülmesi tartışılıyor.hasan' Alıntı:İlgili ayet: Ahzab, 56. bu yeterli..
Bir de hadis var..: "Ramazan girip çıktığı hâlde günahları affedilmeyenin burnu sürtülsün! Ana babasına veya ikisinden birine yetişip de Cennete girmeyenin burnu sürtülsün! Yanında anıldığım zaman bana salevat getirmeyenin burnu sürtülsün!" (Tirmizi, da'vat / 110)
obsearchver' Alıntı:Peygambere zarar veren kim? Megoloman sözleri Peygamberimize yakıştıranlar mı, Peygamberini megoloman, faziletfuruş şıhları ile karıştırmayanlar mı?
Şıhlarınız iyi yapıyorlar, 1 ay kuru ekmekle yaşadım, şimşek gibi geldi, dakikasında yazdırdım, küçük cehennem şura, büyük cehennem bura, ben yazdırdım siz haftada 3 kere okuyun, filancanın yanında kaldık, arkadaşım filancanın kızlarının adını öğrendi, ben yüzlerine bile bakmadım...
Yahu şıhlarınız megoloman, yazık şeytan ilimleri ile kendilerini kandırmış da
Peygamberimiz böyle megoloman DEĞİL.
İşte böyle bir gayretle, böyle yanlış intibaları düzeltmeye çalışır insan,
Bazıları da sözüm meclisten dışarı, bu gayreti kıskanır, haset eder ya da türlü olaylarla an içinde kendini aciz bırakan üç gram aklını, inkârla rahatlatmaya çalışır Allah onlara yardım etsin.
:alkis: :alkis:netame' Alıntı:Seven sevdiğini çokça düşünür anar, yatarken düşünür kalkarken düşünür hep düşünür, adını duyunca ürperir. Bütün hocaefendiler O'na (S.a.v) ulaşmak, benzeyebilmek için aracıdır, amaç değildir. Amaç Allah'ın rızasıysa insan sayısınca method olduğu söyleniyor, birisi çokça salavat getirerek, birisi çokça infak ederek diğeri de bedenen hizmet ederek vasıl olur. Bir diğeri yaşantısını sünnete uydurmuş kişileri örnek alır ona bağlanır, öğretmen bilir Resullullah'a benzemeyi öğrenmek için. Zaman zaman birini diğerinden fazla da yapabilir ama bu diğerlerini önemsizleştirmez...
Çok şükür dinimizde hiçbir şey karmaşık değil, inanmak isteyene de yeteri kadar kaynağı sağlam hadis var. Yapabildiğimiz kadar salavat getirmenin de fazileti onlarca sağlam kaynakta açıklanmış, sayı günlük 10 olur 100 olur 1000 olur herkes yapabildiği kadar... Bu tür organizasyonlar da inananları gayrete getirmek için yapılıyor, 1 milyar, 10 milyar hepsi semboliktir. Müslümanlar böyledir, bugün salavat için birbirini gayrete getirir yarın infak için öbür gün cihat için... Bazıları da sözüm meclisten dışarı, bu gayreti kıskanır, haset eder ya da türlü olaylarla an içinde kendini aciz bırakan üç gram aklını, inkârla rahatlatmaya çalışır, Allah onlara yardım etsin.
isbb80' Alıntı:İslamiyet'e verilecek en büyük zarar O'nu sayılara hapsetmektir. Nedense bu sayı olayına bazı cemaatler fena halde takmış durumda... töbe tövbe yaa..
akyildiz41' Alıntı:siz salavat kampanyalarına devam edin. Hayırlı salavatlar
genzo' Alıntı:Ne alaka ! Efendimiz en güzel insana salavat getirme her zaman olduğu gibi dini kulaktan dolma bilgilerle ve kendi kurallarına uydurarak yaşayanlar tarafından sabote ediliyor. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Ama saygı. Allahu teala buyuruyor ben bu dünyayı peygamber efendimiz(s.a.s) için yarattım diyor. Ayetin üstüne başka söze gerek yok heralde. Ona en güzel hediye de salavattır. Cahil olan kesime diyorum açın hadis kitabı ya da kuran okuyun. Hadislerde yine geçiyor: "Kıyamet günü bana en yakın olanınız en çok salavat getirenizdir."elitalyano' Alıntı:"Adana’da eşi bir yıla aşkın süre işsiz kalan ve ev kirasını 8 aydır ödeyemeyen 26 yaşındaki Emine Akçay, çocuklarının üşüdüğünü görünce cebindeki son parayla odun almaya gitti. O kadar az parası vardı ki oduncu ‘Bacım bu paraya odun mu olur’ dedi. Ama anne Emine Akçay ısrar etti, bir çuval odunu alıp eve geldi. Odunlar ıslandığı için yanmadı. Lastik parçalarını tutuşturmaya çalıştı; olmadı. Emine Akçay, çocuklarının ısınması için çalıştırdığı saç kurutma makinesini küçük oğluna verdi. Daha sonra diğer odaya gidip, tavandaki salıncak demirine ip bağlayarak, kendini astı."
(ibadetten anladığınızı seveyim sizin...)
Böyle bir ayet yok zaten hocam. Bazı arkadaşlar Kuran-ı Kerimin ilk ayeti olan "Oku" emrini bile anlamamışken, kaynağının güvenilirliği bile belli olmayan hadislere inanırlar. lafa gelince de onlardan iyi müslüman yoktur.apronax' Alıntı:genzo' Alıntı:Ne alaka ! Efendimiz en güzel insana salavat getirme her zaman olduğu gibi dini kulaktan dolma bilgilerle ve kendi kurallarına uydurarak yaşayanlar tarafından sabote ediliyor. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Ama saygı. Allahu teala buyuruyor ben bu dünyayı peygamber efendimiz(s.a.s) için yarattım diyor. Ayetin üstüne başka söze gerek yok heralde. Ona en güzel hediye de salavattır. Cahil olan kesime diyorum açın hadis kitabı ya da kuran okuyun. Hadislerde yine geçiyor: "Kıyamet günü bana en yakın olanınız en çok salavat getirenizdir."elitalyano' Alıntı:"Adana’da eşi bir yıla aşkın süre işsiz kalan ve ev kirasını 8 aydır ödeyemeyen 26 yaşındaki Emine Akçay, çocuklarının üşüdüğünü görünce cebindeki son parayla odun almaya gitti. O kadar az parası vardı ki oduncu ‘Bacım bu paraya odun mu olur’ dedi. Ama anne Emine Akçay ısrar etti, bir çuval odunu alıp eve geldi. Odunlar ıslandığı için yanmadı. Lastik parçalarını tutuşturmaya çalıştı; olmadı. Emine Akçay, çocuklarının ısınması için çalıştırdığı saç kurutma makinesini küçük oğluna verdi. Daha sonra diğer odaya gidip, tavandaki salıncak demirine ip bağlayarak, kendini astı."
(ibadetten anladığınızı seveyim sizin...)
Ben böyle bir ayet okumadım hiçbir yerde.
jemba35' Alıntı:obsearchver' Alıntı:Peygambere zarar veren kim? Megoloman sözleri Peygamberimize yakıştıranlar mı, Peygamberini megoloman, faziletfuruş şıhları ile karıştırmayanlar mı?
Şıhlarınız iyi yapıyorlar, 1 ay kuru ekmekle yaşadım, şimşek gibi geldi, dakikasında yazdırdım, küçük cehennem şura, büyük cehennem bura, ben yazdırdım siz haftada 3 kere okuyun, filancanın yanında kaldık, arkadaşım filancanın kızlarının adını öğrendi, ben yüzlerine bile bakmadım...
Yahu şıhlarınız megoloman, yazık şeytan ilimleri ile kendilerini kandırmış da
Peygamberimiz böyle megoloman DEĞİL.
İşte böyle bir gayretle, böyle yanlış intibaları düzeltmeye çalışır insan,
Bazıları da sözüm meclisten dışarı, bu gayreti kıskanır, haset eder ya da türlü olaylarla an içinde kendini aciz bırakan üç gram aklını, inkârla rahatlatmaya çalışır Allah onlara yardım etsin.
Senin kuyruk acın ne söylermisin?
uzatmadan demekki bana denk geldi bu sohbetler diyor ve fazla uzatmadan imam hatip mezunu olduğumu evimde risalelerde dahil olmak üzere bir çok dini kitap yer aldığını söylemek isterim. Bir arkadaşın dediği gibide hocaefendinizin gerçekten çok sağlam bilgisi ve hitabı olduğu gerçeğinide kabul ettiğimi belirtirim. Fakat hala gittiğim sohbetlerde hocaefendi bahsinin daha çok geçtiğini ısrarla söylüyorum. Söylenecek çok söz var ama Rabbim inş çalışmalarınızın ve çalışmalarımızın mükafatını öbür dünyada hepimize verir.seyma' Alıntı:Hocaefendiden değil hocaefendinin kitaplarından veya risalelerden bişeyler okunduğunduğunu duydum, yoksa sürekli hocaefendiden bahsedildiğini duymadım. Hoca Efendinin kitaplarında da hoca efendi anlatılmıyo.. Ondan dolayı sordum Neyse konu nerden neereye gelmiş, daha fazla uzatmayım, kişi sevdiğiyle berabermiş, sevmek için de tanımak, bolca anmak lazımmış. Biz salavatımızı çekmeye devam edelim inş. ::