Takip
Öğretmen kitabında var sanirimKitapta bahsedilen etkinlik sunuları nerede acaba? Örneğin ilk konudaki "Neden Bilişim?" sunumu...
İlk materyal kitabında varKitapta bahsedilen etkinlik sunuları nerede acaba? Örneğin ilk konudaki "Neden Bilişim?" sunumu...
Güzel etkinlikler var fakat çok yoğun bir kazanım listemiz var. Bu da doğal olarak bazı etkinlikleri hızlı bir şekilde yapılmasını zorunu hale getirecek.
Soruyorum. 80 dk. dersin 80 dk.sını tamamen ders işleyebiliyor musunuz?
Hiç yoklama yapılmıyor veya sınıfta en ufak bir sorun dahi olmuyor mu?
Hele içindeki bazı etkinlikler öğrencilerin boş bakışlarıyla sonuçlanabilir.
Başlangıç için çok güzel. Ama öğretim programımızın yoğunluğu ne yazık ki sıkıntı çıkarıyor.
Ders saatimizin arttırılması lazım.
+1Evet çok güzel bir adım. Ama kitabı incelediğimizde görüyoruz ki ders saatimiz az ve ilkokulda dersimiz kesinlikle olmalı..
Çok güzel olmuş gerçekten. Heyecan verici... Fakat kazanımlar için verilen süreler az geldi bana da.
Ahmet Hocam bu kitap çok yönlü olarak oluşturulmuş. Yani sınıfın durumu (LAB olup olmadığı), internet erişimi olup olmadığı, öğretmenin branşı (Bilişim Teknolojileri öğretmeni mi yoksa farklı branş mı?) gibi durumlar dikkate alınmış. O yüzden tanımlar, alternatif etkinlikler bilinçli olarak verilmiş. Buda bence güzel bir düşünce...Özellikle sınıfça yapılan etkinliklerde süre daha da az. Çocuklar gruplara ayrılsın, birleşsin, aralarında kağıtları değişsin filan. Bunlar çok hızlı gerçekleşmiyor maalesef. Kimi konularda ise resmen cümleyi okuyup geçin denmiş.