Ben de varım, fırsat buldukça yardımcı olurum
semantic' Alıntı:Konular güzel sıralanmış, 5. sınıflarda temel bilgisayar kullanım becerileri ağırlıklı olsa, 6. sınıflarda ise birkaç temel program kullanımı eklense güzel olur. Katkıda bulumayı isterim.
karinca_52' Alıntı:katılırım hocam ... konu paylaşımı yapalım arkadaşlarla
hocam 1. Ünite konuları ben alabilirim. Bilisim teknolojisi nedir? Günümüzde hangi bt araçları kullanıyoruz, bt araçlarının sağladığı faydalar, bilgisayar nedir, tanimi temel gorevleri, bilgisayarin bize kazandirdiklari, ilk hafta bu konulari isledim hem5 hem6 larda, bilgisayar kullanilan alanlar neler diye de ödev verdim, haftaya bilg. Sağlıklı kullanimi, bilgisayar çeşitleri (masaustu laptop tablet sunucu istemci vs) temel bilg parçaları diyerek 2. Uniteye gecerim.pehepe' Alıntı:Arkdaşlar ben birşeyler yapmaya başladım.. isterseniz konu dağılımı yapalım yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa.. ben yazmış olduğum 2. Ünitedeki konuları yazmaya başlıyorum bugün. 1.ünitedeki konuları ağırlıklı olarka netten yazmayı düşünüyorum... Sizler 3. ve 4. Ünitedeki konuları WORD belgesi olarak buraya eklerseniz en kısa zamanda bitiririz inş.
sert_hard' Alıntı:hocam 1. Ünite konuları ben alabilirim. Bilisim teknolojisi nedir? Günümüzde hangi bt araçları kullanıyoruz, bt araçlarının sağladığı faydalar, bilgisayar nedir, tanimi temel gorevleri, bilgisayarin bize kazandirdiklari, ilk hafta bu konulari isledim hem5 hem6 larda, bilgisayar kullanilan alanlar neler diye de ödev verdim, haftaya bilg. Sağlıklı kullanimi, bilgisayar çeşitleri (masaustu laptop tablet sunucu istemci vs) temel bilg parçaları diyerek 2. Uniteye gecerim.pehepe' Alıntı:Arkdaşlar ben birşeyler yapmaya başladım.. isterseniz konu dağılımı yapalım yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa.. ben yazmış olduğum 2. Ünitedeki konuları yazmaya başlıyorum bugün. 1.ünitedeki konuları ağırlıklı olarka netten yazmayı düşünüyorum... Sizler 3. ve 4. Ünitedeki konuları WORD belgesi olarak buraya eklerseniz en kısa zamanda bitiririz inş.
bote22' Alıntı:3 yıl ücretli öğretmenlik yaptım.alanımla ilgili hiç çalışamadım. 4. yılımda atandım. Kendimi geliştirmek adına projene katılmak isterim hocam. Soru hazırlamak isterim. Bugün akşama kadr hazırlayabildiklerimi gönderirim. Sevgiler kolay gelsin.
hocam bugün biraz zor olur malum pazar telaşı, ev iş çocuk, 1 2 gün içinde mutlaka tamamlayıp paylaşırım.pehepe' Alıntı:sert_hard' Alıntı:hocam 1. Ünite konuları ben alabilirim. Bilisim teknolojisi nedir? Günümüzde hangi bt araçları kullanıyoruz, bt araçlarının sağladığı faydalar, bilgisayar nedir, tanimi temel gorevleri, bilgisayarin bize kazandirdiklari, ilk hafta bu konulari isledim hem5 hem6 larda, bilgisayar kullanilan alanlar neler diye de ödev verdim, haftaya bilg. Sağlıklı kullanimi, bilgisayar çeşitleri (masaustu laptop tablet sunucu istemci vs) temel bilg parçaları diyerek 2. Uniteye gecerim.pehepe' Alıntı:Arkdaşlar ben birşeyler yapmaya başladım.. isterseniz konu dağılımı yapalım yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa.. ben yazmış olduğum 2. Ünitedeki konuları yazmaya başlıyorum bugün. 1.ünitedeki konuları ağırlıklı olarka netten yazmayı düşünüyorum... Sizler 3. ve 4. Ünitedeki konuları WORD belgesi olarak buraya eklerseniz en kısa zamanda bitiririz inş.
Hocam çok iyi olur.. o zaman siz 1. ünitedeki konu başlıklarına yer verin.. bende birşeyler yazmıştım onun üzerine ekleriz.. O zaman ben bugün direk 2.üniteden yazmaya başlıyorum... bugün gönderebilirseniz 1.üniteyi çok sevinirim..
Bence başlayın . İçeriğin 5. ve 6. sınıf seviyesine göre olmasına dikkat ederseniz çok yararlı olur. Bazen sunulan kaynaklar 5. ve 6. sınıfı aşıyor.Bazen paylaşılan içeriklerin içeriğin içinde öğrencilerin anlamlandıramayacağı bir sürü kavram oluyor.2- Bilgisayarın Bileşenleri
I-Donanım
a.Donanım Nedir?
b.Donanım Çeşitleri Nelerdir
c. Temel Donanımları Tanıyalım
II - Yazılım
a. Yazılım Nedir?
b.Yazılımın Kullanıldığı Alanlar
c.Güncel ve Sık Kullandığımız Yazılımlar
d. Yazılım Kurma ve Kaldırma
bu konuları ben alabilirim...bir sakıncası var mı?yoksa araştırmaya başlayayım hemen...cevap bekliyorum hocam...
mehday33' Alıntı:pehepe arkadaşımız zannediyorum online değil.
Bence başlayın . İçeriğin 5. ve 6. sınıf seviyesine göre olmasına dikkat ederseniz çok yararlı olur. Bazen sunulan kaynaklar 5. ve 6. sınıfı aşıyor.Bazen paylaşılan içeriklerin içeriğin içinde öğrencilerin anlamlandıramayacağı bir sürü kavram oluyor.2- Bilgisayarın Bileşenleri
I-Donanım
a.Donanım Nedir?
b.Donanım Çeşitleri Nelerdir
c. Temel Donanımları Tanıyalım
II - Yazılım
a. Yazılım Nedir?
b.Yazılımın Kullanıldığı Alanlar
c.Güncel ve Sık Kullandığımız Yazılımlar
d. Yazılım Kurma ve Kaldırma
bu konuları ben alabilirim...bir sakıncası var mı?yoksa araştırmaya başlayayım hemen...cevap bekliyorum hocam...
bote22' Alıntı:ben yazdım internet kullanımı kısmını şuan anlatım kısmını oluşturabildim. Madem bu kitap özgün bir kitap olacak kendi cümlelerimi yazayım dedim. işinize yarar umarım.
bote22' Alıntı:Hımm peki hocam o zaman ben soru konusunda destek olayım...
Hocam sorular için teşekkürler soru bankasına ekledimbote22' Alıntı:sorular. hocam 15 dakikada bu kadar yazabildim. umarım işinize yarar kolay gelsin.
nilbilgi' Alıntı:1.BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ
• Günümüz Teknolojisine Bakış > Pehepe
• Teknolojinin Gündelik Kullanıldığı Alanlar > Pehepe
• Gelecekteki Teknolojiye Bakış > Sert_hard
• Teknolojinin Hayatımıza Olumlu ve Olumsuz Etkileri > Sert_hard
2. BİLGİSAYARIN BİLEŞENLERİ
A.Donanım
• Donanım Nedir? > bilisimcomu
• Donanımın Çeşitleri Nelerdir? > bilisimcomu
• Temel Donanımları Tanıyalım > bilisimcomu
B.Yazılım
• Yazılım Nedir? > karinca_52
• Yazılımın Kullanıldığı Alanlar > karinca_52
• Güncel ve Sık Kullandığımız Yazılımlar > karinca_52
• Yazılım Kurma ve Kaldırma > karinca_52
3.İŞLETİM SİSTEMLERİ
• İşletim Sistemi Nedir? > pehepe
• İşletim Sistemi Çeşitleri > pehepe
• Windows İşletim Sistemine Giriş > mehday33
• Masaüstü Kavramı ve Kullanımı > mehday33
• Pencere İşlemleri > mehru
• Menülerin Kullanımı > mehru
• Klasör ve Dosya Sistemi > mehru
• Dosya Silme,Taşıma ve Kopyalama İşlemleri ->s_kajmeran
• CD/DVD , USB Disk Kullanımı ->s_kajmeran
4.İNTERNET KULLANIMI
• İnternet Nedir? Ne Değildir? ->pehepe
• Tarayıcı Kavramı ->pehepe
• Tarayıcı Nasıl Kullanılır ->pehepe
• Tarayıcı Çeşitleri->pehepe
• Arama Motoru Nedir?->pehepe
• Arama Motoru Çeşitleri ve Kullanımı ->erfatm
• E-Okul Kullanımı ->eras63
• Sosyal Ağlar ->eras63
şeklinde konu başlıkları belirtmişsiniz. İlk dönem bunları işleyeceğinizi söylemişsiniz.Ben şunu merak ettim.Yıllık planda da aynı şekilde mi yazacaksınız?Müfredat sizin dediklerinizden biraz farklı çünkü.Yoksa yıllık planı müfredata göre hazırlayıp siz istediğiniz(yukarıda belirttiğiniz) gibi mi ders anlatacaksınız?
karinca_52' Alıntı:yazılımı biraz hazırladım hocam bir iki eksiği var ...
istersen biraz sadeleştirebiliriz , biraz ağır olmuş olabilir
bilisimcomu' Alıntı:hocam donanım kısmını hazırladım...bir eksiklik ya da yanlışlık varsa söylemeniz yeterli...