Asker Öğretmenim Hala..
Burdurda ''1800(öğretmen) * 3 öğün * iks tl * 18 gün = ne gerek vardı bu kadar paraya ''gibi gereksiz yere masraf yaptı bize TSK( ki daha yatak - elektrik masrafı- su masrafı- giyisi masrafı yol masrafı var vb...)...
şimdi içinde bayramın ve haftasonu olduğu( çünkü bayram ve haftasonu askeriye de bişi yapılmaz, arazi olunur) 18 günlük askerlikte ''MIŞ'' gibi yapılan bir askerlikte.. kime ne faydası olur ? gerisini varın siz hesaplayın...
'bence asker öğretmenlik çok mütiş bir uygulama ama hatalarla dolu...'
*hiç kimseye faydası yoksa ki yok, burdurun asker öğretmenlikte... kapat, bilime elverişli bir kampüs yap.. insanlar üreterek, bir işe yaradığını düşünsün.. salak yapmaktan bir hal olmasından ( ben dahil.!!..hiç tanımadığım insanlara günde 10 kere kalkıp selam çaktım, hala anlamıyorum
) çok daha iyidir..
*asker öğretmenlik; 'nasıl paralı askerlikte artık parayı veriyorsun tsk nın yanından bile geçmiyorsun!' bence öğretmen de direk görev yerine giderek başlamalı....
*her öğretmen kendi görev yerinde asker öğrt olmalı.. sonuçta keyfi olarak görev yerimizde olmadığımızdan öğretmen olarak da zaten vatan hizmeti yapıyoruz.. neden sadece doğu ki ? ayrıca ben çankırıda Yibo Da öğretmendim şimdi de yozgatta bir lisedeyim... arada 195 km var.. ne değişti, bence hiç..sadece benim yeni ortama uyum sağlamaya çalışmam filan psikolojim değişti..yeni masraflarım oldu filan..Gereksizdi...
hem öğretmen nerede görev yaparsa yapsın sonuç olarak 'insan yetiştiriyor ya' ... öğretmenin ruh halinin o yüzden iyi olması gerekiyor bence!
*yeri ayırıp 'sadece doğu diye' durumu farklılaştırmanın çok demokrat bir tutum olduğunu düşünmüyorum...öğretmen her yerde öğretmen!
işte sistem bu konuda o kadar kötü ki; ben size en iyisinin de,düşününce insan psikolojisinde yarattığı tahribatları ve ülkemizde bizler için harcanan paralarının aslında daha iyi yerlere gelebilmemiz için daha farklı yerlere harcana bileceğini 18 gün de gördüklerimle anlattım... başımızdakiler yıllardır görmüyorlar.. kör olmadıkları da kesin ama bir şeyleri inatla görmüyorlar!
neyse siz yine en iyisi asker öğretmen olun ... ben kısa dönem ya da uzun dönem yapsam ne olurdum düşünmek bile istemiyorum...
bu ülke kolay kurulmadı, o yüzden bizden alınan vergiler harcanırken başımızdakiler 10 kere düşünmeliler bence.... yazıktır!