Bilgisayarda acronis kurulu ise eğer linkteki .tib uzantılı dosyayı indirip hedef olarak da flaş belleği gösteriyorsunuz. Flaşa format atılınca işlem tamamdır.bir flashı nasıl kullanılabilir hale getirecez tam olarak anlatmanız mümkün mü hocam. uefi ile olanı yapmak istiyorum ama anlatımda acronis 2018 den yapılmış verdiğiniz dosya içinde acronis 2016 var. bir türlü anlamadım nasıl yapılacağını
wim dosyasını bcd ye ekleyebilirsiniz BOOTICE ileAdem hocam,ilk sayfada resimdeki menüye Aomei yi de eklemek istiyorum. Nasıl yaparım. Aomei nin iso ve wim dosyasını indirdim. Menu.lst nin içinde bu menüyü bulamadım.
Aynı sorun bende de oluştu.Disk yönetiminden kalan partitionu biçimlendirip kullanabilirsin.Adem Hocam bu sorunun başka yolu var mı? Aomei ve acronisle recovery yapıldığında flash belleğin boyutunu 14 yapıyor diğer alanı olluşturmuyor?Hocam, AOMEI ile 32GB'lık flash belleğe imajı yüklemeye çalıştığımda sizin flash belleğin boyutu 14.9GB olarak aynen benimkini yeniden boyutlandırıyor. Kalan kısmı kullanamıyorum.
normalde böyle sürücü kapasitesini azalmadan imajı yüklemesi lazımdı ama. Acronisle farklı mı olur acaba? Siz hangi program ile imajı flash belleğe yüklediniz?Aynı sorun bende de oluştu.Disk yönetiminden kalan partitionu biçimlendirip kullanabilirsin.Adem Hocam bu sorunun başka yolu var mı? Aomei ve acronisle recovery yapıldığında flash belleğin boyutunu 14 yapıyor diğer alanı olluşturmuyor?
ikisiylede aynı sorunu yaşadım..normalde böyle sürücü kapasitesini azalmadan imajı yüklemesi lazımdı ama. Acronisle farklı mı olur acaba? Siz hangi program ile imajı flash belleğe yüklediniz?
Marka marka degisiyor sanırım. Ben hep acronis kullanıyorum bazılarında otomatik boyutlandiriyor bazılarında ise dediginiz gibi kalan kısım ham olarak duruyor. Hdd Partition programları ile düzeltiyorumikisiylede aynı sorunu yaşadım..
Adem Hocam öncelikle çalışma için teşekkür ediyorum. Uzun bir zamandır kullanıyorum bu çalışmayı. Kullanabileceğimiz araçların hemen hemen hepsi mevcut. Senden ricam 2015 versiyonunda olan Clonezilla'yı 2017 versiyonuna nasıl ekleyebilirim. Bizde tüm imajlar acronis değil bazıları clonezilla imajı olduğu için bu konuda yardımcı olabilirsen büyük bir problemi çözmüş olursun. Teşekkürler, kolay gelsin...
yazıda çok soru cevap olmuş. bir eğitimci olarak sizden şunu istesem çok mu zor olur acaba? gerekli iso ların hangi adreslerden indirileceğini yazmışsınız, bununla ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. ama benim gibi birçok kişi şunları merak ediyor. windows 7,8.1 ve 10 un hem 32 bit hem de 64 bit ve türkçe destekli iso larını veya wim lerini nereden bulacağını bilmiyor. ve bunları hangi dizinlere nasıl atılacağını da bilmiyor. öncelikle hazırladığınız usb nin içindeki dizinlerin fotoğraflarını (video olarak daha kolay olabilir aslında) paylaşırsanız çok yararlı olacaktır ve soruların büyük kısmı ortadan kalkacaktır. sonra da iso ve wim leri nereden bulup usb ye nasıl aktarılacağını. şimdiden teşekkür ediyorum. bazı telefon rom paylaşım sitelerinde de görüyorum aynı sorunları, o yüzden açıklama yapma gereği duydum. orada da insanlar sürekli bu işi yaptıkları için üstünkörü kısa bir anlatım ile yayınlıyorlar. sonra da dünya kadar soru yanıtlamak zorunda kalıyorlar. bu usb yi hazırlanışını bir video ile anlatmak çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum. yazdıklarımla vaktinizi aldıysam kusura bakmayın. herşey için teşekkürler
hocam ilk sayfada yazmıştım: siz bunun dışında bir clonezilla çalıştırmak istiyorsanız komutlar değişecektir. bu vestelin ilk verdiği imaj için. yeni versiyon bir clonezilla iso kullanıyorsanız komut daha alttaki gibi olacaktır
#clonezilla isonuzu usb ana dizininde clonezilla isimli bir klasöre çıkartırsanız komut aşağıdaki gibi olacaktır
title Clonezilla 2014 (from folder)
kernel /clonezilla/live/vmlinuz boot=live live-config noswap nolocales edd=on nomodeset ocs_live_run="ocs-live-general" ocs_live_extra_param="" ocs_live_keymap="" ocs_live_batch="no" vga=788 ip=frommedia nosplash live-media-path=/clonezilla/live toram=filesystem.squashfs
initrd /clonezilla/live/initrd.img