Teşekkürler hocamaynı sorunu ben de yaşıyorum. boot on lan açık hocam, wake on lan yazıyor hatta doğruysa. ben de e-poptes ve veyon ile denedim ağ üzerinden açmayı, yapamadım. yapabilen arkadaşlar nasıl yaptıklarını açıklarsalar çok makbule geçer. işletim sistemi pardus.
edit: öncelikle biostan wake on lan açık mı kontrol ediyoruz, benimkilerde zaten açıktı.
sonra öğrenci bilgisayarlarında konsolu açıp
sudo apt-get install ethtool
komutunu giriyoruz. yeniden başlatıyoruz. bilgisayar ismi ve mac adresi lazım olacak. sağ alt köşedeki ağ simgesine tıklıyoruz, kablolunun yanındaki oka tıklıyoruz. kablolu ayarlarına tıklıyoruz. açılan pencerede kablolunun altındaki ayar simgesine tıklayıp bilgilerin fotoğrafını çekiyoruz. bilgisayarı kapatıyoruz.
sonra öğretmen bilgisayarında gWakeOnLan programını bulup açıyoruz. + işareti ile makine ekleme penceresini açıyoruz. öğrenci bilgisayarının adını giriyoruz. Az önce çektiğimiz fotoğraftaki mac adresini giriyoruz. donanım adresi yazan yer. başka ayara dokunmadan tamam deyip kapatıyoruz. udp port bende varsayılan 9, istek tipi yerel.
sonra istediğimiz makinenin tikini koyup, aç diyoruz. ctrl a hepsini seçiyor, ctrl enter açıyor.
edit 2: şimdi tekrar denedim
öğrenci bilgisayarına yapılacak işlemleri yaptığımızda,
sonra öğrenci bilgisayarlarında konsolu açıp
sudo apt-get install ethtool
komutunu giriyoruz. yeniden başlatıyoruz.
veyon ve epoptes ile de bilgisayarlar açılıyor.
Arkadaşlar clonezilla ile bu bilgisayarların imaj almaya calisirken klonu alınacak SSD yi gormuyor deneyen sebebini bilen varmi
ventoy ekranında Ctrl+R yapıp grub 2 ile devam edince SSD yi görüyorArkadaşlar clonezilla ile bu bilgisayarların imaj almaya calisirken klonu alınacak SSD yi gormuyor deneyen sebebini bilen varmi
teşekkürler hocamventoy ekranında Ctrl+R yapıp grub 2 ile devam edince SSD yi görüyor
hocam sizde ssd gördü mü sistem grup2 yapınca?teşekkürler hocam
ssd gördü hocam 32 gb lik boş flas takmıştım yer kalmadı diyerek imajım yarım kaldı 64 ile deneyeceğimhocam sizde ssd gördü mü sistem grup2 yapınca?
bende de gördü ama bu sefer clonzillada bir alt versiyon ile denedim onda oldu. en son versiyonda iki türlüde görmemişti. Şimdi birde windows kurulum deneyeceğim, win10 denedim birtanesine onda da kurulum son aşamada disk seçmede ssd yine görmedi.ssd gördü hocam 32 gb lik boş flas takmıştım yer kalmadı diyerek imajım yarım kaldı 64 ile deneyeceğim
Hangi sürümde sorun yaşamadınız. Link atar mısınız?bende de gördü ama bu sefer clonzillada bir alt versiyon ile denedim onda oldu. en son versiyonda iki türlüde görmemişti. Şimdi birde windows kurulum deneyeceğim, win10 denedim birtanesine onda da kurulum son aşamada disk seçmede ssd yine görmedi.
clonzillanın 3.2.0.5-amd64.iso bu sürümle alabildim isoHangi sürümde sorun yaşamadınız. Link atar mısınız?
Fare 2 kez yere düştü diye gitti. Daha önceki mesajlarda da klavyesi bozulanları gördüm. Eski klavyeleri vermeyeyim.Arkadaşlar gelen Aidata mini pc lerde her hafta bir klavye gidiyor, sapasağlam klavyeler durduk yerde çalışmaz oluyor.
Başına gelen var mı?
Biz kurulumdan sonra hemen vermiştik hocam maalesef, bilseydim vermezdim böyle olacağını.Fare 2 kez yere düştü diye gitti. Daha önceki mesajlarda da klavyesi bozulanları gördüm. Eski klavyeleri vermeyeyim.
Nereye verdiniz eski klavyeleri? Kurulum yapınca eskileri götürdüler mi?Biz kurulumdan sonra hemen vermiştik hocam maalesef, bilseydim vermezdim böyle olacağını.
Bilgisayarlarda sorun çıkarmı acaba diye aklıma geldi ama fare klavye lerde sorun çıkacağını hiç düşünmedim.
Yok hocam, il mem in yönlendirdiği okula bilgisayar ve fare klavye setlerinin hepsini verdik.Nereye verdiniz eski klavyeleri? Kurulum yapınca eskileri götürdüler mi?
arkadaşlar merhaba yeni gelen pclerin ekranında hoparlör ekli değil mi ses çıkışı olmuyor ?
Anladım hocam.Yok hocam, il mem in yönlendirdiği okula bilgisayar ve fare klavye setlerinin hepsini verdik.
Bende HP'ler var. Hoparlör var. Biostan kapattım. Yoksa her öğrenci video izlemek istiyor sıkıntı çıkıyor. Belki ön ayarı kapalı yapmışlardır.arkadaşlar merhaba yeni gelen pclerin ekranında hoparlör ekli değil mi ses çıkışı olmuyor ?
bu özelliklerde güzel bir pcnin ses çıkışı olmaması kötü olmuşBence özellikle hoparlörlü olması istemememiştir.
kapalı olduğunu nasıl anlarım hocamBende HP'ler var. Hoparlör var. Biostan kapattım. Yoksa her öğrenci video izlemek istiyor sıkıntı çıkıyor. Belki ön ayarı kapalı yapmışlardır.
Biosa girip bakmanız lazım. Biosta genelde entegrated peripherals menüsü oluyor orada sound card seçeneğinden ayarlarsınız.kapalı olduğunu nasıl anlarım hocam
Buradaki sürücüleri kurdum sorun çıkmadı windows 10 ileWin 10 kurdum, driver lar tanımadı. Aidatanın sitesinden indirdim, gene tanımadı. Aidatayı arayıp soracağım.
,
Yok hocam ama anlatayım. Kutulardan bilgisayar başına 8 küçük 2 büyük vida, monitör, monitör bacağı, monitör ayağı( yuvarlak olan işte), bir güç adatörü ve fiş kablosu, 2 anten, kısa hdmi kablosu, klavye, fare, kasa ve monitörü birbirine sabitlemek için iki metal parça ve küçük bir kasa çıkıyor.Arkadaşlar bu aidata bm x7 mini pc kurulumunu detaylı anlatan bir sayfa veya video var mı?