Aidata mini pc x7 ile kurulan bt sınıfı

Kodla Büyü
aynı sorunu ben de yaşıyorum. boot on lan açık hocam, wake on lan yazıyor hatta doğruysa. ben de e-poptes ve veyon ile denedim ağ üzerinden açmayı, yapamadım. yapabilen arkadaşlar nasıl yaptıklarını açıklarsalar çok makbule geçer. işletim sistemi pardus.

edit: öncelikle biostan wake on lan açık mı kontrol ediyoruz, benimkilerde zaten açıktı.

sonra öğrenci bilgisayarlarında konsolu açıp

sudo apt-get install ethtool

komutunu giriyoruz. yeniden başlatıyoruz. bilgisayar ismi ve mac adresi lazım olacak. sağ alt köşedeki ağ simgesine tıklıyoruz, kablolunun yanındaki oka tıklıyoruz. kablolu ayarlarına tıklıyoruz. açılan pencerede kablolunun altındaki ayar simgesine tıklayıp bilgilerin fotoğrafını çekiyoruz. bilgisayarı kapatıyoruz.

sonra öğretmen bilgisayarında gWakeOnLan programını bulup açıyoruz. + işareti ile makine ekleme penceresini açıyoruz. öğrenci bilgisayarının adını giriyoruz. Az önce çektiğimiz fotoğraftaki mac adresini giriyoruz. donanım adresi yazan yer. başka ayara dokunmadan tamam deyip kapatıyoruz. udp port bende varsayılan 9, istek tipi yerel.

sonra istediğimiz makinenin tikini koyup, aç diyoruz. ctrl a hepsini seçiyor, ctrl enter açıyor.

edit 2: şimdi tekrar denedim

öğrenci bilgisayarına yapılacak işlemleri yaptığımızda,

sonra öğrenci bilgisayarlarında konsolu açıp

sudo apt-get install ethtool

komutunu giriyoruz. yeniden başlatıyoruz.

veyon ve epoptes ile de bilgisayarlar açılıyor.
Teşekkürler hocam

Arkadaşlar clonezilla ile bu bilgisayarların imaj almaya calisirken klonu alınacak SSD yi gormuyor deneyen sebebini bilen varmi

İşin açıkcası bilmiyorum hocam eskidik galiba labdaki bilgisyarlar ile birlikte. Ben bir şekilde aldım. Fakat windows kuracağım windows logosu dönüyor dönüyor. Hem 10 hemde 11 için aynı döndürmeyi yaptı.
Arkadaşlar clonezilla ile bu bilgisayarların imaj almaya calisirken klonu alınacak SSD yi gormuyor deneyen sebebini bilen varmi

Ben de bu videoya baka baka yaptım.

Aidata mini pc x7 ile Okul Wifi bağlanamıyorum arkadaşlar Pardus da, Eba giriş ekranı da gelmiyor bağlantı için . Nasıl bağlanabilirim acaba ?

ssd gördü hocam 32 gb lik boş flas takmıştım yer kalmadı diyerek imajım yarım kaldı 64 ile deneyeceğim
bende de gördü ama bu sefer clonzillada bir alt versiyon ile denedim onda oldu. en son versiyonda iki türlüde görmemişti. Şimdi birde windows kurulum deneyeceğim, win10 denedim birtanesine onda da kurulum son aşamada disk seçmede ssd yine görmedi.

bende de gördü ama bu sefer clonzillada bir alt versiyon ile denedim onda oldu. en son versiyonda iki türlüde görmemişti. Şimdi birde windows kurulum deneyeceğim, win10 denedim birtanesine onda da kurulum son aşamada disk seçmede ssd yine görmedi.
Hangi sürümde sorun yaşamadınız. Link atar mısınız?

Acronis true image isoları hata veriyordu. Normalde acronis linux tabanlı iso oluşturuyor. Linux tabanlı yerine eğer winpe tabanlı iso oluşturursanız acronis true image isosu hata vermiyor

Arkadaşlar gelen Aidata mini pc lerde her hafta bir klavye gidiyor, sapasağlam klavyeler durduk yerde çalışmaz oluyor.
Başına gelen var mı?
Fare 2 kez yere düştü diye gitti. Daha önceki mesajlarda da klavyesi bozulanları gördüm. Eski klavyeleri vermeyeyim.

Fare 2 kez yere düştü diye gitti. Daha önceki mesajlarda da klavyesi bozulanları gördüm. Eski klavyeleri vermeyeyim.
Biz kurulumdan sonra hemen vermiştik hocam maalesef, bilseydim vermezdim böyle olacağını.
Bilgisayarlarda sorun çıkarmı acaba diye aklıma geldi ama fare klavye lerde sorun çıkacağını hiç düşünmedim.

Biz kurulumdan sonra hemen vermiştik hocam maalesef, bilseydim vermezdim böyle olacağını.
Bilgisayarlarda sorun çıkarmı acaba diye aklıma geldi ama fare klavye lerde sorun çıkacağını hiç düşünmedim.
Nereye verdiniz eski klavyeleri? Kurulum yapınca eskileri götürdüler mi?

Win 10 kurdum, driver lar tanımadı. Aidatanın sitesinden indirdim, gene tanımadı. Aidatayı arayıp soracağım.
,

Arkadaşlar merhaba, öğretmen pc de pardus aidata var. Bu bilgisayarı windows yüklü akıllı tahtaya hdm ile bağlayabilir miyim? Kendi leptopumu çok rahat akıllı tahtaya aktarabiliyorum gelen bilgisayarlarda yapamadım. Yapan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşlar bu aidata bm x7 mini pc kurulumunu detaylı anlatan bir sayfa veya video var mı?
Yok hocam ama anlatayım. Kutulardan bilgisayar başına 8 küçük 2 büyük vida, monitör, monitör bacağı, monitör ayağı( yuvarlak olan işte), bir güç adatörü ve fiş kablosu, 2 anten, kısa hdmi kablosu, klavye, fare, kasa ve monitörü birbirine sabitlemek için iki metal parça ve küçük bir kasa çıkıyor.

İlk başta monitörü açın , poşetini çıkarın ve poşeti çıkardıktan sonra monitörü ekran kısmı altta kalacak şekilde tekrar köpüğe koyun ki rahatlık olsun. metal birleştiricilerin 4er vidalarını sıkın ( kasanın geçiş şekline göre üstten veya alttan takılacak şekilde 2 türlü metal parçalar takılabilir. Monitörün ayağına daha az değdiği için kasanın monitörün altından yukarı doğru geçtiği şekil bana daha mantıklı geldi. Böyle olunca kasayıda takın ve 2 büyük vidayı sıkın. Dikkat edin kasadaki açma kapama düğmesi üstte olacak.
Kasayı sabitleyince monitörün ayağını ve bacağını takın. Şimdi monitörü köpüğün üstünden alıp masaya koyabilirsiniz.

Gerisi hdmi kablosunun klavyenin farenin güç adaptörünün ve monitörün güç kablosunun bağlanması yani kolay kısım. Ben wifi antenlerini takmadım. Öğrenciler uğraşıp bozabilir.

BBNET
Geri