Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Epeydir ons arttığında dolar düşüyor altın-TL dengesi pek değişmiyordu. Ons 100$ kadar artmış , dolar hala 1,79. Bakalım tablo nereye kadar devam edecek.

blue123' Alıntı:
eya
ne olur bu aralar artış devam edermi

Gaza gelip artış devam da edebilir, tekrar biraz gerileyip yavaş yavaş da yükselebilir. Tabi dolar-tl önemli. Son 7-8 aydır, Altın artar dolar düşer, ya da tersi olurdu, son 15 günkü harekette dolar-tl sabit kaldı altın arttı. Şimdi ons sabit kalır dolar-tl yükselirse altın-tl bir kez daha yükselmiş olur. Ben onsun bir miktar 1600-1700 arasında gidip geleceğini düşünüyorum. Dolar TL 1,78-1,85 arası olsa altın-tl'de 93-97 arası olacak gibi. Tabi ani hareketleri kimse kestiremiyor. Zaten bunun garantisini bir kişi alsa emin ol altın fırlar gider...

Alım için onsun 1600-1650$ olduğu aralık iyi fırsat olacak diye düşünüyorum. Tl olarak 92'ye kadar tekrar gerilerse alacağım yoksa bekleyip seyredeceğim.

blue123' Alıntı:
92yi görmesi daha çok çok zor

Hocam belki haklısınız ama, altın Ocakta çıkacak, Haziranda 2000 dolar olacak bilmem ne diyenlerin sesi soluğu kesildi. Eylül geldi 1650$'ı ıkına ıkına geçmeye çalışıyor. Geçen sene 1920$'ı görünce altın 3000$ dolar olacak diyenler vardı. Malesef çoğunluğu yanılttı. Şu an yükseliş eğilimi görünüyor haklısınız ama ben yatırım için 96-97 TL'den altın almayı uygun görmüyorum. Altın borcum var, borcumu ödemek için ha 97 ha 92 ha 105. Onun için düşünce alıp yükselince satıyorum, bazen düşünce toptan alıp borcumu ödüyorum.

Yüklü miktarda param olsa 96-97'den altın almazdım şu an. En azından 93-94'e gerilemesini beklerdim ki ben gerileyeceğini düşünüyorum. Birlikte bekleyip göreceğiz.

Herkese hayırlı kazançlar.

Bugun altın yükselmiş baya. sizce bu fiyattan bozdurulur mu? daha da yükselir mi ne dersiniz?

ben de bozdurmayı düşünüyorum. Nisan gibi almıştım. yarısını mı bozdursam, yoksa hepsini bu fiyattan bozdurmak mantıklı mı?

Aslında cuma akşamı iç piyasanın kapanışı ardından ons bazında 40$'lık yükseliş olmuştu. Fakat anca pazartesi içeri yansıdı. Ayrıca dolar-tl'de yükselince altın-tl bazında yükseliş iyice hissedildi. 100 TL'ye yaklaştı.

Yükseliş trendine girdi gibi ama kar satışları gelecek diye bekliyorum, fakat 93-94 ve gerisi artık biraz daha zor görünüyor. Tabiki belli olmaz. Ama yıl sonuna kadar yükseliş olacak gibi. Yükselişi haziranda bekleyenler yanıldı. Eylülde bekleyenler haklı çıktı. Bakalım altın daha kimleri yanıltacak, kimleri haklı çıkaracak.

yükseliş eğiliminde ama 100 lira sınırına geldi daha fazla yükselir mi bilemiyorum ilk altın alığımda 101 lira idi anca zararımı kurtardım. bozdurup zararı bi kurtaryım diyorum daha sonra düştükçe alıp satmak istiyorum ama bilemiyorum tabi kaç aydır bekliyorum zararı kurtarmka için biraz daha beklesem kar edebilir miyim beklemelimiyim sizce?

crepis' Alıntı:
eya hocam ne tavsiye edersin
biraz nakit biraz altın var alayımmı satayımmı bekleyeyimmi

12 Eylül'de Almanya Merkez Bankasının Avrupa Fon'una para aktarmasına, anayasa mahkemesi karar veremecek, itiraz edilmişti. İptal çıkma ihtimali çok düşük, iptal çıkarsa, Avrupa fena çalkalanacak. İptal çıkmazsa da olumlu yansır.

ABD FED, parasal genişleme olabilir dedi, olacak gibi, piyasalar biraz da onu bekliyor, parasal genişleme olursa Altın hızlanır. (500 milyar $ alt limitinden bahsetti bugün bir ekonomist)

Altına yatırım yapan şirketler yıl sonunda altın yatırımlarından zarar etti şeklinde yılı kapatmamak için altının yükselmesini istiyorlar. Küçük yatırımcılardan da birçok kişi yüksekken aldığı altını aynı seviyelere bile gelse satma eğilimindeler. Ons 1700$'ı geçerse ben kar satışlarının daha fazla artacağını düşünüyorum. Parasal genişleme olursa bu kar satışlarının da çok bir anlamı kalmayabilir tabi.

Dolar-TL de bu ara yüksek seyrediyor. Parasal genişleme olursa dolar-tl de düşüş olur diye düşünüyorum.

O kadar çok faktör var ki hocam...

Genel eğilim yükseliş bekleniyor, fakat ara düşüşler, kar satışlarının kuvvetli olmasından korkuluyor.

Hem dolar-tl geriledi bugün, hem altın 1712'den 1690'a gerileyip 1690-1700 arasında geziniyor. Bugün FED'in açıklaması olacak sanırım, ona göre hareket değişebilir, yukarı doğru hızlanabilir de, gerileyebilir de.

1695$ dan 1714$ a fırladı 1 dk nın içinde noluyla buna birileri dürtüklüyo elleham

@eya hocam yanlış anlamayında ne zaman bu başlığa bir göz atayım dersem kesin sizin yorumlarınızı görüyorum yatırım mı yapıyorsunuz yoksa çok mu borcunuz var sadece meraktan soruyorum

Geri