crepis' Alıntı:
eya hocam ne tavsiye edersin
biraz nakit biraz altın var alayımmı satayımmı bekleyeyimmi
12 Eylül'de Almanya Merkez Bankasının Avrupa Fon'una para aktarmasına, anayasa mahkemesi karar veremecek, itiraz edilmişti. İptal çıkma ihtimali çok düşük, iptal çıkarsa, Avrupa fena çalkalanacak. İptal çıkmazsa da olumlu yansır.
ABD FED, parasal genişleme olabilir dedi, olacak gibi, piyasalar biraz da onu bekliyor, parasal genişleme olursa Altın hızlanır. (500 milyar $ alt limitinden bahsetti bugün bir ekonomist)
Altına yatırım yapan şirketler yıl sonunda altın yatırımlarından zarar etti şeklinde yılı kapatmamak için altının yükselmesini istiyorlar. Küçük yatırımcılardan da birçok kişi yüksekken aldığı altını aynı seviyelere bile gelse satma eğilimindeler. Ons 1700$'ı geçerse ben kar satışlarının daha fazla artacağını düşünüyorum. Parasal genişleme olursa bu kar satışlarının da çok bir anlamı kalmayabilir tabi.
Dolar-TL de bu ara yüksek seyrediyor. Parasal genişleme olursa dolar-tl de düşüş olur diye düşünüyorum.
O kadar çok faktör var ki hocam...
Genel eğilim yükseliş bekleniyor, fakat ara düşüşler, kar satışlarının kuvvetli olmasından korkuluyor.