Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
ben o hatayı yapmıştım şimdi de satayım diye fırsat kolluyorum çok hızlı bir yükseliş oldu ardından satış gelebilir diye düşünüyorum ama tabi ben sattığım anda da fırlar düşüncesi var

beyazgolge' Alıntı:
@eya hocam yanlış anlamayında ne zaman bu başlığa bir göz atayım dersem kesin sizin yorumlarınızı görüyorum yatırım mı yapıyorsunuz yoksa çok mu borcunuz var sadece meraktan soruyorum

Hocam biraz ekonomiye ilgi var, çok değil aslında 50 gr kadar borç var, (sadece altın olarak yoksa totalde eh biraz borç var tabi) ara sıra al-satla ufak da olsa şansımı deniyorum. Biraz da işi iyice öğrenip, daha büyük oynama düşüncesi de yok değil tabi. Ama en çok da yazdıklarımdan faydalanan, ya da yazmamı isteyenler olduğu için yazıyorum. Malesef bir çok kişi altın-tl'nin dolar'a bağlı olduğunu bile bilmiyor. Yurt dışı ekonomi gündemini bilmiyor v.s.

Fırsat buldukça yazıyorum...

Mesela haberleri okurken gördüğüm şu iki haber, az önceki altın fırlamasının en büyük sebepleri. Bugün ABD altın borsasının kapanış değeri önemli. Çünkü hem avrupa hem ABD'den ekonomik veriler açıklanacak.

http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/dun ... index.html
http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/gen ... index.html

Bu arada şu özenle beklenen FED'in parasal genişlemesi sanırım onsu fırlatsa bile dolar-tl'yi aşağı çekeceği için altın-tl 105'i kolay kolay görmez diye düşünüyorum. Altının belki de yıl içinde tl olarak en kazandırdığı ay son iki ay olsa gerek... Çünkü dolar sabitken ons fiyatı yükseldi. 91'den 100'e geldi...

Ani yükselişler kadar ani düşüşler de bekliyorum, bakalım ne olacak :)

eya' Alıntı:
beyazgolge' Alıntı:
@eya hocam yanlış anlamayında ne zaman bu başlığa bir göz atayım dersem kesin sizin yorumlarınızı görüyorum yatırım mı yapıyorsunuz yoksa çok mu borcunuz var sadece meraktan soruyorum

Hocam biraz ekonomiye ilgi var, çok değil aslında 50 gr kadar borç var, (sadece altın olarak yoksa totalde eh biraz borç var tabi) ara sıra al-satla ufak da olsa şansımı deniyorum. Biraz da işi iyice öğrenip, daha büyük oynama düşüncesi de yok değil tabi. Ama en çok da yazdıklarımdan faydalanan, ya da yazmamı isteyenler olduğu için yazıyorum. Malesef bir çok kişi altın-tl'nin dolar'a bağlı olduğunu bile bilmiyor. Yurt dışı ekonomi gündemini bilmiyor v.s.

Fırsat buldukça yazıyorum...

Mesela haberleri okurken gördüğüm şu iki haber, az önceki altın fırlamasının en büyük sebepleri. Bugün ABD altın borsasının kapanış değeri önemli. Çünkü hem avrupa hem ABD'den ekonomik veriler açıklanacak.

http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/dun ... index.html
http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/gen ... index.html

Bu arada şu özenle beklenen FED'in parasal genişlemesi sanırım onsu fırlatsa bile dolar-tl'yi aşağı çekeceği için altın-tl 105'i kolay kolay görmez diye düşünüyorum. Altının belki de yıl içinde tl olarak en kazandırdığı ay son iki ay olsa gerek... Çünkü dolar sabitken ons fiyatı yükseldi. 91'den 100'e geldi...

Ani yükselişler kadar ani düşüşler de bekliyorum, bakalım ne olacak :)
Allah tüm borçluların yardımcısı olsun umarım iyi paralar kazanırsınız :+1:

bu fiyatlar ne kadar faha yukselir TL borcum var onu odemek icin bozdurmayi dusunuyom daha cukarmi acaba.

yarın altın için kritik bir gün diyebilirim. Akşam 21:15 de FED başkanı Bernanke'nin konuşması var. Eğerli parasal genişleme yapılacak şekilde bir açıklama yaparsa kişisel görüşüm altın yeni rekorlar deneyebilir. Eğer ki olumsuz bir karar açıklanırsa altın da aşağıya doğru gevşeme bekliyorum. Benim izleyeceğim yol,yarın akşam piyasalar kapanmadan önce eğerki fiyatlarda anormal bir değişim olmaz ise % 50 altından TL ye geçiş yapıp karımı cebime almayı düşünüyorum. Ardından da akşamki açıklamaları bekleyip duruma göre Cuma günü yeni posizyon açabilirim.Bunlar benim kendi kişisel görüşüm. herkez kendi yatırım kararını kendi almalıdır. Şunu da belirtmeden geçemiyeceğim altında yükseliş potansiyeli mevcut. Bu yüzden altındaki geri çekilmelerde alım yapıp orta vadede karı bekleyebilirsiniz. yatırım tavsiyesi değildir. Herkese hayırlı kazançlar....

alım için yarını beklemek daha mantıklı gibi geliyor bana... bir çeyrekten bi şey olmaz alabilirsiniz tabii :)

Gözler FED'in açıklamasında. Ama büyük ihtimal yükseliş bir miktar daha devam edecek gibi, fakat burada kar satışlarının ne zaman başlayacağı önemli. Altından çıkmak için fırsat bekleyen de çok.

üff o ne be.ama biz neler gördük 14 ay önce aldığım altın bugün değerini buldu artk.ben dakkada gramda bir lira oynadığını gördüm.dur bakalım daha neler olacak

Onsu 30$ fıralttı FED'in kararı. Bakalım sonu ne olacak... Yarın 101-102 olur iç piyasada dolar düşmez ise.

Nadir SERT' Alıntı:
kar satıslarını ben baslatacam 12 ay sonra artıya anca gecebıldık
12 ay beklemişsin bence biraz daha sabret. satarsan bu seferde ucuza sattık diye üzülme sonra. yarın 15:30 da amerika verilerini açıklayınca bakalım neler olacak. ons 1800'ü görebilir.

Tam önümüzdeki hafta satayım diyordum bu sefer de düşüşe geçti. Nedir bu arkadaş sürekli satmaya niyetlendiğimde düşüşe geçiyor bu altın.

aynen bende zararımdan kurtuldum tam kar ediyorum satıyım derken düşmüş, :( umarım yine cıkarda biran önce kurtulurum . artık bir hayal sanırım 108ler...

bekleyın kucuk yatırımcıları kandırıolar sattırmaya calısıolar dun oyleydı mesela ama sız bılırsınız yınede(

ben düzenli ve sürekli borsa oynayan birisiyim arabayı satmadan 3-4 bin tl ile oynuyordum şu anda 12 bin tl gibi bi bütçe ile oynuyorum...

ben 92 den 100 gram altın , alıp 95 den sattım 300 tl kar sonra da
98 den alıp dün 101.750 den sattım 250 tk kar ile....

şu anda borsa da beklemedeyim tavsiyem biraz beklemek ykbnk favori kagıdım su an 4,30 seviyelerinde 4.00 dan almaya başlarım düştükçe daha cok alır 200-250 tl kar gördügüm anda satar , düşmesini bekler ve düştügünde tekrar alırım taktigim bu

3 ayda 1000 tl kazandım 10bine altın ve ykbnk den ... kolay gelsin sizede tavsiyem kar ettiginizde dahada cok kâr etmeyi beklemeyin. kârınızı alıp cıkıp bi hafta bekleyin.... tabi şunuda unutmamak lazım kısmet ve şans faktörü önemli borsada ama daha önemli olan bir şey var o da sabır ....

hele bide savaş çıkarsa daha çok çıkar borsada falan para tutmamak lazım tl nizi dovize cevirin

dndd' Alıntı:
hele bide savaş çıkarsa daha çok çıkar borsada falan para tutmamak lazım tl nizi dovize cevirin
bence tl de kalın altınınız varsa yavaş yavaş satın. dolar euro zaten tavan seviyede. borsada bekleyin derim.
not: yatırım tavsiyesi değildir. bu bir görüştür.

Geri