Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Re: Nolcek bu altın :)

107-108 lerden alanlar çok zarar etti.
İş bankası da bozdurmak isteyenlerin durumunu fırsata çevirmiş halde. Normalde mesai saatlerinde alış-satış arası fark 1 TL civarı oluyordu. Öğleden önce 2,75 lira idi, şimdi 2 liraya çekmişler.

birikimlerle alıpp kıyıya koyanlardanım. son 3-4 aydır al sat yaparak fiyatlar artınca satıyor inmesini bekliyor ve tekrar alım yapıyorum. Son artışlarla baya bir karım oldun uzun ve zirvedeyken yine satış yaptım. Satışı yaptıktan sonra fiyatlar dip yaptı.
Benim düşüncem altının çıkışını durdurmak için bastırmaya çalışıyorlar fakat bunu belirli bir süre yapabilirler. altının uzun süreli fiyatlarına bakarsanız fiyatların doğru orantılı olarak arttığını görebilirsiniz.

Cuma günü FED Başkanı bir açıklama yapacak. Fyatlar bugün biraz oynak durumda. Cuma günü ibre ya biraz azalıp 1600'leri görecek, sonra tekrar zirve yapacak. Ya da şu andaki halinden tekrar çıkmaya başlayacak. Ben elimdekileri tekrar altına yatırdım bugünkü min. fiyattan.
Yatırım düşünenlere altın tavsiye ederim ama sıkı takip etmeniz gerekli.

wes' Alıntı:
birikimlerle alıpp kıyıya koyanlardanım. son 3-4 aydır al sat yaparak fiyatlar artınca satıyor inmesini bekliyor ve tekrar alım yapıyorum. Son artışlarla baya bir karım oldun uzun ve zirvedeyken yine satış yaptım. Satışı yaptıktan sonra fiyatlar dip yaptı.
Benim düşüncem altının çıkışını durdurmak için bastırmaya çalışıyorlar fakat bunu belirli bir süre yapabilirler. altının uzun süreli fiyatlarına bakarsanız fiyatların doğru orantılı olarak arttığını görebilirsiniz.

Cuma günü FED Başkanı bir açıklama yapacak. Fyatlar bugün biraz oynak durumda. Cuma günü ibre ya biraz azalıp 1600'leri görecek, sonra tekrar zirve yapacak. Ya da şu andaki halinden tekrar çıkmaya başlayacak. Ben elimdekileri tekrar altına yatırdım bugünkü min. fiyattan.
:+1: :+1: :+1:

wes' Alıntı:

Bence kısa vadede takip edemeyecek kimse almasın. çünkü yetmişlerden depara kalktı. 2008'e kadar 1/4 kazandıran altın, o tarihten bu yana 1/3 kazandırıyor. Bu da demek ki önümüzdeki sene eylül - ekim fiyatı 95. krizden dolayı 120-150
Çünkü bankalarda bu işe bulaştı bulaşalı her şey spekülatif oldu.
Niçin almayın diyorum. Piyasaları takip eden birisi olmakla, zaten borsayı ve hisseleri düşürerek istedikleri noktalara getirdiler. Altından elde ettikleri karlarla tekrardan borsalara dönecekler.. borsa dan çıkıp, platin altın döviz bu döngü bu şekilde. Alltın da maalesef bir yatırım aracı değil artık, alırım atarım köşeye yok.

kısa vadede artık 110-95 , kırmaz bence yukarıları, satmak isteyenler bu fiyatları gözlesin derim.3-4 ay dalgalı denize devam.

Kuveyt türk altına altın kazandırıyor.. diğer bankalara nazaran hem altın artıyor hemde altınınız için altın veriyorlar.. uzun vadede artar kısa vadede belli olmaz..

Arkadaşlar saat 17:00 den sonra altında sert hareketler olacak. Bernanke'nin yapacağı konuşmada söyleyeceklerine göre altında sert çıkışlar veya sert düşüşler olacaktır. Altın almak isteyenler veya satmak isteyenler dikkat etsinler.

yatırımcı bı kuzenım var.Buyuk bı kurumda çalışıyor.
Bana dediği şu;o toplandıdan bı halt cıkmaz.Cıksada altın gene yukarı gıder.

taner2309' Alıntı:
yatırımcı bı kuzenım var.Buyuk bı kurumda çalışıyor.
Bana dediği şu;o toplandıdan bı halt cıkmaz.Cıksada altın gene yukarı gıder.

yani inan kafa duman. yorumcuları dinliyon, beynin birşey yemiyo. Parasal genişleme çıksa altın yükselir diyolar, ben tam tersini düşünüyorum. çıkmazsa yükselmesi gerek. Aslında bir kriz yok da 3-5 dangalak dünyayı yönetiyo artık, onu da yönetemiyor. 1800'lere kadar indiğinde alıcı bulamadı.

okeydir bu iş.. :+1:
bernanki bi halt demedi. yorumlar aynen geçerli zamanla güven duyan piyasa tekrardan yeni yatırım arayışlarına ve kazanç getirmemis emtialara girecek. peki nerden çıkacak altından. YTD

mse' Alıntı:
okeydir bu iş.. :+1:
bernanki bi halt demedi. yorumlar aynen geçerli zamanla güven duyan piyasa tekrardan yeni yatırım arayışlarına ve kazanç getirmemis emtialara girecek. peki nerden çıkacak altından. YTD
Sabret dostum.Bu altın 109 liraya cıkınca nasıl cıktı ise yeniden hedef oralar.Altın borsa gıbı değil.Altına yatırım yaptımı sabredeceksın.Bekleyeceksın.
12/2011 de hedef 125 tl.

Ons fiyatı yükselişte. 1827 şuan. Dolar düştüğü için TR fiyatı düşük kaldı. 9 gün sonunda bakalım nasıl açılacak piyasa.

Bu dönemde altınla borçlanılır mı? Yani daha fazla yükselmesi beklenir mi uzun vadede?

kurban bayramından sonra 15 gün daha yükselecek ondan sonra düşüş başlayacak işte o düşüş başlamadan sattıp en düşük anında sattığın kadar geri alıp aradakini afiyetle yiyebilene helal olsun.

hipopotam' Alıntı:
kurban bayramından sonra 15 gün daha yükselecek ondan sonra düşüş başlayacak işte o düşüş başlamadan sattıp en düşük anında sattığın kadar geri alıp aradakini afiyetle yiyebilene helal olsun.

düşüşün başlaması için 20 eylülde okyanus ötesinden olumsuz bir haber gelmesi lazım.fed toplantısı var sanırım.

share_' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:

düşüşün başlaması için 20 eylülde okyanus ötesinden olumsuz bir haber gelmesi lazım.fed toplantısı var sanırım.

Olumsuz demişsiniz, yanılmışsınız hocam. Okyanus ötesinden gelecek olumsuz bir haber altının iyice fırlamasına sebep olacaktır. Olumlu haber, altın satıp borsalara yatırım anlamına gelir... Dikkat edin.

eya' Alıntı:
share_' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:

Olumsuz demişsiniz, yanılmışsınız hocam. Okyanus ötesinden gelecek olumsuz bir haber altının iyice fırlamasına sebep olacaktır. Olumlu haber, altın satıp borsalara yatırım anlamına gelir... Dikkat edin.

aynen katılıyorum,yanlış yazmışım farkında olmadan

taner2309' Alıntı:
Sabret dostum.Bu altın 109 liraya cıkınca nasıl cıktı ise yeniden hedef oralar.Altın borsa gıbı değil.Altına yatırım yaptımı sabredeceksın.Bekleyeceksın.
12/2011 de hedef 125 tl.
109Tan sonra en fazla 120 o da yüzde 7'lik bir kazanç bence riske değmez. Ya çıkmazsa. Önceki yorumlarım hala geçerli Eylül 10-20 arası satılır 100'ün altından alınır. Ekim başlarında satılır ortalarında 100-103 aralıığından alınır aralık 2012 ye kadar 120. öngörüm bu. bu iş kısa vade. uzun vadede ise ben yine hisse senedi derim... Siz bilirsiniz, yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte kriz herzaman ele geçmiyor. elbetteki başkalarının acısına üzülmemek lazım, ama kriz=fırsat.

Asya ülkelerinden kotu haber gelırse altının onsu yaklaşık 1500 dolar.Demedi deme.
Bi 20 gün daha yukseliş olur diye tahmin ediyorum.Nedeni ise bu fed toplantısında bi halt belırtılmedı.Eylüle ertelenmişti sanırım.
2.toplantıya kadar,bu belirsizlik ortamı altına yarar ve cıkar amaaaaaaa sert düşüş gundemde DİKKAT :idea:
He uzun vadede tekrardan toplanın 1800-1900 dolar arasına gelebilir.

Arkadaşlar dediklerinize katılımakla birlikte Avrupa ve Amerika ile uzakdoğu nun durumu bu şekilde olduğu müddetçe Altın her zaman güvenilir liman olacaktır. Merkez bankaları bir gecede tonlarca altın aldığı bir ortamda uzun süreli bir düşüş beklenemez. Kısa süreli düzeltmeler yaşanabilir ama tekrardan söylüyorum 2000$ hedefi hala geçerlidir. Ons fiyatı 1920 $ ı güçlü bir şekilde geçtiğinde yukarı hareketlenme başlayacak. yoksa 1850 doların altı görülebilir. 1700 çok güçlü bir destek. 1600 ve 1500 ler :(

Bir türlü karar veremedim gittim. Hisse senedi mi, Altın mı, Dolar-Euro mu? Uzun vadeli düşündüğüm için, karar içinde bu kadar uzun düşünüyorum :( Altın göz kırpıp duruyor lakinn :?:

dj_alper' Alıntı:
Bir türlü karar veremedim gittim. Hisse senedi mi, Altın mı, Dolar-Euro mu? Uzun vadeli düşündüğüm için, karar içinde bu kadar uzun düşünüyorum :( Altın göz kırpıp duruyor lakinn :?:

Param(N)ız çok galiba :D

Şaka bir tarafa uzun vadeli düşünüyorsanız altın gibisi yok...

dj_alper' Alıntı:

dolar - euro ne incelir ne uzar en iyisi altın

10 adet cuh altını almıştım 4 yıl önce...
Hanımada 2 adat bilezik....
Süper kar edimişim desenize..
Eve hırsız girmeseydi... :?

gökalp' Alıntı:
dj_alper' Alıntı:

Param(N)ız çok galiba :D

Şaka bir tarafa uzun vadeli düşünüyorsanız altın gibisi yok...

:lol: Maaştan artanlar işte hocam. Naparsın insanın sosyal hayatı olmayınca böyle birikiyor birazcık :)

30 dolar birdaha düştü ons... sabahın köründe :o
yine iran mı sattı acep.

mse' Alıntı:
30 dolar birdaha düştü ons... sabahın köründe :o
yine iran mı sattı acep.

Dün İsviçre'nin İsviçre Frankı ile Euro paritesini sabitlemesi ile altın 1850'lara geriledi. Ayrıca dolar 1,77'ler 1,76'lara düştü. İkisi bir olunca TR fiyatı düşüşte.

Altının sonu ne olacak, çok merak ediyorum doğrusu... İki aşağı bir yukarı, iki yukarı bir aşağı.

altının sonu mu? Kimse bilemiyor hocam, ama bilinen bişey var kısa vadede borsadan bile riskli

Uzun vade düşünenler kredi kartına komisyon almayan kuyumculardan 12 - 24 ay taksitle altın alabilirler.

Bu dönemlerde çok olur deniyor...oluyor zaten arada...

Geri