Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Re: Nolcek bu altın :)

Altının onsu 1720 seviyesine kadar geriledi bugün. Fakat dolar 1.84'e çıkınca TR içindeki fiyat aynı kaldı. Ancak onsu 1800'lere çıkıp aşması muhtemel... 1800'ü aşar ve dolar bu seviyede kalırsa TR içinde yeni rekor gelebilir bu hafta...

eya' Alıntı:
Altının onsu 1720 seviyesine kadar geriledi bugün. Fakat dolar 1.84'e çıkınca TR içindeki fiyat aynı kaldı. Ancak onsu 1800'lere çıkıp aşması muhtemel... 1800'ü aşar ve dolar bu seviyede kalırsa TR içinde yeni rekor gelebilir bu hafta...

Onsu 1683 $'a kadar geriledi. Bakalım sonu ne olacak.

Altın satıp dolar alanıyor görünümde piyasa. Altından sonra dolar şişirilmeye başlandı sanki...

http://goldprice.org/live-gold-price.html Adresinden canlı ve grafiksel olarak takip edebilirsiniz. Site 709 kez Google +1'lenmiş..

Onsu 1630 $'a kadar gerileyip 1655 $'dan kapattı. En son ABD borsaları şu saatlerde kapandı. Pazartesi sabaha karşı doğu asya borsaları ile hareket devam edecektir. 1600'ün altına düşerse hızlı düşüşe geçebileceği gibi hızlı çıkışa da geçebilir.

İlginç bir hal aldı durum.

Aşağıda Ülkelerin altın rezervleri (Şubat 2011 itibariyle) bulunuyor. 8 bin ton ile Amerika en önde. Altını elinde bulunduranlar istediği gibi fiyatı yönlendiriyor. Düşmeye mi başladı, tonlarca altın alıp fiyatı yukarı çekmeyi biliyorlar. Çok mu yükseldi, biraz satıp hem kar ediyor hem fiyatı düşürüyor, tekrar almak için fiyatı tabana vuruyor. Altının çok fazla düşmesine bu ülkelerin hiç biri müsade etmez, özellikle Amerika.

Ne zaman hangi ülkenin ne kadar altın alıp satacağını kimse bilemeyeceği için, bir de işin içine bankalarda altın hesapları ve altın fonları girince altının nereye gideceğini kimse kesin olarak kestiremez. 2000'i bulacak dendi 1920'den 2 kez döndü 1650 $ şuan. Daha fazla düşeceğini sanmıyorum, hızlı bir yükseliş bekliyorum. En fazla 1500'lere kadar gerileyip tekrar yükleceğini tahmin ediyorum.

Toplam yabancı rezervleri içindeki payı

Avrupa Bölgesi 10,792.6 60.7%
1-Amerika 8,133.5 73.9%
2 -Almanya 3,401.8 70.3%
3 -IMF 2,846.7 -
4 -İtalya 2,451.8 68.6%
5 -Fransa 2,435.4 67.2%
6 -Çin 1,054.1 1.7%
7 -İsviçre 1,040.1 16.4%
8-Rusya 775.2 6.7%
9-Japonya 765.2 3.0%
10-Hollanda 612.5 57.5%
11-Hindistan 557.7 8.1%
12-Avrupa Merkez Banaksı 501.4 27.9%
13-Tayvan 423.6 4.6%
14-Portekiz 382.5 81.1%
15-Venezuela 363.9 52.4%
16-Suudi Arabistan 322.9 3.0%
17-İngiltere 310.3 16.8%
18-Lübnan 286.8 27.6%
19-İspanya 281.6 38.6%
20-Avusturya 280.0 56.2%
21-Belçika 227.5 36.8%
22-Filipinler 175.9 14.0%
23-Cezayir 173.6 4.5%
24-Libya 143.8 5.6%
25-Singapur 127.4 2.5%

26-İsveç 125.7 11.1%
27-Güney Afrika 124.9 12.2%
28-Uluslararası
Ödemeler Bankası 120.0 -
29-Türkiye 116.1 6.0%
30-Yunanistan 111.7 78.7%
31-Romanya 103.7 9.1%
32-Polonya 102.9 4.5%
33-Tayland 99.5 2.5%
34-Avustralya 79.9 8.1%
35-Kuveyt 79.0 13.5%
36-Mısır 75.6 8.7%
37-Endonezya 73.1 3.6%
38-Kazakistan 67.3 10.0%
39-Danimarka 66.5 3.3%
40-Pakistan 64.4 16.2%
41-Arjantin 54.7 4.5%
42-Finlandiya 49.1 20.6%
43-Bulgaristan 39.9 9.9%
44-Batı Afrika
Ekonomik ve Parasal Birliği 36.5 12.2%
45-Malezya 36.4 1.5%
46-Belarus 30.18 24.5%
47-Peru 34.7 3.6%
48-Brezilya 33.6 0.5%
49-Slovakya 31.8 65.4%
50-Bolivya 28.3 13.4%
51-Suriye 25.8 -
54-Güney Kore 14.4 0.2%
58 -Çek Cumhuriyeti 12.7 1.2%
64-Katar 12.4 2.1%

yunanistanın okadar altını varda neden bu durumda? bu değerler ne kadar doğru bence tartışılır..

tcoalngsau' Alıntı:
yunanistanın okadar altını varda neden bu durumda? bu değerler ne kadar doğru bence tartışılır..

Hocam 117 ton altın çok mu sizce? Diğer AB ülkeleri ile karşılaştırıldığında özellikle.

Bu arada Eylül rakamlarına göre ABD 9000 tona yaklaşmış.

Rakamlar o tarihe göre doğru hocam. Belirli aralıklarla bu rakamlar yayınlanıyor. Altın Borsaları ve merkez bankalarındaki işlemlere göre takip ediliyor bunlar. Tabiki Türkiye'de yastık altında olduğu gibi bir çok ülkede de halkın elinde olup, ekonomik sisteme kayıtlı olmayan miktarlar da var.

1570 $'ten döndü onsu. Ama garip olan dolar 1,85'e yaklaştı.

buralardan yukarı yönde hareket etme ihtimali aşağı yönde hareket etme ihtimalinden daha fazla

mse' Alıntı:
Bence kısa vadede takip edemeyecek kimse almasın. çünkü yetmişlerden depara kalktı. 2008'e kadar 1/4 kazandıran altın, o tarihten bu yana 1/3 kazandırıyor. Bu da demek ki önümüzdeki sene eylül - ekim fiyatı 95. krizden dolayı 120-150
Çünkü bankalarda bu işe bulaştı bulaşalı her şey spekülatif oldu.
Niçin almayın diyorum. Piyasaları takip eden birisi olmakla, zaten borsayı ve hisseleri düşürerek istedikleri noktalara getirdiler. Altından elde ettikleri karlarla tekrardan borsalara dönecekler.. borsa dan çıkıp, platin altın döviz bu döngü bu şekilde. Alltın da maalesef bir yatırım aracı değil artık, alırım atarım köşeye yok.

kısa vadede artık 110-95 , kırmaz bence yukarıları, satmak isteyenler bu fiyatları gözlesin derim.3-4 ay dalgalı denize devam.
90-95 şimdi alınır, dediğimiz fiyatlara geldi.
ytd

temmuz ve ağust. ani fırlamanın geri dönüşüdür bu düşüş..sanırım ocak 2012 ye kadar hafif yükseliş ile devam edecek

kar satışları bunlar bayramdan önce de aynı durum oldu. 7-8 lira aşağı düşer alım olur 10 lira çıkar satış gerçekleşir yine aynı şekilde bu seri devam eder. kar etmek isteyen 7-8 lira düşünce direk alıma gidebilir

Bugün 1540 $'a kadar gerileyip 1600'ün üzerine hızlı bir şekilde çıktı. Yukarı yönlü hareket daha kuvvetle muhtemel. Biraz daha aşağılara inebilir ancak uzun vadede 1800 altında kalacağını sanmıyorum.

Yalnız dolar çıkmamış olsa idi, 1,75 olsaydı örneğin altının gram fiyatı (Onsu 1620 $ kabul etsek) 91 TL'lerde olacaktı. Yani altının düşüşü ülke içinde doların ani yükselmesine bağlı olarak daha az hissedildi.

Bakalım dolar ve altın ne olacak, hep birlikte göreceğiz...

Not: Ben neden bu kadar ilgileniyorum diye merak eden olursa 50 gr kadar borcum var, gramı 30 TL'lerdeyken almak zorunda kalmıştım... Düştüğü zamanları takip edip alım yapmaya çalışıyorum. Zirve yaptığı zamanlarda satıp düşmesini bekliyorum... Keşke şöyle 50 TL'lere düşse gramı elimdeki altınla ettiğim zarar umrumda olmaz, borçtan ettiğim kar hepsinin önüne geçer :mrgreen: Bakmayın güldüğüme gülmekten başka yapacak bir şey yok...

Bankalar Makası Açtı

alım satım arasındaki fark önceki günlerde 0.60-0.80 TL iken bazı bankalar farkı 1.25-1.50 TL arasına çıkarttı. örneğin Türkiye Finans, Ziraat Bankası ...
Bırakmıyorlar ki vatandaş ufak da olsa para kazansın. Uluslar arası piyasada 1550$ iken 95.30 TL den aldım şimdi 1650$ ı buldu 99TL ye satış var ama alış 96.90TL.

Yıl sonunda 2000 doları geçer diye tahmin edenler yanılacak sanırım... Altın AB içindeki ayrılıktan sonra yine düşüşe geçti. 1650$ seviyesine geriledi onsu. Şu an 1664$. Türkiye içindeki fiyat doların yükselmesi ile çok fazla hissedilmiyor yine.

İyice enterasan hale geldi altın. Kimsenin tahmini tutmuyor...

eya' Alıntı:
Bugün 1540 $'a kadar gerileyip 1600'ün üzerine hızlı bir şekilde çıktı. Yukarı yönlü hareket daha kuvvetle muhtemel. Biraz daha aşağılara inebilir ancak uzun vadede 1800 altında kalacağını sanmıyorum.

Yalnız dolar çıkmamış olsa idi, 1,75 olsaydı örneğin altının gram fiyatı (Onsu 1620 $ kabul etsek) 91 TL'lerde olacaktı. Yani altının düşüşü ülke içinde doların ani yükselmesine bağlı olarak daha az hissedildi.

Not: Ben neden bu kadar ilgileniyorum diye merak eden olursa 50 gr kadar borcum var, gramı 30 TL'lerdeyken almak zorunda kalmıştım... Düştüğü zamanları takip edip alım yapmaya çalışıyorum. Zirve yaptığı zamanlarda satıp düşmesini bekliyorum... Keşke şöyle 50 TL'lere düşse gramı elimdeki altınla ettiğim zarar umrumda olmaz, borçtan ettiğim kar hepsinin önüne geçer :mrgreen: Bakmayın güldüğüme gülmekten başka yapacak bir şey yok...

Hocam sizde bir borsacı, broker havası sezdim. Kullandğıız ifadeler gayet akıcı cnbc-e ekonomi programından farksız. :)

Greenberet83' Alıntı:
eya' Alıntı:

Hocam sizde bir borsacı, broker havası sezdim. Kullandğıız ifadeler gayet akıcı cnbc-e ekonomi programından farksız. :)

Teşekkür ederim hocam. :mrgreen:

Gündemi ve ekonomiyi 10 yıla yakındır, yakından takip ederim. Dünyadan haberdar olmak hoşuma gidiyor. Yerli yabancı basını takip edince tahminlerin az çok tutuyor. Cümlelerde haliyle benzer oluyor bazen.

Basınımız bile altın konusunda hatalı haberler yapıyor. Altının onsu rekor kırıyor, altın rekor kırdı diyorlar, normal vatandaşda zannediyor tl fiyatı yükseldi. Öyle durumlar oldu ki son dönemde dolar çıktı, ons indi, ons çıktı dolar indi, tl fiyatı rastgele. Milletin kafası allak bullak. Rastgele tahmin yapan kişi sayısı o kadar çok ki.

Global çapta altına hakim bankaların tahminleri bile tutmadı bu sene... Artması muhtemel ama düşmeyeceğinin garantisi de yok. ABD'nin merkez bankası rezervi 8500 ton altın iken altının sizce ne kadar düşmesine müsade eder ABD :?: O da ayrı konu.

Siz siz olun dolar, euro, altın borçlanmayın gerisi yalan hocam.

burda atan bikaç arkadaş vardı insanları altın 107 lerdeyken gazlıyolardı 120 olcak...150 olcakkkkk diye...nerdeler????toz ... :?:

eya' Alıntı:

Gündemi ve ekonomiyi 10 yıla yakındır, yakından takip ederim. Dünyadan haberdar olmak hoşuma gidiyor. Yerli yabancı basını takip edince tahminlerin az çok tutuyor. Cümlelerde haliyle benzer oluyor bazen.

Basınımız bile altın konusunda hatalı haberler yapıyor. Altının onsu rekor kırıyor, altın rekor kırdı diyorlar, normal vatandaşda zannediyor tl fiyatı yükseldi. Öyle durumlar oldu ki son dönemde dolar çıktı, ons indi, ons çıktı dolar indi, tl fiyatı rastgele. Milletin kafası allak bullak. Rastgele tahmin yapan kişi sayısı o kadar çok ki.

Global çapta altına hakim bankaların tahminleri bile tutmadı bu sene... Artması muhtemel ama düşmeyeceğinin garantisi de yok. ABD'nin merkez bankası rezervi 8500 ton altın iken altının sizce ne kadar düşmesine müsade eder ABD :?: O da ayrı konu.

Yazdıklarınız bana çok mantıklı geldi. Aynı zamanda abd-israil İran la olan ilişkileri iyice ısınmaya başladı. İran şimdi petrol boru hattını kapatmak için uğraşıyor. Dolar, euro karşısında daha da değerlenecek gibi.
Benim o kadar borcum var ki dolar-euro-altına daha sıra gelmedi. :lol:
Allah döviz-altın borcu olanlara yardım etsin.

Greenberet83' Alıntı:
eya' Alıntı:

Yazdıklarınız bana çok mantıklı geldi. Aynı zamanda abd-israil İran la olan ilişkileri iyice ısınmaya başladı. İran şimdi petrol boru hattını kapatmak için uğraşıyor. Dolar, euro karşısında daha da değerlenecek gibi.
Benim o kadar borcum var ki dolar-euro-altına daha sıra gelmedi. :lol:
Allah döviz-altın borcu olanlara yardım etsin.

Amiiin :D Yerin kulağı var hocam, aramızda kalsın :p Totalde 42 bin borç 10 bin alacak var. 50 gr'da Altın borçlusuyum.

eya' Alıntı:
Amiiin :D Yerin kulağı var hocam, aramızda kalsın :p Totalde 42 bin borç 10 bin alacak var. 50 gr'da Altın borçlusuyum.

Hocam 50 bin üstü borç var bende, geçmişim seni :lol: övündüğüm şeye bak zzzztt htttt error kafayı yemek üzereyim :?

Nolcek bu altın :)

Petrolü dolar değil de altın karşılığında satarlarsa siz o zaman görün esas anyayı konyayı, çünkü abd'nin bastığı para kadar hazinesi yok

ons 1645 doları gördümü hemen alın derim, teknik açıdan baktım, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

jemba35' Alıntı:
ons 1645 doları gördümü hemen alın derim, teknik açıdan baktım, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bugün 1651'den döndü. Şuan 1660 üzerinde tutunmaya çalışıyor. 1600'lere geri düşüş de olabilir ama artış daha kuvvetle muhtemel. Öldürseniz tavsiye etmem, ne al derim ne alma. Bugün 1 gr aldım düşmüşken :mrgreen: 1650 altına düşerse 1-2 gr daha alırım heralde.

Geri