Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Re: Nolcek bu altın :)

spider23' Alıntı:
burda atan bikaç arkadaş vardı insanları altın 107 lerdeyken gazlıyolardı 120 olcak...150 olcakkkkk diye...nerdeler????toz ... :?:
120 tlyi görecek diyenlerden biride bendim. dediğim tarih yaz aylarıydı. yılbaşı gibi 120yi göreceğini düşünüyordum o sıralar ancak eylül ekim gibi işler değişti. kısa vadede o ara satıp almak en mantıklı olandı. altının hala uzun vadede en karlı yatırım aracı olduğunu düşünmeye devam ediyorum. ekonomistlerin bile tahminleri tutmazken bizden nokta atışlar mı beklyorsun anlamadım. zaten ekonomik olarak her dediğimiz tutsa öğretmenliği bırakır ekonomist olurduk.

yaklaşık 2-3 aydır ses seda yok..ama bu yerinde sayma yükselmenin sessizliğidir...tecrübeyle sabittir

Avrupa'nın geleceğinin biraz kararması ile dendiği gibi doların yükselişi ve altının düşüşü devam ediyor. Bu süreç bence 1-2 sene devam edebilir. Etmeyebilir de. Her an her şey olabilir. Ancak şu an çok hızlı bir yükseliş beklemek zor.

Linkte alt direnç noktası 1612$ verilmiş. Bugün 1666$'ı geçemedi. Uzun süre geçemezse düşmesi daha kuvvetli muhtemel.

http://www.bloomberght.com/haberler/hab ... ys-capital

1678$'ı denedi az önce. Çıkacak gibi :roll: Neyse canlı yayın isteyen kendi bakabilir, benim zırt pırt yayın yapmama gerek yok.

Çıkmaya başlamadan 1 dk önce 2 gr daha almış bulundum. Şu an bile satışı, aldığım tutarı geçti :mrgreen:

http://goldprice.org/live-gold-price.html

Forumdan bi arkadaş da kredi çekip altın almayı düşünüyordu. Noldu acep onun durumu :)

mystreous' Alıntı:
Forumdan bi arkadaş da kredi çekip altın almayı düşünüyordu. Noldu acep onun durumu :)

Kumar oynamak gibi bir şey bu, ne gerek var böyle bir şeye. Adamı uykusuz bırakır.

eya' Alıntı:
1678$'ı denedi az önce. Çıkacak gibi :roll: Neyse canlı yayın isteyen kendi bakabilir, benim zırt pırt yayın yapmama gerek yok.

Çıkmaya başlamadan 1 dk önce 2 gr daha almış bulundum. Şu an bile satışı, aldığım tutarı geçti :mrgreen:

Hocam alış satış arasındaki fark ziraat internet şubesinde çok fazla siz nereden alıyorsunuz aracı kurumdan mı?

altının 95 yada 90dan bir düzeltme daha yapması konuşuluyor. alım yapacakların düştükçe parçalı alım yapmaları elinde altın olanların ise risk sevmeyi seviyorlarla 101-102den bozdurup 95 gibi almalarını öneririm. Ama bu işin kesin bir bilinirliği yok. 150 olacak diyen de olmuştu. Son karar sizlerin..

her_dem' Alıntı:
spider23' Alıntı:
burda atan bikaç arkadaş vardı insanları altın 107 lerdeyken gazlıyolardı 120 olcak...150 olcakkkkk diye...nerdeler????toz ... :?:
120 tlyi görecek diyenlerden biride bendim. dediğim tarih yaz aylarıydı. yılbaşı gibi 120yi göreceğini düşünüyordum o sıralar ancak eylül ekim gibi işler değişti. kısa vadede o ara satıp almak en mantıklı olandı. altının hala uzun vadede en karlı yatırım aracı olduğunu düşünmeye devam ediyorum. ekonomistlerin bile tahminleri tutmazken bizden nokta atışlar mı beklyorsun anlamadım. zaten ekonomik olarak her dediğimiz tutsa öğretmenliği bırakır ekonomist olurduk.
valla hocam çok ateşli bi savunucusu vardı altın önce 120 2012 de 150 tutabilene aşk olsun diyordu..bende aksini iddia etmiştim bilmiyorum sizmiydiniz bi başkası mı??? herkes anladığı iş hakkında konuşsun o halde insanlar mağdur olmasın dimi ama???

turhank' Alıntı:
eya' Alıntı:

Hocam alış satış arasındaki fark ziraat internet şubesinde çok fazla siz nereden alıyorsunuz aracı kurumdan mı?

Bankasya mesai saatleri arasında 1 TL civarında oluyor alış satış.

tenten' Alıntı:
eya' Alıntı:
Bankasya mesai saatleri arasında 1 TL civarında oluyor alış satış.

örneğin bugün kaç lira alış kaç lira satıştı?

Hocam sabah onsu 1648 iken, dolar 1,8726 iken 99,24 TL'den aldım. O an bozdurma 98,8'lerdeydi.

Akşam 1660 iken, dolar 1,8705 iken 99,85 TL'den aldım. Bozdurma 99,30'lardaydı.

10 dk sonra satış 100,4 bozdurma 99,7'lerdeydi.

Şu an mesai saati dışı olduğu için alış 97.82051 satış 102.55709.

Bankasya.com.tr sağ bölümde kurlara tıklarsanız işlem yapabileceğiniz rakamlarını görürsünüz. Mesai saatlerinde kontrol edin.

Az önce 1606$'ı denedi. 1610$'larda. Almanya'da bir bankanın yardım istemesi, batmasının muhtemel olması euro ve altının düşüşüne, doların artışına hız kattı.

Alım için iyi bir zaman gibi görünüyor. Tabi yine de ne olacağı belli olmaz.

Gr satışı 97,5 şu an.

bende yazın altın aldım. artacak gibi görünüyodu. şu an epeyce zarardayım.

alfa-turk' Alıntı:

Şu anda satmak akıl karı değil gibi. Yaza muhtemelen artar tekrar. Yıl sonu beklentileri 2000$'lar iken 1600$'larda şu an çok düştü. Dolar 1,6'lardan 1,9'lara gelmeseydi TL fiyatı 85'lerde olacaktı şuan.

eya' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:

Şu anda satmak akıl karı değil gibi. Yaza muhtemelen artar tekrar. Yıl sonu beklentileri 2000$'lar iken 1600$'larda şu an çok düştü. Dolar 1,6'lardan 1,9'lara gelmeseydi TL fiyatı 85'lerde olacaktı şuan.
hocam zararı çıkarırsam hemen satacam. çok sinir eti beni bu altın. kimseyede tavsi etmem. en güzeli vadeli hesap.

1602$'leri de denedi. Güzel bir yorum ve açıklama var.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altındaki değer kaybını AA muhabirine değerlendirdi.

Avro bölgesindeki tedirginliklerin özellikle borçlu ülkelerin daha yüksek faizle borçlanmasına neden olduğunu anlatan Yıldırımtürk, son iki günden bu yana İtalya ve İspanya'da yapılan tahvil satışlarında avro bazında yüzde 7'lere dayanan faizin söz konusu olduğunu söyledi.

Yatırımcının görünen bir kara doğru yöneldiğini ifade eden Yıldırımtürk, şunları kaydetti:

''Büyük yatırımcılar Avrupa'da emtialardan çıkıyor, tahvile yöneliyor. Bu nedenle altında geri çekilme var. Bundan sonra da gerileme devam edecek. 2012'nin ilk 6 ayı en azından tüm dünya piyasalarında bir durgunluk beklentisiyle altın geriliyor. 1.615 dolarlarda bir destek var. Bunun kırılması halinde ilk etapta 1.600 dolara, sonra 1.575 dolara ve kademeli olarak 1.570 dolara kadar gerileyebilir.''

Yurt içi piyasanın ise dolar/TL ve altının ons fiyatıyla şekillendiğini belirten Yıldırımtürk, bu çerçevede içeride de gerilemenin sürdüğünü söyledi.

Yıldırımtürk, ''Burada da alıcıdan ziyade satıcılar olduğunu görüyoruz. Eylül ayında yüksek fiyatlardan almış olanlarda telaş var. İçerde satış baskılı bir seyir görüyoruz'' dedi.

Yıldırımtürk, yıl sonuna doğru büyük yatırımcıların içeride pozisyonlarını kapattığını ve işlem hacimlerinin gerilediğini bildirdi.

http://www.memurlar.net/haber/212539/
Aslın kaynak AA

Gram olarak 98,88 biraz yüksek fiyattan öğlene doğru girdim. Muhtemel 1 hafta içinde 101,5 satarım. Sebebe gelince yorumcular ve tvde altın almayın diyorsa al bekle. Altın satmayın diyorsa sat kurtul :)
Sonuç kimse babasının hayrına bir iş yapmaz, işin içinde para olunca satın diyorki ucuza alcak, Alın diyor ki elindekileri rahat satacak.

Hocam çok güzel bir başlık açmış bu konuda da görüşlerimizi bildirme imkanımız oluyor.

turhank' Alıntı:
Gram olarak 98,88 biraz yüksek fiyattan öğlene doğru girdim. Muhtemel 1 hafta içinde 101,5 satarım. Sebebe gelince yorumcular ve tvde altın almayın diyorsa al bekle. Altın satmayın diyorsa sat kurtul :)
Sonuç kimse babasının hayrına bir iş yapmaz, işin içinde para olunca satın diyorki ucuza alcak, Alın diyor ki elindekileri rahat satacak.

Hocam çok güzel bir başlık açmış bu konuda da görüşlerimizi bildirme imkanımız oluyor.

Şu an 1570$'a düştü ons. 95,25 grmı. Daha da düşeceğini kimse beklemiyor ya hadi hayırlısı.

1565$'ı deniyor. 1570 en alt direnç deniyordu. Daha ne kadar gidecek çok merak ediyorum. Dip yapmışken 2 gr daha aldım.

Fiyatın bu kadar düşmesi bir çok yatırımcının iştahını kabartacaktır yakın zamanda yükseliş bekliyorum. Elinde altın olan ülkeler daha fazla düşmesine izin vermez bir, ikincisi alım için bu avantajlı fiyatları kaçırmazlar diye düşünüyorum.

işin kötüsü bende satmak için bekliyordum araba aldık peşinatı vermem gerekiyor her durduğum gün zarar sözde bir kaç kuruş kara geçeriz diye düşünüyordum ama evdeki hesap uymuyor işte

eya' Alıntı:
1565$'ı deniyor. 1570 en alt direnç deniyordu. Daha ne kadar gidecek çok merak ediyorum. Dip yapmışken 2 gr daha aldım.

Fiyatın bu kadar düşmesi bir çok yatırımcının iştahını kabartacaktır yakın zamanda yükseliş bekliyorum. Elinde altın olan ülkeler daha fazla düşmesine izin vermez bir, ikincisi alım için bu avantajlı fiyatları kaçırmazlar diye düşünüyorum.

Şu altın fiyatlarını verdiğin site adamın psikolojisini bozacak cinsten insan sürekli bakmak istiyor. Ama grafikerin geçmişlerini bakıyorum. Eğer eskisi gibi fiyatlanırsa o grafiklerden en kötü altının 1400$ dip yapacağını, en iyi olarakta çok kısa sürede 1620$ ve sonrada hemen 1660$ yapacağını söylüyor gördüğüm kadarıyla.

altın ayı piyasasına girmiş yani düşüş trendine girmiş bundan sonra çıkış biraz zor tabi altının düşüş çıkışında $ fiyatlanması da çok önemli mesala şu nokta da çok daha fazla düşmüş olması lazımdı ama dolar yükseliyor ters hareketteler...

altın paraşütsüz çakıldı 1 haftada % 8 e yakın değer kaybı arkası da gelecek... altını olan orta vadede 110- 120 hayali kurmasın...avrupa da FAİZLER YÜKSELMEYE başladı o yazın görülen seviyeleri zor görürüz bir daha...altın ons'u 2000 e falan da 2012 de de hiç çıkmaz....balon PATLADI..

Geri