Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Re: Nolcek bu altın :)

bu gün biraz toparlandı bakalım ne kadar sürecek biraz yükselsede tekrar düşer gibi geliyo bana.

sabah alsaydınız 2 tl kar ederdiniz her bir cumhuriyet altınından

gram altın almıştım 98 den 100 olursa satacam bu aralar çok yükseleceğini sanmıyom.

Dün onsu 1600$'ı biraz geçti. Zorluyor, bu şartlarda hareket yukarı doğru gibi görünüyor. Fakat dolar da düşüşte olduğu için tl fiyat çok değişmiyor. Ben de alış fiyatı 100 TL'ye yaklaşınca daha önceden aldıklarımı bozdurup düşmesini bekleyeceğim, düşmezse de canı sağolsun :mrgreen:

eya' Alıntı:
Dün onsu 1600$'ı biraz geçti. Zorluyor, bu şartlarda hareket yukarı doğru gibi görünüyor. Fakat dolar da düşüşte olduğu için tl fiyat çok değişmiyor. Ben de alış fiyatı 100 TL'ye yaklaşınca daha önceden aldıklarımı bozdurup düşmesini bekleyeceğim, düşmezse de canı sağolsun :mrgreen:

ewet bekliyoruz hocam satmak için. zarardan çıkınca başka yatırımlara yönelmek lazım. zira altın iyice sapıttı...

1200 dolara kadar düşebilir diye bir yorum da var. Ben çok çıkacağını sanmıyorum bu sene. Daha önce dediğim gibi bir miktar düşecek sonra yine yavaş yavaş yükselişe geçecek diye düşünüyorum. Bu yıl düşüş yılı diye düşünüyorum ama hiç kimse altının sonunu kestiremiyor artık. Hep beraber göreceğiz.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... -dusebilir

Altın bekleyen herkesi ters köşe yapıyor bu sıralar

bence de buyuk bir artıs olmayacak, bir de altın artık güvenli liman olmaktan çıkıyor gibi.

herkesede altını 98 vermişler galiba. bende 100 olmasını bekliyorum ama olmazsa da bakacaz artık.

dünyadaki tek güvenli liman dolardır... ahh diyorum şimdi biraz dolarım vardı bozdurdum...

satın altınları arkadaşlar altın düştükçe düşecek artık güveli liman olmaktan çıktı çünkü ykında bir savaş olmasa bundan sonrada kar getirecek bir yanı kalmadı.

Altın hiç kaybettirmeyecek.. 2012 altının altın yılı olacak niye mi ? çünkü altın belirsizlikten(bakınız, avrupa) beslenir de ondan.

Şu an elinizde nakit varsa altın almamak
Altın varsa bozdurmamak mantıklı görünüyor.

altın da beklemiyiceksin karını gördün mü satıcaksın,mesela geçen hafta cuma günü altın 95,5 lerdeydi uygun bir alımdı ve bugün son saatlerde 97,5 ve 98 i zorladı bu durumda 1 gramda 2 lira kar yeter deyip satıp cekileceksin...tekrardan alım fırsatlarını bekliyeceksin ve bloomberg i takip edeceksin:)))

Merkez Bankası başkanının TL'nin kendi kendine değerleneceği, bu değerlenmenin kendi kendine gerçekleşmese de merkez bankasının bunu yapacağı, buna gücünün de olduğu yönündeki açıklamaları çok önemli gerçekten.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?habern ... vam-edecek

Doların düşüşü demek; altının da ons fiyatı çıksa dahi tl fiyatının fazla yükselmeyeceği, ons fiyatı sabit kalırsa ya da düşerse de TL fiyatındaki düşüşün daha hızlı hissedileceği anlamına gelir. Dolar düştüğünde altının bir miktar yükselmesi de muhtemel.

Tüm bunları düşündüğünüzde şahsi görüşüm altının 2012 yılı için iyi bir yatırım olmayacağı, belki daha uzun vadede olabilir. Fakat iniş çıkışları takip ederek kısmi kar edilebileceği yönünde.

Ama zaman ne gösterecek hep birlikte göreceğiz.

jemba35' Alıntı:
eya hocam hisse tutuyormusun? tutuyorsan ne var sende?

Borsaya hiç ilgim olmadı hocam. Elimde biriken TL'yi bankasya katılım hesabında değerlendiriyorum.

bence altın her zaman altındır ve yıllık olarak totalde bircok seye göre cok kazandırır anlık iniş cıkısları cok dikkate almamak lazım uzun vadede düşünülmeli altına yatırım yaparken ben her ay düzenli olarak 2-3 gram alırım hem yatırım oluyor hemde para birikmiş oluyor

tamam_peki' Alıntı:
gidişata tahmin yapabilen varmı arkadaşlar
hocam yurtdısındaki buyuk yatırımcılar altın için bahar bekliyormus onlar gelince zaten fiyat artacaktır. suanda azar azarda olsa almakda fayda var diye düşünüyorum hele uzun vade de ise alın bence

Onsu 1650$'ı, TL fiyatı 100'ü zorluyor. Çıkacak gibi, ama yine de belli olmaz.

altın bugün aldım yarın satayım aracı değildir.

her_dem' Alıntı:
altın bugün aldım yarın satayım aracı değildir.
Haklısınız, ama bunu yapmak için de bir engel yok. Özellikle çok oynak olduğu geçtiğimiz dönemde bu da yapılabilirdi.

tamam_peki' Alıntı:
eya hocam 100 olursa satacakmısın
Hocam elimde yüklü altın zaten yok. Nakit lazım olduğu için daha önce aldığım grları da alışı, satın aldığım fiyatın 2 tl üzerine çıktığında bozduruyorum. Pek bir şey kalmadı yani. Uzun vadeli yatırım yapacak imkanım olsa 1500'lerdeyken alıp, 1 sene beklerdim.

bende gram altın alacağım ama bu aralar 97-98 lerde gidiyor... bir hafta öncesi 94 lere inmişti...ozaman alamamıştım.. yine düşermi acaba... yoksa almalımıyım şimdi......

Doların düşüşü altının çıkışı, TL fiyatında değişikliği engelliyor. Ancak ons 1650$'ı geçti. Dolar 1,85'ten aşağı düştü düşecek.

Geri