Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
1700-2000 dolar aralığında oynar 2012 yılı için... ben şu an alımdayım... yunanistan avrupayı dağılma eşiğine getirirse iyi kâr bırakır... yok bişey olmazsada bu fiyatların altına zaten düşmez...

intel4004' Alıntı:
cumaya kadar altın yükselişte duyrulur. 1734 onsu gördü

Hocam doların düşüşünün altının onsunun yükselme hızından daha hızlı olduğunu belirtmezseniz insanları yanıltmış olursunuz. Altın onsu yükselişte ancak dolar düşüşte. Altının TL fiyatı hafif hafif düşüşte.

altın ons olarak zaten iyice yükseldi ancak dolar düşüşte. tl fiyatı olarak değişen pek birsey yok.

petrol yükselirse altında yükselebilir ancak bu seferde dolar düşer.

ben ev almak için geçen hafta bozdurdum. artık keyfine takip ederim.

önümüzdeki hafta altın yerini koruyacak (bu civarda dolaşacak) bir sonraki alım zamanı için avrupa merkez bankasının piyasaya para sürümünü bekleyin "euro varsa bu zamandan önce elden çıkarın",
" geçtiğimiz pazartesi altın alanlar gram başına ortalama 3 lira kar ettiler

altın uzun vadede kaybettirmez...n,san ayı gibi 115tl yi görecektir..geçmiştede görürdü fakat al-satlar çok oldu o yüzden gecikti..uzun vadede kaybettirmez...

işe tersinden bakarsak geçen hafta "maaş değeri" 1000 lira olan bir kişinin "maaş değeri", "bu hafta perşembe günü" 970 lira oldu.

memo41' Alıntı:
altın uzun vadede kaybettirmez...n,san ayı gibi 115tl yi görecektir..geçmiştede görürdü fakat al-satlar çok oldu o yüzden gecikti..uzun vadede kaybettirmez...
kaynak???? burda altın 105-106 iken bazı arkadaşlar 120 olacakkkkkkkk alın alın dedi alan arkadaşlar şimdi 100 görsekte satsak diye bakıyolar..siz hala 115 olacak diyorsunuz...hadi bakalım...

spider23' Alıntı:
memo41' Alıntı:
kaynak???? burda altın 105-106 iken bazı arkadaşlar 120 olacakkkkkkkk alın alın dedi alan arkadaşlar şimdi 100 görsekte satsak diye bakıyolar..siz hala 115 olacak diyorsunuz...hadi bakalım...
altın zaten 120 olacakkkkkkkk..o zaman ne dersin bilemem :D :D
panik yok :+1: :++:

intel hocam sen bu işten anlıyorsun altın zaten 120 olacaktı ama düzeltme oldu...mart sonu tekrar güncelleyelim bakalım...

3 lira kârda olanlardanım :)... kuveyt türk bankasının altına altın hesabından hesap açtım vadeli... 97,11 den almıştım... 100 tl yi geçti :D...

arkadalar kar olarak değil yatırım olarak bekleyin...ben 73ten alıp 105ten 500gr satan arkadaşları gördüm..adam tekrar 97den aldı bekliyor 110 olacak diye..ne zaman olursa diyor...500grda 5-6bin tl kar demek...para kenarda dursa ne olacak pul olacak..o yüzden yatırım amaçlı beklemek panik yapmamak lazım...bilgi amaçlı..

Bugün Türkiye piyasaları kapanmak üzere iken başlayan hareket sonucu altının onsu 1785$'lardan şu an itibari ile 1690$'a kadar geriledi. Türkiye'ye yarın yansıyacak bu fiyatlar. Dolar kuru da bugünkü gibi düşüşü sürdürürse altının TL fiyat düşüşü daha çok hissedilir.

6 saatte 90$ düşüş. İlginç.

İlgilenenlere duyurulur. :|

her_dem' Alıntı:
4 lira birden geriledi 2 günde. sesebini bilenler var mı

Sadece altında değil tüm metallerde dün ciddi satışlar oldu. Kar satışı gibi görünüyor. Daha önceden yüksek miktarlardan alım yapanlar ya da daha düşük miktarlardan alım yapanlar her yüksek noktayı değerlendiriyor gibi.

Aslında düşüş Amerika'nın 1 günü içerisinde oldu ancak Türkiye'ye iki ayrı gün gibi yansıdı. Fiyat dün 6 saat içinde 90$ düştü.

Bulabildiğim tek yorum bu.
http://www.apmex.com/Commentaries/1032/ ... -2012.aspx

arkadaşlar bir amerikan kuruluşu olan FED'in altında parasal genişleme beklemiyoruz demesiyle bir gecede %5 değer kaybı yaşandı... ben bu durumdan sonra yine altın aldım ve 1 gün sonra bunun süpekülatif bir söylem olduğu söyleninde bir miktar yükseldi... yine 100 tl yi görür... bende satarım :D...

altın borcu olanlar yanacak yaz geliyor benim gibi altın orcu olanlar şu sıralar almalı bence :d

mayıs haziran gibi tekrar bir tırmanış olacak haberiniz olsun... en düşük gördüğünüz fiyattan alın...

1695$'ı test ediyor gibi şu anlarda. Ancak bana kalırsa yine bir miktar çıkacak gibi, dolarda da yukarı yönlü hafif hareket var. Yani alım için uygun gibi. Kim bilir belki çıkar :roll:

1700$'ın altında kalırsa hareket aşağı yönlü olur sanırım.

eya' Alıntı:
1695$'ı test ediyor gibi şu anlarda. Ancak bana kalırsa yine bir miktar çıkacak gibi, dolarda da yukarı yönlü hafif hareket var. Yani alım için uygun gibi. Kim bilir belki çıkar :roll:

1700$'ın altında kalırsa hareket aşağı yönlü olur sanırım.
bende o mantıkla 02.03.2012 tarihinde (sert düşüşten bir gün sonra) aldım. ufak ufak düşmeye devam ediyor.

bence büyük yatırımcılar altınla oynuyor. altın uzun vadede her zaman kazandırır ama kısa vadede uzak durmak lazım. ne olacağı belli değil. 1-2 ay için tehlikeli birt yatırım. düşebilirde artabilirde

Onsu 1665$ dolara kadar geriledi son 1 saatte aniden. Fakat dolarda da yukarı yönlü hareket var. Altın-TL fiyatı 1 TL civarı yansıdı.

Geri