Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
dolar 1.75e gerileseydi bugün alım yapacaktım. eğer 1.75e gerilerse altın dahada düşecek ve alım için güzel bir fırsat olacak bence.

buradaki yorumları takip ediyorum ara sıra, bbnet üyeleri analist gibi olmuş :lol:
bu sıralar düşükken ben de niyetlendim almaya, bakalım ...

Geçen sene altının 120 TL'lere çıkmasında hem ons fiyatının 1920$'lara kadar çıkması hem de doların 1,65'lerden 1,90'lara çıkması etkili oldu. TL fiyatı etkileyen iki etken birden fırladı. Bu sene aynı şeyin olma ihtimali bence düşük. Altın 1900$'lara gelse bile dolar 1,70'lerde olacaktır diye düşünüyorum. Yıl başında merkez bankası başkanının dolar kuru ile ilgili yaptığı açıklamalar sağlam temellere dayanıyor ve 2012'de dolar ve euro TL karşısında yavaş yavaş düşmek zorunda demişti. Önceki sayfalarda linki var.

Altın güvenli liman olmaktan çok uzak görünüyor 2012 için. Çünkü artık spekülatörlerin, para babalarının oyuncağı oldu. Bir günde 90$ düşmesi, bir kaç ayda 1900$'ları görmesi hiçbiri normal hareket değildi. 2011 sonu için 2000$'ı aşacak diyenler çoğunluktaydı. Şimdi koca koca şirketler bile altın konusunda yorum yapamıyor. Herkesinki tahminden öteye gidemez artık, çünkü kimin, hangi zenginin, hangi ülkenin ne zaman ne kadar altın alacağını, satacağını bilebilmek için kahin olmak gerekiyor.

dolar düşünce altında düşer diye düşünmeyin... dolar düşünce ons fiyatı yükseliyor... dolar yükselince ons fiyatı düşüyor... 3-5 liralık farklılıklarla birbirini dengede tutuyorlar... işte o 3-5 liralık farkı yakalamak önemli...

Akşam tekrar 1662$'a geriledi şu sıralar 1675$ civarında. Yarın sabah uyanınca, piyasalar açılınca başlarız duymaya altın düştü... :roll:

Geçen gün 250 gram altın aldım 96,4 den altın yükselir diye. Düştü zarardayız 2 hafta süre veriyorum kendini toplamazsa satacağım.

hanedantr' Alıntı:
hocam altın kısa vadeli pek avantajlı olmuyor sabredebilirsen bekle bence
Aslında bana para lazım, artma görsem biraz bekleyebilirimde o da yok gibi. Geçen sene bi şov yaptılar yükseldi altın baya milleti çektiler bu sene öyle bişey olmayacak gibi duruyor.

sisss' Alıntı:
Geçen gün 250 gram altın aldım 96,4 den altın yükselir diye. Düştü zarardayız 2 hafta süre veriyorum kendini toplamazsa satacağım.
sen iyi almışsın hocam. ben 320 gr aldım 97,47 den. pazartasi satsam 160 tl karda olacaktım. satmadım yükselir diye. şimdi 500 tl zarardayım. o zaman satıp şimdi almak lazımmış. yarından itibaren artacağını düşünüyorum. uzun zamandır hafta başı düşüyor hafta sonuna doğru artıyor.

alış 96 satış 97 deyken aldım. alış 98 satış 99da satacaktım 100ü görür bu 1 gün daha bekleyim dedim. beklemeseydim keşke. dün aldığım fiyata sattım. bugün iyice düştü.

1655$'a kadar geriledi. Gr satışı 95,5 TL civarı.

Alım için iyi görünüyor ama daha fazla düşme ihtimali de var.

sisss' Alıntı:

Hocam o kadar büyük miktar aldıysanız bence kar etmediğiniz sürece satmayın. Ne kadar düşerse düşsün illaki bir kriz, savaş v.s. bahanesini bulur yükseltirler. Hep bu seviyelerde kalacağını sanmıyorum. Ama bu ne kadar sürede olur yükseliş bilemeyiz.

Ben dip noktaları denk getirip, gram gram alıp satıp kendimi deniyorum bir bakıma. Bazen de borcum kadar gr biriktirmek için dip yaptığında alıyorum.

Bizim gibi küçük yatırımcılar satıyomuş bu aralar. Ondan da fiyat düşüyor olabilir mi

sisss' Alıntı:
Bizim gibi küçük yatırımcılar satıyomuş bu aralar. Ondan da fiyat düşüyor olabilir mi
küçük yatırımcının alıp satmasıyla altında ibre oynamaz hocam. kimileride yazın düğün mevsimi diye altının artacağını düşünür. mutlaka etkiler ama bırak devede kulak olmayı tüy kadar ancak etkiler. altının artması için savaş, kriz gibi olağan dışı şeyler olmalıki yatırımcı en güvenilir kaynak olarak altını görsün. bizim amacımız al-sat yaparak ufak ufak kazanmak ama onu da beceremedik.

alfa-turk' Alıntı:
sisss' Alıntı:
küçük yatırımcının alıp satmasıyla altında ibre oynamaz hocam. kimileride yazın düğün mevsimi diye altının artacağını düşünür. mutlaka etkiler ama bırak devede kulak olmayı tüy kadar ancak etkiler. altının artması için savaş, kriz gibi olağan dışı şeyler olmalıki yatırımcı en güvenilir kaynak olarak altını görsün. bizim amacımız al-sat yaparak ufak ufak kazanmak ama onu da beceremedik.

Hocam sabredin bence. Tabi 250gr sahibi birine bunu dışarıdan söylemesi kolay da bence tekrar yükselecek.

eya' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:
sisss' Alıntı:

Hocam sabredin bence. Tabi 250gr sahibi birine bunu dışarıdan söylemesi kolay da bence tekrar yükselecek.

Sabredelim hocam güveniyorum size :)

dolarda düşerse çok fena bir düşüş olur bugünkü düşüş. %2 birden düştü

mayıs ayında artacak diyorlar bence alıp beklemek te fayda var
yaza kadar zaten daha da artar zaten.

Artmasada altın olarak durur. Satmak zorunda kalamdıkça tabii bende 96,8 lerden aldım en son yükseldi 98 oldu satayım diye düşünürken 96 ları gördü bekleme kararı aldım.

jemba35' Alıntı:
Şu an tam alım fırsatı 95 ten 24 ayar alım fırsatı veriyor, ben takviye ediyorum.
Bence de iyi bir fiyat. Buradan alınan altını 100tl gram fiyat hedeflenerek alınabilir.
Ayrıca altını gldtr veya goldp hisse senedi olarak alın. Makas aralığı 0,1 tl dir. Bankaların 1tl lik makas aralığındaki fiyatından alıp satmayın

drejog' Alıntı:
jemba35' Alıntı:
Şu an tam alım fırsatı 95 ten 24 ayar alım fırsatı veriyor, ben takviye ediyorum.
Bence de iyi bir fiyat. Buradan alınan altını 100tl gram fiyat hedeflenerek alınabilir.
Ayrıca altını gldtr veya goldp hisse senedi olarak alın. Makas aralığı 0,1 tl dir. Bankaların 1tl lik makas aralığındaki fiyatından alıp satmayın
teşekkürler hocam. ben hisse seneti olarak hiç düşünmemiştim. öbür türlü kazanmka için en az 2 lira artmasını bekliyoruz

her_dem' Alıntı:
drejog' Alıntı:
jemba35' Alıntı:
teşekkürler hocam. ben hisse seneti olarak hiç düşünmemiştim. öbür türlü kazanmka için en az 2 lira artmasını bekliyoruz

Altın hisse senetlerini keşfedince daha çok al-sat yaparak kar ettim hocam. İlgileniyorsanız çok avantajlı. Kesinlikle tavsiye ederim

Geri