Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Hocam Allah sabır versin ne diyelim. Bende 1-2 ay oncesine kadar vardı. 250 TL zarara sattım. Ben sattım yükseldi hani olsa satayım yükselsin diycem ama

efekentli' Alıntı:
Resmen battım.Keşke 100lerdeken bozdursaydım... :(
EYA hocam 2-3 hafta içinde ne olur altının durumu daha düşer mi sence?

1636$'a geriledi şu anlarda. Hocam alım için iyi gibi duruyor, yükselecektir ama zamanını kimse tam anlamıyla tahmin edemiyor. Herkes kendi fikrinde. Zaten kim haklı çıkarsa o parayı kaldırıyor. Şu an kestirmek çok güç. Onsu yükselse de dolar düşebilir. 1,80'e çıktı. Bu yüzden de onsun düşüşü içeride çok hissedilmedi.

Aralıkta 1530$'a gerilemişti. Yani buraya kadar esneyebilir, ama düşüşe son verip tekrar yükselişe de geçebilir. Ben şu an altına yatırım yapmazdım, kısa vadede uyku kaçırıyor hiç gerek yok. Ama 1600'ün altına düşeceğini sanmıyorum. Hep birlikte göreceğiz ama çok hızlı bir yükseliş de beklemiyorum.

eya' Alıntı:
efekentli' Alıntı:
Resmen battım.Keşke 100lerdeken bozdursaydım... :(
EYA hocam 2-3 hafta içinde ne olur altının durumu daha düşer mi sence?

1636$'a geriledi şu anlarda. Hocam alım için iyi gibi duruyor, yükselecektir ama zamanını kimse tam anlamıyla tahmin edemiyor. Herkes kendi fikrinde. Zaten kim haklı çıkarsa o parayı kaldırıyor. Şu an kestirmek çok güç. Onsu yükselse de dolar düşebilir. 1,80'e çıktı. Bu yüzden de onsun düşüşü içeride çok hissedilmedi.

Aralıkta 1530$'a gerilemişti. Yani buraya kadar esneyebilir, ama düşüşe son verip tekrar yükselişe de geçebilir. Ben şu an altına yatırım yapmazdım, kısa vadede uyku kaçırıyor hiç gerek yok. Ama 1600'ün altına düşeceğini sanmıyorum. Hep birlikte göreceğiz ama çok hızlı bir yükseliş de beklemiyorum.
kısa vadede nakite olan ihtiyacımdan dolayı elimdeki altını cıkarmak zorundayım hocam.Ev aldım da o bakımdan...Napalım artık kaderimizi yaşayacağız nasip.İnsallah yükselir demekten başka bir şey diyemiyorum.
Sağolun hocam...

Hafta içindeki düşüşlerin sebeplerini dış haberlerden takip ediyordum, memurlar.net'te de bu konuları içeren bir haber yayınlandı.

Global piyasaların toparlanması altın fiyatını aşağı çekiyor. Haberdeki analist piyasalarda sıkıntı olmadıkça altın düşecek, dolar da düşecek, altın fiyatı 84'lere gerileyebilir demiş. Mümkündür, fakat ben bu kadar düşmesine izin verilmeye de bilir diye düşünüyorum. Yüksek noktalardan çıkıp altından kurtulmak sanırım en iyisi gibi.

http://www.memurlar.net/haber/220292/

ben 8-9 aydır takip ediyorum altın piyasasını. öğrendiğim tek şey altın fiyatlarının medyanın söylemiyle ters yönde hareket ettiği. yani medya artacak derse düşüyor, düşecek derse artıyor. paranın patronları spekülasyon yapmak için kasıtlı olarak medyaya haber yaptırıyor bence.

Altının değer kaybetmesini amerika istemez. Her amerikan dolarının karşılığı olarak amerikan rezervlerinde altın bulunmakta. Altındaki düşüş doların da değer kaybetmesi anlamına gelecektir. Amerika Dolar basmak için altını dolar karşısında eritiyor da olabilir.

Belli bir seviyeye kadar düşürürler sonra tekrar yükseltirler.

almak için yada satmak için hiç doğru tahmin yapamayız bence.

alıp beklemekte risk
satıp beklemekte
nasibimizde varsa hayırlısı

AMen' Alıntı:
Altının değer kaybetmesini amerika istemez. Her amerikan dolarının karşılığı olarak amerikan rezervlerinde altın bulunmakta. Altındaki düşüş doların da değer kaybetmesi anlamına gelecektir. Amerika Dolar basmak için altını dolar karşısında eritiyor da olabilir.

Stoklarında 80bin ton olduğu ile ilgili resmi duyuruya dayanan bir link paylaşmıştım bir ara. Söyledikleriniz doğru olabilir.

alfa-turk' Alıntı:
ben 8-9 aydır takip ediyorum altın piyasasını. öğrendiğim tek şey altın fiyatlarının medyanın söylemiyle ters yönde hareket ettiği. yani medya artacak derse düşüyor, düşecek derse artıyor. paranın patronları spekülasyon yapmak için kasıtlı olarak medyaya haber yaptırıyor bence.

Kesinlikle doğru...

Ons tekrar aşağı yönlü, 1634$'lara kadar geriledi.

Üstelik geçen haftadan beri 1,82'ye kadar çıkan dolar da düşmeye başlayınca altın - tl daha fazla düşmeye başladı. Bakalım bu sefer nereden dönecek.

arkadaşlar öncelikle helal haram kısmına deyinmek istedim...
ismini vermeyeceğim birkaç banka katılım hesabı gibi birşeyleri varya hani, adam konut kredisine aylık %1,29 katılım payı istiyor diğer bankalarda %1,09... elindeki paraya kâr payı veriyor %8-9, diğer bankalarda %10-12... şimdi bunlar faizin insafsız tarafını kullanıp milletin dini inançlarıyla oynamak değilde nedir?

mademki bu yaptıkları faizcilik değil ozaman diğerleri hiç değil kardeşim... ayrıca sürekli gelir haram ise maaşta haram... ha diyeceksinizki o çalıştığımızın karşılığı, ozaman bankanın verdiğide paranı çalıştırma sonrasındaki KÂR PAYI... sömürücülere aldanmayın hocam...

ayrıca diyanette görevli fetva hocaları bankalardaki getirinin yada kredi almanın haram olmadığını söylüyorlar... ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem ama onlar kur'an-ı kerim'i benden iyi biliyorlar ben onların dediğini söylüyorum...

altına gelince küçük yatırımcı satıyor doğrudur... haberlerde yaratılan panikten dolayı ve büyük yatırımcı öyle olmasından memnun... ben satmıyorum aksine almaya devam ediyorum... gram aynı gram elbet yükselecek...

97,47 den aldım şuan epeyce zarar var. son istatistiklere bakınca ay sonlarında hep artmış. inşallah yine öyle olur.

baynadir' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle helal haram kısmına deyinmek istedim...
ismini vermeyeceğim birkaç banka katılım hesabı gibi birşeyleri varya hani, adam konut kredisine aylık %1,29 katılım payı istiyor diğer bankalarda %1,09... elindeki paraya kâr payı veriyor %8-9, diğer bankalarda %10-12... şimdi bunlar faizin insafsız tarafını kullanıp milletin dini inançlarıyla oynamak değilde nedir?

mademki bu yaptıkları faizcilik değil o zaman diğerleri hiç değil kardeşim... ayrıca sürekli gelir haram ise maaşta haram... ha diyeceksinizki o çalıştığımızın karşılığı, ozaman bankanın verdiğide paranı çalıştırma sonrasındaki KÂR PAYI... sömürücülere aldanmayın hocam...

ayrıca diyanette görevli fetva hocaları bankalardaki getirinin yada kredi almanın haram olmadığını söylüyorlar... ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmem ama onlar kur'an-ı kerim'i benden iyi biliyorlar ben onların dediğini söylüyorum...

altına gelince küçük yatırımcı satıyor doğrudur... haberlerde yaratılan panikten dolayı ve büyük yatırımcı öyle olmasından memnun... ben satmıyorum aksine almaya devam ediyorum... gram aynı gram elbet yükselecek...

Her şeyden önce şahsınıza karşı birşey yazmak istemediğimi, sadece yanlış bildiğinizi düşündüğüm konularda sizi bir meslektaşım, arkadaşım olarak görerek bildiklerimi paylaşmak istiyorum. Hem burada bu konuyu takip eden bir çok kişi de bu vesileyle öğrenmek istediklerini öğrenebilirler. Bir de kesinlikle katılım bankalarını savunduğum da düşünülmesin. Ben sadece dini açıdan bildiklerimi paylaşacağım. Bu konuda çok şey okudum, takip ettim, elbette fetva verecek ya da kesin böyledir diyecek kapasitede de değilim ancak bildiklerimi paylaşma zarureti hissettim.

Öncelikle parayı para karşılığında borç vermek faizdir ve bu dinimizde kesinlikle haramdır. Alınması ve verilmesi de haramdır. Ev alma gibi zaruri durumlarda, borç da bulunamadığında, vadeli alış imkanı da yoksa son çare olarak kredi çekilebilir çünkü ev zarurettir, enflasyon altında kaldığında faizin ne kadar faiz olduğu da belli olmadığından zaruret durumunda kullanılabilir görüşü bulunmakatır, ama ihtiyaç kredisi bile çok zaruri değilse kullanılması uygun görülmemiştir. Kaldı ki kullanılabilir olması haramı helal kılmaz.

Sizin ilk değindiğiniz nokta, vadeli satış yapan katılım bankalarının verdiği oranlarının faizlerden bazen yüksek olması faizi caiz kılmaz. Faiz düşük olabilir ama faizdir, haramdır. Bazen de vadeli satış düşük olabilir. Sürekli gelirin haram olduğu cümlenizde bir eksiklik ve yanlışlık var, heleki bunu maaşla bağdaştırmanızı anlayamadım. Kur'an-ı Kerim açarsınız faiz ile ilgili ayetleri açık açık görürsünüz, heleki bu ayetlerle ilgili peygamberimizin hadislerini ve uygulamalarını okursanız ne kadar önemli bir konu olduğunu görürsünüz.

Bence kesinlikle faizin ne olduğu hakkında fıkhi bilgiye ihtiyacınız var. Okuyup okumamak tabiki size kalmış ama yanlış bildiğinizi söylüyor ve size doğruları okumak için kaynak sunuyorum.

"ayrıca diyanette görevli fetva hocaları bankalardaki getirinin yada kredi almanın haram olmadığını söylüyorlar..." kaynak verir misiniz hocam? Hangi durumlarda, hangi şartlarda, hangi tür getirinin ve kredi almanın sizin deyişinizle haram ama gerçekte zarurete binaen uygun görüldüğünü okudunuz? Bakın burası çok önemli. Yukarıda bahsettiğim bazı zaruri durumlarda ve faizlerin enflasyondan düşük kaldığı durumlar kredi kullanmak uygun görülmüş. Hayrettin Karaman'ın yazılarında da bunları görebilirsiniz. Ama yukarıdaki cümleniz bazı özel durumları genellediği için çok tehlikelidir. Kur'an-ı Kerim'de açık açık paranızı para karşılığı borç vermenin haram olduğu yazarken yukarıda yazdığınız Allah korusun insanın inancını sakata getirir. Bir müslüman haramı işleyebilir, ama harama helal diyemez, bu Kur'anı, Allah kelamını inkar etmektir. Bunu bilerek yapmadığınızı biliyorum ama çok önemli bir nokta olduğu için de uyarmak istedim.

Kaynaklardan önce son bir örnek. Dinimizde bırakın insan etini domuz eti bile haramken, açlıktan ölüm tehlikesi olduğunda, yiyecek birşey bulunmadığında, sadece hayatta kalacak kadar ölü insan eti bile yeneceğine dair hüküm vardır. İşte faizin hangi durumlarda haram olmasına rağmen zarurete binaen kullanılabileceği buna benzer.

İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman'ın yazılarıdır.
http://www.hayrettinkaraman.net/konular/ekonomi/faiz/

Özellikle "Faizsiz Finans kurumları" yazısını http://www.hayrettinkaraman.net/yazi/hayat/0300.htm okumanızı tavsiye ederim.

İnternet üzerinden altın alım-satımı (Katılım bankası altın hesapları) http://www.hayrettinkaraman.net/sc/00276.htm
Katılım bankaları, kâr payı ve faiz http://www.hayrettinkaraman.net/makale/0818.htm
Katılım bankaları ve faiz http://www.hayrettinkaraman.net/makale/0264.htm
Katılım Bankaları ve faiz (2) http://www.hayrettinkaraman.net/makale/0265.htm

Sayın eya hocam... faziler ne zaman enflasyonun altında kalmıştır? katılım bankalarının aldığı PAY enflasyonun altındamıdır? alırken hayhay verirken gıygıy ederler... Faiz konusunda bende son derece hassasımdır... ne kendim nede ailemin boğazından haram lokma geçirmem...

şu halde senin açıklamalarına bakarak %9 faiz veren bankalara paramızı yatırabilir ozaman öyle mi? yada adı faiz olmayan mevduat hesabı yada katılım payı olan hesaplara paramızı yatırabiliriz... bunlar bir nevi ortaklık değilmidir? şimdi kâr edeceğini bildiğimiz bir yere paramızı yatırıp kâr edersek harammı olacak o para? borsada oynayınca buda helâl midir?

hocam bankalarınki faizse katılım bankalarınınki 2 kere faizdir... ayrıca şunuda söylemeliyim ki ev zaruri ihtiyaç değildir... eviniz olmayınca yaşayamıyormusunuz? kirada oturabilirsiniz bunuda iyi sorun bence... amacım atışmak değil gerçekleri ortaya koymak...

baynadir' Alıntı:
bu sabah düne göre yaklaşık 1 TL lik yükseliş var...

Onsu dün akşam 1630$'a kadar geriledi ancak şu anlarda 1645$'a çıktı fakat dolar da 1,81'den 1,79'lara geriledi. Biri aşağı biri yukarı, altının sonunu kimse tahmin edemiyor artık, zaten asıl bu işten para kazanmak isteyenlerin de yapmak istedikleri bu. Fiyatı iyice düşmesini sağlayıp yüksek alımlar yapıp geçen senenin sonunda olduğu gibi altın iyice yükselecek beklentisi oluşturup düşükten aldıklarını satarak kar etmeleri.

Altın birilerinin elinde oyuncak oldu çoktan... Güvenli liman değil kesinlikle. Kısa ve orta vadede kimse kestiremiyor. Amma illa ki çok uzun vadede çıkacaktır. Çünkü elinde on binlerce ton altını olanlar bunu satacağı zaman altın fiyatını önce yükseltir sonra satarlar, saf değiller ya...

subat 29 da ev aldım forumda da paylaşmaıstım .nese o gün aksama eve geldigimde ons 1780 den 1690 a düşmüştü(altın 100 den 95 lere) o gündür bu günüdür elimde olan 850 gr altını nasıl en üstten satarım derdine düştüm hatta foruma dahi ugrayamadım yogunluktan ve altını takip etmekten .

nese gecenler 98 oldugunda 350 gr mını sattım neseki ve simdi kalan 500 gr en gec mart 30 a kadar satmam lazım ..

evi aldıgımın sabahına 850 gr 100 den bozdurup 85.000 verecegim diye hesap yaptım ve sansın bu kadarı .herseye ragmen hayılrısı olsun diyorum elime yaklasık 82.000 veririz yapacak bisi yok .ama uzun vade düşünmeyenler kesinlikle altında uzak dursun uykusuz geceler :?

altın hakkında ki yorumum uzun zamandır takip ederim gerek osilatör degerlerinden gerekse ccı göstergelernini analizine kadar ama ne kadar bilsende bazen seni alt üst edebiliyo.

mesela son düşüş nedenleri
1 - americanın para basma konusuna uzak durması
2-çindeki büyüme hedeflerinin 100 de 8 den 7.5 cekilmesi

ve en önemlisi spekülatif beklentiler

mesela hafta basu osilatör degerleri ve ccı göstegeleri yükselisi onaylıyordu ama beklenmedik toplu satımlar ve altın piyasasındaki gerilim bütün dengeleri bozdu .altının 3 yıllık yükseliş trendinde kalması için kesinlikle 1625 ons altına düşmemeli ki düşmesse uzun vadede halen kazandırmak için bekliyor .ama kısa vadede kesinlikle altınla iş yapmayın benden size tavsiye.

baynadir' Alıntı:
Sayın eya hocam... faziler ne zaman enflasyonun altında kalmıştır? katılım bankalarının aldığı PAY enflasyonun altındamıdır? alırken hayhay verirken gıygıy ederler... Faiz konusunda bende son derece hassasımdır... ne kendim nede ailemin boğazından haram lokma geçirmem...

şu halde senin açıklamalarına bakarak %9 faiz veren bankalara paramızı yatırabilir ozaman öyle mi? yada adı faiz olmayan mevduat hesabı yada katılım payı olan hesaplara paramızı yatırabiliriz... bunlar bir nevi ortaklık değilmidir? şimdi kâr edeceğini bildiğimiz bir yere paramızı yatırıp kâr edersek harammı olacak o para? borsada oynayınca buda helâl midir?

hocam bankalarınki faizse katılım bankalarınınki 2 kere faizdir... ayrıca şunuda söylemeliyim ki ev zaruri ihtiyaç değildir... eviniz olmayınca yaşayamıyormusunuz? kirada oturabilirsiniz bunuda iyi sorun bence... amacım atışmak değil gerçekleri ortaya koymak...

Sayın hocam, paylaşım yapıyoruz. Faydalı olduğuna inanıyorum.

Faizler hiç bir zaman enflasyon altında kalmadı sanırım, doğru diyorsunuz. Kalmasını da beklemiyorum. Faiz yemeye alışanlar enflasyonun altında kalır mı? Katılım payı ile faizi karşılaştırmayı bırakalım hocam. Arada islam hukuku açısından çok fark var. Faizde birebir parayı verip şu kadar para karşılığı kiralatıyorsunuz. Katılım bankalarında ise banka fatura ile bir ürünü peşin alıp, size fatura ile vadeli satış yapıyor. Bu tamamen ticaret. Faturasız işleme kesinlikle kredi vermiyorlar. Katılım hesabında da size kar edeceğini vaad etmiyor. Ama sürekli vadeli satış yaptığı, yapabildiği için muhtemel kar görünüyor. Ama hiç bir zaman % şu kadar kar edersiniz demiyor, diyemez kendi de bilmiyor. İhlas finans bir çok sebeple ve kötü yönetildiği için battı örneğin.

Faizden ve haramdan kaçınmanız çok güzel. Ne mutlu size.

Bakın ben enflasyonun altında kaldığında faize para yatırın, faizle kredi çekin dememedim. Bunun tam olarak faiz olmayabileceğini belirten görüşler var. Ama gerçek bir müslüman sakıncalı şeyden kaçar, yaklaşmaz. Paranızı yatırarak faizle gelir elde etmek, zaruret değildir ki. İçine haram karışma ihtimali de çok yüksek olduğundan uzak durmak gerekir. Hele ki mevcut banka yapılarında bu haramdır.

Borsa ve ortaklık konusunda da önemli bir nokta vardır. Paranızı yatırdığınız kurum parayı nerede kullanıyor? Sizin paranızı kullanarak insanlara faizle borç veriyorsa, islama uygun olmayan (içki şirketi, domuz eti tesisi v.b.) bir iş yapan şirketse v.b. durumlarda yine yatırım uygun değil. Bu sebeple faizle işleyen bankada vadesiz hesapta para tutmak bile uygun görülmüyor. Borsada da hangi şirkete oynadığını biliyorsanız dikkatli olmanız gerekiyor.

Kimse zarar etmek için ortak olmaz. Bunu unutmayın. Yani her ortaklık kar beklentisi ile yapılır. Kaldı ki gerçekten dürüst ve haram bulaşmayan hemen her ortaklık kar eder. Kar edecek yere para yatırmanın haramla alakası yok. Karı net olarak belirtildiğinde iş değişiyor. Kişi bunu size nasıl garanti edebilir? Garanti ederse zaten adı faiz olmuyor mu?

Hocam kendinizi katılım bankasının yerine koyun. (Emlakçı olduğunuzu düşünün.) Birisi sizden bir ev istiyor ve 10 yılda ödeyeceğini söylüyor. Sizin de paranız var. Siz ne kadar kar koyarsınız? Banka aynen bunu yapıyor. Kendisi katılım hesabı yapan müşterilerinin paraları ve kendi öz sermayesi ile evi peşin alıyor. Evi satın alacak kişiye 10 yıllık vade ile satışını yapıyor (bunlar gerçekten faturaları ile yapılıyor katılım bankalarında). Vade farkı islamda helaldir. Bu vade farkıdır. Bu işten ettiği karı da katılım hesabı sahipleriyle katılım oranlarına göre paylaştırıyor. Sadece bu da değil, altın, borsa gibi diğer yatırım imkanlarını da değerlendiriyor banka.

İslam hukukuna göre ev zaruret sayılmıştır hocam. Kiralık ev sizin değil başkasınındır. Her an çıkarılma, her an kiralık ev bulamama gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Herşeyden öte ben size bana göreleri anlatmıyorum hocam, gerçekten bu konuda ihlaslı bir şekilde profesör seviyesine kadar yükselmiş bir insanın ve benim diğer danıştığım bir çok alim sayılabilecek bilgiye sahip insanların bilgilerini anlattım. Ama siz kendinize göre yorumluyorsunuz. Verdiğim kaynakları okuyun.

Ha şunu demiyorum. Faiz nasılsa uygun görülmüş diye kimse kredi çekmek zorunda değil. Kaldı ki bu işi yapan katılım bankaları varken faizle kredi veren bankalara gitmek de uygun değil. Hepsinden öte "harama yaklaşmayın" emrine binaen bankalardan tamamen de uzak durabilirsiniz. Ama cevaz verilmiş, zarurete binaen uygun görülmüş konularda kredi kullananlara, ya da katılım ortaklığı yapanlara laf söylemeye de kimsenin hakkı yok bunu da unutmayın.

İyi günler.

hocam buradan satın altınınızı :)... adanadaysanız bir kısmını alabilirim. satacağınız fiyatın bir miktar daha fazlasına alırım hem ben hemde siz kâr etmiş olursunuz...

baynadir' Alıntı:
hocam buradan satın altınınızı :)... adanadaysanız bir kısmını alabilirim. satacağınız fiyatın bir miktar daha fazlasına alırım hem ben hemde siz kâr etmiş olursunuz...

hocam ben bekleme sürecindeyim altının yükselmesini bkliyoruım siz ise almak için düşmesini :D

bu arada ben de gaziantepteyim ...
ama burdan bekarlara duyurulur elimde bi trabzon lu set var normalde kuyumcudan alsanzı 136 gr +20 gr işiçilik verirsinz

ben burda bi kuyumcuya 136+3 gr işiçlik karısılıgı satacagım .

ve gaziantepteyim malesef adana değil hocam :)

yinede her zaman bekleriz gelin satayım(kuyumcumu oldum ne :) )

bu arada ons kafayı yukaraı cevirdi 1654 oldu 1662 kırlırda 1670 direnci görülürse cıkıs baslamıs demektir.

bak hocam vade farkı islamda helaldir diye kendin diyorsun... bankalarda vade farkı alıyor zaten... adı faiz kalmış öyle gidiyor... senin paranada vade farkı veriyor onunda adı faiz kalmış öyle gidiyor... sana paranı faize yatırıyoruz demiyor banka kaç ay vadeli olsun diyor... her neyse bu konuyu geçiyorum ama şunu unutmaki her alim dediğin kişinin söylemi farklı oluyor. benim sorduklarım böyle diyor seninkiler öyle diyor...

ben kredi çekersen kesinlikle 10 yıl sonunda en az ödeyeceğim banka hangisiyse ondan alırım. bu katılım bankası veya diğeri farketmez... çünkü bankacılık sistemi hepsinde aynı şekilde işliyor sadece adı farklı... inanmıyorsanız işleyiz politikalarının bulunduğu evraklara ulaşıp inceleyin... hepsi müşterilerden aldığı parayı farklı yerlerde değerlendirerek kâr etme amacındadır...

achillus' Alıntı:
subat 29 da ev aldım forumda da paylaşmaıstım .nese o gün aksama eve geldigimde ons 1780 den 1690 a düşmüştü(altın 100 den 95 lere) o gündür bu günüdür elimde olan 850 gr altını nasıl en üstten satarım derdine düştüm hatta foruma dahi ugrayamadım yogunluktan ve altını takip etmekten .

nese gecenler 98 oldugunda 350 gr mını sattım neseki ve simdi kalan 500 gr en gec mart 30 a kadar satmam lazım ..

evi aldıgımın sabahına 850 gr 100 den bozdurup 85.000 verecegim diye hesap yaptım ve sansın bu kadarı .herseye ragmen hayılrısı olsun diyorum elime yaklasık 82.000 veririz yapacak bisi yok .ama uzun vade düşünmeyenler kesinlikle altında uzak dursun uykusuz geceler :?

altın hakkında ki yorumum uzun zamandır takip ederim gerek osilatör degerlerinden gerekse ccı göstergelernini analizine kadar ama ne kadar bilsende bazen seni alt üst edebiliyo.

mesela son düşüş nedenleri
1 - americanın para basma konusuna uzak durması
2-çindeki büyüme hedeflerinin 100 de 8 den 7.5 cekilmesi

ve en önemlisi spekülatif beklentiler

mesela hafta basu osilatör degerleri ve ccı göstegeleri yükselisi onaylıyordu ama beklenmedik toplu satımlar ve altın piyasasındaki gerilim bütün dengeleri bozdu .altının 3 yıllık yükseliş trendinde kalması için kesinlikle 1625 ons altına düşmemeli ki düşmesse uzun vadede halen kazandırmak için bekliyor .ama kısa vadede kesinlikle altınla iş yapmayın benden size tavsiye.

Hocam geçmiş olsun, gerçekten dediğiniz gibi altın mantıklı bir yatırım aracı değil. Özellikle saniyeler içerisinde binlerce tonluk işlemlerin yapılabildiği bir dünyada yaşıyorken.

Hiç bir gösterge yatırımcının ve özellikle spekülatörlerin elindeki para ve altın ile ne yapacağını kesin olarak bilemez...

1653$'a yükseldi az önce baktım, yükselmeyi deniyor yine ama doların düşüşü içeri ne kadar yansıtır göreceğiz. Dünkü düşüşte özellikle çindeki büyüme hedefinin gerilemesinin etkili olduğunu ben de okudum.

achillus' Alıntı:
baynadir' Alıntı:

hocam ben bekleme sürecindeyim altının yükselmesini bkliyoruım siz ise almak için düşmesini :D

ama burdan bekarlara duyurulur elimde bi trabzon lu set var normalde kuyumcudan alsanzı 136 gr +20 gr işiçilik verirsinz

ve gaziantepteyim malesef adana değil hocam

hocam inşallah istediğin fiyata satarsın... bana göre şu an zaten yeterince düşmüş durumda ve mümkün olduğunca alıyorum. siz mart sonuna kadar satmam lazım diyince fazla zararına satmayın kuyumcuya diye söyledim :)... ben kuveyttürk üzerinden işlem yapıyorum... altına altın hesabıda var ilgilenen varsa detaylı bilgilere göz atmasını tavsiye ederim...

Altınları sattım kafam rahat, artık indimi çıktımı derdim yok en azından :)

baynadir' Alıntı:
achillus' Alıntı:
baynadir' Alıntı:

ve gaziantepteyim malesef adana değil hocam

hocam inşallah istediğin fiyata satarsın... bana göre şu an zaten yeterince düşmüş durumda ve mümkün olduğunca alıyorum. siz mart sonuna kadar satmam lazım diyince fazla zararına satmayın kuyumcuya diye söyledim :)... ben kuveyttürk üzerinden işlem yapıyorum... altına altın hesabıda var ilgilenen varsa detaylı bilgilere göz atmasını tavsiye ederim...

hocam bankadan alıs satıslarda en az .80 krs fark verirsiniz alıp saterken ama saf altında sadece bu fark 0.10-0.20 kurustur.

yakın olsaydınız bu sekilde almak size en az 0.6 kurus gram bası kar getirirdi nese hayılrısı olsun ...

Geri