Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
drejog' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
drejog' Alıntı:
jemba35' Alıntı:
Şu an tam alım fırsatı 95 ten 24 ayar alım fırsatı veriyor, ben takviye ediyorum.
Bence de iyi bir fiyat. Buradan alınan altını 100tl gram fiyat hedeflenerek alınabilir.
Ayrıca altını gldtr veya goldp hisse senedi olarak alın. Makas aralığı 0,1 tl dir. Bankaların 1tl lik makas aralığındaki fiyatından alıp satmayın
teşekkürler hocam. ben hisse seneti olarak hiç düşünmemiştim. öbür türlü kazanmka için en az 2 lira artmasını bekliyoruz

Altın hisse senetlerini keşfedince daha çok al-sat yaparak kar ettim hocam. İlgileniyorsanız çok avantajlı. Kesinlikle tavsiye ederim
bizimki pc başında vaki geçirme eğlenme. 3-4 binle oyun oynuyoruz işte :)

Düşüşte etkili olan gelişme sanırım bu.

http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/dun ... index.html

sisss' Alıntı:
eya' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:
sisss' Alıntı:
Bizim gibi küçük yatırımcılar satıyomuş bu aralar. Ondan da fiyat düşüyor olabilir mi
küçük yatırımcının alıp satmasıyla altında ibre oynamaz hocam. kimileride yazın düğün mevsimi diye altının artacağını düşünür. mutlaka etkiler ama bırak devede kulak olmayı tüy kadar ancak etkiler. altının artması için savaş, kriz gibi olağan dışı şeyler olmalıki yatırımcı en güvenilir kaynak olarak altını görsün. bizim amacımız al-sat yaparak ufak ufak kazanmak ama onu da beceremedik.

Hocam sabredin bence. Tabi 250gr sahibi birine bunu dışarıdan söylemesi kolay da bence tekrar yükselecek.

Sabredelim hocam güveniyorum size :)

Hocam düşerse benden bilmeyin sonra :D Şaka bir yana 100 TL üzeri ekstra param olduğunda bile Asya katılım hesabında değerlendiriyorum.

250 gr yaklaşık 25000 TL yapsa, bugünkü kar payından ayda net 146 TL kar bırakır, yılda 1750 TL kar bırakır. hem de altındaki gibi gece uykularınız kaşmaz, helal haram derdiniz olmaz (varsa öyle bir derdiniz), istediğiniz zaman çıkarsınız.

Bana sorarsanız yükseldiği an satıp, katılım hesabına dönmeniz.

eya' Alıntı:

sisss' Alıntı:
eya' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:
sisss' Alıntı:
Bizim gibi küçük yatırımcılar satıyomuş bu aralar. Ondan da fiyat düşüyor olabilir mi
küçük yatırımcının alıp satmasıyla altında ibre oynamaz hocam. kimileride yazın düğün mevsimi diye altının artacağını düşünür. mutlaka etkiler ama bırak devede kulak olmayı tüy kadar ancak etkiler. altının artması için savaş, kriz gibi olağan dışı şeyler olmalıki yatırımcı en güvenilir kaynak olarak altını görsün. bizim amacımız al-sat yaparak ufak ufak kazanmak ama onu da beceremedik.

Hocam sabredin bence. Tabi 250gr sahibi birine bunu dışarıdan söylemesi kolay da bence tekrar yükselecek.

Hocam düşerse benden bilmeyin sonra :D Şaka bir yana 100 TL üzeri ekstra param olduğunda bile Asya katılım hesabında değerlendiriyorum.

250 gr yaklaşık 25000 TL yapsa, bugünkü kar payından ayda net 146 TL kar bırakır, yılda 1750 TL kar bırakır. hem de altındaki gibi gece uykularınız kaşmaz, helal haram derdiniz olmaz (varsa öyle bir derdiniz), istediğiniz zaman çıkarsınız.

hocam bu katılım payında alacağın para belli mi. belliyse bu faize girmiyor mu

eya' Alıntı:

sisss' Alıntı:
eya' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:
sisss' Alıntı:

sağolun hocam tavsiyeleriniz için ama ortada risk yoksa bu haram olur

her_dem' Alıntı:
hocam bu katılım payında alacağın para belli mi. belliyse bu faize girmiyor mu

sisss' Alıntı:
sağolun hocam tavsiyeleriniz için ama ortada risk yoksa bu haram olur

Hocam hiç bir şekilde kar garanti edilmiyor, yarının oranı bile belli değil, banka sadece bugün dağıttığı kar oranını açıklıyor, size edeceği karın oranınca yatırdığınız paraya aynı oranda kar uyguluyor hatta bu kadardan %20'de kendisi alıyor %80 size kalıyor (bir aylık dönemler halinde olan hesaplarda böyle). Ayrıca hem banka aldığı %20'nin sizde %80'in vergisini ödüyorsunuz. Son 10 yıldır bankanın zarar ettiği görülmüş değil, çok iyi yönetiliyor. Her zaman zarar riski de var. Kar oranı önceden 1000 TL'de ayda net 11'lerdeydi, sonra 5'lere düştü bu ara 6-7 arası.

Emin olun sizden daha fazla haram konusunda hassasım. Katılım hesaplarında bu konuda sorun yok.

Herşeyden zarar eden duyup gördüm ama bu kar - zarar ortaklığından zarar eden hiç görüp duymadım.

sisss' Alıntı:
1652 yi de gördü valla baya düşüyo satsam mı acaba bilemedim

Hocam Türkiye saati ile yanlış bilmiyorsam 15:00'da Amerika borsaları açılır, altın borsası da dahil. Asıl haraket o zaman belli olur. Şu anki hareketler avrupa kaynaklı, geceki hareketler asya. Bunu da göz önünde tutun.

eya' Alıntı:
Emin olun sizden daha fazla haram konusunda hassasım. Katılım hesaplarında bu konuda sorun yok.

Tamam hocam bizden daha takva sahibi olduğunuzu biliyoruzda bunu dillendirmesen daha iyi olurdu :)

aakcakaza' Alıntı:
Herşeyden zarar eden duyup gördüm ama bu kar - zarar ortaklığından zarar eden hiç görüp duymadım.

Helal ve ortaklı işte her zaman bir bereket vardır hocam. Bunu kendi işimizin ortaklığında da görüyoruz çok şükür.

Zamanında İhlas Finans aniden battı ama onun batırılmasında yönetim hataları, iç-dış bir sürü sebep var tabi. Apayrı bir konu.

sisss' Alıntı:
eya' Alıntı:

Tamam hocam bizden daha takva sahibi olduğunuzu biliyoruzda bunu dillendirmesen daha iyi olurdu :)

Hocam estağfirullah ya. Para ile imanın kimde olduğu bilinmez derler kimde olmadığı da bilinmez. Elimizden geldiğince dikkat ediyoruz, hakkını kesinlikle veremediğim konular var.

Sadece bu konuları ciddi anlamda araştırdım, onu belirtmek istedim.

Haramdan her ne kadar kaçsamda borç verecek insan bulamayınca nakit kredi çekmek zorunda kaldım. Elime bir para geçse o illetten de kurtulacağım ya nasip.

eya' Alıntı:
sisss' Alıntı:
eya' Alıntı:

Hocam estağfirullah ya. Para ile imanın kimde olduğu bilinmez derler kimde olmadığı da bilinmez. Elimizden geldiğince dikkat ediyoruz, hakkını kesinlikle veremediğim konular var.

Haramdan her ne kadar kaçsamda borç verecek insan bulamayınca nakit kredi çekmek zorunda kaldım. Elime bir para geçse o illetten de kurtulacağım ya nasip.

anlamıştım hocam ne demek istediğinizide takılmak istemiştim biraz. Bu arada 1649 oldu

sisss' Alıntı:
eya' Alıntı:
sisss' Alıntı:
eya' Alıntı:

anlamıştım hocam ne demek istediğinizide takılmak istemiştim biraz. Bu arada 1649 oldu

http://goldprice.org/live-gold-price.html Buradan bak hocam uluslararası canlı canlı. Hocam işte altında bu sıkıntılar var, uykularınız kaçar. Asyada o kadar rahatsınız ki...

eya' Alıntı:
sisss' Alıntı:
1652 yi de gördü valla baya düşüyo satsam mı acaba bilemedim

Hocam Türkiye saati ile yanlış bilmiyorsam 15:00'da Amerika borsaları açılır, altın borsası da dahil. Asıl haraket o zaman belli olur. Şu anki hareketler avrupa kaynaklı, geceki hareketler asya. Bunu da göz önünde tutun.

hocam abd açılınca tiyo verin alalımmı almaylımmı... bide şimdi düşer bizim bura kapandığında artmaya başlar.. yarın bu fiyata bulamayız bellimi olur.. alacağımız gerçi 15.. 20 altın ama olsun kar kardırr..

95.36 halk bankası satış fiyatı... 97 den almıştım biraz.. bizim piyasalar kaçta kapatıyor onu da bilmiyorumm 17:30 mu?

1639$'a kadar düşüp 1645$'a yükseldi.

Şu an Bank asya kuru 94,20230 alış 94,86300 satış.

Şu an kesin bir yorum yapılacak durum değil malesef. Ancak ne kadar düşerse düşsün elbet toparlayacak diye düşünüyorum. Gerekçe olarak da elinde on binlerce ton olan başta ABD ve zenginler, elindeki bu madenin değer yitirmesine izin vermez, aksine bu kadar düşmüşken tekrar alım yaparlar.

Hep birlikte göreceğiz.

Bankasya yanlış hatırlamıyorsam 17:30'a kadar normal kurlardan daha sonra pergellenmiş kurlardan alım satım yapıyor.

drejog' Alıntı:
jemba35' Alıntı:
Şu an tam alım fırsatı 95 ten 24 ayar alım fırsatı veriyor, ben takviye ediyorum.
Bence de iyi bir fiyat. Buradan alınan altını 100tl gram fiyat hedeflenerek alınabilir.
Ayrıca altını gldtr veya goldp hisse senedi olarak alın. Makas aralığı 0,1 tl dir. Bankaların 1tl lik makas aralığındaki fiyatından alıp satmayın
az önce hisse alım satım için baktım. aracı kurum alım satımlarda %0.2 serden %0.4 alıyo. 0.1 alım satım farkıyla borsada yaklaşık 50 kuruş fark oluyo

aslında biraz daha düşerse alım yapmak lazım ama para yok işte yoksa bence 90 ları gösterirler gibi geliyor ban.

altında 120 görülecek diyen arkadaşlar artık rüyadan uyanma vakti geldiğini anlamışsınızdır...altın artık bu saatten sonra kısa vadede 100 ü aşamaz...aşsa bile gelip geçici olacaktır;devir borsa devri borsalar şahlandı bugün;özellikle ABD de borsa çıkışta imkanı olan arkadaşlar abd borsasına endeksli yatırım fonu alsınlar derim..nacizane önerim...ama altında diretecekseniz sizler bilirsiniz..

ha bu arada bu cari açık sürdükçe ki süreceğe benziyor DOLAR da da bi zıplama yaşanabilir...bu arada mazot 4 lira olmuş :-1:

Resmen battım.Keşke 100lerdeken bozdursaydım... :(
EYA hocam 2-3 hafta içinde ne olur altının durumu daha düşer mi sence?

Geri