Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
beyler demiştim ccı göstergeleri ve osilatör dengesi düşüşü onaylamıyo son düşüşler insanları silkeleme politikası .altın halen uzun vadede 2000 ons hedefini koruyo .keske ev almamıs olsamda su an bütün paramla altın alsam :S ki altınlarımı satıyorum bu paradan sans

1625 direncinin kırlması lazım ki oraya su sartlarda bile yaklasamadı düşüse gecemsi için

tahminim pazartesi günü 97 .5 seveiyelerini cıkıs ben 2 ay lık bi zaman zarfında 3 hanel,i sayılar ...

sadece yorumdur tavisye degildir . ve saat 15:30 daki yükselisi dikkatle izleyin derim

mynet haberlerine pek inanmıyorum ancak şu an alım için fırsat diyerek haber yapmışlar :)...tüm ülkelerin merkez bankalarında altın depolandığını düşünürsek kimse düşmesini istemez :D...90 TL nin altına düşmeyeceği kesin... mayısa kadar düşük seyredebilir ama sonrasında hızlı bir yükseliş bekliyorum haziran ayı ile birlikte...

achillus' Alıntı:
beyler demiştim ccı göstergeleri ve osilatör dengesi düşüşü onaylamıyo son düşüşler insanları silkeleme politikası .altın halen uzun vadede 2000 ons hedefini koruyo .keske ev almamıs olsamda su an bütün paramla altın alsam :S ki altınlarımı satıyorum bu paradan sans

1625 direncinin kırlması lazım ki oraya su sartlarda bile yaklasamadı düşüse gecemsi için

tahminim pazartesi günü 97 .5 seveiyelerini cıkıs ben 2 ay lık bi zaman zarfında 3 hanel,i sayılar ...

sadece yorumdur tavisye degildir . ve saat 15:30 daki yükselisi dikkatle izleyin derim

Evet bugün TR saat iile 15:30, Amerikan altın borsasının açılması ile yükseliş bekleniyor genel kanı bu yönde.

1680$'a geldi onsu. Dolar 1,79'a geriledi.

1680$ drenç noktası olarak değerlendiriliyordu. Üzerinde kalırsa çıkış sürebilir. Ancak hafta içi beklenen açıklamalar var, onlara göre düşüş bekleniyor. Yani 1680$ üzerinde kalmazsa alış için uygun olmadığı düşünülüyor. Satmayı düşünenler için yapabilecek bir şey yok. Ya bekleyecekler ya da zararın neresinden dönsek kardır diye çıkmak zorunda olanlar bu noktayı değerlendirecekler.

Re: Altın piyasası durumu 26 Mar 2012, 15:59
Süper Üye

1680$ drenç noktası olarak değerlendiriliyordu. Üzerinde kalırsa çıkış sürebilir. Ancak hafta içi beklenen açıklamalar var, onlara göre düşüş bekleniyor. Yani 1680$ üzerinde kalmazsa alış için uygun olmadığı düşünülüyor. Satmayı düşünenler için yapabilecek bir şey yok. Ya bekleyecekler ya da zararın neresinden dönsek kardır diye çıkmak zorunda olanlar bu noktayı değerlendirecekler.

bu gün yaklasık 130 gr sattım kalan altınım 400 gr ama satarken yükselecegini bile bile sattım(çünkü cumya kadar hepsini satmam lazım ) .artık ons yerinde durmaz hocam 2 gün öncede sölemistim ccı göstergeleri fiyatın fırlayacagını gösteriyo diye .ve bernanke bu gün parasal genişlemeye gideceginin sinyallerini verdi (çok öenmli bi gelişme )yani bu asamalı olarak altın yüskelecek anlamına geliyo .

simdi sırada 1691-1700 direnci var ve 2 hafta içinde 1750 ons görülecketir diye tahmin ediyorum .

tavisye degildir ...

achillus' Alıntı:
bu gün yaklasık 130 gr sattım kalan altınım 400 gr ama satarken yükselecegini bile bile sattım(çünkü cumya kadar hepsini satmam lazım ) .artık ons yerinde durmaz hocam 2 gün öncede sölemistim ccı göstergeleri fiyatın fırlayacagını gösteriyo diye .ve bernanke bu gün parasal genişlemeye gideceginin sinyallerini verdi (çok öenmli bi gelişme )yani bu asamalı olarak altın yüskelecek anlamına geliyo .

simdi sırada 1691-1700 direnci var ve 2 hafta içinde 1750 ons görülecketir diye tahmin ediyorum .
tavisye degildir ...

1690$'dan kapattı Newyork altın borsası. Yarın sabah da iyi takip edilip biraz daha satabilirsiniz bence.

Kısa vadede çok hızlı hareket beklemiyorum ben açıkçası. Evet gelişmeler önemli, ibre yukarı gösteriyor ama hafta içi çıksada haftaya bir salınma bekliyorum bir de onsun hızlı yükselişi kadar parasal genişleme sonucu doların hem dışarda hem içerde düşüşü altın-tl'yi olumsuz etkileyecek diye tahmin ediyorum.

achillus' Alıntı:
Re: Altın piyasası durumu 26 Mar 2012, 15:59
Süper Üye

hocam haklı olabilirsin ama ons yükseliyor dolarda yükseliyor. tl de değişen olmuyor. araba alacağım ne zamandan beri bekliyorum bozdurmak için. 97.2 den almıştım tekrar o fiyata çıkması ne kadar sürer acaba

tavisye degildir ...

Sakat arkadaş. Satsan sakat. Alsan sakat. Allahtan paramız yok. Olsa kesin kaptırırdık Kapital Sermayeye

borç verdiğim 100 gr civarında altını geri aldım

bu zamana kadar altınla ilgili başlıklar gözüme çarpmazken (nedense bilezikler geri gelince )
bir anda dikkatimi çekiverdi.

ne garip ....

kadirkayabey' Alıntı:

bu zamana kadar altınla ilgili başlıklar gözüme çarpmazken (nedense bilezikler geri gelince )

ne garip ....

hocam çok duygusal birine benziyorsunuz :puhaha:

kadirkayabey' Alıntı:

ne garip ....
Algıda Seçicilik - Tamamen duygusal :)

Ons 1650-1660$ arasına geriledi, üstüne dolar kurundaki 1,78'lere iniş ile Altın-TL 94 lerde.

düğünden kalma çeyreklerim var ama satmıyorum çok düşük bu aralar diye borç da var ama napalım biraz daha beklesin
altın bir kaç ay sonra yükselişe geçerse fena üzülürüm sonra beklesin azıcık daha bakalım :?

memo41' Alıntı:
altın uzun vadede kaybettirmez...n,san ayı gibi 115tl yi görecektir..geçmiştede görürdü fakat al-satlar çok oldu o yüzden gecikti..uzun vadede kaybettirmez...

ARKADAŞ NE ATMIŞ BE!!!! ALTININ ONSU 1640 LaRda DOLAR 1,77 LERDE BUGÜN itibari ile gramı 93 e kadar geriler..VE ALTIN TUŞŞŞŞŞ....ALTINA YATIRIM yapanların vay haline....

Düşüş aslında gece yaşandı. 1670'ler üzerinde tutunamayınca aniden 1640$'a geriledi. 1630$'a kadar düştü şu anlarda.

Ani yükseliş olmasa da biraz toparlayabilir, biraz daha düşüp öyle toparlayabilir. Doların ne olacağı da belli değil. Altın-TL'nin kısa vadede 100'ü geçeceğine ihtimal vermiyorum. 2 aşağı 1 yukarı gidecek gibi bu yıl.

baynadir' Alıntı:
95 TL altı her zaman alımdır...

Bana da öyle geliyor. 1620$ lere geriledi. Tutunamayacak gibi, daha düşebilir kısa vadede. Altın-TL 93,5 civarında.

ALTIN da yeni HEDEF 80 ALTI...FED faizleri arttırdığı gün ALTIN BALONU da PATLAYACAK beyler...

Altının gramı 93,55TL'ye geriledi

Altının onsu uluslararası piyasalarda TSİ 17.19'da yüzde 3,16 kayıpla artışla 1.518.33 dolardan alıcı bulurken İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 93,55 lira, Cumhuriyet Altını'nın satış fiyatı ise 630,00 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki ve bugün itibariyle kapanış fiyatları (TL) şöyle:

SALI ÇARŞAMBA

ALIŞ SATIŞ ALIŞ SATIŞ

24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 95,50 95,85 93,20 93,55

Cumhuriyet Ata Lira 635,00 644,00 620,00 630,00

22 Ayar Bilezik (Gr.) 86,90 93,45 84,80 91,20

Vakıf Altını (5 Gr.) 476,38 480,85 465,09 469,51

Vakıf Altını (100 Gr.) 9.527,66 9.617,02 9.301,87 9.390,12

Lira Ziynet 615,00 628,00 600,00 613,00

Yarım Ziynet 306,00 316,00 298,00 308,00

Çeyrek Ziynet 153,00 158,00 149,00 154,00

Bence gene artacak ama artmadan önce piyasadaki küçük yatırımcıların elindeki altınlar bozdurtulacak sonra gene yukarı

hasan1555' Alıntı:
Bence gene artacak ama artmadan önce piyasadaki küçük yatırımcıların elindeki altınlar bozdurtulacak sonra gene yukarı
hocam sen bu işi biliyorsun
buna borsada keriz silkeleme denir.

93,05 şuan sayfa açık satmayı bekliyorum :( acil lazım oldu, 1ay zamanım var gerçi..yarısını 95 deyken bozdurduk gecen, şimdi ne yapsam beklesem mi 95 i görürmü dersiniz tekrar ..

sanal_kisi' Alıntı:
93,05 şuan sayfa açık satmayı bekliyorum :( acil lazım oldu, 1ay zamanım var gerçi..yarısını 95 deyken bozdurduk gecen, şimdi ne yapsam beklesem mi 95 i görürmü dersiniz tekrar ..
Paniklemeyin arkadaşlar.

Geri