hocam sen bu işi biliyorsunhipopotam' Alıntı:hasan1555' Alıntı:Bence gene artacak ama artmadan önce piyasadaki küçük yatırımcıların elindeki altınlar bozdurtulacak sonra gene yukarı
buna borsada keriz silkeleme denir.[/quote][/quote]
valla sen ona keriz silkeleme de istersen veya ne dersen de ama biraz altın göstergelerine bakarsan altının 1625 direncini kırdıgını görürüsün ve az arastırırsan bunu ne anlama geldiginide anlarsın .
arkadaslar gecen lerde yine yazmıstım altının yükseliş trendinde devam ettigini ama ne yazıkki gecen hafta 1625 direncini kırdı beklenmedik sekilde ve bu ciddi anlamda düşüş için gecerli bi sebep.
ben artık yükselecek veya düsecek diyemiyorum ama kısa vadede düşüşün devam edebilicegini düşünüyorum.
bu aksam saat 19:15 de bernanke konusacak ki parasal genişlme katiyen yok derse altınıın onsuun 1550 lerde görebiliriz .(ne diyecegi hakkında beklentim 100 de 51 olumlu 100 de 49 olumsuz )
cuma günü cindeki büyüme verileri acıklanacak ki bu da cok önemli bekleintilerin altına düşerse yine ons da bi geri cekilim yasanabilir .
yani altın su an ip üstünde alacakların beklemesini satacakların bu risklerden haberdar olmasnı isterim .
eger bernanke bugün olumlu sinyaller verirseki verebilir altını yeniden cumaya kadar 1670 li seviyelrde görebiliriz . ama cuma günü çinden gelecek veriler yatırımcıları cok korkutuyo çünkü beklenti kötü olacak yönünde ...
tavsiye değildir ...