Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
hipopotam' Alıntı:
hasan1555' Alıntı:
Bence gene artacak ama artmadan önce piyasadaki küçük yatırımcıların elindeki altınlar bozdurtulacak sonra gene yukarı
hocam sen bu işi biliyorsun
buna borsada keriz silkeleme denir.[/quote][/quote]

valla sen ona keriz silkeleme de istersen veya ne dersen de ama biraz altın göstergelerine bakarsan altının 1625 direncini kırdıgını görürüsün ve az arastırırsan bunu ne anlama geldiginide anlarsın .

arkadaslar gecen lerde yine yazmıstım altının yükseliş trendinde devam ettigini ama ne yazıkki gecen hafta 1625 direncini kırdı beklenmedik sekilde ve bu ciddi anlamda düşüş için gecerli bi sebep.

ben artık yükselecek veya düsecek diyemiyorum ama kısa vadede düşüşün devam edebilicegini düşünüyorum.

bu aksam saat 19:15 de bernanke konusacak ki parasal genişlme katiyen yok derse altınıın onsuun 1550 lerde görebiliriz .(ne diyecegi hakkında beklentim 100 de 51 olumlu 100 de 49 olumsuz )

cuma günü cindeki büyüme verileri acıklanacak ki bu da cok önemli bekleintilerin altına düşerse yine ons da bi geri cekilim yasanabilir .

yani altın su an ip üstünde alacakların beklemesini satacakların bu risklerden haberdar olmasnı isterim .

eger bernanke bugün olumlu sinyaller verirseki verebilir altını yeniden cumaya kadar 1670 li seviyelrde görebiliriz . ama cuma günü çinden gelecek veriler yatırımcıları cok korkutuyo çünkü beklenti kötü olacak yönünde ...

tavsiye değildir ...

gecenlerde 2 yorumcu nisan ayında yükseleceği tahmininde bulunuyorlardı.

Arkadaşlar işi bilenlerin yardımına ihtiyacım var.Mayısın başında ödemem var. Sizce elimdeki fiziki altını simdi nakite mi cevireyim yoksa mayısın başına kadar bekleyeyim mi?

efekentli' Alıntı:
Arkadaşlar işi bilenlerin yardımına ihtiyacım var.Mayısın başında ödemem var. Sizce elimdeki fiziki altını simdi nakite mi cevireyim yoksa mayısın başına kadar bekleyeyim mi?

İşi bilen olarak görmüyorum kendimi ama takip ettiğim kadarıyla yorumumu söyleyeyim.

Uluslar arası piyasada tedirginlikler borsalara olumsuz yansırsa, borsadan çıkanlar dolara dönecek, dolar artınca altın-tl artacak. Ayrıca borsadan çıkanların bir kısmı da altına yönelebilir bu da altın fiyatlarını da yukarı çıkarır. İkisi de olursa altın zıplar.

Ama düşme ihtimali de var. Düşse de 1550$'a geriler geri de çıkar diye düşünüyorum. İç piyasada doların 1,80'i geçmesine merkez bankası da izin vermiyor bu da altın-tl'yi yine etkiliyor.

Sizin yerinizde olsam birazını bozdurur birazını bekletirdim. Yarı yarıya... En azından riski yarı yarıya azaltmış olursunuz.

merkez bankası her zaman aynı şeyi yapar... ay sonuna doğru dolar yükselir ve MB döviz satarak iç borç ödemesi için likidite sağlar. bu durum geçtikten sonra 1 hafta içerisinde döviz fiyatları düşer ve MB yine döviz alır, sonra yine yükselir ve satar.... bu iş böylece sürer gider...

altında yaza kadar sakin seyrini sürdürür... mayıstan itibaren yükseliş yaşanır...

eya' Alıntı:
efekentli' Alıntı:

İşi bilen olarak görmüyorum kendimi ama takip ettiğim kadarıyla yorumumu söyleyeyim.

Uluslar arası piyasada tedirginlikler borsalara olumsuz yansırsa, borsadan çıkanlar dolara dönecek, dolar artınca altın-tl artacak. Ayrıca borsadan çıkanların bir kısmı da altına yönelebilir bu da altın fiyatlarını da yukarı çıkarır. İkisi de olursa altın zıplar.

Ama düşme ihtimali de var. Düşse de 1550$'a geriler geri de çıkar diye düşünüyorum. İç piyasada doların 1,80'i geçmesine merkez bankası da izin vermiyor bu da altın-tl'yi yine etkiliyor.

Sizin yerinizde olsam birazını bozdurur birazını bekletirdim. Yarı yarıya... En azından riski yarı yarıya azaltmış olursunuz.
Hocam cok sagol verdiğin bilgiler için.Suan için elimdeki altının yarısını bozdurdum. ,Geriye kalan için yaklaşık 20 günüm kaldı.Onuda en yüksek değerden elimden cıkarırım insallah...

efekentli' Alıntı:
eya' Alıntı:
efekentli' Alıntı:

Hocam cok sagol verdiğin bilgiler için.Suan için elimdeki altının yarısını bozdurdum. ,Geriye kalan için yaklaşık 20 günüm kaldı.Onuda en yüksek değerden elimden cıkarırım insallah...

12-13 Nisan'da 1680$'lerde iken çıksaydınız keşke. 1650$'lar civarında sabit seyrediyor iki gündür, ancak dolar-tl gevşediği için altın-tl düşüyor.

Düşüş için 1600$ çıkış için 1700$'ı geçmesi lazım. Yoksa onsu böyle bir aşağı bir yukarı gider gelir, dolar-tl'de aynı. Merak etmeye başladım artık. Altın hiç düşmez diyenler, geçen sene sonu hüsrana uğradı. Bu sene de altın bir senede kar getirir diyenler acaba hüsrana uğrarsa neler olur diye düşünüyorum. Ama tabi artış beklentisi artıyor giderek, çünkü daha fazla düşmezse ibre artışa geçecek gibi.

Alış satış farkının en az olduğu banka hangisi siz hangisinden yapıyorsunuz işlemleri. Eskiden birkaç banka idi şimdi hemen hemen hepsi girdi işin içine.

bayraMNS' Alıntı:
Alış satış farkının en az olduğu banka hangisi siz hangisinden yapıyorsunuz işlemleri. Eskiden birkaç banka idi şimdi hemen hemen hepsi girdi işin içine.

kuveytturk 80-90 krş arasında farklı

peki ons bazında alış- satış yapılabilecek bir platform varmı? yurtdışı merkezli diyeceğim ama kanunen mümkün değil galiba. hep düşündüm bunu. dolar altın yaklaşık 4-5 aydır zıt seyrediyor. kar etmek imkansız gibi

Bank asyanın altış satış arasındaki farka bir örnek, şuan 93.75993 alış 94.41038 satış.

Ayrıca bank asyada döviz hesabı olan, altını dolar ile de alabiliyor.

bayraMNS' Alıntı:
peki ons bazında alış- satış yapılabilecek bir platform varmı? yurtdışı merkezli diyeceğim ama kanunen mümkün değil galiba. hep düşündüm bunu. dolar altın yaklaşık 4-5 aydır zıt seyrediyor. kar etmek imkansız gibi
Devletin işe el atması ile piyasa temizlendi ve geriye sadece BDDK dan gerekli izinleri almış 3 aracı kurum kaldı. Ons bazında kolaylıkla alış-satış yapacağın yer Forex piyasası olabilir. Tabii kâr ve zarar miktarı KALDIRAÇ tan dolayı çok büyük olabiliyor. İyi tarafı kazanç elde edebilmen için altının yükselmeside gerekmiyor. Düşmesi ile de kazanç sağlanabiliyor. Bir gün içinde binlerce dolar kazanılabileceği gibi kaybedilebilirde. Çok ama çok riskli. Zaten yüksek riskin olmadığı yerde yüksek kazançta olmaz. Çelik gibi sinir olmalı adamda. Birde kaybedince seni etkilemeyecek miktarlarla işlem yapılmalı. Neyse konu hakkında daha fazla bilgi isterseniz devam ederiz.

bir sorum olacak kızım yeni doğduğu için hediye alamayıp büyüklerimiz felan harçlık veriyorlar ben de o biriken paraların üzerine biraz daha koyup kızıma tam altın almak istiyorum acaba alsam mı yoksa biraz daha beklesem mi?Fikri önerisi olan var mı?

sevdiceğim' Alıntı:
bir sorum olacak kızım yeni doğduğu için hediye alamayıp büyüklerimiz felan harçlık veriyorlar ben de o biriken paraların üzerine biraz daha koyup kızıma tam altın almak istiyorum acaba alsam mı yoksa biraz daha beklesem mi?Fikri önerisi olan var mı?

Alım için uygun görünüyor şu an itibari ile. Direnç noktasına kadar düştü. Ya iyice düşer ya da yükselişe geçer yine. Tutturabilene helal olsun.

bence düşecek 1 hafta 10 gün öncede demiştim 95i görüp 90 inecek diye. bakalım 95-96'yı gördü hafif hafif inmeye başladı. 90'ı gördüğünde almayı planlıyorum.

anlık takip ediyorum, onsu 1633 tü bir anda 1642 oldu. kafası döndü heralde.

mayısın sonuna kadar dalgalanmalarla düşer arkadaşlar bence sonrası yine dalgalanmalarla yükselişe ve 100 liraya geleceğini düşünüyorum...

Dolarda düşüş var 1,76 TL, Ons dün 1630$'a geriledi ama 1650$'a yükseldi bugün. Yine de Altın-TL 93,5'lerde.

Altının yükseleceğine inananlar için alım fırsatı gibi görünüyor ama onsu 1600'lülerde kaldığı sürece düşüş riskinin yüksek olduğu da bir gerçek. Ama altın-dolar yükselse bile dolar-tl düşecek gibi ve altın-tl'nin 100 TL'yi geçmeyecek gibi kısa vadede.

Geri