Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
1596$'dan döndü 1605$ onsu, ancak dolar-tl fırladı. Altın-tl yarın 90-91,5 arasında açılır bu şartlarda. Ons 1600$ üzerinde kalmazsa daha da düşer kısa vadede bence.

bence altın eskisi gibi çok yüselmeyecek. bir şey herkes tarafında bilinirse cazibesi kaybolur. gram altın ilk çıktığında sadece 1 bankada vardı. şu an bütün bankalarda gram altın olayı var. çok fazla yaygınlaştı. herkes altın alınca değeride düşmeye başladı. belki yükselir ama eskisi gibi hızlı yükselmeler olmayacak diye düşünüyorum.

Bu altın yaza ne kadar çıkar acaba?
yani bundan 4 ay önce 101 den aldıgım oldu şimdi 92 leri gördü o kadar zarardayım ki bir yerden dönmem lazım :verymad:

klebsiella' Alıntı:
yani bundan 4 ay önce 101 den aldıgım oldu şimdi 92 leri gördü o kadar zarardayım ki bir yerden dönmem lazım :verymad:

Acelen yoksa beklet hocam bence tekrar görecek o seviyeleri.

klebsiella' Alıntı:

hocam 101 den aldığın altını 92 den satmak pek mantıklı değil. en iyi beklemek. zaten altında bir numaralı kural uzun vade.

1594$ dolara kadar gerlilemiş gece. Bakalım daha ne kadar düşecek. Bugün dolar da biraz düşerse altın-tl 90'ın altının görür. Alım için iyi fırsata benziyor.

Şu anda 1587 lerde aşırı hızla düşüyor.Ne oldu? bu hafta.
Grafikteki durum iç piyasaya kur farkından dolayı geç yansıyacak gibi.Şimdilik (altınkaynak.com)iç piyasada alış satış makası açıldı.

21012 kasım ayına kadar altının pek fırlamayacağını söylüyolar.Ama kısa vadede küçük kazançlar yapmak için al sat olabilir ama sürekli takip istiyor

Bu piyasanın bir oyunu gibi geliyor.Bence de 96 ve yukarısından alınan altınlardan çıkılmamamsı gerektiğini düşünüyorum.Tekrar yükseleceği kanaatindeyim.
paranın fiziksel bir geçerliğinin kalmadığını bu dönem için özellikle altının değerli olduğu ve daha da değerleneceği kanısındayım.

90,95 OLDU GRAMI
onsu 1591 oldu dolarda biraz düşerse rahat 88 lere kadar geriler herhalde

bu noktadan alınır mı sizce arkadaşlar?

eşit kollu terazi gibi ons düşerse $ yükseliyor böylece de fiyat dengeleniyor yani fazla fark etmiyor.
eminim $ düşmeye başlarsa da onsu yükselir

yuca' Alıntı:
90,95 OLDU GRAMI

elinde ki para ne kadar bilmiyorum ama ben olsam 4 de 1 i ile şimdi alırım. Ve her 1 lira düşüşte diğer 4 de 1 i ile alırım. Zira 86 nin altı zor görünüyor.

Dün global piyasalarda son haftaların en sert fiyat hareketlerinin yaşandığı bir günü geride bıraktık.Özellikle Yunanistan kaynaklı spekulatif haber akışının yoğunlaşması sert hareketleri beraberinde getirdi.
Şu sıralar piyasa oyuncuları Yunanistan'nın eurodan çıkışını fiyatlamakta.Piyasa Yunanistan'nın eurodan çıkış olasılığını %70 olarak fiyatlamış durumda.Özellikle piyasadaki dalgalanmayı arttıran unsur Yunanistan'nın eurodan çıkışının, diğer ülkeleride etkileme olasılığı. Yunanistan ile birlikte İspanya; italya gibi büyük ekonomilere sahip ülkelerin de eurodan çıkmak zorunda kalabileceği ile ilgili kaygılar dalgalanmayı arttırıyor..Ancak eurodan çıkış sadece Yunanistan ile sınırlı kalırsa bunun euroya destek sağlayacağını söyleyebiliriz.
Eur/usd paritesine baktığımızda halen 1.2960 desteği çalışıyor.Bu kadar olumsuz piyasa koşullarına rağmen 1.2960 desteğinin çalışması paritede 1.3050 seviyelerine kadar yeniden yükselişi beraberinde getirebilir.
Altın onsta ise önemli destek 1620 seviyesi kırıldıktan sonra 1585 seviyelerine doğru geri çekilme yaşandı.Ancak 1580-1585 aralığı altında önemli destek seviyeleri ve bu seviyelerden itibaren tepki hareketi oluşabilir.

1583'lerde ons. Bence 1575'i de geçerse daha düşer ancak doların artışı da hızlandı. Altının düşüşü Altın-TL'ye az yansıyor. Yıl başından beri altının düşüşü ile çıkan dolar, Türkiye içinde daha sonra yine yavaş yavaş inişe geçtikçe Altın-TL düşüşü hissedilmeye başlıyor. Yine öyle olacak gibi. Bakalım...

Ons nereden dönecek gerçekten merak konusu.

Grafiğime işlem hacminide ekledim.
Altının düşüşünde işlem gören miktar da çoğalmış.
Bu satanların çokluğumu yoksa alanlarınmı çokluğuna işarettir.Fiyatın geleceği hakkında bir fikir verirmi?

Saat 14;21 itibarı işe İş bankası---91.430000 90.640000

yuca yazdı:
90,95 OLDU GRAMI

elinde ki para ne kadar bilmiyorum ama ben olsam 4 de 1 i ile şimdi alırım. Ve her 1 lira düşüşte diğer 4 de 1 i ile alırım. Zira 86 nin altı zor görünüyor.

teşekür

ozahit' Alıntı:
inşallah 700 $ a kadar düşer :D 700 dolardan bozdurmuştumda
2007 sonbaharında satmışsınız.Tam alınacak zamanmış. :+1: Zamanlama mühtiş...
2011 ağustosta satmak varmış. 4 yıl beklemek kimin aklına gelir....

en çok da bizim ülkemizde ki düğünlerden dolayı altın fiyatları yükselecek haberlerine gülüyorum. :lol: bugün yine vardı bir yerde.Eğer araştırılsa düğün sezonunda belki piyasaya giren altın çıkandan fazla çıkar. insanlar ellerinde ki takılardan takıyor ama gariban gelin-damat borç için altın satıyor. bu durumda fiyatın düşmesi lazım. ikisi de etkili değil. o kadar büyük pazarda 3-5 yüz kilo altını lafı bile olmaz.

Geri