Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
sevdiceğim' Alıntı:
@eya hocam ben size çok soru sordum lütfen kusura bakmayın hakkınızı helal edin.

Estağfirullah hocam. İşin açıkçası yazarken kim yazmış diye dikkat etmiyorum mesajlara siz söylemeseniz farkında bile değilim :)

Bildiğim şeyleri, vaktim oldukça paylaşmaya çalışıyorum. Bunlar sadece tahminler ve analiz. Sonucu hep birlikte göreceğiz.

İş iyice garipleşti, Altın onsu yukarı döndü 1570$'larda, işin garibi dolar da artışta. Böyle olunca dünden beri 2 TL'yi geçen bir artış var.

yuca' Alıntı:
yakın zaman dolara bi müdahale gelir desene

Borsadan çıkış hızlandığı için iç piyasada dolar ve euro yükseliyor bugün, ons-dolarda ise ons 1575$'a toparladı. Dolara müdehale 1,85 seviyesinde gelir diye düşünüyorum. Belki MB 1,90'ı bekler karını artırmak için.

Avrupa'da Yunanistan'ın seçim çıkmazı ve ardından İspanya ve İtalya'da ciddi ekonomik sıkıntılar, kredi derecelendirme kuruluşlarının not düşürülmeleri piyasaları iyice alt üst etmeye başladı.

Bir yorum: http://www.bigpara.com/haber-detay/bigp ... da/811575/

Bugünkü gelişmeler: http://www.memurlar.net/haber/231378/

altının gramı 80 i görecek sakın alım yapmak için erken davranmayın derim.
parası olan biri olarak değil bir gözlemci olarak söylüyorum.
75-83 arasında mal toplanabilir. ama 100 seviyelerine gelmesi çok uzun soluklu 2-3 yıl olabilir. balon çok şişti sonuçta ve şimdi patlıyor...

Altının yükselişi başladı sanırım.

Dün hizmetli 10.000 tl var diyordu altın al dediğimde 90 dı şimdi 93 ü görmüş.
İnşallah dün almıştır.

altın fiyatını savaş çatışma terör saldırıları vs . belirler genelde. arap baharı (suriye hariç) tamamlandı. altın fiyatları için suriye iran ve israili takip edin uzlaşma altın iner çatışma altın çıkar.

seyduna' Alıntı:
75-83 arasında mal toplanabilir. ama 100 seviyelerine gelmesi çok uzun soluklu 2-3 yıl olabilir. balon çok şişti sonuçta ve şimdi patlıyor...

İki gündür yaşanan gelişmeler işi tersine çevirebilir hocam.

Bir kaç gün önce bir yorum yapmıştım. İnsanları bir şeye inandırdıktan sonra tersi olmaya başladı. Herkes altın onsu 2000$'ı geçecek, 120 TL'yi geçecek kesin diye düşünmeye başladığı anda altın düşmeye başladı. 1920$'dan 1530$'a kadar geriledi. 1530$'ı gören herkes altın artık iyice düşecek diye düşünmeye başladığı evvelsi günden beri de hem dolar hem altın yükselişte.

Keriz değil yatırımcı silkelemeye başladılar demiştim. Bakalım ne olacak... 1585$'a yaklaştı onsu. Altın-TL 93'ü geçti. Tekrar düşüşe geçecek mi bakalım. Yalnız bir miktar daha artarsa daha önce yüksekten alıp satmak için fırsat kollayanlar altın satacaktır. Yani Altın uzun vadede çıkışı yaşarken bile ara düşüşler yaşayacaktır diye düşünüyorum.

taban 1525 $ demişlerdi onu gordu şimdide cıkıyo gayet normal, altın için alım herzaman kazandırır

ben perşembe günü 86 TL den bilezik ve kuveyttürktende birkaç gram 24 ayar altın aldım 90,5 TL den... cuma günü 94 TL oldu allah bereket versin :D...

baynadir' Alıntı:
ben perşembe günü 86 TL den bilezik ve kuveyttürktende birkaç gram 24 ayar altın aldım 90,5 TL den... cuma günü 94 TL oldu allah bereket versin :D...

Hayırlı olsun hocam. Bende bir ata cumhuriyet bocrumdan kurtuldum gr 90 TL iken. Kaldı 7. :|

1595$ ons şuan, yarın 1600'ü geçerse biraz daha çıkar diye düşünüyorum, ancak tl-dolar ne olacak o da önemli tabi.

Dikkat! Altın karar verme aşamasında. 1621 (ons fiyatı) sınırına dikkat. Çıkışların netleşmesi ve artık 1400-1300 lü rakamların görülmeyeceğini söyleyebilmek için 1621 nin kuvvetli ve net bir şekilde geçilmesi gerekir. Altının onsunun ilk hedefi 1690 daha sonra ki hedefi 1800 olacaktır. Yoksa düşüş kaçınılmaz olacaktır.
Fakat tabii ki Türkiye de yükselişlerin hissedilebilmesi için doların da destek vermesi gerekir. Dünyada Altının ons (yaklaşık 31,1 gr) fiyatı yükselirken dolar fiyatında olacak düşüşler Türkiye de altın fiyatının yükselmesine engel olacaktır. Onun için dolar fiyatıda önemli ve takip edilmeli. Orada da kritik sınır 1,85 . Bu seviyede merkez bankası İstisnai Gün diyerek müdahale eder ve fiyatı düşürebilir. Ve ya 1,92 ye kadar izin verebilir. Olumsuz senoryada ise fiyat 1,70.
Peki altını ne bekliyor? Cevabı kolayca verilemeyecek zor bir soru. Şu anda dünya borsalarından ve fonlardan çıkış olduğu için kısmi bir yükseliş yaşanıyor. Fakat önümüzde Yunanistan, İspanya,... ve diğer Avrupa ülkelerinin içinde bulunduğu bir ekonomik kriz var. Amerikada başkanlık seçimleri var. Seçimler öncesi Obama ya oy kazandıracak bir QE3 Parasal Genişleme veya Ortadoğuda bir savaş ihtimali var. Kısaca belirsizlikler çok fazla. Her anlamda Haziran ayına dikkat edilmeli.

benim gibi 3-5 yıl satmayacam diyen alsın. yoksa 1 haftalık 1 aylık kâr etmek amacıyla almaya değmez...

eya' Alıntı:
seyduna' Alıntı:

Bir kaç gün önce bir yorum yapmıştım. İnsanları bir şeye inandırdıktan sonra tersi olmaya başladı. Herkes altın onsu 2000$'ı geçecek, 120 TL'yi geçecek kesin diye düşünmeye başladığı anda altın düşmeye başladı. 1920$'dan 1530$'a kadar geriledi. 1530$'ı gören herkes altın artık iyice düşecek diye düşünmeye başladığı evvelsi günden beri de hem dolar hem altın yükselişte.

Keriz değil yatırımcı silkelemeye başladılar demiştim. Bakalım ne olacak... 1585$'a yaklaştı onsu. Altın-TL 93'ü geçti. Tekrar düşüşe geçecek mi bakalım. Yalnız bir miktar daha artarsa daha önce yüksekten alıp satmak için fırsat kollayanlar altın satacaktır. Yani Altın uzun vadede çıkışı yaşarken bile ara düşüşler yaşayacaktır diye düşünüyorum.
her çıkışta veriyorlar. dediğim gibi altına dokunmayın 75-83 aralığından alıp 2-3 yıl bekleyin ..

Arkadaşalr altın hesbaı açmak doğrumu şimdi?93 lira satışı.dahada d
şerse zarardayız.15binim var .hesap açsammı karar veremedim.

altın şu anki fiyatı balon . yaz sonunda al derim.(suriyeyi -iranı -israili takip et)
çıkmaz ama inme ihtimali yüksek...

Hocam senin yerinde olsam 90-91 seviyeleri arasında açardım.En uygun seviye dip seviye orası şuanda bence o seviyeyi bekleyin.

O seviyeleri görebileceğine inanıyorsanız birşey söylemem mümkün değil tabiiki.Çok zor
seyduna' Alıntı:
eya' Alıntı:
seyduna' Alıntı:

her çıkışta veriyorlar. dediğim gibi altına dokunmayın 75-83 aralığından alıp 2-3 yıl bekleyin ..

söylediğim fiyata (80-85) ortalama bir ay sonra gelecek ve sayın crazyboss buradan ilan edeceğim.
ha suriye ile ilgili ciddi bir gelişme olmazsa tabi...

altın sıçrama yaptı. onsu 1550 dolardan 1586 dolara çıktı. halkbankasından alış 95.19, satışınız 94,26 oldu.

alfa-turk' Alıntı:
altın sıçrama yaptı. onsu 1550 dolardan 1586 dolara çıktı. halkbankasından alış 95.19, satışınız 94,26 oldu.

Saat 15:00'dan sonra başlamış ani yükseliş, sanırım ABD altın borsası kaynaklı hareket.

yorumlara sadece :D :D :D altın inecek haberleri çkınca herkes inecek diyor çıkacak haberleri çıktıkça çıkacak deniyor. küresel finans baronları bu işi biliyor vesselam

alfa-turk' Alıntı:

1601$. Sebebi merak ediyorum, ABD borsaları açılır açılmaz rokete bağladı altın, acep ne oldu. Elbet bir yerde duracak bakalım bu sefer dönüş nereden. Bu arada doların onsun tersi oranında düşüp düşmeyeceği de önemli tabi.

eya' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:

Saat 15:00'dan sonra başlamış ani yükseliş, sanırım ABD altın borsası kaynaklı hareket.

ABD'DE İŞSİZLİK ORANI %8.2'YE YÜKSELDİ VE TARIM DIŞI İSTİHDAM ORANLARINDA ARTIŞ VAR.

bu arada altın da dolarda yükselince 95.4 a kadar (satış) yükseldi. bende sattım gitti. bilmem daha yükselirmiydi ama. 90 dan almıştım. sizce yükselir mi?

Geri